Horgász akciók 920

multi címkével megjelölt cikkek

 

Idén február utolsó hetének már az első felében nagyon evett a fene, hogy dobálhassak kicsit. Gondolataim egyre erősebben azon jártak, hova menjek horgászni hétvégén. Több lehetőséget is számba vettem, köztük volt Háros, a Nagy Duna, Kis Duna, és… Délegyháza.

A multis horgászmódszert (casting) a világ édesvizeinek körülbelül kilencven százalékán használják eredményesen és a sósvízi horgászatoknál is szívesebben alkalmazzák, mint a hagyományos pergetést (spinning), és a világ leghosszabb, 300 méteres dobásait is multis felszerelésekkel érték el, ami önmagáért beszél.

 

Hány dobás kell ahhoz, hogy fogj egy jó süllőt? Hány kell ahhoz, hogy a kezedben tartsd életed krokodilját? Mennyiből van meg a balin, amiről biztosan tudod, hogy már ott vár a nád mellett a hajnali Balatonon? ...és életed harcsája? Nos, amíg a válasz az egyiknél 1, a másiknál 100000! ...de várjunk csak... valakiket kihagytam... igen, van akikhez 0 dobás szükségeltetik! Tovább »

Már kérdezték a rendszeres olvasóim (mind a három... az egyik az Anyukám) hogy miért nem posztolok mostanában!? Jelentem több bejegyzésen is dolgozok egyszerre.: Egy "mélyenszántó", egy Nagyegyházi tavas method feederezős és egy csak úgy a light pergetésről folyamatban van éppen. Leszaladtam az Erőműre is körülnézni, meg pontyért (igen, mindjárt a tilalom kezdetén, szép vagyok, de azt megjegyezném, hogy a tavon nincs fajlagos tilalom, az utóbbi években és lehet, hogy ez a tó utolsó éve) halászlét szeretnék csinálni! Még ilyet!? GYILKOS!!! Tovább »

Úgy indult a dolog, hogy megígértem Mathieu barátomnak, elviszem egy csónakos feketesügerezésre Délegyházára. Természetesen Mathieu fia, André is helyet kapott a csapatban, hisz egy ilyen kalandból egy tehetséges horgászpalánta nem maradhat ki. A tervünk az volt, hogy tekintettel a közelgő dunai kősüllős, süllős pecákra Mathieu kipróbálja a drop-shot technikát Délegyházán, feketesügerekkel. Mindehhez Laci barátom biztosította a csónakot, Zé-vel együtt a helyismeretet is, én meg a technikát adtam. Tovább »

Fagyos decemberi szombaton érkeztünk meg az öreg Duna partjára Zoli barátommal. A már sokat megélt, zúzmarával borított faladik a hullámokon ringatódzva várt reánk. Gyorsan bepakoltuk felszerelésünket, beröffentettük a motort, majd célba vettük az elsőnek kiszemelt medertörést. Tovább »

Beköszöntött a már oly régóta várt tavasz! A nappalok jól érzékelhetően meghosszabbodtak és a hőmérséklet is kezdett elviselhetőbbé válni. Egyre jobban mozgatta a fantáziámat, hogy vajon a melegedés hatására aktivizálódtak-e imádott halaim, a fekete sügérek. Az első fogásokról tudomást szerezve, véglegesen eldöntöttem, hogy a hétvégén részemről is rajtolni fog a 2014-es fekás szezon... Tovább »

A héten bejött meleg front miatt nem nagyon bíztam a peca sikerében, de szerencsére a halak étvágyuknál voltak. A mai napon egy új csalit próbáltam ki teljes sikerrel, ami újra bebizonyította nekem, hogy mindig van új a nap alatt... Tovább »

Szeptember 21.-én, ismét összejött a Fishing Time kis csapata, egy közös hétvégi horgászatra. Ha a horgászat, a Duna szeszélyes mivolta miatt nem is nagyon valósult meg, de azért, így is egy igen jót szórakoztunk! Na, de ne rohanjunk ennyire előre... Tovább »

A hétvégének egy célja volt, felavatni újdonsült Fishing Time pólómat... A kalandnak, ki mással vághattam volna neki, ha nem méltán híres barátommal; Berzával. Eredeti célunk domolykózás lett volna, de mivel a jó öreg Duna, elmosta terveinket, így ismét a fekete sügerekkel kellett randevúznunk... Tovább »

Ajándék Timár Mix etetőanyag minden rendeléshez!
hirdetés

Halkan megy le az öbölhöz. Nem tudja mire számítson... Óvatosan, de még is alaposan körülnéz. Az öböl látszólag üres, DE csak látszólag! Kilép a stégre, ám ezzel nagy hibát követ el. Furcsa hangra lesz figyelmes... Tovább »

40 fok, enyhe szellő, és tűző nap; a helyszín Kádárta. KÁDÁRTA, sok furcsa gondolat kavarog bennem a szó (név) hallatán, ha címkéznem kellene, nehéz dolgom lenne... Tovább »

 

Ismét horgászbörzére készül Újpest. A megszokott, régi jó helyszínen újra kipakolhatják a horgászok nem használt cuccaikat. Foglaljatok asztalt, amíg van! Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »
Ajándék Timár Mix etetőanyag minden rendeléshez!

hirdetés