Horgász akciók 920

versenyhorgászat címkével megjelölt cikkek

 

A CUKK 1998-ban üzembe állította kísérleti tavát, melynek közepén egy szigetről csigalépcsőn le lehet menni a tó fenekére és körpanorámás üvegen keresztűl egészen közelről figyelhető meg a halak élete, táplálkozása, szaporodása, a halak kapcsolata a horgásszal, a csalival, a horoggal.

Már nagyon vágytam a folyóra. Nem tudom, hogy a folyó hogyan gondolta, de az sem zavart, ha ez a vonzalom csak egy oldalú. Szükségem volt a víz tiszta leheletére, a Duna köveken megtörő hullámainak locsogására. Békére vágytam, amit csak a halak törhetnek meg. Ismeretlenül nem akartam beállítani, így ajánlót kértem az Öreg Hölgyhöz, elvégre az illem, az illem. Különösen adni kell az ilyesmire, ha éltes korban jár, akit meglátogatni szeretnék.

A horgászat alapvetően szórakozás, kikapcsolódás, elszakadás a hétköznapok rohanásától. Van azonban egy szűk réteg, akiknek mindez bizonyos értelemben „életforma” is. Ők a horgászatot versenyszerűen űzők egyre népesebb tábora. Hazánkban pusztán a horgászatból megélni még nem lehet, a szó jó értelmében vett hivatásos horgászok táborába tartozók többsége nem a horgászatból, hanem az ehhez köthető vállalkozásokból fedezi mindennapjait. Ergo ha nem lenne a pecát biztosító háttér, nem tudna horgászni, és nem azért van a pecához köthető erős bázis, mert horgászik.

Európában több nemzet is aktívan űzi a hosszú, gyűrűsbotos horgászatot. Ez a metódus méltán közkedvelt, hiszen a felszerelés terjedelme és súlya is csekélyebb, és egyes szituációkban eredményesebb, mint egy match vagy rakósbot. Az olasz specialitás szerb változatának bemutatásra kértem fel Ambrus Tibort, aki egy tiszai folyószakaszt választott a teszthorgászat helyszínéül.

Nagyon szeretek finomszerelékes módszerekkel horgászni, szinte az összes „műfajban” igyekszem elmélyülni, de a legkedvesebb módszer mindmáig, a matchbottal történő horgászat maradt. Az elmúlt évben kicsit hanyagoltam kedvenc matchbotjaimat, mert más területen volt bepótolni valóm, így kifejezetten örültem, amikor Ricsi barátom egy késő őszi, matchbotos dévérezésre invitált.

Nem túlzás azt állítani, hogy Erdei Attila, a Maros-Mix csapat versenyzője másodvirágzását éli. Negyed évszázados versenyzői pályafutása alatt sikeres éveket tudhat maga mögött, de a feederes szakág előretörésével újabb energiákat mozgósított, és élesebb, mint valaha. A sikerekről, a feederes szakág jövőjéről, és egy kicsit a privát életéről is faggattuk a világbajnokot.

Az International Anglers Meeting a világ egyik legnagyobb finomszerelékes versenye. 45 csapat, 225 induló, nagyon erős nemzetközi mezőny. A németországi Brandenburgban megrendezett versenyen a Walterland-Maros-Mix csapata aranyérmet szerzett, míg Ambrus Tibor egyéniben a dobogó második fokára állhatott. Vele beszélgettünk.

 

Szombaton verseny, az idei második, egyben utolsó, amin elindulok. Ahogy néztem, nagyon komoly mezőny jön össze megint. Olyan figurák, akik nagyon tudják a helyet, a módszert, a versenyt is. Köztük eredményt elérni, vagy csak tisztes módon helytállni is komoly fegyvertény. Aztán dumálni velük, inni egy-két pohárral, na az se rossz :) De nem erről akartam beszélni. Tovább »

Pont mostanában láttam egy találó hasonlatot... picit talán erős, de: Az élet egy orális szex. Ha nem tudsz nyalni, akkor szopni fogsz! Tovább »

 

Egyéniben és csapatban is bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a Szolnokon rendezett XXIV. női horgász-világbajnokságon. A vasárnap befejeződött megmérettetésen a Deli Ibolya, Gyulánszki Nikolett, Hoffer Réka, Kovács Hajnalka, Rudnay Csilla, Walter-Barna Diána összetételű, Magyar Gábor szövetségi kapitány és Szilvási Szilárd másodkapitány vezette magyar válogatott sikere mellett Kovács Hajnalka egyéniben is a harmadik helyen végzett. Tovább »

Ismét női horgász-­világbajnokságnak ad otthont a héten Szolnok. Tovább »

A magyar csapat szinte teljesen esélytelenként indult el az Ostravában rendezett Trout Union Cup pisztrángfogó horgászversenyen, és végül - óriási meglepetésre - megnyerte a kétnapos viadalt. Tovább »

Országosan is ritka folyóvízi versenypályát adtak át vasárnap a Keleti-főcsatorna Balmazújváros és Hajdúböszörmény közötti hídja mellett, ahol ebből az alkalomból kétfordulós versenyt is szervezetek. Tovább »

Újabb négy évre Szalay Ferencet választották a Nemzetközi Sporthorgász Szövetség (CIPS) elnökévé. Tovább »

Bronzérmet szerzett a magyar sporthorgász válogatott a Hollandiában megrendezett Európa-bajnokságon. Tovább »

A csapat számára a feljebb lépés maradt feladatul a vasárnapi második fordulóban, de Walter Tamás szektor egyesével harcban van az egyéni aranyért. Tovább »

A nagy publicitást kapott csepeli futó nő vs. mutogatós horgász ügyében Zsíros András, az RDHSZ Versenysport Szakbizottság nevében tájékoztatta szerkesztőségünket. Tovább »

Prologic Cruzade horgász szék
hirdetés

2014. szeptember 16-al kezdetét vette a Nem Olimpiai Sportágak (NOS) Bajnokai Év Sportolója szavazás. Tovább »

A mai napon befejeződött egy igen hosszú sorozat, melynek eredményeképp a férfi finomszerelékes mezőnyben magyar bajnokot hirdethettek. Nem kevesebb, mint 8 forduló összesített eredménye alapján született meg a végeredmény. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »
Prologic Cruzade horgász szék

hirdetés