Hírek

A Dunán évtizedek óta elmaradó fenntartási-karbantartási munkák következtében mára 250 alá csökkent a hajózható napok száma, és évente mintegy 300 milliárd forintos kár éri a gazdaságot a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szerint, amely ezért pályázatot írt ki a hajózhatóság javítására - írta szerdai számában a Világgazdaság. Tovább »

Beigazolódott bűncselekmény alapján kezdeményezte a NÉBIH azon személyek eljárás alá vonását, akiket június derekán egy Tiszacsegére bevezető útszakaszon kaptak el a hatóság ellenőrei. A gépkocsi átvizsgálás során lebukott orvhalászok csaknem 20 darab, összesen 20,5 kg súlyú halat zsákmányoltak illegálisan. Tovább »

Júliusban tájékoztató kiadványt juttatnak el a több mint 400 ezer horgászhoz a Magyar Horgász című újságon keresztül - mondta el Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott egy gyáli horgásztónál tartott sajtótájékoztatón. Tovább »

Imponáló számadatok fémjelzik a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének első féléves telepítési mutatóit. A 92 tagegyesületet és közel 20 ezer horgászt tömörítő Békés megyei szervezet 2017. márciusától négy hónap leforgása alatt egészen pontosan 129.303 kilogram korosztályos, I.-II.-III. nyaras halat, valamint 800.600 darab előnevelt ivadékot helyezett ki a hasznosításában lévő vízterületekre. Tovább »

A Hársasberki horgásztó eddigi legnagyobb harcsáját csalta partra Erdész Csaba. A több mint 65 kilós, 220 centis óriást hosszas fárasztás után sikerült csak mérlegelni. Tovább »

Egy nemzetközi kutatócsoportnak sikerült egy nagyon ritka és nagyon különös halat találnia a kínai barlangokban. A ritka fajt a kínai neve alapján magyarul aranycsíkos púpusmárnának nevezhetjük, tudományos nevén Sinocyclocheilus cyphotergous. Tovább »

Kardszárnyú delfinek csordái tartják rettegésben az alaszkai halászokat, írja a kanadai National Post. A lap leírása szerint a delfinek akár egész nap türelmesen várakoznak, majd, amint megfelelő mennyiségű zsákmány gyűlik össze a halászhajón, lecsapnak. "Fáradhatatlanul követik a hajókat, némelyiket egyenesen visszakényszerítik a kikötőjébe" - írja a lap. Tovább »

Sokan kérdezik, hogy hogyan lehet egy hetes Horgásztábort megvalósítani napi 3x étkezéssel, felszereléssel együtt gyerekenként 9000 forintból. Ha szívvel lélekkel csinálja az ember, nem érdekből, nem haszonszerzésből. Tovább »


hirdetés

Újabb élménybeszámolót kaptunk Mravik Melindától. A legutóbbi balint hozó peca után most a régóta várt harcsafogás is össze jött. Tovább »

Zánkán tartotta horgászversennyel egybekötött országos sportnapját idén a NAV. A szervező Pénzügyőr Sportegyesület Vitorlás és Vízisport Szakosztály Sporthorgász Szakágának beszámolóját az eseménydús napról szívesen tesszük közzé: Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés