Horgász akciók 920

Hírek

Nagy magyar siker Lettországban, a Csónakos Pergető Horgász Világbajnokságon! Tovább »

Folyamatban a 2024. évi horgászati szabályozások és díjak tervezése. A jövő (év) már elkezdődött címmel adott ki közleményt a Magyar Országos Horgász Szövetség. Tovább »

Videóra vettek két orvhalászt, akik illegális felszereléssel áramozzák a vizet, majd pakolják a zsákmányt ki a csónakból. Büntetlenül. Tovább »

Az eljárás adatai alapján a barcsi járőrök 2023. szeptember 27-én délután tetten értek egy társaságot, akik egy Csokonyavisonta külterületén lévő halastóból több mint 50 kilogramm halat tulajdonítottak el. Tovább »

Még márciusban fogták ki a méretes halat, amely akár országos rekord is lehetne, ha hitelesítették volna a mérést. Tovább »

A Paloznak és Alsóörs közötti partszakaszon elkezdődött annak a Balatonnak a pusztulása, amit eddig ismertünk, szerettünk. Ma ezt még csak a közel másfél kilométer hosszúságban, 20 és 100 méter között változó szélességben pusztuló nád jelzi. A szakértők szerint a folyamat nem áll meg ezzel, egy új, a Balaton és az emberi használat szempontjából kedvezőtlenebb állapot alakul ki a parti övezetben, ha nem lépünk időben. Tovább »

Több száz, de akár több ezer illegálisan épített stég is áll a Balatonon. A vízügy és a polgárőrség elkezdte bontani őket, de ahol kiderül a tulajdonos kiléte, ott a bontási munkálatok árát átháríthatják rá. Tovább »

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) szerint a busa ipari méretű szelekciója nem a sporthorgász feladata és a terítékfotók is zavarják őket. Tovább »

Őszi készletkisöprés
hirdetés

Meglehetősen nagy vihart kavart a MOHOSZ elnökhelyettesének nyilatkozata. Elképzelése szerint szélsőség és felesleges korlát megőrizni és védeni az őshonos halállományt, a horgászok pénzéből inkább nem őshonos fajok telepítésén gondolkodna. Tovább »

Idén nyáron is sokan készülnek az Adriára nyaralni, a horvát tengerpart sokakat vonz, ráadásul többen készülnek horgászfelszerelést is vinni magukkal. Azonban fontos hangsúlyozni, hogy a horgászengedély mindenkinek kötelező a déli szomszédunknál. Ráadásul ha engedély nélkül horgászunk a tengerparton, és elkapnak, akkor akár 5 000 kunás bírságot is kiszámlázhatnak. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »
Kiárusítás

hirdetés