Horgász akciók 920

horgász zsinór címkével megjelölt cikkek

 

Monofil vagy fonott? - bő egy évtizede (vagy inkább szűk két évtizede) ez még kérdés volt a pergetők körében, mára azonban a fonottak átvették a vezető pozíciót a pergető zsinórok piacán és szinte minden gyártó előállt a saját fonott zsinór márkájával. Bár az elmúlt pár évben feltűnt néhány horgász, akik tudatosan váltanak vissza fonottról monofilra, de ezt csak néhány horgászszituációt érint, általánosságban elmondhatjuk, hogy ha pergető horgászat, akkor fonott. Nézzük meg, milyen paraméterek alapján érdemes pergetéshez fonottat választani!

Nem divat, sőt, inkább öngól versenyzőként arról írni, hogyan készülünk fel egy adott fordulóra. Ezeket az infókat kevesen osztják meg szívesen, így a téma szokatlan, de bízom benne, hogy sok horgászt (nem csak versenyzőket) érdekel. Már csak azért is, mert egy ilyen felkészülés során gyakran kell teljesen ismeretlen vizeket „dekódolni”, amivel minden pergető szembesül valamikor az életében. Ez a feltérképező hadművelet bizonyára versenyzőnként változó – így nyilván csak a saját, viszont már többször is eredményes keret-stratégiánkat, ha úgy tetszik, gondolatmenetünket tudom bemutatni, aktuálisan a most induló pergető OB pátkai edzése kapcsán, amit barátommal és versenytársammal, Tóth Lackóval küzdöttünk végig az eső és a szél ellenében.

 

Megjöttek az angol lapok, nekiláttam hát kicsit keresgélni megint. Erre a hónapra is jutott egy-két érdekes vagy szokatlan megoldás. Itt van rögtön az első... Tovább »

Biztos sok pecásban felmerül a kérdés, hogy mi a bánatért küszködnek a finomszerelékes horgászok vékony előkével, meg ilyen-olyan antennájú úszóval, pici horoggal. Sokkal egyszerűbb lenne etetőkosár és nagy horoggal megfogni a halakat, mert amit így akaszt meg az ember, az ki is jön a partig. Nem igaz? Tovább »

Mi kell egy jó feederes horgászládába? Egyszerűnek tűnik a kérdés, de korántsem az. A mai árak mellett fontos, hogy ne vásárolgasson felesleges kacatokat az ember, meg aztán cipelni is könnyebb. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy leginkább tavakon horgászom, ezért a folyóvízi feederezéshez csak keveset értek, ezért ezt az írás azon sporttársaknak ajánlom, akik szintén főként állóvízen horgásznak. Tovább »

Eleinte fixen állítottam össze a szereléket, amivel több baj volt, így saját problémáimon tanulva és olvasgatva összeállítottam azt a végszereléket, amellyel mostanában pontyozni járok. Leírom az idevezető utat, a hibákat, amikbe belefutottam, hátha másnak is hasznos lesz. Az alapvetések, amelyek arra sarkalltak, hogy változtassak az eredeti felálláson, a következőek voltak. Tovább »

Hosszú évekre visszanyúló hagyomány, hogy a születésnapomon nem dolgozom. Arra azonban kevés alkalommal volt példa, hogy olyan csodás idővel köszöntsön rám a március, mint most. Mit volt mit tenni, elmentem hát pecázni egyet… Tovább »

 

A legnagyobb európai horgászcikk seregszemlén az EFTTEX-en tradicionálisan megválasztják a kategóriák legjobbjait. Az amerikai SpiderWire a fonott zsinórok kategóriájában bizonyult a legjobbnak. Tovább »

Az ország legpatinásabb horgászbörzéjére kerül sor december 13-án, vasárnap. A sok-sok év óta állandó helyszínen megrendezett horgász-cikk seregszemlére rendszerint több százan érkeznek. Tovább »

Ismét horgászbörzére készül Újpest. A megszokott, régi jó helyszínen újra kipakolhatják a horgászok nem használt cuccaikat. Foglaljatok asztalt, amíg van! Tovább »

Találtunk egy megosztásra érdemes blogbejegyzést, ahol egy horgásztársunk kér segítséget. Érdemes a képeket is jól megnézni! Tovább »

Közönséges horgászzsinegből és varrófonalból állítottak elő olcsó, de rendkívül erős mesterséges izmokat kutatók a dallasi Texas Egyetem által vezetett tanulmány során. Tovább »

Minden termékre kiterjedő, nagyszabású akciót hirdet a Horgászok Háza. Karácsonyig 20% kedvezménnyel lehet a termékeket megvásárolni. ABU, Berkley, Mitchell, SpiderWire, Penn, Shakespeare, Sebile termékek hatalmas választékban. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »
Deeper Chirp 1200

hirdetés