Horgász akciók 920

Kérdezz bátran, a Fishing Time segít!

Nem tudod, mi az a Palomar csomó? Gondot okoz a bojligyúrás? Lövésed sincs, hova menj a hétvégén sügerezni? Eddig ciki volt megkérdezni a haverokat, hogy hogy milyen horgot használnak szúnyoglárvához? Ne ess pánikba! Itt bármit kérdezhetsz NÉV NÉLKÜL, mi válaszolunk! Vagy ha mi nem is, de biztosan akad itt valaki, aki tudja a választ. Bárki hozzászólhat, segíthet a témában. Ne habozz, kérdezz!

A legutóbbi témák:

?Üdvözlöm a sporttársakat , és a válaazolókat ! Igaz , ami igaz , egyetlen választ sem találtam , csak a kérdéseket ! Mi értelme kérdezni , ha válasz sehol ?

2 hete

?80 grammos teleszkópos Delfhin botnak mennyi az ideális dobósúja csak 80g van rá írva

2 hete

?Hová forduljak ha a még januárban megújitott horgászkártya nem érkezett meg

2 hete

?Hol lehet a játékba meg nézni az id ét

3 hete

?Megyek vizsgára viszont nem tudok semmit de szeretném hogy meg legyen a vizsga mit tegyek ?

3 hete

?Lehet segíteni a hal meg merítésében úgy hogy nincs emgedélyem?

2 hónapja

?Jó napot a kiskunsági fő csatorna egyik stégén horgászni szeretnék a hal matrac sajnos nincs nálam de hal kímélő igen tudom a halmatracot a hal kímélő el helyettesíteni ?

2 hónapja

?Üdv, Sohár Norbert vagyok. Érdeklődni szeretnék, hogy 7000-es orsó mellé, mekkora bot ajánlott?! Köszönöm a választ

8 hónapja

?Üdv! Van egy fish inger halradar OM és nem kapcsol ki mi lehet a baj. Köszönöm szépen a segítséget

8 hónapja

?Sziasztok. A kerdeyem AZ Lenne hogy egy nagyobb sodrasu folyon egy 3.5 meteres horgaszcsonaknak mekkora horgonyra Lenne szüksege? Köszönöm elöre is a valaszotokat..Szilvi.

12 hónapja

?Jonapot . Ha valakit elkapnanak úgy halaszatert esetleg horgászatra hogy nincs engedélye mennyire büntetnek?

1 éve

?

1 éve

?Jó napot! Ajándék utalványt vehetek Önöknél?

1 éve

?Sziasztok! Kezdő horgász vagyok, és azt szeretném kérdezni hogy 0.30 monofil főzsinor alá, használhatok 0.40 alátét zsinórt? Valamint pótdob hiányában, hogy tudom megállapítani, hogy mennyi alátétszinór legyen feltekerve! A válaszokatelőre is köszönöm!

2 éve

?Sziasztok, Okuma DCI 60-as orsóhoz keresek pótdobot fékkel együtt, vagy csak fékcsillagot hol lehet még elérhető?

2 éve

?Mi a külömbség az 5-ös és az 5/0-ás sörétólom között?

2 éve

?Tisztelt FT! Sajnos nem tudok belépni, mert nem aktíváltam a megküldott belépési emailt és már biztosan töröltem is. Figyelmetlenség. Kérdezem, ez pótolható? Emailem:pusztaikaroly 44@gmail.com Továbbá 2 hírdetés is érdekelne, de 2015 és 2016-os. / brem 322, és gyerman zsolt/ Ha nem törölték az árú még meglehet?Köszönöm a segítséget Üdv: Pkaroly Egyébként bennt vagyok a rendszerben.

3 éve

?

3 éve

?

3 éve

?Elhagytam a horgászengedélyemet hogyan tudnék újat szerezni?

3 éve

?Szeretnék napijegyet vásárolni online hogyan kell

3 éve

?Én 12 éves vagyok és májusban fogok vizsgát csinálni hogy ha meg lesz a vizsga akkor fenekezhetek?

3 éve

?Tiszteletem! Èrdeklödnèk hogy a Delphin orsokról mi a vèlemènyük? A 9-10000ft os kategóriákra gondoltam! Részletes ès reális èrtèkelèst kérnék! Köszönöm!

3 éve

?Sziasztok nyáron hol keresük a sülőt? Mien csalival (pl bodorka élő hall vagy szelet) és hogy mien szerelékel? ( választ elöre is köszönöm)

3 éve

?Tisztelt Fishing Time ! Jabo 2AL típusú etetőhajóval hogyan kell vontatni a parti halradar szonárját ? A hajó 2 motoros. Eddig a hajó bal oldalára volt felszerelve és a motorok miatt sokszor hamis eredményt kaptam.A sekély vízben ( 30cm) 1,2m-ert is mutatott a kijelző képernyőjén.Ez lenne a kérdésem,hátha valaki tudna adni választ adni rá ! Tisztelettel: bendzso

3 éve

?Igaz e az, hogy a multiplikátoros orsók alkalmatlanok kicsi (1-4g) műcsalik dobására? Egy UL-L botra 1-7 g dobósúlynál alkalmazható ez az orsó típus? Természetesen a bot is casting típusú lenne, fejesdomolykó és pisztráng horgászatához szeretném használni, kezdőként. Választ előre is köszönöm!

3 éve

?Hello el vették a horgász engedéjt és aszt szeretném meg tudni hogyan lehet vissza kapni

4 éve

?Milyen és mekkora orsót vegyek egy 335os Daiwa feeder botra?

4 éve

?Hogyan tudom törölni illetve módosítani a hirdetésemet?

4 éve

?Sziasztok mikor jönnek elő a vörös szárnyú keszegek? Reggel? Délben? Este? Melyik

4 éve

?Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy Szolnok megyében hány éves kortól lehet két bottal horgászni? Vagy ez egyáltalán függ a területtől?

4 éve

?Pest megyei lakos vagyok. Kérdezem hogy békésszentandrásra mehetek e pecázni büntetés nélkül 62 éves üdv

4 éve

?mehetek-e horgászni Ráckevére/73 éves vagyok/

4 éve

?T. Fishing Time Kezdő horgász vagyok. A sikeres horgászathoz szükséges a bot erösség, a zsinor szakitóerő és a fék erő harmonikus egyensúlya. Ebben a kérdésben kevés támpontot találtam a hazai irodalomban. Egy konkrét példán szeretném elmondani a gondomat: -Botom: Feeder team LC50-170, dobósuly 90 gramm, becsült bot erősség=3 Lb=1,5 kg -Zsinor d= 0,22 mm becsült szakitóerő=5 kg - Orsó 7000-es max. fékerő nem ismert. Kérdésem, hogy a 1,5kg-bothoz ,5 kg szakitójú zsinorhoz, milyen fékerőt kell beállitani az orsón? Válaszukat előre is köszönöm: Petőfalvi Jenő

4 éve

?De , hát nem kapok választ!!!!

4 éve

?Szép jó napot kívánok , egy kérdésem lenne , Zebco Cool orsóhoz pótdob jár-e???!!!!

4 éve

?Sziasztok! szeretnék érdeklődni hogy kezdő pergetőként a szerelés megvásárlásánál megakadtam. A max keretem 25 ezer Forint lenne, s kisebb folyókon (melyeken nincs nagy húzás), csatornákon és tavakon pergetnék a jövőben, ahol a célhalam csuka, süllő, valamint a balin lenne. Szerintetek megfelelő lenne erre a célra egy 7-21grammos Shimano Catana Ex 240cm-es bot, egy 2500-as elsőfékes orsóval? Vagy milyen és hanyas orsó illene hozzá, ha nem passzol össze? Vagy esetleg rossz a kinézett bot is hozzá? A keretem maximum 25 ezer lenne. Előre is köszönöm a megtisztelő válaszokat

4 éve

?Üdv Honda ,Yamaha ,vagy Tohatsu csónakmotort válasszak.? Köszönöm.

4 éve

?Jonapot egy shimano 20-50grom pergetöbottal lehet fogni 100kg os harcsát

5 éve

?Jonapot egy shimano 20-50grom pergetöbottal lehet fogni 100kg os harcsát

5 éve

?Tisztelt Fishingtime! Szeretnék érdeklődni, hogy OTP Szép kártyával lehet-e Önöknél fizetni? Válaszukat előre is köszönjük! Sanyi

5 éve

A

válasza

NEM, nem lehet SZÉP kártyával fizetni. tovább »

?Szabad e Hollandiában kishallal horgászni süllöre vagy sem hivatalosan?És ha a boltbol vásárolom meg a halszeletnek valot akkor sem?

5 éve

?Gyerek koromba vizsgaztam horgaszatból.Több éve nem váltottam ki az engedélyt.Ha most kiváltanam kellene vizsgázni? Vagy benne vagyok a rendszerbe hogy mar egyszer vizsgaztam?

5 éve

?Sziasztok. Kérdésem a következő: Budafok vasútállomás, a Duna hányadik folyam kilométerénél van?

5 éve

?Miert nem valaszolnak

5 éve

?Miert nem valaszolnak

5 éve

?Jonapot azt szeretnem kerdezni hogy Tisza folyo melek agan horgaszok a szamosfolyon miert nem lehet ogni halat most tanaba

5 éve

?Sziasztok, állami horgászjegyet szeretnék vásárolni, de nem vagyok egyesületi tag, kizárólag napijegyes horgászatban gondolkodunk...hol tehetem meg? Elektronikus kártyám, horgászvizsgám van. Köszönöm a választ, üdv: Andrea

5 éve

?Sziasztok.elveszeta horgász vizsga pairom hol lehet másolatot kérni?

5 éve

?Tisztelt Fishing Time! Nevis Vanity Carp XH 420 feeder bothoz keresnék (medium) spiccet, ugyanis sikerült szállításkor eltörnöm. Köszönöm a segítséget. Üdv!

5 éve

?Tiszteletem! Otp szép kártyával(szabadidő alzseb) lehet önöknél webshopból vásárolni? Fizetésnél nincs ilyen lehetőség. Üdv.

5 éve

A

válasza

NEM, nem lehet SZÉP kártyával fizetni. tovább »

?október elején egy horgászkészséggel horgásztam elhagytam helyemet 2 percre,elvették az engedélyemet. hol tudok érdeklődni hogy mikor kapom vissza, és mi a büntetés.(nem volt még soha szabálysértésem.)

5 éve

?Halihò a műcsali halak milyen mèlyen mennek le a vìzben?

5 éve

?Sziasztok!Azt szeretném kérdezni hogy a Milo Concept Casting multis pergetőbot milyen dobósúlyú,mert azt nem találom sehol! A választ előre is köszönöm szépen!

5 éve

?Sziasztok! Régebben használok egy LAWRENCE X 125 radart nem minden esetben tudom értelmezni a képet.Kérdezem alkalmas -e a fent említett radar a fenéken tartózkodó halak megtalálására? Természetesen a radar minden funkcióját ismerem,és tudom is használni.A kívánt célterület 2szeres,4szeres nagyítása sok mindent mutat, talán csak én nem értem a lényeget.Fish ID kikapcsolva zavarszűrők bekapcsolva az érzékenység a lehetséges legmagasabb értéken,a grayline maximumon.Próbáltam fishraveal módban is.Lehetséges,hogy a radarnak ezen a téren vannak korlátai,vagy velem van a baj?Szarvas Zoltán biztosan tud segíteni! Üdvözlettel:Miklós

5 éve

?Sziasztok. Új vagyok a horgászat terén és szeretném a véleményeteket kikérni. gondoltam veszek két különböző botot : egy erősebb (fox horizon x5 botot 12 ezres orsoval) meg egy közepes (fox torque botot 10 ezres orsoval). De pár ismerős azt mondta az nem lesz jó mert ugyan olyannnak kell lennie a két botnak. Egyformát vegyek ?

5 éve

? A mata evo-x feeder xh bottal egy jó távdobó orsóval és 20-as monofil zsinorral hány méterre lehet eldobni???

6 éve

?Üdv!Kérdezni szeretném,hogy Szlovák állampolgár barátaimnak ki kell -e váltania a horgászkártyát,ha Magyar versenyeken illetve magyar vizeken szeretnének horgászni???

6 éve

?Üdv. ET Fish Finder halradarhoz antennát keresek a vevőhöz. Kapható önöknél? Puskás istván pusi61@t-online.hu

6 éve

?Sebie flatt shad xh 50es méret FT szinben mikor lesz ujra kaphato?

6 éve

?Érdeklödnék hohy valaki horgászot e már a lógszón?

6 éve

?helló a kérdésem az lenne hogy miért nem enged a rendszer turista jegyet vásárolni.válaszokat előre is köszi

6 éve

?Üdv tömör uvegszalas bot van e

6 éve

?Üdvőzlöm.Kérdezném ,hogy 3m 40-100g Byron pergetőbot jó e fémeket mi ?

6 éve

?Ozsváth Gyula vagyok,horgászzsákot keresek.Eddigtöbb forgalmazótól rendeltem,de az orsóval szerelt botjaim nem fértek bele.Most at Önök oldalán találtam,kettőt ami talán megfelelő.Zebko,135,150,ha ebből lenne 120 jó lenne.StandardHoldal,itt minden méret van.Nekem,olyanra lenne szükségem,amibe kényelmesen elfér,háron négy orsóval felszerelt,teleszkópos,és bojlis bot.Kérem szívekedjenek vála szolni .Köszönöm.ozsvathgyula@gmail.com.

6 éve

?Sziasztok!Dragon proguide x pergetőbottal kapcsolatban érdeklődnék.hogy 2-15 grammos verzió tűspicces-e?Esetleg valaki nek egyébb vélemény róla?Gumizni szeretném nagyából ebbe a súly tartományba.

6 éve

?Üdv ! 14 vagyok és szeretnék vizsgát tenni ! Mi a teendő ?

6 éve

?Sziasztok Shakespeare Sigma Supra Feeder Erről a botról szeretnék a lehető legtöbb információt megtudni. A beszerezhető méretekkel és a dobó súllyal tisztában vagyok, de ami érdekelne az az akciója és ha van akkor a bottal kapcsolatos tapasztalatok.

6 éve

?van nekem Shimano Aero Technium XS-B 10000 Magnesium (ARTC10000XSBMGS) nagyon jó mesziremegy dobás is meglászik ára is

6 éve

?Olyan kérdésem lenne hogy pergető bot alkalmas e fenekezésre? Meg mien csalit érdemes ponty , amur fogáshoz?

6 éve

?valki duina nekm segiteni hogasz bot 2,1m dibo súly botrávanm írva 80-100g hány méterik lehet bedobni

6 éve

? Hiboy J-60FR nyeletőfékes orsó valki ismeri hány kiló halt lehet vele fogni hány kiló halnál megytóre tzapsztalatvan valakinek meg is köszném,

6 éve

?szrtném duni egy kérdésbe hogy hogásdz bot carbonmixtre 80% jo fajta botmikümség uvegszálas boitkösz

6 éve

?Sziasztok. Van valakinek tapasztalata a nevis bullet multiorsóval? 10g körüli wobblerekhez kellene egy olcsóbb multiorsó, kezdőknek megfelelő lehet ez a típus? Javarészt süllőzni szeretnék vele, de használható típust keresnék. Amivel meg is lehet szeretni ezt a stílust, nem csak kínlódni vele a vízparton. A válaszokat előre is köszönöm.

6 éve

?Sziasztok, az alábbi két bot közül melyiket válasszam? http://centrumzoo.hu/CORMORAN-BULL-FIGHTER-Extra-Heavy-Feeder-3-90m-60 vagy: https://www.haldorado.hu/termekek/bot-c1/feeder-c36/by-dome-team-feeder-power-fighter-feeder-390xh-by-dome-gabor-i26562#details Előre is köszi a választ!

6 éve

?Már dühítő,hogy legalább 6 szor leiratkoztam,de még mindig küldözgetik az üzeneteket! Szeretnék leiratkozni végre!

6 éve

?Üdv! Eurostar d max 250g 3m bot vélemény, tapasztalat?

6 éve

?kb fél órája adtam fel horgászcsónak hirdetésemet és a mellékletbe egy olyan számla került aminek nincs ott keresni valója. nem tudtam törölni én erre kérnék segítséget hogy töröljétek a mellékletet vagy az egész hirdetést. visszajelzést kérek horvathlaszlo9@upcmail.hu-ra

6 éve

?ÜDV!A DELPHIN ZEPHYR 210CM 20G SPIN BOTRÓL VALAMI VÉLEMÉNY,TAPASZTALAT?

6 éve

?Sziasztok! Van ez a botzsák itt az oldalon: Profish Dupla bottartó keménytok 110 cm. Kérdezném, hogy a 7', 213 cm-s bot elfér benne a tapasztalatok szerint? A tényleges szállítási hossza 112 cm. Szóval, hogy van ott belül két centi tűrés, vagy ha egy kicsit átlósan rakom elfér? Nem szeretnék 130-as zsákot venni, ha nem muszáj. Köszi előre is: ervin

6 éve

?Sziasztok. Hollandiában dolgozok, a vizek 1,50 körüliek nem nagy sodrásúak gumihalazni szeretnék süllőre finom pecát szeretnék hanyas botot javasoltok g?

6 éve

?Egy Berkley SS304-es gyűrűvel szerelt pergetőbotom van, amit nehéz terepen használok. Most tértem át rajta a fonott zsinórra (Spyderwire) és azt vettem észre, hogy nagyon nagy az ellenállása dobásnál és behúzásnál is (bár nem vékony 20-ast raktam fel). Kérdésem, hogy lehetséges, hogy ez a SS gyűrű nem alkalmas fonotthoz, vagy a vastag fonottnak nagyobb az ellenállása ennyivel a monofillal szemben? Köszönöm!

6 éve

?szeretnek segitseget kerni . ki tud egy jo es megbizhato gps es halradart ajanlani etetto hajora marka nev tipus szam koszonom

6 éve

?Kérdezz bátran mi..............

6 éve

?Hello odadhatom masnak a fogási napolt h leadja nekem vagy szemelyesen nekem kell?

6 éve

?Hello odadhatom masnak a fogási napolt h leadja nekem vagy szemelyesen nekem kell?

6 éve

?Kisebb tavon szeretnék feederezni két bottal,a célhal a ponty és az amúr,Max dobótávolság 60 méter.Max 3-3.3 méteres botok jöhetnek számításba a nádfallal tarkított szűk horgászhelyeken.Ehez kérnék segítséget bot és hozzá illő orsó választásában.Keret 80000 ft (két bot-két orsó)Ha kicsit drágább se baj csak tartós megbízható legyen.

6 éve

?Üdv! Még kapható néhány helyen Ryobi Applause 6000 orsó. Amit nem értek, hogy a pótdob nélküli változatok kaphatók kb. 27 ezer ft-os àron, de van egy másik változat, kb. 37 ezer ft-ért. Az újabb verzióhoz egyáltalán nem adnak pótdobot, de lehet hozzá venni. Mi a különbség alkatrészeiben és anyagában ? A drágább változat jobb minőségű?

6 éve

?Üdvözlök mindenkit! Segítene valaki élőhalas harcsázó szerelék összeállításában?Olyanra lenne szükségem majd tavasszal, ami dobható gubancmentesen legalább 15-20 méter távolságra, fenék közelben lehet vele felkínálni a csalihalat. Valami olyasmi, mint a Koós Ferenc féle T eltartós szerelék, csak egyszerűbb.

6 éve

?sziasztok keresem az agostyáni -római tó viztérkódját

6 éve

?Kedves oldal A francia öböl viztérkódjára lenne szükségem a fogási napló kitőltéséhez. Elöre is köszönöm.

6 éve

?Üdv! Daiwa pergetőorsó vásárlása előtt állok és az lenne a kérdésem, hogy a 3000-es méret felér egy másik gyártó 4000-es méretével? Ugyanis önsúly és zsinórkapacitás alapján kb. 40-esnek felel meg a 3000-es méret... Ha ez segít konkrétan a Daiwa Ninja 3000A orsóra gondolok. Előre is köszi a segítséget.

6 éve

?5 LE cs yahamacsonakmotor 6e3s156344 hez keresek behúzó kar fedél eltörött de nem tudom a hivatalos nevét kérem segítsen hogy hol kapható? és mennyiért akár használt akár új Köszi Réczicza Ferenc t

6 éve

?Tisztelt Oldal! Nem működik a leiratkozás, de utoljára kérem, hogy a felesleges és számomra értéktelen levelekkel nem bombázzanak folyamatosan. Ez volt az utolsó felszólítás, a következő már a Fogyasztóvédelemmel együtt készül mail cím: KovacsAttila@ext.otpbank.hu Üdv, A

6 éve

?T. Cím! A ponty shown eladásra került két swinger, aminek levásárlása során a rendszer nem fogadta el a kuponkódot. Email-jeim visszajönnek ezért írok itt. Személyesen mennék be a boltba és vásárolnám le a kupon ellenértékét ill. hoznám el az el nem adott multiorsót. Üdv.Tamás

6 éve

?Kedves Fishing Time! Érdeklődni szeretnék, tudtok-e ajánlani a Tisza tó poroszlói-újlőrincfalvai szakaszánál partról dobálós csukázós-süllőzős helyeket? Érdekelnének a környéken lévő holtágak is, nem vagyok még arra járatos de egy jó kis őszi csukázást szeretnénk összehozni. Szóval minden segítő információt szívesen fogadok ebben a témában! :) Köszönöm!

6 éve

?Kedves Fishing Time. Mi járunk egy tóra horgászni amiben viszonylag sok csuka van. De hiába horgásztunk a csukákra már évek óta októberben meg novemberben de még kapásunk se volt. Pedig sok csuka van benne. Tavaly is csak akkor tudtunk fogni amikor már befagyott a tó. A tó nem túl nagy és vannak benne 10kg feletti csukák is. Az lenne a kérdésem hogy hogyan foghatjuk meg ezeket a csukákat. Milyen módszerrel foghatjuk meg őket és ilyenkor ősszel hol találhatjuk meg őket?

6 éve

?Sziasztok! Drop shot téma érdekelne. Süllőre milyen botot érdemes választani? A vízmélység számít a bot kiválasztásánál? Rövidebb vagy hosszabb bot a jó választás? Ezt úgy értem, hogy a pergető botom kb két méteres, de a drop shot botok hosszabbak, 2,3 2,6m-t is láttam. Köszönöm a válaszokat! :)

7 éve

?Sziasztok! Az apróhirdetések között ,hogy ne keljen az egészet végig böngészni ,hogy találom vagy is ,hogy keressem a bolognai botokat.

7 éve

?Tisztel Fishingtime! Szeretném megkérdezni, hogy a D.A.M. Effzett Microflex és Impulse pergető botok alkalmasak-e gumihalas pergetésre. Üdvözlettel: Bambi

7 éve

?Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék,hogy kép alapján tudnak-e segíteni? L

7 éve

?Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék,hogy kép alapján tudnak-e segíteni? L

7 éve

?Sziasztok. Éppen most állok orsó vásárlás előtt. Találtam egy Daiwa Infinity 5500br orsót ami 2011 es darab azóta minden évben rendszeresen karban volt tartva. Azt szeretném kérdezni hogy érdemes megvenni és hogy kb mennyit bírnak ezek az orsók és strapabíróak e ? Előre is köszönöm !:)

7 éve

?Üdv! Most fogom letenni a horgászvizsgát Miskolcon mennyire nehéz a vizsga?Mit fognak kérdezni?Megbuktatnak ha nem lesz meg az elég pontom?

7 éve

?Üdv! Balinpergetéshez tudnátok ajánlani max. 20g dobósúlyú botot? Akár több modellt is! Ár max. 60.000Ft! Csalik:wobbler, popper, walk the dog, sébile spin shad 14g-os!

7 éve

?Sziasztok! Azt szeretneém kérdezni hogy főleg drop shot célra de akár a pergetés más formájára milyen botot ajánlanátok és milye nórsot a kettőre a keret max:30-40.000. Válaszokat előre is köszi!

7 éve

?Hello mindenki! Azt szeretném megkérdezni hogy a drop shot nevű horgász módszer milyen halakra bizonyul jónak? A válaszokat előre is köszönöm!

7 éve

?Balatonakarattyán hol engedélyezett a partról való horgászat? Tudtok ajánlani jól megközelíthető horgászhelyeket? A Yacht Club kikötőjénél engedélyezett vagy tiltott a horgászat! A válaszokat előre is köszönöm! FP

7 éve

?A Nevis Rod Pod Eco szállítási hossza, milyen hosszúra húzható szét, és mennyi a magassága ?Ez érdekelne mielőtt megrendelném.

7 éve

?Penn clash 4000. Húzós, mély vízre gumizni (süllőre, kisebb harcsára) ahol esetenként még 30 gr. feletti fejeket is fel kell tenni. Köves, erősen akadós a fenék. Gyakori a leakadás, sokat kell szabadítani, beszakítani. Fogja-e bírni, esetleg ebben a kategóriában mit ajánlhatnátok? (300 gr. súly körüli orsót szeretnék). A fenti orsóról esetleg egyéb tapasztalati úton szerzett infót megköszönöm

7 éve

?Sziasztok! Fedeer botot-botokat szeretnék venni Dunai használatra 360-390cm-es hosszal. Érdekelne hogy milyen fajta botokat ajánlotok. Előre is köszönöm.

7 éve

?Szia vettem egy 2,70 feeder botot 40-150gr azzal mennyire lehet messzire dobni ?

7 éve

?

7 éve

?Sziasztok! Kezdő horgászként lenne egy -bizonyára - amatőr kérdésem. Feederezni szeretnék és sokat olvastam a témában, egyvalami azonban nem tiszta. A végszerelék esetében a kosarat felfűzzük a főzsinórra/vagy dobóelőkére, a kosár alá pedig egy forgókapcsot kötünk, így aztán az előke gyorsan cserélhető lesz. De ha végeztünk a horgászattal, és a felszerelést össze kellene pakolni, hogy tudjuk a kosarat eltávolítani a zsinórról, amit visszatekernénk az orsóra?

7 éve

?Sziasztok! A Zagyva folyón kezdtem el pergetni pár éve, egy 2,4m ET Black Fighter Zander 3-15g és egy 2,28m Savage Gear BW 3-18g botokkal kergetem a halakat. Szeretnék beruházni egy igazi UL-s botra, kb. 210-es hosszban és 0-10g között valahol. Főként crankbait és körforgó a kedvencem, de felkerül időnként a gumi is. Domolykó, balin, jász a leggyakrabban fogott halaim. Max 30ezer a keret. Köszönöm a választ!

7 éve

?Sziasztok az lenne a kérdésem hogy a horgászigazolványom meg van viszont az állami horgászjegyem elveszet és ki szeretném váltani idényre kapok igy! köszönöm

7 éve

A

válasza

Szia, a horgászigazolvánnyal tudnak kiállítani újra államit. tovább »

?Sziasztok! Kinéztem magamnak egy Mitchell Avocet Powerback 212cm 10-35g-os pergető botot! Főként wobblerezni szeretnék vele folyó és állóvízen célhalak balin, süllő, csuka minden méretben kisebb max.10kg harcsák! Erre megfelel a bot?

7 éve

A

válasza

Szia, igen, kb ez a kaliber a 10-35 gramm, bár a balinokhoz picit erős lesz. tovább »

?Sziasztok!Vettem egy madcat spin 40-150g dobosúlyú botot.Kérdésem csak kimondottan pergetni lehet vele,vagy fenekező módszerhez is lehet használni?

7 éve

A

válasza

Szia, ha nem túl rövid, akkor befoghatod fenekezni is, csónakból ha rövid, akkor ott is. tovább »

?Sziasztok! Prologic C2 Natura FC, FD, TS 3lb 3.60 as botok között mi a különbség? Köszönettel: Misi

7 éve

?Sziasztok! Milyen rakóst javasoltok a Dunára? Márka, típus érdekelne.

7 éve

?Sziasztok! Meg tudnátok mondani, hogy a Shimano Sustain 2500FE orsó sósvízi-e, vagy csak édesvízi pecára gyártott. Jó lenne tudnom, mert Adriára nem vinnék olyat ami berohadhat. Köszi! H.Laci

7 éve

A

válasza

Szia, az SW jelzésű orsók bírják a tengert, a Sustain nem az. Üdv, Csaba tovább »

?Sziasztok!Szeretnék megismerkedni az UL pergetéssel.Milyen botot ajánlanátok kezdéshez?Köszi a választ

7 éve

A

válasza

Szia, ezekből az UL... tovább »

?Sziasztok! Erdeklödnék hogy simano alivo 3,66 tos bojlis botra mijen orsot ajánlottok?

7 éve

A

válasza

Szia, ezt:... tovább »

?Üdvözlöm! Szeretnék a közeljövőben egy horgászernyőt vásárolni 2,5m-es méretben.A kérdésem az volna,hogy melyik model a legstrababíróbb . Vázszerkezet ,anyag erősssége szempontjából,mert sokat haszálnám. Legfőképpen az önök véleménye,ill vásárlói vélemények alapján. 13000ft a költséghatár. Előre is köszönöm szépen! Üdvözlettel.

7 éve

?Milyen csomóval kössem a flourocarbon előkét mert a hagyományos biztonsági clinch nem a legjobb ilyen 0,33mm-hez mert nehezen áll össze illetve megnedvesítve is szakad sokszor meghúzás közben. Duble Uni-val nem tudom a fonott főzsinórhoz kötni mert egyszerűen szétcsúsznak. Simán fonott bírná a kövezésen való jigelést? 0.08mm-0,14mm fonottat szoktam használni a helyzettől függően.

7 éve

A

válasza

Szia, ha nem zavar, akkor csatlakoztasd not-a-knottal, S-es... tovább »

?Sziasztok, Én a Tisza-tavon és az élő Tiszán horgászok. Nem tudom, hogy a Dunán mennyi szúnyog van, és az éjszaki pergetésnél titeket ez mennyire zavar, vagy mennyire szenvedtek tőlük, de van esetleg valamilyen ötletetek, vagy tudnátok valamilyen szúnyogriasztót ajánlani? Ti hogyan védekeztek? A Szuku évek óta semmit nem ért nekem, és igazából nem tudom mi lehet benne, de egyszer a kezemre is került, és a folyamatos dobálás közben, leoldotta a csavaros orsótartó fém bevonatát. Páran ajánlották a 3M-nek szúnyogriasztóját, vagy esetleg a füstölő spirált, de ha fúj a szél akkor az is értelmét veszti, mellesleg ha fúj a szél, szúnyog sincsen. Tudnátok segíteni? Köszönöm előre is!

7 éve

?Sziasztok! Pergetőorsó vásárlását tervezem. Véleményetek szerint melyik orsó a magasabb kategória (melyik jobb)? Shimano Ultegra 2500 FB Shimano Technium 2500 FD E között a kettő között vacillálok.... Köszönöm!

7 éve

?Üdv! A kérdésem az lenne ha balinra és süllőre pergetek csak, akkor a fluorocarbont helyettesíthetem esetleg fluorocarbon bevonatos zsinórral vagy sima víztiszta monofillal?

7 éve

A

válasza

Szia, a fluoro lényege, hogy úgy törik rajta a fény, hogy nem látszik a víz alatt, ezt a... tovább »

?sziasztok! mi a különbség a shimano catana DX és a CX között?

7 éve

?Sziasztok! Segítsetek! Jó horgásztót keresek Ceglédbercel 50km körzetében! Ceglédbercel, Albertírsa, Pilis, Cegléd megvolt! Köszi!

7 éve

?Sziasztok, light pergető botot keresek, 2m körülit 12g-ig. 20-25e a keret, tudnátok valamit ajánlani jó ár/érték arányban? Wobblert és gumit is húznék vele, a felhasználás univerzális. Köszi előre is a választ! Patrik

7 éve

A

válasza

Szia, én elsőre erre... tovább »

?Sziasztok! Szeretnék elkezdeni pergetni, de még csak 14 éves vagyok, tehát az a kérdésem, hogy gyerek engedéllyel lehet pergetni?

7 éve

A

válasza

Szia, lehet! Üdv, Csaba tovább »

?Sziasztok! Eladásra kínálnék egy solti ingatlant Bács-Kiskun megyében, mely szüleim kedvenc időtöltésének a horgászatnak kedvezett. A telek egy közel 100 m2es ingatlant foglal magában, a kert vége pedig a Nagy-éri-csatornában végződik, csodálatos környezetben. Segítsetek kérlek, hogy melyik horgász oldalakon tudnám meghirdetni az ingtalant! Előre is köszönöm a válaszokat: Dorina

7 éve

?Mindenkitől kérdezem, aki a Dunán horgászik ragadozókra pergetve; hová lettek idén a balinok??? Azon a helyen, ahol az elmúlt években az ilyenkor szokásos magas víznél késő délutántól sötétedésig és hajnalban őrjöngve raboltak és szinte nem lehetett betlizni most síri csönd, egy kósza kirohanás sincs. Igaz apróhalak sem mozgolódnak. A víz felmelegedésében tapasztalható jó hónapos késés lenne az oka?

7 éve

A

válasza

Én is a hidegnek tudom be. Üdv, Csaba tovább »

?Sziasztok! Folyó vízi etetőanyag keverékhez, úsztatásos módszerhez / dara-kender-kenyér-gyári etető anyag-kavics / az agyagot lehet helyettesíteni pl sima földel?? Illetve a Dömösi szakaszon milyen vízállásnál érdemes úsztatni. Idén ott szeretnék próbálkozni és még nem akadtam össze ott segítőkész sporttárssal ! Üdv: Tamás

7 éve

?Sziasztok!A Gunki Shigeki bot,jó választás a Dunára gumizni?És max hány grammos jigfejekig használató kb? Köszi!

7 éve

A

válasza

Szia, jó, én pl a 12 grammossal gumizok. Több méret van, a jigfej súlyát érdemes a bot... tovább »

?Tisztelt Fishingtime ! Többször hallottam màr, hogy egyesek kutyatàppal fogjàk a halakat, rendkívül jò eredmènnyel. Sok helyen tiltjàk is a hasznàlatàt, mert hogy az kàros a halakra! Persze többfèle kutyatàp lètezik, de gondolom hasonlò összetètelük van. Kìvàncsi lennèk rà, hogy miért annyira fogòsak ezek a tàpok, miért lehet velük jò fogàst elèrni, ès valòban kàrosak-e a halakra nèzve ? Van bennük valami, ami rossz hatàssal lenne a halakra? Köszönöm

7 éve

A

válasza

Szia, sajnos vagy hál isten mi sosem használtunk ilyet, nem tudjuk milyen hatása van a halakra. tovább »

?Sziasztok! Szeretném megtudni menyit érhet a következő orsó? STARLIT President 1000 5 csapágyas gyönyörű kis orsó! Hibátlan szerintem nem volt használva egyszer sem. Előre is köszi a segítséget!

7 éve

?sziasztok,,vásároltam ,kettő darab,,frenetic 270-es 200-400-ig dobósullyu két részes botokat ,,kérdésem az lenne ,mijen orsőt ajánlotok hozzá

7 éve

A

válasza

szia, milyen árban gondolkozol, és milyen módszerrel horgásznál? tovább »

?Sziasztok!Sajnos eltört a matchbotom középső tagja,és azt szeretném kérdezni,hogy lehet e külön kapni középső tagot??A bot egy shimano hyperloop ax 390 fast action!Köszönöm előre is a választ!!

7 éve

A

válasza

Szia, küldd el légyszi a cikkszámát. tovább »

?Ès az èn kèrdèsemre, hogy vàlaszt kapjak, hàny hèt ? :D Vagy senki sem tudja?

7 éve

A

válasza

Szia, mi tudjuk törölni, te pedig inaktívvá tenni. Köszi a türelmet. tovább »

?Vajon Hány nap tellik még el mire érkezik válasz a kérdésemre ?

7 éve

?Sziasztok! Az apróhirdetésben sikerült eladnom a csalijaim, de nem tudom törölni a hirdetést! Ezt hogy lehetne megoldani? A választ előre is köszi!

7 éve

?Hogyan lehet módosítani az apróhirdetés rovatban feladott képeket szöveget?Vagy esetleg törölni hogyan lehet?

7 éve

?Sziasztok! Már egy éve keresek egy könnyű jiges botot. Amire kellene az a süllőzés, kősüllőzés. Kb. 210 cm hosszú botra gondoltam, csali: cheburashka 2 gr-fej hozzávaló max. 7 cm gumihalak. Lényeg, hogy érzékeny legyen, bevágáskor ne legyen "takony", és mégis messzire lehessen vele dobni. A zsinór az nano lesz 0,6, v. 0,8-as. A bot ára max. 40 e HUF. Köszi G

7 éve

A

válasza

Szia, küldök pár... tovább »

?Sziasztok, alábbi esetben szeretnék segítséget vagy ötletet kérni. Nem mai darab, Spro Hx Premium Power Carbon, 3.9m match bot spicc tagja eltört. Tudja valaki esetleg, hol lehet beszerezni hozzá illetve van e olyan márka aminek esetleg ugyanezen tagja jó hozzá vagy adott esetben aki csinál egyet? Párkört már futottam vele, de minden boltban új bot vásárlásra akartak rábeszélni. samsungc@freemail.hu A segítséget és a válaszokat előre is köszi. G.

7 éve

A

válasza

Szia, küldd el nekünk a 1094 Bp, Tűzoltó utca 72-be a spicctagot, bevisszük a forgalmazóhoz,... tovább »

?Üdv mindenkinek! Tapasztalt harcsásoktól szeretném azt kérdezni, hogy ilyenkor az élő Tiszán a harcsa már kiáll táplálkozni éjszaka a partszéli sekély vízbe? Érdemes ilyenkor már partról pergetve próbálkozni?

7 éve

?Üdv Minden Fórumosnak! Vásárolnák egy Shakespeare Ugly Stick kuttyogatós botot. Segítséget kérnék hogy hol illetve milyen cikkszám alatt lehetne rendelni belőle. 12-20lb max. 2,1m Előre is köszönöm.

7 éve

A

válasza

Szia, nálunk ezeket tudod megrendelni:... tovább »

?Tisztelt Fishingtime ! Többször hallottam màr, hogy egyesek kutyatàppal fogjàk a halakat, rendkívül jò eredmènnyel. Sok helyen tiltjàk is a hasznàlatàt, mert hogy az kàros a halakra! Persze többfèle kutyatàp lètezik, de gondolom hasonlò összetètelük van. Kìvàncsi lennèk rà, hogy miért annyira fogòsak ezek a tàpok, miért lehet velük jò fogàst elèrni, ès valòban kàrosak-e a halakra nèzve ? Van bennük valami, ami rossz hatàssal lenne a halakra? Köszönöm

7 éve

?Kedves F.Time! Facebook-os hirdetés útján rendeltem önöktől ! Rendelés azonosítója FT18597 Prologic horgásszék!! 13491 FT! Nincsen semmi információm róla! Várom a széket! A rendelésem Február 16!!! Szemes József 305649971

7 éve

A

válasza

Kedves József, a székek várhatóan április végén érkeznek be, köszönjük türelmét. Üdv,... tovább »

?Üdv! napijegyet szeretnék vásárolni Tiszakécske Holtágra.Itt lehet e online vásárolni?

7 éve

A

válasza

Szia, nálunk nem tudsz. tovább »

?Üdv. Két szinte teljesen egyforma árú Orsó között melyik lenne a jobb vétel? Mindig Shimano orsókkal pergettem , de az olcsó kategóriákból, egy év alatt elhasználódtak. Viszont amíg bírták addig elégedett voltam velük. A két legújabb kiszemelt már kicsit magasabb kategória : Abu Garcia Revo Stx Spin 20as méretben, Shimano Stradic CI4 2500-as. Előre is köszönöm.

7 éve

A

válasza

Szia, Abu inkább multiban erős, peremfutóban mi inkább a Shimanot javasoljuk, az új Stradic... tovább »

?Szeretnék segítséget kérni. Édesapám kocsiját el lopták és benne volt a horgász engedélye mit tehet, hogy újra ki váltsa?

7 éve

A

válasza

Újra kell váltani, semmit másra nincs lehetőség. tovább »

?Üdvözletem!Keresnék egy eladót,aki "kajakceone" néven szokott itt az apróhirdetésekben hirdetni,hogy hogyan érhetem el...Köszönöm előre is a segítséget...Ha valaki ismeri kérem jelezzen már csörgessen meg...06303114967 Horváth Pál vagyok

7 éve

?Kedves Fishing Time magazin! Szeretnék néhány mélyretörő wobblert beszerezni süllőre esetleg harcsára. Éjszaka mikor csendes a felszín akkor szeretném bevetni őket. Éjszakai színeket (SFC, GFR) vagy a nappali színeket (S, SD, G) szerezzek be ?! Esetleg ha típusra is adtok választ megköszönném!

7 éve

A

válasza

Szia, SFC és a GFR tökéletes választás, ezek a színkódok ugye Rapalához köthetők. A... tovább »

?Vettem egy pergető botot 120 - 180 g dobó súlyú és 305 g önsúlyos harcsára szeretnék pergetni milyen voblereket kellene venni hozzá?

7 éve

A

válasza

Szia, hol és mikor szeretnél harcsára pergetni? tovább »

?Sziasztok. Évek óra egy Berkley Phazer 12-30g botot használok. Igényeimnek teljes mértékben megfelel azonban cserére érett. 2 bot között vacillálok az egyik az utódja Phazer Pro 15/40 a másik Fireflex 15/40 ezek a botok anyagban, gyűrűzésben, feszességben megegyeznek vagy van vmi. eltérésük? A választ előre is köszönöm.

7 éve

A

válasza

Szia, a Phazer még nem volt a kezemben, de a Flex sokszor, szerintem nagyon jó bot és kellően... tovább »

?Sziasztok, azt szeretném megkérdezni, hogy a 11.kerületben, lehetőleg az Alle környékén hol lehet Dunai horgászengedélyt beszerezni? Előre is köszi a segítséget

7 éve

?szia! borsodban hol lehet levizsgázni kisszerszámos halásznak?

7 éve

A

válasza

szia, nem tudjuk sajnos, érdeklődj a mahalnál vagy a haltermosznál. tovább »

?Sziasztok! Szükségem lenne egy feszes UL/ L pergető botra. 2-6g-os fejekhez, 5cm körüli gumihalakhoz és wobblerekhez, folyóvízen és holtágakon használnám. Célhal: nagyobbacska sügérek (25-30cm), kősüllő, kisebb süllők, balinok. A bot amit kinéztem a Mitchell MP Advenced Spin 198cm 2-8g. Meg felelne e a fent leírtakhoz?

7 éve

A

válasza

Szia, igen, az egy elég feszes sorozat! Üdv, Csaba tovább »

?Közben felmerült a Ryobi ecusima 3000 vagy 4000 -es opció is.Tehát Shimano cacna-siena vagy Ryobi ecusima 3000-4000 jobb az említett bothoz?/Manta smart plus 2.40 15-40gr./

7 éve

?Frissen vásároltam egy Manta smart plus spin 2.4-es 15-40gr-os pergető botot.Shimano orsót vennék hozzá.Cacna vagy Siena tipusokat néztem ki.Melyik a jobb, és mekkorát javasoltok rá?A Dunán és holtágakon használnám.

7 éve

A

válasza

Szia, nemsokára megjön a 2017-es Sienna, ígéretesnek tűnik, azt javasolnánk 2500-as... tovább »

?Benzár csalikat hónapok óta úgy hirdetitek hogy néhány nap.Azt kérdezném mikortól lehet kapni majd ezeket.

7 éve

A

válasza

Szia, sok íz sajnos készlethiányos, ez folyamatosan változik. Egyik héten érkezik valami, a... tovább »

?Sziasztok! Én Pest megyében pergetnék egy jót de hol?

7 éve

?Csónakot keresek.(BIC 245,vagy BIC 252) A hirdetést nem tudom feladni kép nélkül. Mit tegyek?

7 éve

A

válasza

Szia, keress egy képet a Google-ban, aztán tedd fel azzal. tovább »

?Sziasztok.A Gunki Shigeki bot milyen módszerhez lenne megfelelő választás?A Dunán pecáznák vele.

7 éve

A

válasza

Szia, ezek elég feszes botok, pontosan melyik méret érdekelne, vagy milyen módszerrel... tovább »

?Vass Csabitól kérdezném hogy a Shigeki botja milyen dobósúlyú.?Előre is köszi.

7 éve

A

válasza

Szia, 12 grammos! Üdv, Csaba tovább »

?Sziasztok!Jár valaki az esztergomi kis-Dunára pecázni?Van hal benne,vagy nem érdemes ott pecázni?

7 éve

?Sziasztok , hogyan lehet eltuntetni az felulet felet eltakaro sarga reklamot , amitol nem lehet hasznalni az oldalt ? Koszi

7 éve

? sziasztok,420as federbotom párját keresem sok ajánlatot átnéztem de nem tudtam dönteni spró vagy nevis vagy valami más gyártmány lényeg a távdobon legyen ára lehetőleg 20000 alat maradjon. köszönöm

7 éve

?Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, hogy mi a jelentése, különbsége a Spin, Tele Spin, Pike, Tele, szavaknak a botok jelzésénél. Válaszotokat előre is köszönöm!

7 éve

A

válasza

Szia, a spin az pergető bot, a tele jelzés a teleszkópos változatra utal, a pike valószínű... tovább »

?Sziasztok ! Most szeretném megvenni az első feeder botom de az elsőre nem akarok sokat költeni ,hátha nem fog tetszeni .Én 6-8000 ft-s botot szeretnék.Utána olvastam és azt szűrtem le ,hogy kezdőnek egy 3,6m hosszú medium vagy heavy médiumot kellene venni . Tudnátok véleményt mondani ezekről a botokról : - NEVIS Magnum Black feeder 3,6m 80gr feeder bot -NEVIS Force Carp feeder 3,6m 40-110gr feeder bot -SILSTAR VIENTO MEDIUM FEEDER 3 3 -DAM FIGHTER PRO FEEDER 20-120gr -NEVIS Pantera Carp Feeder -EUROSTAR MASTER CLASS FEEDER 3 3 -SHIMANO JOY FEEDER MEDIUM HEAVY 3,6 M Vagy tudnátok valami más botot javasolni ?Remélem el tudtok konkrét ajánlattal indítani ezen az úton Előre is köszönöm B.Péter

7 éve

A

válasza

Szia, nálunk a legnépszerűbb bot a Master Class, Papp Gábor írt róla, ezeket a magazinban... tovább »

?El fogják e törölni a horgász vizsgát?

7 éve

A

válasza

Szinte biztos, hogy nem. tovább »

?Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy tud-e valaki valami tutit, a gyűrük jegesedése ellen? Köszi a válaszokat.

7 éve

A

válasza

Szia, ellene nem, de Nano-val tudod minimalizálni a felhordott... tovább »

?El szeretnék kezdeni kifejezetten harcsára horgászni amint eljön a jobb idő! . Szeretnék egy botra és egy orsóra ( zsinór) áldozni. Tudnátok segíteni mi az, amivel el tudok boldogulni akkor is ha (esetleg..) beütne a krach és nagyobb hari akadna mint amire számítok? 30 rugó környékén gondoltam összesen a botra és orsóra . De lehetőleg picit olcsóbban. Tudom , hogy árban csillagos ég a határ, biztos van kifejezetten silány minőség de csak megvan az a középkategória ami nem fog cserben hagyni de olcsóbb és nem fizetem meg annyira a márkát. Előre is köszi annak, aki megpróbál segíteni.

7 éve

A

válasza

Szia, milyen módszerhez keresel felszerelést? tovább »

?Sziasztok ! Ha látom ,hogy twisterrel kapálják ki a harcsákat a Kunságin, mit tudok tenni? Ez ma volt.

7 éve

?Sziasztok!Tudnátok ajánlani olyan vizeket(nem számít hogy tó,folyó,csatorna) ,ahol érdemes pergetni?Lehetőleg Pest megyében,vagy annak közelében lenne a legjobb. Előre is köszi!

7 éve

?Üdv!segítsen már valaki legyenszives...Kérdést tettem fel egy eladó apróhirdetésbeli horgászcikkre,emailben kaptam értesítést a válaszról,de nem találom,hogy hol tudom megnézni :/ :)))

7 éve

?Sziasztok! Mekkora orsó ajánlott egy 240-es 10-30g dobósúlyú pergető bothoz? A bot súlya 176g. Elég lehet egy 2500-as orsó?

7 éve

?Üdvözlök mindenkit ! Pergetéshez ajánlották nekem többen is, hogy használjak fuoro carbon előkét. De ötletem sincs hogy melyik lenne a jó választás, ami harapás álló is, passzol a 0,10-es nanofil főzsinóromhoz is, és nem is horror áron lehet kapni. Ha valaki tudna tanácsot adni, hálás lennék !

7 éve

?Sziasztok! Van egy Savage Gear Parabellum CC 279 cm 7- 23 gr-os botom, ami rendkivül lágy. Balin és jász horgászatához szeretnék vobblereket vásárolni! Milyen fogós, kimondottan az említett halfajok horgászatára való csalit tudnátok ajánlani? Kritérium a jó dobhatóság, és a hosszú dobások! Érdekelne még a hosszú dobásokhoz való fonott zsinór 0,1 és 0,08 mm-es méretben! Válaszotokat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Juhász László

7 éve

?A drop-shot felszerelés a horgot-ólmot a főzsinórra vagy egy hosszú fluorocarbon előkére kell tenni? Köszönöm

7 éve

?Azt szeretném kérdezni hogy az akác lehet e káros a hal álományra? a tóban pl

7 éve

?Hányadik alkalommal nyert világbajnoki címet a magyar finomszerelékes férfi válogatott?

8 éve

?Adott egy 3-10 grammos pergető botom. Ahol horgászom ott sajnos a jig-es horgászat nem működik mert mindig hoz fel valamilyen koszt a horog.( levél...stb) Az volna a kérdésem,hogy erre jó lehet a drop-shot technika? ÉS akkor kb:3-5 grammos ólommal. A víz egy nagy holtág a Szigetcsépi stard a Kis Dunán. Köszönöm a válaszukat: Laci

8 éve

?dutok nekem mondani 5000 ft alatt az se baj pisivel drágább telkopos horgászbot fenkezo uszosra is jó 200-300 m köszt könyu bot erős bot jó minőség legyen

8 éve

?TISZA TO - ...hajo vagy nem hajo A Tisza tavon vettem egy kis hazat,h majd ott horgaszhassak es belekostolhassak a csonakazas elmenyeibe is. Nos, ugy nez ki jol belekostoltam, mert megdobbenve allok azzal a szomoru tennyel szemben ,h az egesz Tisza tavon egyetlen egy, nyilvanos, ingyenesen hasznalhato solyapalya sincs. Persze kikotok vannak , kulonbozo szolgaltatasokkal es arakkal, de mondhatnam ugy is ,h nemelyik gusztustalan arakkal. Pl. egy kis motorcsonak tarolasa, mert hat ugye az mar valamitol sporthajo lett, 30.000 Ft / ho. Hogyan lehet az ,h ezen a hatalmas tavon valahogy elfelejettek letrehozni egy mindenki altal ingyen hasznalhato solyapalyat, parkoloval? Vagy tenyleg ugy valtozott a torveny, miszerint a kikotoalkalmazottak felvilagositottak?.... ha valaki barhol , csak ugy vizre teszi csonakjat, azt jogellenesen koveti el, mert ezt csak kiepitett, erre a celra szolgalo helyen lehet. Ugy tunik az orszag azon allamoplgarainak , akik barmilyen messzirol leutazva,magukkal hozva kedvenc csonakjukat, nem marad mas, mint bemenni a kikotobe, kifizetni az autoparkolast, az utanfuto tarolast es a solyapalya egyszeri hasznalatat. En azt hiszem( hittem) a vizrejutast alanyi jogon kellene biztositani, mindenki szamara!!! Nem szeretnek mas orszagbeli peldakkal elni, deeee, maradjunk annyiban ,h vannak nagyon jo peldak, h hogyan is lehetne maskeppen. Tudja valaki, vagy van olyan nyilvantartas,h Magyarorszagon ,hol es hany ingyenesen igenybeveheto salyapalya all a horgaszat es a vizek szerelmesinek rendelkezesere??? Koszonom a valaszt Jovy

8 éve

A

válasza

Szia, ez elég szomorú... Viszont úgy rémlik, hogy Abádszalókon van ingyenes sólyapálya. tovább »

?kérdésem érvényes állami jegy birtokában követek e el szabálysértést ha mondjuk egy csatornán horgászom amire nem adnak ki területi engedélyt mert csak egy öntöző csatorna nem horgászvíz nincs senkinek a kezelésében horgászat szempontjából válaszukat előre is köszönöm

8 éve

?Uj jelszavat kértem, de már harmadszorra sem tudok belépni? Mi van ittttt? Köszönöm bárki segítését előre is! Sanyi

8 éve

A

válasza

Szia Sanyi, kérjük, küldj egy levelet az info@fishingtime.hu e-mail címre, írd meg benne a... tovább »

?Hol lehet elocsalit vásárolni, pld.fekete pioca,feketegiliszta stb...!!!!!!! Előre is koszonom..!!

8 éve

?Kreatív feladatra van vevő? Egy teleszkópos horgászbot-szerű "alkatrészre" volna szükségem egy fejlesztéshez, amelyet sokak szerint itthon nem tud legyártani senki. A mérnöki paraméterek már megvannak, kérdésem volna, hogy tudna-e valaki segíteni ezt beszerezni, megcsinálni, vagy megrendelni (Kínából?), esetleg volna lehetőség lemodellezni? Két koncepciót szeretnék megvalósítani, ha lehet minél hamarabb. Díjaznám a szakértelmet és a megbízhatóságot!!! Ha ezt látod és érdekel, kérlek, hívj föl azonnal. Bajna Zsóka 06702351950

8 éve

?Berkley Nanofil Clear Mist 0.06 -os nanofil zsinórhoz, Berkley Trilene 100% Fluorocarbon Clear zsinórból melyik méretet rendeljem előtétnek?

8 éve

A

válasza

Hol, milyen módszerrel használnád? tovább »

?Sziasztok! Szeretnék pár UL kiegészítőt rendelni, azonban nem tudom mekkora Cseburaska ólmokat rendeljek-2-5 cm es gumikhoz!? Több méretet szeretnék, de azt hallottam 1 grammnál nem érdemes nagyobbat. A botom dobósúlya 1-11g. Köszönöm! :)

8 éve

A

válasza

Szia, nem tudjuk hol hallottad, de inkább írd meg, hogy tavon, vagy folyón horgásznál-e. Üdv,... tovább »

?Azt szeretnem kerdezni hogy hol latom az engedelyen hogy rdhsz kedvezmeny van rajta vagy nincs?

8 éve

?Üdv érdeklödnék.nem volt nálam az engedélyem ma reggel a dunán és lefoglalták a botjaimat.Azt mondták mutasam be az engedélyt a központban és vissza kapom a szerelésem.érdekeség h egy átvételi elismervényt adtak csak.Nem is azonositoták magukat az intézkedök.Nincs modjuk ellenörizni a rendszerben mint a rendőröknek igazoltatáskor?elöre is kösszi a választ üdv:G.Laci

8 éve

A

válasza

Szia Laci, a halőröknek nincsen módjuk ellenőrizni a rendszerben, ezért is kobozták el a... tovább »

?Sziasztok! Most szeretnék belekóstolni a pergetésbe egy kicsit, és nem tudom hogy milyen szerelék kellene hozzá (zsinór, kiegészítők, műcsali, stb...), valamint hogy ezt hogyan kellene megkötni. Botom, orsóm már van, tudtommal egész jó minőségben (Excalibur Spin 270, valamint egy SPRO pergetőorsó). ebben kérném a segítségeteket.

8 éve

?Üdvözlet ! A problémám a következő : a horgász irodalom minden esetben hangsúlyozza , hogy csukával " fertőzött" vizeken KÖTELEZŐ a harapásálló előke ( fém ) hasz- nálata több okból . Ehhez képest a dropshot , texas,carolina , stb szerelékek vé- letlenül sem tartalmaznak fém előkét ( tisztában vagyok vele , hogy ezek a dolgok az USA -ból származnak , és más a célhal .... ) , mindenütt fluorocarbon a "nyerő ". A kérdés : mennyire "tuti" a fluorocarbon előke , ha csukára horgászom ?

8 éve

?Sziasztok! Cheburaskat kezdtem el használni, viszont van egy furcsaság amire nem tudok rájönni miért áll fenn. A furcsaság mégpedig: a gumihalak legtöbbször hassal felfelé mozognak. A szerelékem így néz ki: nanofil->notaknot->gyorskapocs(forgó nélkül)->chebu-> gumihal. Gumihalnak átalában savage gear cannibal shad-et használok 10 centist, 5-ös vagy 10-es chebuval, helyzettől függően. ( más márkájú gumihalnál is ez a helyzet ) Tudnátok valami tippet mondani, hogy mit csinálok rosszul? Válaszotok előre is köszi! Üdv, Zoli

8 éve

A

válasza

Szia Zoli, akkor fordulhat ez elő, ha nem excentrikus cheburashkát használsz. Próbáld ki... tovább »

?Sziasztok, az lenne a kérdésem hogy milyen márkájú illetve vastagságú zsinórt(fonott vagy monofil?) ajánlanátok könnyűpergetésre az Öreg-Dunára? Köszönöm előre is!

8 éve

A

válasza

Szia, 8-as méret megfelel, pár kilós halakat könnyedén ki tudod terelni velük, pl:... tovább »

?Tubertini Gorilla Feeder zsinór 200m Tubertini Gorilla Feeder zsinór 200m azok jó minősége tartósabb mirt vanak damil zsinor pldaul 15 kg bír ezek olcson adják másik meg 15 kg bír meg dágában adják el mirt vaNAK HOGY KÜMSÉG DÁGÁB TOVÁB TART

8 éve

?ismeritek Kaida spirado feeder 150gr bot aszok milyen anyagbol készülnek jók ez bot kezdőnek ? Hiboy J-60FR nyeletőfékes orsó ismeritek jók kedőnek mit jelnek szám Áttétel 5,5:1 pontosan?

8 éve

?Sziasztok! Van két régebbi kiadású Daiwa Caldia 3500-as orsóm (sötétkék), melyekből az egyiknél megszakítottam a hajtókar ellen csavarját. A kérdésem az lenne, hogy hol tudnék ilyet beszerezni? Válaszotokat előre is köszönöm! Team Daiwa

8 éve

?Sziasztok! Új fonott vásárlása előtt állok.. kíváncsi lennék a véleményetekre. Eddig SpiderWire Stealth Green volt 14 es méretben , de picit gyengének bizonyúlt, így váltottam 17-esre, 4-5 peca van benne, de minden peca alatt csomó csomó hátán, legalább 30 méter minusz.A 14-essel semmi gond nem volt még télen sem.Használtam már whiplash és whiplash crystal-t is de túl mereveknek tűntek.PP-ről azt hallottam, láttam,hogy a köveket, sziklákat nem nagyon bírja, elpattan rajtuk.. Milyen fonottat ajánlanátok 18-as méret körül, Dunára: akadós, sziklás, kagylós helyre, ami bírja az igénybevételt, és talán nem gubancolódik annyira dobásoknál. Köszönöm! Ambrus

8 éve

A

válasza

Szia, nincs olyan zsinór, amelyik szeretné a sziklás, kagylós helyeket. Ha a Whiplash... tovább »

?Üdv, mi a véleményetek a Mitchell Avocet Poweback botról? Dunára, csónakból, domira,jászra jó lehet?

8 éve

A

válasza

Szia, a bot feszes, de nem túlfeszített. A Dunán csendesebb részeken akár a 2-10 g-os is jó... tovább »

?Üdv, szerintetek a Mad Cat Green Spin bot jó-e Dunára pergetni? Köszi!

8 éve

A

válasza

Szia, a Mad Cat Green sorozat kiváló botokat tartogat. Kifejezetten tudom ajánlani, nagyon jó... tovább »

?Üdv! Tud valaki tanáccsal szolgálni? Egy Cormoran FX 6Pif orsó vezető görgője minden peca után "beáll"! Mit tegyek? Folyton szedjem szét és zsírozzam meg? Esetleg Kuka? :-(

8 éve

A

válasza

Szia, annyit talán megérne, hogy megmutasd egy szakembernek. A helyedben így nem használnám,... tovább »

?Üdv, az lenne a kérdésem, hogy a Mitchell 300 illetve a 308 modelljei milyen méretűek?

8 éve

A

válasza

Szia, a 308-as kb 2000-es orsónak felel meg a 300-as pedig olyan bő 3000-es (ha tudjuk így... tovább »

?Sziasztok! Szarvas Zolitól kérdezném hogy a Besztfishing csónakja mennyi idős? Mennyi időt bírhatnak ezek normál használatnál a gyakorlatban ? Köszi. Üdv:Zoli

8 éve

A

válasza

Szia Zoli, a Best Fishing csónakom már 12. éves. Nem mondom, hogy nem látszanak rajta a... tovább »

?Szia heló érdeklödnék hogy otp szépkartyara állami horgaszengedéjt lehet-e valtani

8 éve

A

válasza

Szia, mi nem tudunk róla, hogy lehetne. tovább »

?Kedves Fishingtime! A kérdésem elméleti: ha egy halőr jogszerűtlenül jár el velem szemben, milyen lehetőségeim vannak a bizonyitásra, illetve tehetek-e ellene feljelentést. Továbbá érdemes-e megtagadni a személyi okmányaim átadását és rendőrt hivni, ha alapos a gyanúm, hogy ittas is (3 éve történt ilyen). a választ előre is köszönöm: anso1

8 éve

A

válasza

Szia anso1, az utólagos bizonyítás biztos, hogy a legtöbb esetben nem egyszerű.... tovább »

?Üdv, a Mitchell Avocet Gold IV. FD(2000) típusú orsó rendelésre mennyi idő alatt ér önökhöz?

8 éve

A

válasza

Szia, sajnos ez az orsó kifutó modell, már nem rendelhető. Viszont ajánlanám helyette az... tovább »

?Sziasztok! Azt kérdezném hogy azok ata termékeket amelyeket csak rendelésre lehet kapni, mennyi idő alatt érnek oda a websopba? Köszi....!

8 éve

A

válasza

Szia, ez termékenként változó. Van, amit egy héten belül be tudunk szerezni, van, ami... tovább »

?Kedves Fishing Time! Baranya megyébe járunk horgászni ahol elég sok harcsa van.Nem olyan nagyok kb 3-30kg ig terjed a súlyuk de nekem egy 15kg os is hatalmas örömöt okozna. Azt szeretném tudni hogyan foghatnák egy ilyet? Valamint még azt szeretném kérdezni hogy:van a part előtt közvetlenül egy 2m es gödör ami felett van egy bokor és a gödör pedig tele van cölöpökkel. Az lenne a kérdésem hogy ide mikor húzódnak be a harcsák és hogyan a gödör melyik részén foghatok nagyobbat mert kisebbeket már sikerült fognom. De még van egy másik nagyobb mélyedés is a tóba ott mire számíthatok ha ott próbálkozok? Ezekre a kérdésekre szeretnék választ kapni. A választ előre is köszönöm.

8 éve

A

válasza

Szia, ennyire konkretizált esetben sokkal többet kellene tudni az adott vízről, hogy... tovább »

?Szép napot. A feederem dobósúlya 60-120 gramm, tegnap vettem kosarat (45 grammos) azt önök szerint nagy, vagy pont jó?

8 éve

A

válasza

Szia, a bothoz még megtömve is megfelelő lesz. De aha folyóvízről beszélünk, akkor a... tovább »

?Üdv, most ismerkednék az UL pergetéssel... Mi lenne az a szett(bot orsó) ,amit egy kezdő de viszont minden heten használó zöldfülűnek ajánlanátok?(Főként a Dunán(néha állóvízen) használnám, célhal pedig domolykó, jász, balin) A választ előre is köszönöm..

8 éve

A

válasza

Szia, ezekre a halakra a Dunán talán nem kifejezetten UL bot kellene. Egy nagyon jó választás... tovább »

?Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy dunai harcsapergetésre milyen botot ajánlanátok? Illetve a dobósúlynak mennyire van köze ahhoz hogy mekkora halat tudok vele kihúzni?(Mert ugye a Duna kiszámíthatatlan...) Előre is köszönöm a választ! Üdv.:Toby

8 éve

A

válasza

Szia, hellyel-közzel a dobósúly segít beazonosítani, hogy milyen tartalékok vannak egy... tovább »

?Sziasztok! Van nekem egy régi feeder botom aminek a tegnapi horgászat után eltört a spicce! Ez volt az utolsó hozzá! Nem szeretném kidobni, mert nagyon jó állapotban van!! A bot egy : Robinson Hussar Feeder Carbon Composite 3,90m! Van valami ötletetek, hogy honnan tudnék spiccet szerezni hozzá?? Előre is köszönöm! Feri

8 éve

A

válasza

Szia, ezt a botot nem igazán ismerjük, és külön spiccet sem tartunk a webshopban. A bot... tovább »

?Üdvözletem! Pergetéssel kapcsolatban lenne kérdésem, azon belül is a botokról. Azzal tisztában vagyok hogy plasztikcsalikhoz kell a nagyon feszes bot, de miért van az hogy woblerezni jobnak tartják a lágyabb, puhább botokat? Választ előre is köszönöm! Üdv!

8 éve

A

válasza

Szia, ezzel kapcsolatban nagyon sok a szubjektív elem, ki így gondolja, ki úgy. Ami a... tovább »

?Sziasztok! Érvényes állami jeggyel rendelkezem. Egy kis ultralight pergetést szeretnék a balatonon napijegy ellenében egy bottal. Ugyebár az napijegy 2 botra szól. Pont itt lesz az egyik külföldi barátom. Használhatja a másik botot, vagy az enyémmel dobhat-e néhányt? Mindkettot kizarolag a jelenletemben? Halat nem szeretnek megtartani. Elore is koszonom a valaszt Akos

8 éve

A

válasza

Szia Ákos, nem, az engedély nem ruházható át senkire. Barátodnak javasoljuk a turista állami... tovább »

?Sziasztok, Ugy 15 évvel ezelott felhagytam a horgaszassal, de ujbol belekezdenek. Viszont az akkori horgaszengedelyem idokozben valahol elkallodott. Ujbol kell vizsgaznom vagy van mod az elveszett engedely potlasara? Elore is koszonom Rob

8 éve

A

válasza

Szia Rob, szinte biztos, hogy újra kell vizsgáznod, hacsaknem ugyanabba a horgászegyesületbe... tovább »

?Üdv folyon szeretnék bojlizni ,milyen botot vegyek surf vagy bojlist ,választ előre is köszönöm.

8 éve

A

válasza

Szia, a hagyományos bojlis botok tökéletesek lesznek. tovább »

?Sziasztok!Hol tudok 170 cm bélelt botzsákot venni? 3,30 kétrészes pergetőbothoz kellene.

8 éve

?Mit lehet ilyenkor tenni? Tegnap este grillezés után indultam az Alsóörsi mólón feeder botokkal horgászni, 10 perc lógatás után (még csak az 1. bot bedobva) iszonyatos hasmenés jött rám. Az asszonyt a horgászhelyen megbízva figyeljen a felszerelésre, 5 percnél nem hosszabb időre elszaladtam a mosdóba. Mire visszaértem, a vízben hagyott készség miatt már az asszonyt eljárás alá vonta a halőr. 2 hónapja "horgaszjegy.hu" váltott éves balatoni területi engedélyem nem volt kinyomtatva, mivel nem tudtam, hogy a mai digitális világban papír alapú igazolásra van még szükség. Összességében az engedély nélküli őrizetlenül hagyott horgászbot, továbbá a nyomtatott igazolás nélküli területi engedély miatt az ellenőr ott helyben bevonta az országos engedélyemet. Mit lehet ilyenkor tenni, hol kezdeményezzem az országos engedélyem visszavonását...?

8 éve

A

válasza

A szabályokat még extrém esetekben is be kell tartani. Sajnáljuk a történteket. tovább »

?sziasztok valaki meg tudná mondani mi tévö legyek elveték az engedélyemet mert nem tudtam be írni az engedélyembe a nemes halat (1,885kgpontyot)amit pont az elöt fogtam ki mielöt jöt nem volt nálam toll? Vagy most mi fog töréni?

8 éve

A

válasza

Ha megbírságoltak, fizesd be, és az új engedélyed mellé majd szerezz be egy tollat is, hogy... tovább »

?Én a Maros folyón horgászom de a határnál itt Nagylak környékére gondolok meg szaporodtak a román rabsicok miotta be tiltották a halászatott,rendszeresen a mi oldalunkban varsáznak hálot raknak áramoznak hal ört nem láttam erre 18 éve. mi a megoldás ilyenkor?

8 éve

A

válasza

Szia, amikor ilyet tapasztalsz, hívd ki nyugodtan a halőrt. A számát kinézheted a halőri... tovább »

?Üdv :) Kedvenc horgászvizemen etetési tilalom van..tudnának valami csalitippet adni? Egy éve horgászom..Előre is köszönöm. Gábor

8 éve

A

válasza

Szia, talán valami gyorsan oldódó bojlival (esetleg 3-4 szem hóemberkét felkínálva) lehetne... tovább »

?Sziasztok! Láttam Vass Csaba K Maxxi csónakjában oldalt fishing time-os hal hosszúság mérőt . Lehetne rendelni ilyet ? Jól jönne az én Maxximba .. :) Üdv:Tomi

8 éve

A

válasza

Szia Tomi, megnézzük, ha minden igaz, már elfogyott. Üdv, Csaba tovább »

?Sziasztok! Webshop-ból szeretnék rendelni egy Rapala - Rippin Rap 5 (RPR-5) wobblert, és látom hogy csak rendelésre lehet venni. Kérdésem, hogyha megrendelem, hány napon belül tudjátok leszállítani? Köszi

8 éve

A

válasza

Szia, milyen színűt? Üdv, Csaba tovább »

?Sziasztok! Szeretném elkezdeni UL pergetést, és szett vásárlása előtt állok...Nem vagyok kezdő pergető, a süllőpergetésben azért van már rutinom a Dunán :) Ezt a párost néztem ki a webshopból: ABU Garcia Venerate(2,13, 2-15 g) Okuma Ceymar 10-es méretben...A Dunán használnám, jászra és domolykóra valamint Ausztriában lassú és gyors patakokban szintén domolykóra és pisztrángra...Az lenne a kérdésem, hogy megfelelő lenne-e ez a párosítás és milyen és mekkora vastagságú zsinórral próbálkozzak? Ezenkívül egy pár csalitippet is szívesen vennék az előbb már említett halfajokra :) Köszönöm a választ előre is! üdv. Tomi

8 éve

A

válasza

Szia, az említett szett alkalmas lehet a feladatra. Egy igazán könnyű 10 deka alatti botról... tovább »

?Sziasztok! Pergető bot választással kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni. Eddig amiket kinéztem botok: Berkley Pulse Xcd Spin 206cm 15-40g vagy 7-30g Mag Pro Extreme Spin 218cm 12-40 vagy 198cm 8-32g Mag Pro Advanced Spin 218cm 12-40 vagy 198 8-32g 2m körüli feszes bot kellene 10-15cm gumikhoz, 10-15- ritkán 20g-os fejekhez. Célhal a süllő, csuka de ha beesne egy harcsa, azért legyen ellene esélyem. Főleg a Dunán használnám ill. néha mély bányatóban. Melyik botot ajánlanátok ezek közül? Vagy akár más is szóba jöhet. Elég lehet-e a kisebb dobósúlyú bot a fent leírtakhoz? Az ár max. 40000Ft. Előre is köszönöm!

8 éve

A

válasza

Szia, szubjektív véleményem szerint az említettek közül a Pulse XCD 15-40-es a legjobb bot a... tovább »

?Van egy 3-15 grammos horgászbotom és az volna a kérdésem,hogy mekkora a minimum és a maximum dobható tömeg vele.És ezzel a bottal lehet-e wobblerezni vagy arra más való? A célhalak.sügér.keszegek,köves. Köszönöm a válaszokat

8 éve

A

válasza

Szia, minden bot (és botgyártó) kicsit más, de nagyjából tudsz támaszkodni a gyári... tovább »

?Sziasztok urak,lenne egy interline botom ami a gyártó szerint 12-20lb zsinórral működik jól.De hogy ez fonott vagy mono azt sehol sem találom róla.Ez egy régebbi bot 2010-es.Daiwa interline TDA 86-DT-I.Ez egy trolling bot tőkehalas, tengeri pisztrángos,édesvízre mélyvízi csuka sleppelésre ajánlják.Akkor ez most milyen zsinórt szeret,amivel jól működik?Köszönöm előre is a választ.

8 éve

A

válasza

Szia, a tengeri horgászat gyakrabban működik jól nagy sokktűrésű monofil zsinórokkal. Ezt... tovább »

?Üdv! Nekem kicsit mással kapcsolatos problémám lenne. A mi nap fel tettem egy hirdetést diabolo1718 felhasználói névvel, de mivel olyan emailre jött üzenet amit nem negyon használok (gondolom mert facebookról jelentkeztem be), gondoltam átírom. Ezzel (gondolom ez az oka) azt értem el, hogy megint kaptam egy regisztrációs emailt ugyan arra az email címre, egy másik felhasználó névvel (diabolo1718-TnZ) és azóta nem tudok belépni a régivel mivel azon van a hirdetés ez így nem valami jó... Esetleg a honlap szerkesztője tudna nekem ez ügyben segíteni, vagy inkább tegyem fel a hirdetést megint? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel Zsolt!

8 éve

A

válasza

Szia Zsolt! A régi accountodhoz (amivel az apróhirdetést feltöltötted) beállítottuk az új... tovább »

?Sziasztok! Elsősorban Szarvas Zolitól szeretném kérdezni,hogy a webshopban kapható Gunki Yurai 240cm 10-40gr bot elég feszes e a Tiszára gumizni? És konkrétan a Shopból márkától függetlenül ,melyik wobblereket ajánlaná éjszakára felszínközeli süllőzésre.Mert szeretnék rendelni! Előre is köszönöm! Gera Tamás

8 éve

A

válasza

Szia Tamás, a Yurai elég feszes szerintem gumizni, viszont a legfrissebb trendek szerint a... tovább »

?Sziasztok azzal a kérdéssel fordulok hozzátok a hét végen egy igazán vadvízre látogatunk el ugye bár vadvízről van szó ezért teljesen tanácstalan vagyok mivel hogyan kellene etetni nem vagy mivel csalizzak bojlli,pellet,kukorica??? szerintetek mivel tudnám a vadvizi halakat horogra csalni ?üdv:bence

8 éve

A

válasza

Szia Bence! Vadvízen én leginkább a házi főzésű kukoricát szeretem használni, ha van pár... tovább »

?Sziasztok. Nem tudom ki hogy van vele de a tegnapi nap nagyon felháborított. Hogy fordulhat elő az hogy nekem van területi engedélyem a Dunára és le akarok menni az egyik kedvenc partrészemre tegnap azzal szembesülök hogy kerítéssel lezárva a szakasz és a biztonsági őr közölte nem tud beengedni mert építési terület és 1hét múlva pedig 1hetes fesztivál lesz (Rokkmaraton). Kérdem én kivel és hogy közölték ezt és hogy kárpótolják a horgászokat ezen 300m partszakasz 2hetes lezárásáért? Szabin leszek és ilyenkor naponta járom ezt a részt. Nem lehet valami kompromisszumot kötni ott a szervezőknek és kiadni hogy a horgászt be kell engedni.......? Valaki tud segítséget megköszönöm.... Üdv.: Atti

8 éve

A

válasza

Szia, nem örülünk, ha ilyet hallunk, de sajnos elég kevés ráhatásunk van a hasonló... tovább »

?Sziasztok olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy a hétvégén egy 2 napos horgász túrára megyek bojlizni átlag halak 1,5kg -5,00kg-ig pontyok de már mint montam bojlizok és vannak benne szép 20 -os halak is a lényeg nem baj ha kis pontyokat is fogok pl.3,00kg os nem baj hisz élmény pecára megyek ehez szeretnék kérni egy etetési stratégiát pl,bojli,pellet,magvak stb,magkeveréket előre is köszönöm a választ!

8 éve

A

válasza

Szia, ez azért eléggé vízfüggő. Az etetési stratégia függ a halállománytól, a horgász... tovább »

?Sziasztok, elhagytam egyik nyaralásunkkal a horgászengedélyemet mit csináljak?

8 éve

A

válasza

Szia, menj be a horgászegyesületedhez, ők segíteni fognak. Pótolni szinte biztos, hogy nem... tovább »

?Sziasztok urak,Humminbird lcr400 id halradarról milyen tapasztalataitok vannak,tudtok róla valamit?A Dunán használnám,alkalmas lesz oda,mennyire pontos képet mutat?előre is köszönöm a segítséget.Szép napot

8 éve

A

válasza

Szia! Az említett radarral sajnos nincs tapasztalatunk. Viszont tudjuk ajánlani a legjobb árú... tovább »

?Sziasztok, én egy kezdő horgász vagyok. Már dolgoztam orsó meg minden nélküli, úszós bottal, és ez után szeretnék egy profibb botot venni,és azon gondolkoztam, hogy orsós botot vagy esetleg pergetőset válasszak-e, lehetőleg olcsón, kb 5-6 ezer körül. Szeretnék viszonylag nagyobb halakat fogni, pontyot például.Az lenne hozzátok kérdésem, hogy ti melyik/milyen botot ajánlanátok nekem? Előre is nagyon köszönöm a válaszotokat:).

8 éve

A

válasza

Szia, az orsós- és s pergető bot nem zárja ki egymást, sőt. Ha pontyot szeretnél fogni,... tovább »

?Kedves Fishing time! Pergető bot választással kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni. Könnyű pergető botot keresek elsődlegesen kis wobbleres (45mm Crankster, 35mm Salmo Hornet, Rapalák kb 7 cm-ig) pecához, a célhalak főleg domolykók és balinok lennének a Dunán és az Ipolyon. Emellett a Dunai plasztikos kövesezést is ezzel a bottal szeretném megoldani kb. 3-6 centis gumikkal maximum 10 grammos fejekkel bezárólag. A MAG PRO Extreme Spin 198cm-es 2-8 grammos változatára gondoltam. Ideális lenne ez a bot a fentebb említett meglehetősen komplex feladatra? Inkább a wobblerezős peca miatt vagyok bizonytalan, mert nem tudom, hogy nem kellene e a mag pro-nál kicsit lágyabb karakterű botot választanom. Előre is köszi a jó tanácsokat, és persze ha mellé lőttem a választással légyszi javasoljatok egy másik botot kb. ebben a kategóriában. Ja még egy utolsó kérdés: egy 2000-es méretű orsó jó választás lenne ehhez a bothoz? Köszi még egyszer, és bocs a sok kérdésért. Üdv: Bence

8 éve

A

válasza

Szia Bence, szerintem, mindent jól látsz. A bot alkalmas a feladatra, sőt a Mag Pro Extreme... tovább »

?Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a turista horgászjegy a Balatonra hogyan használható, váltható? Szükséges hozzá állami jegy is? Kell-e horgászvizsgát tenni? Mert csak maximum egy hetet szeretnék most a nyáron horgászni mert annyira jut időm, és ezért nem szeretnék vizsgát tenni, csak nem vagyok benne biztos hogy ezt így lehet-e. Előre is köszönöm az információkat. Üdv!

8 éve

A

válasza

Szia, "a turista jegy váltását megelőzően az alapvető szabály- és fajismeretről számot... tovább »

?Sziasztok! Milyen színű horog van a Flatt Shad 77mm Sinking CD1 jelzésű piros wobbler-én? Ma vettem egyet horgászboltban, itthon kibontottam és a matt, nikkeles színű horgai enyhén szólva nem nyűgöztek le. Nem akarom elhinni, hogy ezek az eredeti horgai. Holnap vissza akarom vinni, de vádaskodás előtt inkább infót keresek. A Fishing Time-nál 2 hónapja vásárolt Sebile Flatt Shad 66-osomnak pedig olyan "ragadós" horgai vannak, hogy csodájára jártam. Fényes/ fekete horga van, tuti nem ilyen mint a mostaninak. Kétlem, hogy ekkora minőségbeli különbséget megengedne magának a gyártó. Előre is köszi a segítséget! :)

8 éve

A

válasza

Szia, az összes Flatt Shad-ünkön ugyanolyan horog van, hagyományos mélyezüst színűek és... tovább »

?Sziasztok. Kezdő horgász vagyok!! Azt szeretném megtudni, hogy az áttétel és a csapágyakon kívül mi a különbség az orsók között?? Vettem egy feder botot és arra szeretnék venni egy orsót. Néztem feder orsókat, de az én pénztárcámhoz horror árakban vannak! Találtam viszont 4000Ft-os orsót ami nem kimondottan feder botra való! Inkább gyűjtögessek még? Válaszotok előre is köszönöm!! Feri

8 éve

A

válasza

Szia Feri, igazából akár egy pergető orsót is feltehetsz rá, ha nem távdobni szeretnél. A... tovább »

?Az lenne a kérdésem. Hogy én külföldön dolgozom kaphatok e othon engedélyt vizsga nélkül? Csak nyaralni járok haza.!!!!!

8 éve

A

válasza

Szia, természetesen, a legegyszerűbb, ha turista állami jegyet váltasz, ezzel 3 hónapon... tovább »

?Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy adott egy víz, a "sablon hal" benne a kiló, másfeles süllő. Igen szép számban fogok belőle, akár nappal is, a rekkenő hőségben, kánikulában. 0,08-as braided zsinórral ütöm őket, viszont - sajnos, nem sajnos - beugrik egy-egy csuka is, ami viszont már nem a kiló-másfeles kategória, hanem 5 ... Nyílvánvalóan a 08-as cájgot röhögve tépi, harapja el. Kérdésem az lenne, hogy mi lenne az a hatásos módszer/szerelék amivel meg tudom fogni az arasznyi süllőn át az ötös csukát, és a néha beugró 7-8as harcsát. Drótelőkét próbáltam, a süllő észreveszi. 40es fluorocarbont a csuka eltépi, a vastagabbat szintén észreveszi a süllő! Köszi a segítséget

8 éve

A

válasza

Szia, a legjobb megoldás - az imádságon túl -, mégis a fluorocarbon előke lehet. Ennél... tovább »

?Ha egy apróhirdetésre küldök privát üzenetet a hirdetőnek, akkor hol láthatom, hogy olvasta-e vagy hogy válaszolt?

8 éve

A

válasza

Szia, az üzenetet e-mailben küldi el a rendszerünk a hirdetőnek. Ennek előnye, hogy nem kell... tovább »

?Sziasztok! Nem találom sehol a horgászigazolványom mert szeretnék újból aktívan horgászni. 90-es évek elején vizsgáztam, de kb 95-96- ban hagytam abba. Azóta nem váltottam engedélyt. Az lenne a kérdésem, hogy ha bemennék a volt egyesületemhez, akkor kapnék igazolást hogy ne kelljen újból vizsgáznom? Előre is köszönöm a választ! Üdv, Tibi

8 éve

A

válasza

Szia Tibi, szerintünk sajnos nem valószínű, hogy 25 évvel ezelőtti vizsgázásod... tovább »

?Sziasztok!Lenne egy kérdésem van egy bányató a közelembe 2-3 m a vízmélység van ott egy sarki horgász helyem minden nap lemegyek etetni de a ponty meg az amur nem akar oda jönni persze a törpe harcsák miest be dobom a kaját ott vannak nem számít hogy öreg kukorica,szerintetek mi lehet a baj!

8 éve

A

válasza

Szia, először is az a baj, hogy sok a törpe. Egyébként hasonló esetben az áztatott kukorica... tovább »

?Sziasztok!Kérdezni szeretném ,hogy a 3,90 Spro premium special horgászbotról mi a vélemyényetek?

8 éve

A

válasza

Szia, ezt a botot egyelőre nem forgalmazzuk, nem volt a kezünkben. De nézz szét a botok... tovább »

?Sziasztok kollégák ! Fontosnak tartom a korrektséget,amikor kritizálok és el is várom viszont! Most nagyon megy ez a "jelentsünk mindent",ami amilyen hasznos ,olyan undorító is tud lenni . Mert lehet,hogy Te,aki annyira jelentgetsz,kritizálsz ,pont Te hagyod ott a szemeted a parton,vagy nem eszed a halat és pocskondiázod azokat,akik igen és minden álmuk egy nagy"patkó" a tányéron,vagy lehet,hogy haverod az ellenőr,vagy vizirendőr és olyan "lehetőségeid vannak"halszerzésre,amik........de ,ha ezt másnál látod ,akkor feltámad benned a nagy..........! Szóval : Én kifizetem az engedély árát,s ezért tökéletesen meg lennék elégedve a szabályosan kifogható napi halmennyiséggel,ha lenne hal,s el tudnék jutni a horgászhelyre,amihez jogom lenne,de a kátyúk-gaz-fák-és a telkesek stégei/helyeik/ miatt igen korlátozottak !!! Na ezügyben hol vannak a NAGY ÉSZREVÉTELEK?? Attól kell tartanom,hogy csali nélkül beállítok egy úszóst,s "meglep" a halőr...aháááááá,na most.....3 bottal???? Sokkal jobban kellene egymást,,a természetet,,becsülni és tisztelni,, és nem hülyének nézni,ahogy "fentről " is a szabály alkotók ezt teszik a tájjellegű telepítésekkel,értelmetlen faji tilalmakkal és méretkorlátozásokkal teli döntéseikkel.Oda - vissza kellene működniük a rendeleteknek,BETARTVA AZOKAT ! Görbüljön !!

8 éve

A

válasza

Szia! Az interneten szinte naponta találkozunk olyan jellegű kérdésekkel, hogy... tovább »

?Sziasztok!! Áruljátok e nekem lécccci, hogy a bolognai és a match bot között mi a különbség! Válaszotokat előre is köszönöm!!!! Feri

8 éve

A

válasza

Szia Feri, a bolognai botok alapvetően hosszabbak a matchbotoknál. Míg a matchbotok 4 - 4,5... tovább »

?Sziasztok! Dunára milyen botot ajánlotok fenekező horgászathoz süllőre vagy más rablóhalas horgászathoz?

8 éve

A

válasza

Szia, letett botos kishalas fenekezéshez igazából bármilyen, közepes erősségű bot... tovább »

?Sziasztok. Amatőr horgász vagyok!! Azt szeretném kérdezni, hogy mi alapján válasszam meg a damilom... Ha tudásom nemhibás, akkor azért fontos a damil vastagsága, hogy inkább az szakadjon mint a botom törjön... Válaszotokat előre is köszönöm!!!

8 éve

A

válasza

Szia, alapvetően ha az orsódat beállítod úgy, hogy a hal le tudja húzni a zsinórt az... tovább »

?Sziasztok! Esetleg tudtok valamilyen infóval segíteni a Palotai tóval kapcsolatban? A víz Káposztás és Rákospalota határán található. Régebben sódert bányásztak belőle. Kb 7-8 éve hallottam hogy a tó bezárta kapuit, de azóta senki semmi érdemlegeset nem tud róla. Vajon van rajta bármilyen formában horgászat? Válaszotokat előre is köszönöm!

8 éve

A

válasza

Szia, én a közelben lakom, és magam is érdeklődtem, hogy mi lesz a tóval. Évek óta nincs... tovább »

?Üdvözletem. Kérdésem a következő lenne . Horgász engedélyem van / Hosszú évek óta nem voltam tag sehol/ Mi a teendőm,hogy ismét érvényessé váljon ? Szeretnék ismét tagságot nyerni és a szabad időmben kikapcsolódni a napi gondoktól. Hamarosan nyugdíjas leszek. Köszönöm a meg tisztelő válaszukat, és segítségüket. Üdvözlettel Gabesz56.

8 éve

A

válasza

Kedves Gábor, meg kell keresni egy szimpatikus egyesületet (vagy egyet ami a közelben van) és... tovább »

?Sziasztok! A kérdésem nagyon egyszerű lenne, de számomra nem elég világos! Mik a jellemzői a Drop Shot botoknak, milyen csalikkal, milyen halakhoz, hogyan használjuk? Elnézést a zavarásért, Üdv: László

8 éve

A

válasza

Kedves László, a Drop Shot botoknak leginkább a spicce kissé érzékenyebb, gyakran jól... tovább »

?Üdv! Mi (ill. van e jelentős) különbség a két orsó között Michell mag pro rtz 2000 és a mag pro lite law ratio 2000 között! Köszönöm a segítséget ! Üdv M

8 éve

A

válasza

Szia, a legfontosabb különbség, hogy a Low Ratio egy 5-6 éves konstrukció és már nem... tovább »

?Sziasztok! A következő kérdésem lenne hozzátok! Mit tudnátok mondani a Savage Gear Parabellum CC 279 cm 7-23-gr-os botról. A véleményetekre vagyok kíváncsi, és milyen halfajok horgászatára a legalkalmasabb? Állítólag hosszú dobásokat lehet vele elérni. a lágysága miatt csukára jó e, vagy inkább balin, jász? Milyen zsinórt ajánlanátok hozzá? Válaszotokat előre is köszönöm, Üdv: László

8 éve

A

válasza

Szia László, sajnos kézbe még nem vettük ezt a botot, de a paraméterei alapján nem jászos,... tovább »

?Sziasztok! A minap horgaszbot eladas miatt a velencei to partjan volt egy talalkozom,vasaroltam par csalit,s bar engedelyem nics a tora,dobtam parat,s egyik pillanatrol a masikra ket halor jelent meg,s teljes joggal vettek fel jegyzokonyvbe,engedely nelkuli horgaszat miatt,allami jeggyel es kisdunai teruleti engedellyel rendelkezem,ezt veluk nem kozoltem.Emlitettek eltiltast,penzbuntetest,feljelentest?! Kerdesem a kovetkezo: elvehetik a kisdunai jegyemet es az allamit? Esetleg postai uton bekerik? Elore is koszonom a valaszt! Udvozlettel: T.Imre

8 éve

A

válasza

Szia, nagyon nagy butaságot csináltál. A kisdunai jegyedet ez nem érinti, viszont az állami... tovább »

?A Balatonon gyermekhogász pergethet??

8 éve

A

válasza

Igen. tovább »

?Sziasztok! Egy elég kacifántos ügyben kérnék segítséget. Az adonyi Duna mellett található Topp-tóról lenne szó. Az ADONY ÉS KÖRNYÉKE HE. kiadott egy nyilatkozatot, hogy idei évtől a Topp tó az ő kezelésük alá tartozik, és csak az ő területi jegyükkel lehet horgászni rajta. A tó tulajdonosa Topp Árpád ezt határozottan cáfolja. A mai napon a horgászegyesület kiadott ismét egy nyilatkozatot, hogy mostantól a Topp-tó területe, kíméleti terület, és nem horgászható. Topp Árpád szerint ez is hamis állítás. Esetleg utána tudtok járni hogy kinek van igaza? Pont most szeretnék egy céges-baráti horgászatot szervezni a tóra, és jó lenne ha nem büntetéssel zárnánk a horgászatot.

8 éve

A

válasza

Szia, nos, a halászati felügyelő szerint ilyen tó nincs, így a terület az adonyi... tovább »

? Hali!!! Az egyesületünk egy holtágat kezel,ahol nagyon sok a törpeharcsa.A kérdésem a következő lenn: A törpeharcsa varsa használatát kinél kell kérni,illetve milyen engedélyek kellenek hozzá? Válaszotokat előre is köszönöm!! Üdv.

8 éve

A

válasza

Szia, halászeszköznek minősül, csak halász szakember kezelheti. A megyei halászati... tovább »

?Sziasztok! A nálatok kapható Pezon & Michel Canne Redoutable Flow pergetőbot, megegyezik azzal ami a képen látható? Ugyanis neten találtam egy kicsit más nyélkialakítással, fa berakású orsótartóval is. Melyik az újabb, vagy régebbi típus? Segítségeteket előre is köszönöm.

8 éve

A

válasza

Szia, köszi, lecseréltük az újra! Üdv, Csaba tovább »

?Sziasztok! 2.40 méter körüli, pergető botot szeretnék parti horgászatra, főleg csukára. Dobósúly, 25-30 körül lenne talán a legmegfelelőbb. Viszonylag gerinces gyors botot szeretnék. Ár: 20-25 ezer max Amit sokaknak ajánlotok Mitchell mag pro advance nekem sajnos túl rövid. Savage gear black savage-t volt szerencsétek kirpóbálni? Mennyire csukás? Várom segítségetek, ajánlásotok. Üdv, Zoli

8 éve

A

válasza

Szia, ha nem dobálsz nagy csalikkal, akkor a Savage Finezze 2,5 méteres, 5-21 grammos változatot... tovább »

?Sziasztok! Székesfehérvár környékén szeretnék egy jóízűt feederezni, elsősorban pontyra, viszont annyi lehetséges víz van, hogy nem tudok választani. Mivel nem vagyok idevalósi érdekelne, hogy tavasszal melyik vízen éri meg leginkább horgászni? Mindenképp olyan víz érdekel, ahol lehetőség van a kifogott hal elvételére, egy halászlére való hal kifogása a cél. Köszönöm előre is a választ! üdv.: Patrik

8 éve

A

válasza

Szia Patrik, itt tudsz tájékozódni, hogy milyen vizek, feltételek vannak azon a... tovább »

?Hello! Nekem egy technikai jellegű kérdésem lenne a weboldallal kapcsolatban. Az apróhirdetések között tudok valahogy keresni? Az szuper, hogy le lehet szűkíteni botra, orsóra stb., de ha mondjuk kimondottan pergető botot keresek, arra tudok szűrni vagy végig kell nyálazni az 1000 hirdetést? Ha nem én voltam a vak és tényleg nincs még ilyen kereső, akkor tervezitek a későbbiek során? Köszi szépen a választ! Szép napot kívánok!

8 éve

A

válasza

Szia, jelenleg sajnos nem tudsz keresni. Tervezzük, hogy lesz később kereső az... tovább »

?Sziasztok!Van egy SG finezze 4-18 as botom erre egy Okuma Ceymar orsót tervezek venni.A kérdésem az,hogy 30-as vagy 35-ös lenne rá a megfelelőbb?

8 éve

A

válasza

Szia, igazából egyikkel sem nyúlnál mellé. A 30-as is elég rá, de ha olyan módszert... tovább »

?Sziasztok bojlizni szeretnék egy olyan tavon ahol aszt még nem látták szerintetek milyen módon lehet ne velük megismerteni és milyen formában alkalmazam eszt a módszert, ja és hogyan etesek mivel milyen formában ?Választ előre köszönöm! Üdv:Bence

8 éve

A

válasza

Szia, nem gond, hogy nem láttak még bojlit, fel fogja kelteni az érdeklődésüket. A bojlis... tovább »

?Elveszett a horgász engedejem hová forduljak esetleg hová telefonáljak ez ügyben

8 éve

A

válasza

Szia, a legjobb, ha felkeresed a horgászegyesületedet, ott majd ellátnak információval, hogyan... tovább »

?A 4.6kg-os damillal mekkora súlyú halat lehet fogni? Választ előre is köszönöm.

8 éve

A

válasza

Szia, jellemzően néhány kilós halakra használják. Üdv, Csaba tovább »

?Sziasztok! Mindenes csónakos nagy dunai pergetéshez melyik bot lenne a jobb? Mitchell Mag Pro Advanced 12/40 vagy 15/50? Orsóból Penn Battle 2 őt vennék abból melyik méret passzolna leginkább a választott botra? Válaszotokat előre is köszönöm! Üdv Misi

8 éve

A

válasza

Szia Misi, a kettő közül inkább a 12-40-es lenne jó mindenesnek, de egy 8-32-es még jobb... tovább »

?Sziasztok a kérdéseim tanácsotokra meg vettem a catana ul botot de nem a botal van gondom szeretnék fonot zsinoral horgászni de nem tudom milyen legyen 0.04 vagy 0.06 vagy max 0.08 ? Nanoval még nem probálkoznék most monofil van fent de azt vetem észre hogy háromgramos jigfejel van vissza jelzès pl látom ha beül a csali ha hozzá èr egy hinárszál háromgram alat mint ha nem volna rajta semmi most a zsinor vagy bot a ludas vagy én :) vagyok nagyon amatör kösszönöm a segitséget

8 éve

A

válasza

Szia, próbáld ki a Nano-t, de not-a-knot kapoccsal fluorocarbont használj előtte. Ezekből a... tovább »

?Sziasztok! A horgászbotok lakkozásáról szeretnék érdeklődni,hogy a matt fekete lakkozás is ugyanazt a feladatot látja el minta régebbi /fényes lakk/ a választ előre is köszönöm! Egy pergető horgász.

8 éve

A

válasza

Szia, igen, dizájn elem. Üdv! tovább »

?szeretném megkérdezni,hogy hol lehet beszerezni a SIR kártyát?

8 éve

A

válasza

Úgy tudjuk, hogy az egyesületednél kell igényelni. tovább »

?Mit tudtok arról, hogy az idén lesz-e pontyfogási tilalom a Balatonon?

8 éve

A

válasza

Még nem tudni. tovább »

?Érdeklődöm, hogy a tervezett országos horgász engedély, amely többek között tartalmazza az RSD-t, benne foglaltatnak-e a csatornák is?

8 éve

A

válasza

Szia, nincsenek benne a jelenlegi tervezetben. tovább »

?Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy ul pergetni tanulok vettem manns twistereket 2,5cm 2-3gramos jigfejeket 6horogal de a tulnagy a nyakuk a horogra rátudom tenni de nem zavaro ha sokk olom logki??

8 éve

A

válasza

Szia, próbáld ki a gallér nélküli jigfejeket! Egyébként csak esztétikailag fog téged... tovább »

?Sziasztok! Vásároltam nálatok régebben egy Abu Venerate 802M (10-35g) botot, nagyon szeretem, viszont szeretnék hozzá egy másik orsót. A Fehova-n Shimano Sienna FD-t néztem ki viszont sajnos 2500-as és 4000-es méretekben gyártják csak. Érzésem szerint egy 3000-es méretű orsó lehetne megfelelő a bothoz. Tanácsot szeretnék kérni, hogy dunai balinozáshoz/süllőzéshez megfelelő lehet-e a 4000-es méret, vagy jobban passzol a 2500-as, avagy nézegessem inkább a hasonló árfekvésű Abu orsókat? Köszi előre is! D.

8 éve

A

válasza

Szia, 4000-es nagyon nagy lesz, feleslegesnek gondoljuk. 2500-as megfelelő, sok orsónál nincs is... tovább »

?Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, egy UL/L botot keresek amit leginkább kisebb közepes csukákra domolykókra, jászra használnék csatornákon, kisebb folyókon illetve néha Dunán, gumikkal és kisebb wobblerekkel. Berkleynek a FireFlex Spin botját nézegettem de láttam, hogy van, hogy az Ul botnak nagyobb a dobósúlya mint az L-nek ezt nem teljesen értem hogy hogy van, esetleg melyiket tudnátok ajánlani ezek közül, vagy mást, hasonló árkategóriában? Köszönöm előre is!

8 éve

A

válasza

Szia, a bot dobósúlyából lehet következtetni az akcióra, de nem azonos. Ezért találhatsz... tovább »

?Sziasztok! Vass Csabától szeretnék kérdezni?Én csak wobblerezni szoktam süllőre,de igazán nagy fogast még nem sikerült fogni.Mit tudna tanácsolni?Nagyobb csalikat használjak, vagy inkább a hely megválasztásában kell gondolkodni? 9 cm körüli csalikat használok és partról pergetek.A rapala f 18 ismeri?Hozhat sikert?Vagy maradjak az átlagos csaliknál.Köszönöm megtisztelő válaszát!

8 éve

A

válasza

Szia! Remélem nem baj, ha tegeződök!? Sokszor utaltam már erre írásaimban, leginkább a hely... tovább »

?Van gyerek engedély? Ha nincs mennyi a felnőtt? Ki kell fizetni a halakat?

8 éve

A

válasza

Szia, melyik tóra gondolsz? tovább »

?Sziasztok ul pergetö botot szeretnék venni néztem shimano botokat alivio dx ul 2-10 catana cx ul1-11 catana dx ul1-11mind a három 2,10 es orsot et extrém spint néztem 2000est melyiket ajálnátok és hogy az orso megfelelö

8 éve

A

válasza

Szia, a Catanát ajánljuk, egy Sienna 2500-össel. tovább »

?Üdv! Kisméretű sekély tavon, partról, szezonális jellegű csuka pergetéshez (gumis, villantós csalik és átlag csukák) melyik összeállítást ajánlanátok adott költségkereten belül (25000 Ft)? ABU Garcia Cardinal S 30 FD orsó - Berkley FIREFLEX 802 10/35 M Spin vagy ABU Garcia Venerate 802M 10-35g Spin bot ill. ABU Garcia Cardinal SX FD 30 orsó - Berkley CHERRYWOOD HD 242 15/40 Spin bot Köszi a választ!

8 éve

A

válasza

Szia, a Fireflex lágy lesz csukázni, inkább a Venerate-et javasoljuk. Orsóból bármelyik jó... tovább »

?van egy germina 4,6 0 as botom lehet vele fenekezni

8 éve

A

válasza

Szia, talán egy kicsit hosszú. Ha megírod a dobósúlyát is, akkor tudunk pontosabb képet... tovább »

?Eltörtem a Berkley Skeltor XCD 1002 ML8-32 tipusu horgászbotjának első tagját (a spicc) 1131897 LURE 8-32.F 11 D-9-AN, Szeretnék venni egy újat, de csak a spicc részét, vagy egy újabb gyártmányú bot felső részét, ami régi bot alsó részére illeszthető. Hol lehet ilyent venni, de nem teljes botot? toth27@yahoo.ca

8 éve

A

válasza

Szia, egyrészről egy spicctag ára több, mint a bot fele, általában. Ha már az ember, több,... tovább »

?Üdv Mindenkinek! Szarvas Zoltántól szeretném kérdezni : az eddig használt Humminbird Mátrix 37 radarom véglegesen tönkrement , milyen radart vásároljak helyette? Céltevékenység elsősorban a kuttyogatás.Bizalmam elveszítettem a fenti márka iránt! Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

8 éve

A

válasza

Kedves Érdeklődő, ha kizárólag kuttyogatás a cél, már a legegyszerűbb 200kHz-es... tovább »

?Sziasztok! Zsinórokkal és hozzátoldott előkéről szeretnék kérdezni! Berkley black velvet 12-s zsinórt össze tudok dupla uni-knottal kötni T-force 37-s fluorocarbonnal? A fluorocarbon olyan kemény mint a drótkötél :) itt krimpelni érdemes a végén a kapcsot vagy palomar csomó? 2. Vagy not a knot és palomar esetleg unival rögzíteni mindkét végét? Köszönöm a választ! Üdv M

8 éve

A

válasza

Szia M, sajnos ezt a t-force zsinórt nem ismerem, de ha meg tudod kötni, akkor jónak kell lennie... tovább »

?Sziasztok! 8-32g-os Berkley bottal pergetek, viszont a kedves feleségem meglepett karácsonyra egy 40 grammos SG realy eel 3d-vel. Nagyon mozgat a dolog, hogy milyen eredményesen lehet vele a csukákat becsapni, ezért is várom megtisztelő válaszotokat! Köszönöm!

8 éve

A

válasza

Szia, nem biztos, hogy a bot el fogja bírni, nem javasoljuk, hogy egy 32 grammos bottal 40-es... tovább »

?helló ha márciusban lesz területi engedély az jövő márciusig lesz érvényes?

8 éve

A

válasza

Szia, elég kicsi rá az esély. tovább »

?Sziasztok! BERKLEY WHIPLASH PRO 0,06 MM érdekelne mennyire valós a mérete köszönöm a választ. Üdv:Sanyi

8 éve

A

válasza

Szia, vastagabb mint a Nano, az biztos, más jellegű az anyaga is, de rég nem olyan eltérő a... tovább »

?Sziasztok!Mp advanced botot szeretnék venni 5-21vagy 8-32g balin,csuka a cél wobblerrekkel,popperrel ,meik megfelelőbb esetleg más lehetőség?

8 éve

A

válasza

Szia, nehéz kérdés, balinra inkább az 5-21 grammos, csukára pedig a 8-32-es méret jobb. Ha... tovább »

?Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy nem találom az engedélyem de szeretném kiválltani és ez hogy lehetséges??? Mi kell hozzá??? Előre is köszönöm a segítségetek!!!

8 éve

A

válasza

Szia, ha semmivel sem tudod igazolni, hogy korábban már vizsgát tettél vagy tag voltál, akkor... tovább »

?Sziasztok, tudja valaki, hogy lehet-e már az ercsi Duna szakaszra évest venni? Mennyi? Krisztián.

8 éve

A

válasza

Nem lehet! Illetve van egy kis jogi kavarodás, a régi vízkezelő is adott ki rá jegyet és az... tovább »

?Üdvözlet! Kérdések sokaságával szeretnélek "zaklatni" benneteket! A itt a magazinban, és általában horgász videókban sok mindenről esik szó bot,orsó , zsinór. Nekem a legnagyobb dilemmám,hogy mikor milyen zsinórt érdemes használni pergetésnél. A zsinórok párosítása pl, fonott-fluorocarbon, fonott-hard mono stb.,vagy mikor érdemes csak monofilt vagy nanofilt használni? Kapcsok alkalmazása mikor érdemes a not a knot,vagy forgókapcsot alkalmazni, krimpelni. Mikor érdemes fixen megkötni egy wobblert és mikor szabadabban nagyobb öblöt hagyva? Persze mazsolázgatva mindenre találok megoldást a neten ,de egy helyen töményen :) nemigazán. Igazából erre szeretnék választ kapni! Akár szöveg és kép vagy videó film (tudom nem könnyű kérés). Lentebbi kérdésekben a sporttársak, beleértve magamat is mint amatőr, botokról és hozzá illő orsó párosításokról kérdeznek! A zsinórokról kevés a kérdés ,pedig sokan hozzáteszik "most kezdem a pergetést".Természetesen, gondolom a békésebb halas horgásztársak is csak kapkodják néha a fejüket a zsinórbőség és a fejlesztés ütemén! Segítségeteket előre is köszönöm! üdv M

8 éve

A

válasza

Szia, köszi a türelmet, igyekszek mindenre válaszolni. A zsinórt illetően nagyobb... tovább »

?Sziasztok! Kinéztem egy Mitchell Avocet Gold IV. pergető orsót de ahogy láttam csak rendelésre van. Ez pontosan mit jelent ? Ha megrendelem akkor kb. mennyi a kiszállítási idő? Előre is köszönöm a választ!

8 éve

A

válasza

Szia, legrosszabb esetben egy hét, persze ehhez kell az is, hogy legyen az Eu-s raktárban. Üdv,... tovább »

?Villain spin 2-10 gr. -mennyi a valós dobósúlya (az ABU-nál is gyakran alul kalibrálják a felső dobósúlyhatárt) -mennyire feszes, gumival való horgászathoz is megfelel? Megköszönöm válaszukat!

8 éve

A

válasza

Szia, ez a széria igencsak feszes, plasztik csalikhoz is kiváló. Hogy a valós dobósúly... tovább »

?Szeretném megkérdezni,hogy tudja-e valaki,hogy országos horgászjegyet lehet e venni,és,ha igen akkor hol.

8 éve

A

válasza

Szia, egyelőre nincs ilyen. Üdv, Csaba tovább »

?Szép napot! Most szeretném elkezdeni a pergetés,és szeretnék pár tanácsot kérni bot választáshoz,illetve orsó terén. Ragaszkodom illetve megtetszett az úgy nevezett UL,Ultra light módszer Ehhez a módszerhez szeretnék egy szakértőtől segítsek kéne Az az hogy milyen bot,orsó,esetleg fonott zsínort ajánlatok Előre is köszönöm! További szép napot

8 éve

A

válasza

Szia, milyen összegben gondolkodjunk? tovább »

?Sziasztok! Mi a különbség a Michell rod mag pro r 212 8/32 spin és MP Advanced 692M 5/21 Spin "botokban"dobósúlyon kívül Köszönöm a segítséget üdv M

8 éve

A

válasza

Szia, a Mag-Pro R sorozat egyrészről egy 2016-os vadiúj konstrukció. Ez a sorozat... tovább »

?Sziasztok! Szeretnék vásárolni egy MP ADVANCED 632 M 4/18 Spin tipusú botot, nem tudok dönteni hogy, a Mitchell 308 Pro vagy a 350 Pro orsót válasszam dunai balinizásra, süllőzésre. Vagy esetleg más orsót ajànlanàtok? Köszönettel: Zoltán

8 éve

A

válasza

Szia, az említett bothoz egyértelműen a 308-as orsó passzol, önsúlyban, zsinórkapacitásban... tovább »

?Üdv! Szeretnék venni 2 db shimano orsót bojlizni. Viszont hatalmas a kínálat, ezért nem tudom milyet vegyek. Amit tudok, hogy kíváló minőségű anyagból Legyen, strapabíró, fém alkatrészekből, a mérete legyen akkora, hogy 35-ös zsinórból 500 m ráférjen. Nem muszáj, hogy nyeletőfékes legyen. Igazából azzal nem vagyok tisztában, hogy az 50 000 ft-os Shimano ultegra széria vagy a 200 ezer ft-os technium között mi a különbség? Nekem nagyon jó minőségű orsó kellene, hosszútávra. De mennyivel jobb a drágább? És a különböző típusok közt mi a különbség (xta, xsa, xtb, xtb, xsc ? ) Köszönöm Alex

8 éve

A

válasza

Szia Alex, azt kell, hogy mondjam, hogy nincs ár/érték arányban akkor különbség a drágább... tovább »

?Akkor a MP ADVANCED 692M 5/21 Spin bot mellé a Mitchell 308 pro megfelel? mert akkor már rendelem is :) zsinór választásban kérném segítséged . D.T

8 éve

A

válasza

Megfelel, ha nem számítasz 5-10 kilós halkra és többségében balint fogsz csípni, akkor... tovább »

?Sziasztok héten érdeklődtem pergető bot és orsó miatt .Nem kaptam még választ. Említetted hogy kedden jönnek shimano botok orsók. Ez a bot nem lenne jó választás: MP ADVANCED 692M 5/21 Spin ? mellé valamelyik mitchell pro orsó? Előre is köszönöm a választ! D.T

8 éve

A

válasza

Szia, ez tökéletes, a jelenlegi választékból mi is ezt ajánlottuk volna a kisebbik Mitchell... tovább »

?Sziasztok, Összevont engedélyekről van valamilyen információtok? Lesz az idén ilyen? Pl. Duna-Tisza-Balaton? Vagy bármilyen más kombinációkban, összes Duna, összes Tiszta és mellékfolyói stb? Továbbra is lehetséges horgászegyesületi tisztviselőknek országos területi engedély (majdnem minden vízre (fehér jegy)) MAHAL jegy gondolom már nem lesz, bár ez is kérdés inkább. Köszi a segítséget! Üdv,Szabolcs

8 éve

A

válasza

Szia, nem lesz sajnos. tovább »

?Sziasztok! Zsinór tekeredésről szeretnék segítséget kapni. Eddig UL. pergetésnél nem volt problémám a zsinórral, itt 206 cm-es a bot és 2000-es az orsó, a zsinór pedig 8-as nano volt. Vettem egy erősebb 240-es süllőzőnek mondott botot, igaz a gyűrűk számát kicsit kevesellem 6 db., volt egy 4000-es pergetőorsóm és 15-ös nanót csévéltem rá. A csalik miatt nem tekeredhet, mert körforgót szinte nem is használok. Talán van valami jó ötletetek. A választ előre is köszönöm! Görbüljön!

8 éve

A

válasza

Szia, feltekerésnél ügyelj rá, hogy ugyan abba az irányba jöjjön le a dobról, mint ahogy... tovább »

?Sziasztok! Idén elszeretnék kezdeni pergetni a Dunán leginkább csónakból néha partról ! Segítségeteket szeretném kérni egy komplett szett összeállításában bot orsó zsinór és egy-két műcsali. Célhalaim leginkább : csuka,süllő,balin . Ár kb 40 ezer Ft. Segítségeteket előre is köszönöm! D.T

8 éve

A

válasza

Szia, ha tud várni keddig, akkor megnézzük milyen Shimano orsókat, botokat kapunk, hátha lesz... tovább »

?Sziasztok! Partról horgászom a Dunán, többnyire pergetek, itt balin, csuka, esetleg süllő a célhal, illetve nadállyal fenekezek harcsára. A meleg nyári éjszakákon azonban gyakorta buffogtak a harcsák a partközelben is, nem egyszer szemtelenül közel, a szívbajt hozva rám, de ezekre célzottan nem mertem/akartam dobálni a bajszosokra nézve igen könnyű szerelékkel – fenekezve sikerült ugyanitt 30 körülit fogni, a pergető felszerelésemmel partról esélytelen lett volna egy hasonló méretű, vagy akár kisebb példány megfogása. Idén nyáron viszont már nagyon szeretném kipróbálni a harcsapergetést, ehhez azonban hiányzik a szerelék, melyet nyárig mindenképpen szeretnék beszerezni. Ebben szeretném a segítségeteket kérni: milyen botot, orsót, zsinórt ajánlotok a parti harcsapergetéshez, illetve melyek azok a csalik, amelyekkel eredményes lehetek. Szeretném kérdezni továbbá, hogy a folyami harcsákra is jellemző-e az április-május éjszakai felszíni aktivitás, érdemes-e ilyenkor is a nyáron kecsegtető helyeket felkeresni. Előre is köszönöm a választ, eredményes 2016-ot kívánok! ws82

8 éve

A

válasza

Szia, nagy segítség volna, ha be tudnád lőni, hogy a botra, orsóra mennyit szánsz, ez... tovább »

?Üdv! Azt szeretném kérdezni hogy fognak-e változni a jegyekkel kapcsolatos dolgok?

8 éve

A

válasza

Szia, bizonyára sok minden, még mi sem tudjuk. Üdv, Csaba tovább »

?Sziasztok! Szeretnék fonott zsinórral pergetni - eredményesen. Mitchell 300 PRO orsóm van, MAG PRO bottal. rendszeresen csavarja a fonott zsinórt, akkor is, ha leengedem és visszatekerem. Néha sikerül kigubancolni, néha le kell vágnom az utolsó 3-4-5 métert. Így nem igazán élvezetes a pergetőhorgászat. Az orsó új (másfél éves), de ezen problémája miatt volt szervizben, nincs műszaki problémája. Tudtok olyan fonott zsinórt javasolni, ami ehhez az orsóhoz jó? Vagy marad a monofil zsinór. Esetleg egy új, kimondottan fonott zsinórra tervezett orsóra is várok javaslatokat! A mitchell pedig megy match orsónak. Köszönettel: Bence

8 éve

A

válasza

Szia Bence, nem lesz köze az orsóhoz, ha sokszor használod a féket vagy helytelenül tekerted... tovább »

?Hello azt szeretném megkérdezni hogy milyen pergető botot válasszak és hozzá valló orsót?ahol szeretnék horgászni az leginkább csatorna és holtág és csukára,süllőre szeretnék horgászni ehez milyen dobósúly tartományt jó választani? ehez mondjuk ki néztem egy pergető botot és orsót erről mi a véleményetek,jó lenne vagy mégsem? NEVIS RYDER SPIN 210MH NEVIS SYNCRO 3000 Remélem tudtok segíteni sport társak

8 éve

A

válasza

Szia, csatornára, tóra süllőre egy 5-20 grammos bot már elég lehet, csukára egy kicsivel... tovább »

?Hogyan kell az apróhirdetésemet törölni

8 éve

A

válasza

Szia, be kell jelentkezned a honlapra, majd a jobb felső részen a bejelentkezett nevedre... tovább »

?Az idei FEHOVA-n is csak bemutató standdal készültök, vagy lehet majd helyben vásárolni is? Köszi a választ!

8 éve

A

válasza

Szia, köszönjük az érdeklődést, mindenből bemutatódarab lesz kinn, de ingyenesen... tovább »

?Sziasztok! A segítségetek szeretném kérni bot választásban.( pergetés ) A célhalam süllő, csuka és balin lenne. Állóvízen partról és folyóvízen partról is és csónakból is. Ajánlottak már nekem egy D.A.M. Yagi Spin-t 12-42-es dobósúllyal 240-es méretben, úgy emlékszem. Megfelelő ez a bot? Ha tudtok jobbat ajánlanátok? Az már maximum 25 ezer forint környékén álljon meg. Valamint azt szeretném kérdezni, hogy mekkora orsót ajánlanátok hozzá?

8 éve

A

válasza

Szia, a Yagi egy kezdő szintű bot, szeretik, sokat eladtunk belőle. Ha komolyabb pálcát... tovább »

?Szeretném már végre pontosan megtudni, hogy az un.rekreációs, /hobby régebbi nevén "kisszerszámos halász milyen halászati eszközöket használhat 2016-ban? Lehet, hogy figyelmetlen vagyok, de eddig még sehol sem találtam ennek konkrét, hiteles leírását. / Pl. varsa, háló horog, fenékvarsa stb.- és miből hány darab???/ Van-e valamilyen korlátozás számukra a tilalmi időkben? Előre is köszönöm válaszukat! Tisztelettel: NB.

8 éve

A

válasza

Szia, elvileg ezek a vonatkozó szabályozások: "Az állami halászjegy kizárólag a... tovább »

?Sziasztok! Két bot közt vacillálok, melyiket lenne érdemesebb megvenni! Doiyo Ic Niyo 243 MW-ML 6-22 vagy Michell Advanced Spin 5-21 . Horgászni Dunán partról, néha csónak és halastó partról. Segítséget előre is köszönöm. Üdv M

8 éve

A

válasza

Szia, a Doiyo-t nem ismerjük, viszont a Mitchell-t többen is használjuk a szerkesztőségben és... tovább »

?Sziasztok! Lenne egy gyors kérdésem. Az Abu Villain Spin botnak normál, vagy micro gyűrűi vannak? Egy (talán német) oldalon micro gyűrűsnek írták, de normál képet nem találtam róla, a 2016-os katalógusban pedig "Titanium Alloy"-nak írják. Köszi! ZOL

8 éve

A

válasza

Szia, inkább egész pici, de nem micro. Üdv, Csaba tovább »

?Sziasztok azt szeretném kérdezni nem régen vásárolta EROSTAR nevü kapás jelzöt természetesen elem nélkül érkezet milyen elemet vegyek, ogy asználni is tudjam Köszönet!!!

8 éve

A

válasza

Szia, milyen típusú? tovább »

?Szia Csaba! Nagyon szépen köszönöm a válaszod a Gabit Method shad-es kérdésemmel kapcsolatban, akkor majd pár hét múlva fogok megint érdeklődni, hátha addigra megjön az infó Ilex-ékől. Kérdésedre válaszolva főleg állóvízen szoktam pergetni (ezért is keresek valamilyen nagyon jó mozgású lágy plasztikot), de a Dunára is használnám, a Komárom környéki szakaszon szoktam dobálni. A célhal elsősorban süllő lenne, meg persze balin, hiszen errefelé kb. tíz balinra jut egy süllő legalábbis az én fogási statisztikámban. :) Nekik szerintem nem lenne nagy ez a 3.8”-as méret. Üdv: Hajdu Bence

8 éve

A

válasza

Szia Bence, írni fogok, amint van infóm, Dunán is állónk is kiváló. Komáromban kezdtem... tovább »

?Sziasztok! A múlt héten érdeklődtem telefonon nálatok, az Ilex Gambit Method Shad-el kapcsolatban, de a kolléganő jelezte, hogy már kifutó termék.Említette, hogy a közeljövőben kijön majd valamilyen helyettesítő termék a gyártótól. Tudnátok ez ügyben segíteni, hogy melyik lesz ez az új gumi, és mikor várható? Igazából nem ragaszkodnék mindenáron az Ilex márkához, csak kb. hasonló paraméterekkel rendelkező ízesített csalit keresnék 8-9 cm körüli méretben, Cheburaskás, offset horgos süllőzéshez. Előre is köszi a segítséget!

8 éve

A

válasza

Szia, remélem, hogy érkezik januárban még, sajnos semmi infónk nincs róla. Ha nem sürgős,... tovább »

?Sziasztok! Szerintetek egy üvegszálas csónak ami 4 méter hosszú 120 cm széles laposaljú elöl-hátul légkamrás max 60 kg mennyire stabil? Mekkora motorral érdemes használni?

8 éve

A

válasza

Szia, elég jó súly, és megfelelő paraméterekkel is rendelkezik, látatlanban ezek alapján... tovább »

?T.Fishing time! - az idén áprilsban leszek 65 éves,súlyos mozgáskorlátozott vagyok.Utoljára a 60-as,70-es években horgásztam atívan,csak a Balatonon,mert itt nőttem fel,és öregedtem meg.Kérdés:1.mennyibe kerölne nekem a legkedvezményesebb évi horgászengedély? 2.Hol találom a legközelebbi engedélyváltási helyet,ha szigligeti vagyok,s mozgáskorlátozottságom miatt nem is akarok máshol horgászn? - Köszönöm válaszukat:Lencz István E-mail:csiframajor@gmail.com

8 éve

A

válasza

Kedves István, az állami jegy díjmentesen váltható mozgáskorlátozottak számára, a... tovább »

?Tisztelt Kollégák! A következő kérdéseim lennének: 1. Lakhelyet váltottam decemberben, így horgászegyesületet is váltani készülök, a 2015. évi fogási naplót a régi egyesületnél kell leadnom, vagy leadhatom az újnál is? 2. 1996-ban szereztem a horgászvizsgám, még gyermekhorgászként, azóta jó pár idény eltelt és most amikor nézegettem az engedélyem, nem rendelkezem külön horgászvizsga dokumentummal vagy nincs is ilyen papír, hanem az állami jegy igazolja? 3. Munkatársam nem régen kezdett horgászni és olyan nem állami vizeken horgászik javarészt, amelyek nem rendelkeznek víztér kóddal és az lenne a kérdése, h ezeket a vizeket is be kell-e jegyezni a fogási naplóba?

8 éve

A

válasza

Szia, 1. A legjobb, ha ott adod le, ahol megkaptad! (Ha jól értjük a jogszabályt bárhol... tovább »

?Jó napot annyi lenne a kérdésem honnan tudnék szerezni dam quick sls570 fs komplett hajtókart??

8 éve

A

válasza

Szia, próbálunk neked segíteni a hazai forgalmazón keresztül. tovább »

?Sziasztok! Olyan szakembert keresek aki órsóim általános karbantartását el tudná végezni! Horgasz boltok 4-5 e ft kérnek. Miskolc és környéke! Köszönöm sporik a segitséget

8 éve

A

válasza

Szia, mi is ennyiért tudunk Bp. környékén. tovább »

?Az éves száz db hal egy vízterületre vonatkozik vagy egy fő maximuma mert ha 5-6 területre váltok halat akkor mi a helyzet? arányosan növekszik?

8 éve

A

válasza

Az éves száz darab összesen értendő. tovább »

?Kerdesem az lenne mar nagyon regen vizsgaztam elveszett az igazolvany az egyesulet kozolte elnoksegi valtas volt nem talalnak mit tegyek.

8 éve

A

válasza

Szia, ha bármi okmányt találsz, ami bizonyítja, hogy korábban volt engedélyed, akkor nem kell... tovább »

?Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy mennyire lehet megfelelő a következő bot tiszai parti pergetésre wobblerhez, néha gumihoz - MITCHEL MagPro ADVANCED 792H 15/50 Spin. Amennyiben más javaslatotok van azt is szívesen fogadom, A lényeg, hogy feszes bot legyen. Válaszotokat előre is köszönöm.

8 éve

A

válasza

Szia, ez egy elég feszes, nagyon jó ár-érték arányú termék. Ha pár kiló halakra... tovább »

?ÜDV. MINDENKINEK! KERESEK MOON FEEDER 390MH TIP.BOTOT,DE SEHOL NEM TALÁLOK LEGYETEK SZIVESEK SEGITSETEK,HOGY HOL LEHET KAPNI,VAGY KINEK VAN ELDÓ! SEGITSÉGETEKET KÖSZÖNÖM.PALI

8 éve

A

válasza

Szia Pali, nálunk ilyen nem kapható, de a Master Class is kiváló választás... tovább »

?Szervusztok! Ha január, akkor HORGÁSZJEGY ŐRÜLET! Ki szerettem volna váltai a területi jegyemet a volt/jelenlegi Óbuda Zrt szakaszra, de ez nem sikerült, mert senki se tud semmit arról, hogy ki a vízkezelő, mennyibe kerül a jegy stb! Nem akarok senkit sem kikezdeni, de most a nagy harci helyzet! KI mit tud???? Hallottam, hogy január 31-ig lehet az állami jeggyel horgászni, ez a területi jegyre is érvényes lehet? Üdv:

8 éve

A

válasza

Szia, az állami és a fogási jan. 31-ig érvényes, a legtöbb területit is ehhez igazították,... tovább »

?Tisztelt Csaba, Elolvasva a MOHOSZ oldalon található közleményt, a vízterületek hasznosításával kapcsolatban. Jól értem, hogy tulajdonképpen jelenleg jan,1. után derül csak ki, hogy mely szerveztek lesznek a hasznosítók, illetve átrajzolódnak a vízterületek határai? Jegy árak csak utána lesznek gondolom? Válaszod köszönöm Nagy Kristóf.

8 éve

A

válasza

Kedves Kristóf, nagyon úgy fest, hogy ebből már csak jövőév lesz. Rendkívüli... tovább »

?Sziasztok! A kérdésemre nem kaptam választ, kérdeztétek milyen módszerhez keresek fonott zsinórt . Írtam, hogy PERGETÉSHEZ, HOSSZÚ dobások kivitelezéséhez. Ti milyen zsinórt ajánlanátok a témában? Tudom, vannak merevebb, és lágyabb zsinórok.Nem szeretnék vakon megvenni egy zsinórt, amit nem tudok majd használni, hiszen nem olcsó mulatság! A lágyabbaknak kisebb a szakító szilárdságuk is? 0,08 és 0,12 közti méretekben gondolkodom! Kérlek benneteket, ajánljatok valami jót! Az előző kérdésemhez kapcsolódva, Üdv. László

8 éve

A

válasza

Bocs, ez elkerülte a figyelmem, egyértelmű válasz a Nanofil, attól nagyobbat semmivel sem... tovább »

?Sziasztok! A fonott zsinórokkal kapcsolatban lenne kérdésem! Olyan zsinórt szeretnék vásárolni pergetéshez, amellyel a hosszú dobások kivitelezhetőek. Tudnátok nekem megfelelőt ajánlani? Nem tudom melyik a merev,prőd, illetve melyik a lágy zsinór. Gondolatom szerint a hosszú dobásokhoz a lágyabb kell. Segítsetek a választásban, nem szeretnék mellé nyúlni, hiszen nem olcsó mulatság! A gubancolódás ennek függvénye?( merev ill. lágy ) Segítségeteket köszönöm! Üdv. László

8 éve

A

válasza

Szia László, milyen módszerhez keresel fonottat? Üdv, Csaba tovább »

?sziasztok .az lenne a kérdésem hogy mit tudtok a manta white river 270 botrol mennyire strapabiró botok csak folyovizen horgaszom jo e nagy testü halak megfogására 15-20kg amur mit jelent karbon kompozit elöre is köszi

8 éve

A

válasza

Szia, nem forgalmazzuk a botot, ez valójában egy több összetevős anyagú pálca, igazából a... tovább »

?Sziasztok! A kérdésem zsinórokkal kapcsolatos. Milyen pergető monofil damilt tudnátok ajánlani,amelyiknek a legkisebb a nyúlása? Milyen vastag fonott zsinórt használjak balin, és jász pergetésére? Milyet,ha az említett halfajokon kívül, 3-4 -kg-os csuka is beüthet? A válaszotokat előre is köszönöm! Áldott Békés Karácsonyt, sikeres, halakban gazdag Boldog Új Évet kívánok nektek! Üdv. László

8 éve

A

válasza

Szia László, először is köszönjük a jókívánságokat, neked is kellemes ünnepeket... tovább »

?Sziasztok! Vettem egy Black Cat Godzilla harcsázóbotot, a kérdésem az lenne, hogy milyen orsót ajánlanátok hozzá, valami komolyabbat!

8 éve

A

válasza

Szia, a Penn orsók igazi nagyhalas pecákra készültek, egy Penn Spinfisher kiváló választás... tovább »

?Sziasztok kérdésem két tóról lenne az egyik Hejőpapi kavics bánya tó, Zabos Géza HE éhez tartozott de vissza adták, mai napig kavics kitermelés folyik de az ottani őrök nem adnak felvilágosítást kinek a kezelése alá tartozik én úgy tudom jelenleg az állami víz . A másik tó a Sajóládi kavicsbánya tó lenne az ottani őrök sem adnak felvilágosítást mert ők maguk sem tudnak semmit. Az új jogszabály szerin érvényes Mohosz-os állami jegy-el tudomásom szerint ha állami víz horgászhatok de a kifogott halat vissza kel engednem ez alól kivétel a nem őshonos halak . Legyetek szívesek megírni kinek a kezelésében van ez a két tó és Miskolc környékén 50-km körzetben van e állam tulajdonában lévő víz.Válaszotokat előre is köszönöm

8 éve

A

válasza

Szia, azon a bányatavon, ahol még munkálatok zajlanak, tudomásunk szerint nem szabad... tovább »

?Sziasztok! Az Abu Villain Spin botokról érdeklődök. Egy Skeletor Pro 2,40 15-40es bothoz hasonló karakterisztikájú pálcát szeretnék vásárolni, és kinéztem az Abu Villain 2,41 15-40es változatát. Sajnos nem találtam tesztet a botról. Érdeklődnék a bot akciójáról(Fast/Medium-Fast), valós dobósúlyáról, gyűrűzéséről (normál/mikro), és természetesen hogy be lehet-e szerezni :) Köszönettel: ZOL

8 éve

A

válasza

Szia, azért a Skeletor nem lehet olyan, mint a Villain. Ha azt írom, hogy hasonló, akkor az... tovább »

?Sziasztok.Cherrywood HD Spin 2m 5/15g vagy DAM Yagi Spin 190cm 5/20g. Melyiket ajánlanátok holtágon vagy csatornán,max. 10g-ig jigelni.Süllő,csuka,sügér,balin,max.2kg-ig célhalak. A választ előre is kőszőnőm. Üdv Jani

8 éve

A

válasza

Szia, a parti horgászathoz a kicsit hosszabb Berkley botot javasolnám, ha mindenképp dönteni... tovább »

?Kedves Fishing Time! A mai napon érkezett meg rendelésem (10 plasztik csali, 3-3 15 és 22 g-os jig fej és egy spinner bait). Szomorúan tapasztaltam kibontáskor, hogy a plasztik csalik és a jig fejek egy tasakban voltak, és szerencsétlen körülmények között az egyik Flex Rib Shad farka félig le volt szakadva (gondolom a horog bele állhatott, majd megtépte a szállítás során). Ugyan árban nem nagy veszteség, de mégis, legyetek szívesek legközelebb a plasztikokat és a horgokat külön tasakba tenni. Köszönettel, Egy eddig elégedett vásárló

8 éve

A

válasza

Kedves Horgásztárs, köszönjük a visszajelzést, legközelebb nagyobb gondossággal járunk... tovább »

?Sziasztok! Körülbelül fél éve váltottam fonott zsinórról anofil zsinórra, óriási változás volt, hiszen hatalmas dobótávolságot tudtam elérni a nanóval. Egy hátrányát tapasztaltam, hogy ugyan tisztában vagyok a szakítószilárdságával, ezt nem is kérdőjelezem meg, viszont nagyon sok halat vesztettem úgy, hogy a bevágás pillanatában elpattant a zsinór. Próbálkoztam gyengébb erejű bevágással, de akkor rendre lemaradtak a halak. Effektus: kapás, bevágás, üres zsinór. Mi lehet a probléma, mit csinálok rosszul? (0,06-os nano)

8 éve

A

válasza

Szia, mi magunk is használjuk, használtuk ezt a méretet, de hasonlót nem tapasztaltunk. Hány... tovább »

?Sziasztok! Papa vagyok. Mint ahogy a feltett kérdésemben is írtam, kétrészes pergetőbot érdekel. Köszönöm szépen! Sziasztok! Üdv. Papa

8 éve

A

válasza

Szia Papa, megsuhogtattam a két botot, én a rövidebbiket ajánlom, az feszesebb valamivel (de... tovább »

?Sziasztok! A segítségeteket, és szakértelmeteket szeretném kérni! Vásárolni szeretnék egy Penzon & Michel Street Fishing Hiker Hard & Soft 240cm 5-20 gr, vagy 270cm 7-21 gr-os botot. Parti horgászathoz szeretném használni a Tiszán, ill. holtágon. Csalinak főként 5-14gr-os vobblereket használnék, de a gumi is szóba jöhet. Célhal a balin, jász, süllő, de csuka is beüthet. Kérdésem, hogy a két bot közül melyiket ajánljátok jobban a a vagy vízterület átfésüléséhez, a hosszú dobások kivitelezéséhez, mennyi köztük a különbség dobótávban? Milyen a botok karakterisztikája? ( M, ML stb) Az M1-es karbon minőségre milyen a 20T, 30T-s karbonokhoz viszonyítva? A hosszú dobásokhoz esetleg tudtok e jobb botot ajánlani a fentieket figyelembe véve, kb. 30-35 ezer Ft-ig? Válaszotokat előre is köszönöm, Kellemes Karácsonyt, halakban gazdag Boldog Új Évet kívánok nektek! Üdv. Papa

8 éve

A

válasza

Szia,utánanézünk részletesen, és jelentkezünk! Egyrészes is érdekelhet? Üdv, Vass Csaba tovább »

?Tisztelt Fishing Time! Az lenne a kérdésem, hogy kb 15 éve tettem horgászvizsgát, évek óta nem tudtam kijárni horgászni. (sajnos) A kérdésem a következő lenne, ha szeretnék újra horgászni akkor újra kell vizsgáznom? Válaszukat előre is köszönöm.

8 éve

A

válasza

Ha bármiféle papír megvan, akkor annak bemutatásával fogsz tudni engedélyt váltani. tovább »

?Sziasztok! 5 gr. körüli jigfejekhez gumihalazázhoz ill. twisterezéshez jó lehet-e egy 10-30 gr dobósúlyú bot, ha emelett támolygók, körforgók, ill. wobblerek is előfordulnak ca. 20-gr-ig? Melyik bot alkalmasabb nagyobb dobósúlytartomány átfogására : Abu Venerate 10-35 / 116 gr vagy Abu venerate -30 / 140gr-os botsúly? Köszönöm!

8 éve

A

válasza

Szia, kérdés, hogy mi a jó. Egy ilyen erős bottal nem fogod érezni a jiget, és eldobni is... tovább »

?Sziasztok! Van nekem egy Yamaha M12 E-Drive elektromos csónakmotor, és szeretném növelni a tolóerejét a motornak. A kérdésem a következő: Van e a piacon, esetleg nálatok az eredeti hajócsavarnál nagyobb, ami kompatibilis lehet a motorhoz? Előre is köszönöm a válaszotokat!

8 éve

A

válasza

Szia, mi sajnos nem foglalkozunk egyelőre propellerrel. Üdv, Csaba tovább »

?Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy az Abu Venerate botok mennyire gerincesek egy Mitchell Avocet bothoz képest? Illetve, hogy ha egy botra csak egy súlyhatár van írva (pl. -30 gr) azt hogyan kell értelmezni? És utoljára, hogy hány gramos botot tudnátok javasolni Körös holtágra (Szarvas), balin-süllő-csuka célhalak esetén. Köszönöm!

8 éve

A

válasza

Szia! A két botcsalád gerincessége nagyon hasonló. Talán egy árnyalattal a Venerate... tovább »

?Sziasztok Balatonra szeretnék nyári poppereket beszerezni,tuttok ajánlani?

8 éve

A

válasza

Szia, popperek közül az öt, hét centisek fogósak pl Sebile... tovább »

?Két dolog amire kíváncsi lennék; -az egyik, hogy dunai süllőpergetésnél késő ősszel és télen miért szorulnak háttérbe a wobblerek, és kerülnek előtérbe a plasztik csalik? -a másik, hogy a mi vizeinkben (Dunán leginkább), fenékközelben vezett plasztikcsalival megfogható-e a menyhal? Előre is köszönöm a válaszokat!

8 éve

A

válasza

Szia, a plasztikok azért működnek jobban télen, mert a mélyebb vizekbe húzódó halakat,... tovább »

?Sziasztok! Az lenne a bajom elveszett a horgászengedélyem. Hogy lehetne pótolni? Köszönöm a választ. Borsai Viktor

8 éve

A

válasza

Szia, ha minden elveszett, de a horgász vizsgádról megvan a papír, akkor tudsz újat... tovább »

?Sziasztok.Az lenne a kérdésem hogy milyen botot vegyek tiszai gumis süllőzéshez?A kiszemelt botom egy Berkley pulse.Agyon dicsért bot de ha tudtok jobbat ebben az árfekvésben megköszönöm a tanácsot.Sajnos a dobósúllyal vagyok bajban nem tudom mégis milyet. Ha már a bot megvan egy Penn Battle orsót néztem ki rá de nem tudom milyen méretben. Válaszotokat előre is köszi.

8 éve

A

válasza

Szia, melyik részén fogsz horgászni a Tiszának, és partról vagy csónakból? tovább »

?Sziasztok! A drop shot technikát szeretném kipróbálni. [főleg süllőre; a Duna és a Tisza gyorsabb szakaszain (dunakanyar, felső tisza)] A kérdés, hogy csaliként megfelelőek-e a hagyományos mann's twiszterek (pl.: w, fch, hy színben, 3-4 " méretben) is, vagy feltétlenül a speciális drop shot csalikat érdemes ezzel a technikával használni? A segítségeteket előre is köszönöm!

8 éve

A

válasza

Szia, a DS nem feltétlenül a gyors vizekre való. Ilyen esetekben már elég komoly súly kell,... tovább »

?Sziasztok.Melyik botot válasszam az energofish spin blade elite ből??? A10-30 vagy a 30-80 grammosat? Csukázni balinozni süllőzni szeretnék vele elsősorban woblerrel de a gumizást is próbálgatnám. Előre is köszönöm!

8 éve

A

válasza

Szia, mi a Mag Pro Advanced botokat használjuk, ezekről tudunk nyilatkozni, viszont ezt... tovább »

?Sziasztok, a tanácsotokat szeretném kérni. Csukapergetéshez szeretnék Ottó bácsi villantókat venni. Elsősorban kisebb tavakon szoktam pergetni, 1-1,5 m-es átlag vízmélységgel. Melyiket ajánlanátok számomra szín, és fajta tekintetében? Valamint az adott modellt milyen módon lenne érdemes vezetni? Előre is köszönöm!!!

8 éve

A

válasza

Szia, mindenképp a könnyebb, 9-11 grammos Lutrákat és Keléket válaszd, de van 7 grammos... tovább »

?Sziasztok! Olyan gonddal fordulok hozzátok, hogy kb. minden 5ik dobás után elszakad a fonott zsinórom (Berkley Fireline 0.10), Egy 45ös crankstert dobálgattam mag pro advanced (4-18g) bottal, az orsóm rajta 20as 308as mitchell. A dobások előrehaladtával látszik a zsinóron, hogy elvékonyodik, megsérül. Lehetséges, hogy kevés a 110m zsinórom a dobon és a dob pereme sértené fel a fonottamat? Előre is köszönöm a segítséget!

8 éve

A

válasza

Szia, csakis abban az esetben történhet ilyen, ha a zsinór sérül vagy a gyűrűn van valami... tovább »

?Sziasztok, karácsonyra meg akarom lepetni magam egy szettel. Carp Zoom 420cm,150-300g bottal, Trabucco xtc 10000 orsóval. A partol min: 150m re szeretnék horgászni. A véleményt elöre is köszönöm. Zsolt

8 éve

A

válasza

Szia Zsolt, sajnos ezeket a termékeket nem forgalmazzuk még, így nemigen tudunk róluk... tovább »

?jó napot.azt szeretném megtudni hogy az állami jegy megújítása lehetséges lessz e 2015 végén,hogy a 2016-os engedély jan.elsejére kész legyen.köszönöm.

8 éve

A

válasza

Szia, lehetséges, de a területi engedélyek döntő többsége már január 31-ig érvényes, az... tovább »

?Sziasztok! Azt szeretném tőletek megkérdezni, mi a különbség a 30T karbon blank, és az M1-es karbon blank között! Melyik az erősebb, strapa bíróbb? Tudnátok e véleményt mondani a Savage Gear Finezze Softlure 8' 3" 250 cm. es pergető botról (gyártója, származása, blank anyaga, erősítése, gyűrűk anyaga, stb.) Válaszotokat köszönöm, Üdv: László

8 éve

A

válasza

Szia László, a piacon rengeteg botanyag jelölés található, és ezek összehasonlítása... tovább »

?Sziasztok. Szeretnem a segitseget, tanacsat kerni olyasvalakitol , aki lehetoleg Sarudon horgaszik es imeros a Tisza to ezen szakaszan. Csonak es hozzavalo motor vasarlasaval kapcsolatban kernem a segitseget, mert nem tudok eligazodni a honlapon leirt szabalyzatban. Pl.ha az egesz tavon csak max. 4 LE-os motor hasznalhato, akkor miert latok videokat amiben 50 LE-os vagy meg nagyobb motorokkal szaguldoznak? Az is tiszta,h 10 LE-ig engedely nelkul vezetheto es valoszinuleg a robbano motor melle nem art egy elektromos motor is.Az is erdekelne,h vannak -e a kornyeken parti horgaszati lehetosegek. Elore is koszonom a valaszt.

8 éve

A

válasza

Szia, a Tisza-tónak különböző területei vannak. Az ártéri részen él a szabály, hogy... tovább »

?Sziasztok! Reméltem válaszoltok. Na mindegy. Szóval nevis legacy bait caist 2,40, 20-50g bot, nevis bullet 3000 multiorsó, ehhez választottam shimano exage extra strong monofilt 0,355, 10,40kg damil. Vélemény?

8 éve

A

válasza

Szia, jó lesz az, bár fonottal jobban jártál volna! tovább »

?Sziasztok! A tanácsotokat, és szakértelmeteket szeretném kérni! Balin pergetésre szeretnék kétrészes pergetőbotot vásárolni a Tiszára, parti horgászathoz kb. 4 - 15 gr. csalikhoz. A műcsalik főképpen wobblerek lennének. Olyan botot szeretnék,amellyel hosszú dobások kivitelezhetőek. 20 - 30 ezer Ft. körüli árban gondolkodom. Elnézéseteket kérem, egyszer már e kérdést feltettem, de nem tudtatok rá válaszolni, mert a bot fajtája ( kétrészes ) hiányzott! Válaszotokat előre is köszönöm! Üdv. Laci

8 éve

A

válasza

Szia Laci, ezen paraméterekkel ezt ajánlanánk: STREET FISHING HIKER HARD&SOFT... tovább »

?Sziasztok! Várpalota és Veszprém között található fenyves-tóra készülök feederrel! Még nem jártam ott! Így minden segítséget, tanácsot szívesen fogadok azoktól akik már jártak ott, vagy hallottak bővebben róla!

8 éve

A

válasza

Szia, mi csak csukákról tudunk ott, feederes infónk sajnos nincs. tovább »

?Sziasztok! Egy barátom szeretne vásárolni egy pergető felszerelést és hozzám fordult segítségért, hogy milyen botot és orsót vásároljon. Maximum 40 ezer forintot szánna rá. Mitchell Avocet Powerback Spin botot 10-35g dobósúlyban és egy Mitchell Mag Premier orsót néztem ki neki 4000 es méretben. Ti mit ajánlanátok ebben az árkategóriában egy kezdő pergető horgásznak? Növényzet dús csatornákon és a Dunán dobálna. Cél hal: csuka, süllő, műcsali: elsősorban villantók és gumi csalik. (csak két részes bot) Válaszotokat és segítségetek előre is köszönöm!

8 éve

A

válasza

Szia! Ha ez lesz a barátod első botja, akkor egy univerzálisabb 7-28 grammost ajánlunk, ezzel... tovább »

?Sziasztok! A tanácsotokat, és szakértelmeteket szeretném kérni! Balin pergetésre keresek pergető botot A Tiszára. Olyan botra lenne szükségem, amit parti horgászatnál tudok használni, a hosszú dobások kivitelezhetőek vele. 4 - 15 gr közötti csalikhoz használnám, mint ahogy említettem balinra. Az ár kb. 25-30 ezer Ft. Válaszotokat előre is köszönöm: László

8 éve

A

válasza

Szia, annyi segítséget még hadd kérjünk, hogy kétrészes, egyrészes vagy nyéltoldós?... tovább »

?Sziasztok! En 13 eves vagyok es nagyon szeretek pergetni es meg gyerekjegyem van,az lenne a kerdes hogy gyerekjeggyel szabad-e pergetnem? Tisztelettel:Levi:)

8 éve

A

válasza

Szia Levi, gyermekhorgász egy darab, legfeljebb egy háromágú horoggal felszerelt... tovább »

?Sziasztok! 2016 ra várható valamelyik gyártótól olyan rövid nyelű ul bot, mint pl. a Mitchell PRIVILEGE PRO 152 0/3G?

8 éve

A

válasza

Szia, megnézzük, aztán megírjuk! tovább »

?Sziasztok! Van három pergető botom,ezekről szeretném kikérni a véleményeteket, melyiket milyen nagyságú csalikkal használhatom, milyen hal fajra pergethetek velük,illetve a fonott zsinórt mennyire bírják a gyűrűik? Shimano Technium DF AX 300H 20 - 50 gr. Shimano Force Master AX 270H 20 - 50 gr. Penn Overseas Pro 240 15 - 40 gr. Várom véleményetek a botokról,milyen halfajra a legérdemesebb használni. Balinozáshoz milyen botot ajánlotok csónakos, illetve parti pergetésre? Válaszotokat előre is köszönöm! Tisztelettel : LACI

8 éve

A

válasza

Szia Laci, ezek mind közepesen erős botok, leginkább csukázni, süllőre plasztikcsalival,... tovább »

?Sziasztok! A kérdésem a következő lenne. Adott egy 190-s Berkley Pulse EVX bot, 5-20gr. Továbbá a 240-s testvére, 15-50gr. Hosszas válogatás után döntöttem mellettük. Nos, mint sok helyen hallom, olvasom, mindenki szorgalmazza a bot-orsó-zsinór harmóniát. Tehát, milyen orsót válasszak, milyen zsinórral? (fonottat szeretnék). Ja igen! Ha már itt tartunk, meg tudná mondani valaki, hogy mi a különbség a Pulse EVO és a Pulse EVX között? A neten nem találtam pontos infót. Köszönöm a segítséget! :) Üdv, Panda

8 éve

A

válasza

Szia Panda, az első generációs Berkley Pulse botok után a továbbfejlesztett (evolúción... tovább »

?Szeretném megkérdezni hogy a horgászvizsga elévülési e?

8 éve

A

válasza

Egyelőre nem. tovább »

?Sziasztok , szombaton mennék a párommal Tiszára horgászni, ő közben pergethet e, ha nekem csak egy szerelékem van e a vízben. Magyarul "vendéghorgászhat" mellettem ? Neki nincs horgászvizsgája. Sőt azt is mondták hogy ha több bottal szeretnék horgászni akkor nem vehetek a saját engedélyemre 2 napijegyet .Igaz ez ?

8 éve

A

válasza

Szia, pontosan így van, azaz nem vehetsz két napijegyet, hogy több bottal horgászhass és nem... tovább »

?Folyó vízen horgaszom, nèv szerint a hernàdon.Harcsázni akarnèk de csak a 40 centis méreten alùliak jönnek,giliszta csokoral fenekezek.mit kellene csinálnom , hogy a nagyobbak is megtaláljanak?

8 éve

A

válasza

Ebben az időszakban állnak be a harcsák csoportosan a nagyobb gödrökbe. Ha megtalálod ezeket... tovább »

?Sziasztok! Van egy abu Venerate 6'6" -20 g ML botom aminek sajnos eltörtem a spiccét. Be tudjátok-e szerezni , ésmennyiért?

8 éve

A

válasza

Szia, elvileg be tudjuk szerezni a tagot. Utánanézünk, hogy pontosan mennyiért és mennyi az... tovább »

?Sziasztok! Voblereket szeretnék vásárolni tőletek,és a segítségeteket kérem! Láttam vannak csomagjaitok csukára, süllőre balinra. ezeken kívül mit ajánlotok még ezekre a halfajokra, és jászra. Ha lehetne, a válaszban külön kérném, melyik halra , mely voblrek ajánlottak, melyek a leg fogósabbak! Köszönöm a választ! Laca.

8 éve

A

válasza

Szia, ezeket... tovább »

?Sziasztok! Szeretnék csónakból,pergetve horgászni.Viszont nem vagyok tisztába mik a pontos szabályai.Hol tehetem vízre a csónakom...hasonlók.. Köszönöm..

9 éve

A

válasza

Szia, hol szeretnél horgászni, és milyen mekkora csónakkal, milyen motorral? tovább »

?Üdv, érdekelne, hogy hogyan lehet ideálisra tölteni a dobot az új zsinórral alátét zsinórral. Ismerem azt a módszert, hogy a pótdobra rakom először az új zsinórt, aztán mehet rá az alátét, míg tele nincs, azután pedig átcsévélem a másik dobra, és ezzel megfordítom. De mi van, ha nincs pótdobom? Köszi

9 éve

A

válasza

Szia, ha csak egy dob áll rendelkezésre sok okosságod nem marad. Ha nagyon pontosan szeretnéd... tovább »

?Sziasztok mekkora PENN conflictot ajánlotok egy ABU Garcia Veritas Spin 662 M (-30g) bothoz. A szettet a Desedán szeretném használni 10 cm és annál nagyobb csalikhoz.

9 éve

A

válasza

Szia, a 3000-es tökéletesen illik majd hozzá! tovább »

?Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy az ABU Garcia Veritas Spin 662 M (-30g) bothoz milyen méretű penn conflictot ajánlotok. A Desedán szeretném használni és főleg 10 cm körüli és afeletti csalikkal.

9 éve

A

válasza

Szia! (Veritas 662M) mindkét (2500-3000) Conflict orsó megfelelő választás lehet, a kérdés... tovább »

?Hello! Tudnatok nekem segiteni hogy hol tudnek spro dyno sf 300 500 grammos botot venni?! Elore is koszonom, varom a valaszotokat!

9 éve

A

válasza

Szia, adj fel nálunk egy apróhirdetést, semmibe nem kerül:... tovább »

?Sziasztok!! Egy nagyon JÓ ismerősomnek nem sokàra születésnapja lessz! 10.22 Szeretném meglepni egy horgàszfelszereléssel. Megadnàtok a cimét,meg a szàmàt ??nem mentettem el a telefonban,és törlődott. A nyàron hosszabította meg az rngedélyét. Kiràly Tibornak hivjàk és a 4.kerbe lakik. Ha lehet az email cimemre küldjétek,nem szeretném ha màs is làtnà,mert akkor nem lessz meglepi!!!! Az email-em judyka0625@freemail.hu Előre is nagyon szépen köszönöm:egy romantikus baràtnő

9 éve

A

válasza

Szia, sajnos nincs ilyen a rendszerünkben, de nem is adhatnánk ki. Szorri. tovább »

?Kedves Sporttársak! :) A Velencei-tóról hol találok olyan térképet, amin pontosan és egyértelműen jelölve vannak a kíméleti területek, ahol tilos horgászni? (A MOHOSZ oldalán nem találom, és akár milyen kifejezéssel keresem a Google se dob értékelhető találatot.)

9 éve

A

válasza

Szia, pirossal van jelölve ahol tilos horgászni: http://www.balatonihajok.hu/velenceito tovább »

?Sziasztok. Pénteken indulnék a balcsira / északi part/ süllőzni. valami " tuti" hely helyek?:) közi

9 éve

A

válasza

Szia, mólók környéke, vagy nádas előtti torzsás. tovább »

?Sziasztok hogy ha a kukoricámat bekeverem pálinkával és ha avval szeretnék csalizni is meg ettetni is ahoz milyen módszert alkalmazak?

9 éve

A

válasza

Szia, kezdj fenekezéssel, etetőkosár vagy ólom, forgókapocs, és rövid előkén horog. tovább »

?Következő kérdés kezdőként milyen alap wobblereket,plasztikokat ajánlanátok folyóvízre.Bot adott 10-40gr az orsó 40es. A mélység 40cm-től 2-3méterig változó esetenként nagyobb is. Célhal ami jöhet természetes vizeken .

9 éve

A

válasza

Szia, Sebile Crankster 45, Spin Shad 14g, Flatt Shad 42 és 50 g, Gunki Dogora, Salmo Frisky,... tovább »

?Sziasztok! Segítséget kérnék fonott damillal kapcsolatban. Fireline és wihplash esetleg sufix vagy spiderwire között vaclálok.10-40 gr-os botra gondoltam 0,17-0,20 környéki átmérővel rendelkező damilt. Partról pergetek folyóvízen leginkább.Nádas,akadós,kövezett part oldalakban. Ti melyiket ajánlanátok? Üdvözlettel: József

9 éve

A

válasza

Szia, tehát fonottat szeretnél, nem damilt. :) Elég lesz a 17-es is... tovább »

?Sziasztok lenne egy kérdésem nincs keretem aromákra meg ilyenekre de házi készítésű kukoricával szeretek ettetni mit ajálanátok mivel tegyem finomabá?

9 éve

A

válasza

Szia, ha van pálinkád, adj hozzá azt. ;) tovább »

?Sziasztok! Ismeri valaki a rapala rattlin fat rapot!Egy régi széria!Milyen mélyre megy?Milyen hal fogható vele?Nem találok a neten semmit róla.Az 5 cm érdekelne!

9 éve

A

válasza

Szia, max két méter mélyre mehet. tovább »

?Sziasztok ! Köszönöm a felvételt,nagyra becsülöm a lapot,megtiszteltetés köztetek lenni. A segítségeteket szeretném kérni 3 ill4 nyaras ponty vásárlását illetően. Tegnap,vagy tegnapelőtt olvastam egy tenyésztő panaszát az olcsó felvásárlási árat illetően. Tudnátok segíteni a kapcsolatfelvétel ügyében,esetleg megadva további elérhetőséget? Minden ajánlat érdekel,mert a mi beszerzési forrásunk eldugult... Köszönöm segítségeteket,jó fogást !

9 éve

A

válasza

Szia, mi haltenyésztőkkel kevéssé állunk kapcsolatban, s bár a google-ben találhatnánk... tovább »

?Üdvözlet!Kezdő horgász vagyok,és a ragadozó halak horgászata érdekel.Egy mosolygós kérdésem lenne,ha élő csalival (küsz) horgászom Balinra,kell-e nyeletni,vagy belehet "vágni" azonnal,ha az úszóm eltűnik?Köszönöm előre is a segítségeteket!

9 éve

A

válasza

Szia, ha jó balinok vannak, és a küszöd nem túl nagy, szinte azonnal be lehet vágni. Mivel a... tovább »

?Sziasztok megszeretném kérdezni hogy ti mit ajálanátok?Már két éve horgászok egyközel 2-3hektáros tavon amin bármivel csalizok bármivel ettetek semmi csak törpe harcsa kárász ,pedig tudom hogy vannak benne szép amurok pontyok ti mit javasolnátok mer jövőre leakarok menni egy két nappra!

9 éve

A

válasza

Szia, a házi főzésű kemény kukorica előbb utóbb meghozza a pontyot, és az amurt is ha van... tovább »

?Mekkora horog kell ahhoz,hogy balint foghassunk?

9 éve

A

válasza

Szia, nagyban függ attól, hogy milyen horgászmódszert választunk. A legtöbben műcsalikkal... tovább »

?Sziasztok! Egy komoly, megbízható orsójavító mestert keresek névvel, telefonszámmal. Köszönöm! Team Daiwa

9 éve

A

válasza

Szia, Debreceni Miklós 06303215452. tovább »

?Sziasztok!Ha a Tisza-tóra kiváltom az éves engedélyt,akkor csak itt horgászhatok,vagy a folyón is?

9 éve

A

válasza

Szia, az érvényes az élőre is! tovább »

?Sziasztok. A kérdésem a következő lenne: Szeretnék ujra horgászni,nagyon-nagyon régen levizsgáztam,viszont nem vagyok tag sehol,nem fizettem hosszu évek óta semmit se rá. Tehát ilyenkor mi a teendő,ha jövőre a Dunára szeretnék egy éves jegyet?? Újra kell vizsgáznom,vagy elég hozzá a régi engedély is? Ha nem,akkor hol és hogyan,mennyiért lehet vizsgázni? Hol lehet jegyet venni a Dunára? Asszem,egyelőre ennyi :) Köszönettel: Posztós Tibor

9 éve

A

válasza

Szia Tibor, ha megvan a régi vizsgád, vagy egy korábbi horgászigazolványod, államid,... tovább »

?Szia: Csaba! A Dam bottal,főleg gumizni szeretnék,süllőre,csukára főleg álló vízen. Válaszodat előre is köszönöm: Lajos

9 éve

A

válasza

Szia Lajos, sajnos nem ismerem az új DAM botokat, de régen használtam a Black Panthert, azt... tovább »

?Sziasztok! Pergető horgász vagyok és most szeretnék lágyabb botokkal horgászni de a vásárláshoz sajnos szerény anyagi lehetőségeim vannak! A kérdésem az lenne,hogy kinéztem:Dam Whisler Light Jig 2.4m 8-35g pergető botot, bátran megvehetem? Kösz: Lajos

9 éve

A

válasza

Szia, ez a bot nem túl lágy, milyen pecára, mekkora halakhoz keresel botot? Csaba tovább »

?Tisztelt Fishing time! Webshopban vásárolnék szépkártyával. A hirdetésben szerepel a KH szépkártya is, azonban a fizetés kiválasztásánál csak OTP és MKB-t ajánl fel a rendszer! Lehetséges fizetni KH szépkártyával vagy sem ez lenne a kérdésem mert ha nem akkor nem véglegesítem a rendelésmet! Köszönöm szépen! Üdv, Péter

9 éve

A

válasza

(FRISSÍTÉS: Már NEM LEHET SZÉP KÁRTYÁVAL fizetni webáruházunkban!) Kedves... tovább »

?A Berkley Trilene Maxx zsinór, süllyedő? Alkalmas match botos horgászathoz?

9 éve

A

válasza

Szia, a Sensation a... tovább »

?Sziasztok! Férjemnek szeretnék részletes horgász könyvet venni. Ő még nagyon kezdő. Kérlek segítsetek! , olyat szeretnék melyben horog kötések stb minden benne van ami kell ! Várom visszejelzéseteket. Üdv, Réka

9 éve

A

válasza

Szia Réka, nálunk ehhez hasonló könyv nincs, de a Libriben biztos találsz horgászlexikon... tovább »

?Nagyon jó volna ha végre Békéscsabán a fás tóba is telepitenének rendesen jó sok tag van hal meg nincs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

9 éve

A

válasza

Közgyűlésen rá kell kérdezni! tovább »

?Sziasztok! A dunai márnákkal kapcsolatban lenne kérdésem. Több alkalommal tapasztaltam, hogy egy darabosabb márna partra segítése után lassan tér magához. Legutóbb egy 2 kiló körüli teljesen bemerevedett testtel 20 percig kínlódott, majd végleg feladta. Mivel nálam szinte minden hal visszakerül a vízbe, szeretném elkerülni a hasonló eseteket. A márnát 4-5 méterről húztam fel, a fárasztás 5-10 percig tarthatott, parton kb 1 percig volt, horog szájszélben. Mivel lehetne a pusztulást elkerülni?

9 éve

A

válasza

Szia, mi még hasonlóval nem találkoztunk szerencsére, nem tudjuk mi lehet rá a megoldás.... tovább »

?Sziasztok! Not a knot kapocs csak fonotthoz jó, vagy használható fluorocarbon előke végén is a műcsali felrögzítésére?

9 éve

A

válasza

Szia, vékonyabbak megtartják, én személy szerint már próbáltam, de elég merev hozzá.... tovább »

?Nagyon szeretek pergetni és van egy tó ahol sok nagyobb csuka van,de még pergetve fogni nem sikerült.A vízmélység 0.5-2.50 méter és a zsilip környékén 3.50méter.Sok akadó és nád van a tóban van egy végig nádasos hely. Milyen műcsalikat ajánlotok őszre és mekkora mélységű vízben lehetnek a nagy csukák és milyen helyeken ?

9 éve

A

válasza

Szia, ősszel nyugodtan keresd őket a sekélyben, akár a félméteres vízben is. Könnyű... tovább »

?jo napot azt szeretném kérdezném hogy hogyan fogjak este süllöt este a nagy kunsági fö öntözö csatotnán?? mert én jig-elni szoktam de csak a kicsik jönnek 1-3kilosak tudsz valamit ajánli és valami ütös mücsalit a berkley flex-grib-es a berkley powerbait puse shadon kivül ??

9 éve

A

válasza

Szia, próbálj ki egy ízesített ánizsos Gunki Grubby Shad 10.5 centist vagy az Illex rákos... tovább »

?Sziasztok! Nincs tervben egy cikksorozat (a pergetés terültén abszolút kezdőknek), amiben minden egyes apró dologra kitértek? Csaliválasztás, mikor milyen színű csalival próbálkozzunk, csali mérete, csalivezetés stb.

9 éve

A

válasza

Szia, tervben van, kérdés mikor jutunk el odáig. Ha van valami konkrét, írd meg... tovább »

?Sziasztok! Szeretnék kiváltani turista jegy mellé Dunára szakasz engedélyt óbudai részre (árpád híd környéke),szeretném megkérdezni hogy heti jegy létezik e?

9 éve

A

válasza

Szia, mi nem tudunk róla, hogy létezne, de érdeklődj a... tovább »

?Sziasztok! Most akarom elkezdeni a pergetést, és úgy döntöttem, hogy Berkley műcsalikkal vágok neki. Sajnos a környéken egyik horgászboltban sem kaphatóak Berkley termékek, ezért innen a webshop-ból szeretném beszerezni őket. Az lenne a kérdésem, hogy az 5 centis Flex Cutt Shad, illetve Flex Grub csalikhoz milyen méretű jig fejet válaszzak a Flex Round Head palettáról, ami optimális méretű ezekhez a csalikhoz? A vízterület, ahol használni szeretném 2-2,5 méternél nem mélyebb.

9 éve

A

válasza

Szia, a három és az öt grammos méreteket ajánlom, azok tökéletesek lesznek (kis szélben... tovább »

?Sziasztok, Berkley Black Velvetről van valakinek reklámszövegen túli tapasztalata? Pergetni érdekelne. Fireline-t használok, szeretem is, de kipróbálnék új zsinórt is. Előre is köszönöm Üdv Dani

9 éve

A

válasza

Szia Dani, a Black Velvet tényleg megtartja a fekete színét, nem kopik. Iszonyatosan erős, de... tovább »

?Sziasztok! Tudom, hogy gyakran kérdeznek hasonlót, de hosszas irodalmazás után sem találtam meg a választ...Két pergető bot között vacilálok: 1. Abu Venerate 802M 10-35g Spin 2. Daiwa Sweepfire Spin 2,40 m 15-40 g A bot alapvetően egyfajta univerzálisabb bot lenne a repertoáromban, ezalatt azt értem, hogy tavi süllőzésre és dunai könnyebb wobblerezésre (3-7 cm), jigezésre (10-15 g-os fejjel) használnám partról 0,08mm-es fonott zsinórral. Nem vagyok a témában kifejezetten tapasztalatlan, viszont sajnos nincs rá módom, hogy mind két botot kipróbáljam élőben, parton, különböző csalikkal. Tisztában vagyok vele, hogy pl. a Mitchell Mag Pro jobb bot, de az már egy következő árkategória. Ezekhez a botokhoz is a Predator-Z Drop shot botoktól jutottam el, és valahol meg kell húznom a határt. :) Szempont lenne az is, hogy ne legyen azért nagyon sérülékeny, kényes a bot. Vigyázok a cuccaimra, de praktikusan a dunai kövezésen hamar amortizálódhatnak a cuccok. A választás előtt mindenképpen szerettem volna kikérni egy szakavatott, sokat látott Sporttárs véleményét. A választ és a segítséget előre is köszönöm!

9 éve

A

válasza

Szia, ehhez nyugodtan válassz valami finomabb botot 25 g körül, ezek erősek lesznek (de... tovább »

?Sziasztok! Eléggé off lesz a kérdésem, de remélem tudtok segiteni. A webshopban nézegettem tungsten márkájú? fantázia? nevű? ólomhelyettesitő terméket. a kérdésem annyi lenne, hogy ezeknek az ötvözeteknek kb mennyi a sűrűsége (a wolfrámé kb 19,1 g/cm3). Vékony zsinórral (kb 0,16-os fonott) nagy távolságra való dobáshoz kéne (elvileg igy lesz a legkisebb a légellenállás) Dunai balinozáshoz gondoltam villantósúlynak mert csónakom nincs és a távdobásos pegetés amúgy is érdekelne. Ez a szerelék működőképesnek tűnhet, vagy nem érdemes próbálkozni vele? előre is köszi a válszt

9 éve

A

válasza

Szia, abszolút nem off a kérdésed. :) A tungsten a volfrám angol neve, tehát a tungsten... tovább »

?sziasztok! a Lázbérci víztározóra megyünk horgászni és azt szeretném kérdezni hogy milyen wobblert vegyek hogy sikeresen horgásszak?

9 éve

A

válasza

Szia, mi mélyebb járású wobblereket és gumihalat vinnénk. Mivel ismeretlen víz számodra, a... tovább »

?Sziasztok.Ha elkaptak jegy ndlkul pecazasert akkor mire szamitsak? Egy bottal pecaztamamin villanto volt,ami a vizen nem tiltott,halat nem fogtam elso eset,17eves vagyok .Valaszukat koszonom!

9 éve

A

válasza

Szia, az illetékes halászati felügyelő fogja a pénzbírságot kiszabni. Az adott víz... tovább »

?2016-tól megszűnik a szabadrablás, értelem szerűen megszűnnek a htsz-es vízkezelések is. Kitől lehet akkor vásárolni a Duna egyes, vagy akár teljes szakaszára éves horgászjegyet? Keresem, de sehol sem találok ilyen infót a neten. Értelem szerűen kell egy horgászigazolvány, kell állami jegy .... és hogyan lesz a területi? Köszi, ha valaki tudja már a választ.

9 éve

A

válasza

Szia! A halászati tevékenység meg fog szűnni 2016. január elsejével, de a vízkezelők... tovább »

?Sziasztok,mennék az élő dunára(Földvár környéke),de sajnos nem tudom hol tudnák napijegyet venni. Válaszotokat köszönöm.

9 éve

A

válasza

Szia, a dunaföldvári horgászboltban (Dunaföldvár, Kossuth tér 8.) vagy a... tovább »

?ma éjjel mennék a nagykunságira harcsázni iszap gilisztával és nagyobb fagyasztott sügér szelettel mit javasolsz ??

9 éve

A

válasza

Szia, iszapgiliszta tökéletes, tűzz bőven a horogra, és próbáld meg vízközt is egy bottal.... tovább »

?Sziasztok! Csak kis halakat szeretnék fogni Spicc bottal (2m) Nincs engedélyem sajnos! Kell hozzá? Egyenlőre csak ki szeretném próbálni,hogy milyen horgászni! Köszi előre is!

9 éve

A

válasza

Szia, igen, szükséges hozzá, azokon a vizeken, ahol nincs hasznosítója a víznek (nem adtak ki... tovább »

?Szia,nagy a baj!!!!Keresek egy középső tagot a shimano catana 360 as heavy feeder botomhoz!!!Tudom hogy rég gyártott,de nekem párban van.Nagyon hozzám nőt!!!Ha tudsz segíts!!!!

9 éve

A

válasza

Szia, az apróhirdetéseknél tudsz feladni "keres" jellegű hirdetést is, próbáld meg, hátha... tovább »

?hello én a nagykunsági fö öntözö csatornán horgászom és vannak benne kissebb kövesek -fogasok-balinok hogy szelektáljam öket gyorsann .mivel fognám ökett gyorsabban mint a berkley-és awaruna gumikal??

9 éve

A

válasza

Szia, ha a kicsiket akarod elkerülni, próbáld meg picit nagyobb csalival. A Nagykunságin... tovább »

?Sziasztok! Én a Dunán horgászom, azon belül is az Árpád hídnál! Eddig amíg kijártam mindig fogtam keszegeket! Már 2 hete nem voltam pecázni és tegnap mentem ki először a kihagyás után. Semmit nem fogtam, még csak kapás sem volt. A kérdésem az lenne hogy szerintetek milyen csalival, etető anyaggal, és szerelékkel horgásszak ott keszegre? A választ köszönöm!

9 éve

A

válasza

Szia! A korábban bevált szerelék jó lehet, esetleg próbáld meg más napszakban - pl. kora... tovább »

?Sziasztok! Olyan problémám van hogy nem rég szültem így nem nagyon jártunk horgászni viszont most szeretnénk menni de nincs engedélyünk tudnátok nekünk ajánlani olyan tavat budapest közelében ahol esetleg nem kell engedély?

9 éve

A

válasza

Szia! Az a helyzet, hogy az állami horgászjegy megléte MINDEN tavon kötelező. Régebben volt... tovább »

?Sziasztok ilyen melegben hol találom meg a harcsákat?? egyébként a Tiszán horgászom és nem nagyon van kapás :))

9 éve

A

válasza

Szia! Napközben a mederfenéken, általában a nagyobb mélységekben, gödrökben keresd. Éjjel... tovább »

?Sziasztok! Nemrég vásároltam egy sebile koolie minnow 90mm ml wobblert!Mi a helyes technika a vezetésre?Kőgát végén szoktam pergetni,általában süllőre!Nem fogtam még vele,hátha tudtok tanácsolni valamit!Köszi a választ!

9 éve

A

válasza

Szia! Ha a kőgát nagyobb sebességű, elvágó vizében húzod, akkor a legjobb a mozgása,... tovább »

?Szobnak mi a víztérkodja?

9 éve

A

válasza

Szia, ha a szobi Dunára gondolsz, a helyes víztérkód: 001599 (Duna 1708 – 1657 fkm közötti... tovább »

?Üdv azt szeretném megtudni, hol tudnám megvásárolni ezt a nevezett csalit SEBILE VIBRATO HOLO GREENIE VB-JIG-056-TH D9. Üdv:Miki.

9 éve

A

válasza

Szia Miki, itt tudod megvásárolni, ráadásul most... tovább »

?Üdv nektek,feltöltöttem egy képet és helysísási hibát vétettem. :( a hadd helyett had-ot írtam,hogy tudom javítani?? Nem találom a helyét a szerkesztésnek. :( Köszi a figyelmet. Üdv Géza.

9 éve

A

válasza

Szia Géza, ilyen lehetőség egyelőre nincs, így kijavítottuk neked "manuálisan". tovább »

?császtok nem tudom hol lehet megnézni a telepítéseket ...cs gabi

9 éve

A

válasza

Szia, elvileg a vízkezelőnél vagy a helyi horgászegyesületnél kaphatsz erről információt. tovább »

?Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ha van egy régi Silstar Evolution 300 cm-es, B akciós botom, amire csak annyi van írva, hogy 60gr, akkor az minek felel meg, a 60-80 grammos vagy a 30-60 grammos botnak? Köszönöm.

9 éve

A

válasza

Szia, jó kérdés. A legjobb, ha óvatosan megnézed/leteszteled egy 80 grammos súllyal, hogy... tovább »

?Sziasztok en meg csinaltam a turista horgasz jegyet es az lenne a kerdesem hogy ezzel hogy tudok horgaszni ugyan ugy mint a rendes horgasz engedélyel vagy valamibe másabb ?

9 éve

A

válasza

Szia, ami a legfontosabb: a turista állami jegy mellé az adott vízterületre, ahol horgászni... tovább »

?üdv andor vagyok :voltam a szamos folyón a jó mutkorába de semit nem fogtam még amurt sem nemértem hogy miért nem kap a hal a folyón

9 éve

A

válasza

Szia Andor, más horgászokkal nem találkoztál? Érdemes ilyenkor megkérdezni néhány helyi... tovább »

?Tisztelt Szerkesztőség! Lehetséges lenne, hogy létrehoztok egy olyan opciót, hogy lehessen javítani a képek aláírásait, vagy pedig törölhetőek legyenek a képek amiket föltöltünk? Sokszor meggyűlik a bajom (de szerintem másoknak is) az internet laggjaival, lassúságával, lefagyásával, és sokszor maradnak fönt helyesírási hibákkal, félig leírt mondtatokkal tarkított vagy többször feltöltött képek....

9 éve

A

válasza

Köszönjük a javaslatot, hamarosan találunk megoldást a problémára. tovább »

?Tisztelt Fishing Time! Bárki küldhet be cikket? Mi kell ahhoz hogy meg is jelenjen az oldalon?

9 éve

A

válasza

Szia, vedd fel velünk a kapcsolatot akár a Facebook oldalunkon vagy emailben, megnézzük... tovább »

?Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy használhatom-e Mitchell avocast 4000 órsómat az Adriai tengeren anélkül, hogy bármi baja legyen? köszönöm. Balázs

9 éve

A

válasza

Szia, igen, de peca után édesvízzel öblítsd át. Csaba tovább »

?Hello mindenki az lenne a kérdésem hogy milyen wobblert vegyek így nyárra álállóvízre ugyanis mar probalkoztam gumihallal twisterrel... Ja és a dechatlonban már vettem egy sajat márkás wobblert de nem volt eddig sikerem vele... (Nagyon kezdő vagyok) úgy tudom nyáron a balinozás megy nagyon tehát inkabb arra szeretnek csalit. Kérlek segítsetek. Milyet vegyek ??? (:

9 éve

A

válasza

Szia, próbáld meg a Spin Shad 7/14 grammos változatát vagy... tovább »

?Sziasztok!A Balatonon horgásznék jövőhéten Tihanynál.Érdekelne hogy fentről lehet a járdáról horgászni,vagy elég alacsony a víz,110cm-es vízállásnál,hogy be lehessen ülni a gát mellé a kövezéshez?

9 éve

A

válasza

Szia, sajnos a Tihanyi részt nem ismerjük és elnézésedet kérjük a késői válaszért.... tovább »

?Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy mit tegyek az engedélyemmel ha ellopták?

9 éve

A

válasza

Szia, sajnos pótolni nem fogják, de azért jelezd a rendőrségen (feljelentés). tovább »

?üdv most hogy meleg van milyen halat lehet fogni és milyen csali val

9 éve

A

válasza

Szia! Balint felszíni csalikkal nagyon jól lehet mst fogni, ha pedig békéshalazni szeretsz,... tovább »

?Üdv, Ha én csinálok erjesztett etetőanyagot, amit ugyebár 10-15 napig lehet felhasználni erjesztés után, ha én lefagyasztom akkor lehetséges, hogy még tovább is jó lesz és megtartja az aromáit?

9 éve

A

válasza

Szia, az erjesztés általában szemes takarmány, főleg kukorica esetében szokott jó... tovább »

?Sziasztok! Kinéztem egy pergető felszerelést, amivel elkezdeném ezt a horgász módszert, teljesen kezdőként. Bot: MITCHELL MAG PRO ADVANCED SPIN 8-32gr vagy 5-21gr -os változat. Orsó: Penn orsókban gondolkodom: Battle, Conflict vagy Spinfisher SSV. Segítségeteket szeretném kérni, hogy melyik botot és orsót ajánlanátok jobban és milyen méretben? Elsősorban dunai horgászatra használnám (1564-1520 fkm közötti Duna) partról, kövezésről, teljesen kezdőként. Zsinórnak 0.10 vagy 0.12 es nanofilt gondoltam, 0,21 vagy 0,24 es fluorocarbon előkével. Kezdésnek milyen műcsalikat ajánlanátok? (a célzott hal minden amit lehet fogni pergetve a Dunán) Bocs ha egyszerre túl sok a kérdés, de ha már neki kezdek a pergetésnek, akkor egy minőségi, jó felszerelést szeretnék összehozni. Válaszotokat előre is köszönöm!

9 éve

A

válasza

Szia Pezo, a felszerelés összhangja nagyon fontos. Egy jó általános felszereléshez a 8-32 g... tovább »

?Udv mindenkinek. Azt szeretnem kerdezni az bajha nem nagyon mely a holhorgaszok amura folyon horgaszok eloreis koszonom . Andor

9 éve

A

válasza

Szia Andor, 2 napja láttunk amurokat 80 centis vízben a partmenti fák lelógó levelei között... tovább »

?szia van az oldalon egy SERIE WALTER CONTINENTAL BOX ALU láda szeretném tudni az elérhetőséget és meg van e még. köszi

9 éve

A

válasza

Kedves Érdeklődő! Ebben a problémában sajnos nem tudunk segíteni, az apróhirdetések közé... tovább »

?Sziasztok! Ha egy mélyretörő wobbler hasi horgát eltávolitom, hogy kevésbé akadjon le!Mennyire befolyásolja a wobbler mozgását!

9 éve

A

válasza

Szia, hogy mennyire befolyásolja, azt így látatlanban nem tudjuk megmondani, függ a wobbler... tovább »

?Szia, szerinted mennyire gagyi ez a szett? Tudom nem kell sokat várni tőle már az árából adódóan, de szeretném kipróbálni a bojlizást. Meg ahogy nézem ez orosz vagy ukrán cucc nem kínai. De nem találtam senkit aki vett volna ilyet. http://fishingtime.hu/aprohirdetes/horgaszbot/6061_2-bojlis-bot-2-db-10-csapagyas-orsokkal-elado-uj

9 éve

A

válasza

Szia, az árához képest nem tűnik rossz választásnak, legalábbis a fotók alapján. Bővebb... tovább »

?Üdvözlöm!Ha egy 5-20 gr dobósúlyú botra 30-40 gr os szereléket,(20 gr önsúlyú,etetőkosár az etetőanyag)teszek azt még elbírja a bot dobásnál vagy eltörhet?Köszönöm!

9 éve

A

válasza

Üdvözöljük! Kockázatos így leterhelni a botot, az biztos, hogy ha el is bírja, nagyon... tovább »

?Tiszteletem!A kėrdėsem a következö!Kinėztem 2-2 botot orsòt könnyü pisztràngos,süllös(1-3 kg-ig)sügeres pecàra.A problėmàm az,hogy mivel nem làttam,ezėrt nem tudom az orsòkat"passzitani":)...Szòval a botok: Abu Garcia Veracity 562 4-12 gr ill.Mitchell Mag Pro Extreme 632 4-18 gr. !Az orsòkròl az lenne a kérdés,hogy Mag Pro Extreme-200 nem tùl kicsi,az 1000-es nemtùl nagy-e?????....500-ast jelenleg nem lehet kapni(Lite-t sem)Köszi elöre is.Bocsi elfeljtettem,hogy Németorszàgban ėlek ės az angelplatz.de-röl szoktam rendelni!

9 éve

A

válasza

Hello, az 500-as lenne a legjobb bármelyik botra. A 200-as UL-re való. Ha muszáj, akkor... tovább »

?Sziasztok azt szeretnem tudni mi a kulombseg egy bojlis es egy normal pontyozo bot kozt

9 éve

A

válasza

Szia, a bojlis botok a távolra történő horgászás miatt általában hosszabbak és nagyobb... tovább »

?Üdvözlet! Tavon való pergetéshez melyik zsinórt érdemesebb választani a Spiderwire invisi -brade vagy a Spiderwire stealth moss greent? Akadós kissé zavaros a tó. Köszönettel PM

9 éve

A

válasza

Szia, igazából a fényviszonyoktól és a víz színétől is függ. Akármelyiket is használod,... tovább »

?Sziasztok.Egy kis segítséget szeretnék.Az Ipolyon szeretnék szerencsét probálni, Szob és Damásd között.Milyen kézséggel érdemes horgászni mivel eléggé kicsi vizállásu.Köszönettel Jóco

9 éve

A

válasza

Szia, az Ipolyra UL, vagy kicsit szigorúbb könnyű pergető felszerelés dukál. A legvékonyabb... tovább »

?MI A KÜLÖMBSÉG A TEJES ÉS IKRÁS HARCSA KÖZT?

9 éve

A

válasza

A szakirodalom szerint: "Az ivarok megkülönböztetése a has teltsége és az ivari szemölcsök... tovább »

?Tessék már elárulni, mikor lesznek hajlandók változtatni a fogási naplón ? Nem gondolnám hogy oly nagyon nehéz lenne nagyobb ruplikákkal és a horgász igazolvány nagyságával megegyező fogási naplót kiadni ! Nem gondoltak a az idős horgászokra,,a nehézkes, reszkető kezűekre és a gyengébben látó társainkra ! Nem papolni kellene , hanem érdemleges horgászbarát munkát végezni !

9 éve

A

válasza

Úgy tűnik, már a következő évadban megváltozik a Fogási Napló jelenlegi formája. A... tovább »

?Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy milyenek a tapasztalatok a Hárosi-öböllel kapcsolatban most hétvégén mennénk ki horgászni de eddig mindenki mást mondott ,többnyire rosszat. Valaki elmondaná a tapasztalatokat. Mivel mire merre érdemes ott pecázni? Érdemes -e csónakot bérelni vagy nem? Válaszokat előre köszönöm.

9 éve

A

válasza

Szia, a Hárosiba időnként elég sok hal felszalad, s akkor jó napok vannak. A lehetőségek... tovább »

?sziasztok KISKÖRE ALSORA szeretnék menni horgászni.érdeklődni szeretnék mijen vizállásnál lehet partrol aránylag kényelmesen horgászni

9 éve

A

válasza

Hello! Nagyjából 200 alatt az igazi. De még -150-nél is jó. Minél alacsonyabb, annál jobb.... tovább »

?Szia 13-14. hivatalos vagyok az Aranyponty "Rétimajor" horgász centrumba egy kis buli versenyre. Szerinted mivel készüljek? Van bojlis cuccom, de Én inkább a féderezés favorizálom. Arra gondoltam, hogy egy lágyabb bottal, édes, gyümölcsös anyaggal method módszer, a másik nehéz bombázó féderrel büdös halas anyaggal próbálkozom. Mivel anyagi lehetőségem korlátozot, légyszi ha adnál tippet, mit vigyek, milyen csalit, etetőanyagot vásároljak? Kb. 14 órás a verseny, 18órától, 10ig. 2-2kg etetőanyag elég, ha jobb minőségű? Szívesen veszem ha pontos összetételt, esetleg taktikát adsz! Nem győzni akarok, de leégni sem szeretnék. Köszi szépen

9 éve

A

válasza

Hello, az ilyen túltelepített tavakon nagyon kevés tapasztalatunk van, s őszintén szólva... tovább »

?Sziasztok! Érdeklődnék, hogy mostanában horgászott valaki a Dunajec folyón. Tervezünk egy kis kirándulást Lengyelországba és természetesen szeretnénk horgászni is. Sajnos a neten nagyon kevés információt találok a horgászati lehetőségekről. Mi szerintem a Bialy Dunajec környékére mennénk. Ha esetleg tudnátok információval szolgálni nagyon megköszönném. Pl: Milyen módszerrel lehet horgászni, mi pergetni szeretnénk?! Milyen horgászati szabályozások vannak? Esetleg napijegy váltó helyek, árak. Erőre is köszönöm!

9 éve

A

válasza

Szia, sajnos mi nem horgásztunk arra, de hátha valaki hozzá tud szólni! Üdv, a FT csapata tovább »

?Üdvözlet! Szarvas Zoltánnal,hogy lehet kapcsolatot felvenni? Email vagy telefon.Köszönöm előre is a segítséget Tisztelettel PM

9 éve

A

válasza

Szia, a fishingtimemagazin@gmail.com címen el tudod érni! Üdv, FT csapata tovább »

?Sziasztok! Abban kérném a segítségeteket, hogy a szekszárdi M9 Duna híd és Baja közötti Duna szakasz Melyik egyesület kezelésébe tartozik? Mennyibe kerül ott az éves csónakos területi engedély? Van e saját csónak kikötője az egyesületnek, annak mennyi a bérleti díja? Előre is köszönöm a segítségeteket!

9 éve

A

válasza

Szia, azt nem egyesület, hanem halászati szövetkezet kezeli. A M9 Duna hídnál a... tovább »

?sziasztok szeret ném kérdez ni hogy be főtös gumival horog alá kukoricát föl lehet e tenni előreis köszönöm . jóhét végét

9 éve

A

válasza

Szia! Ennél azért vannak már hatékonyabb és szebb megoldások. Vannak erre a célra kapható... tovább »

?Egy érdekes dologra szeretném fölhivni az iletékesek és horgász társak figyelmét ˘˘ kiváltom az éves hor gász engedélyt 247oo ft nagytiszait igen ám csa otthon megelégedve nézegetem hogy minden rendben csak ekkor jön a22 csapdája hogy az alsó tiszát árvizvédelmi gátal vették körbe igy emegyek agátig vagy visza fordulok vagy fizetek 5OOOfrt büntetést a lesbenálló rendörnek ez tiszta pénzügyi zsarolás erkölcstelen vagy kiváltom töltés játasági engedélyt 6OOO frt ésha csak az unokáimal akarok kimeni esetleg a hóltágra vizimadarakat nézni fényképezni egy alkalomal arendör megint megbüntet 5OOO frt -ra ez pont olyan mindha venék egy lakást de nem tudok bemeni büntetés nélkül ha csak fizetek kapu használati dijat valamilyen állami szervezetnek

9 éve

A

válasza

Szia, sajnos nem tudunk mit hozzáfűzni a dologhoz, ez tényleg elég nagy lehúzás. tovább »

?Sziasztok! Süllőwobblerezéshez szeretnék botot vásárolni!Partról szeretnék pergetni 7,9 13 cm csalikal!Egy Eurohold champion zandert gondoltam 3m 30/60 gr.Ismeri valaki ezt a régi szériát?Milyen az akciója?

9 éve

A

válasza

Szia, mi mindenképpen egy feszesebb, de kisebb dobósúlyú botot javaslunk, például ezt,... tovább »

?Sziasztok ! Tudtok olyan engedélyt,ami nagyobb "területet" lefed mint a MAHAL együttes területi ? Gondolok itt arra,hogy a kiskunsági is bele van foglalva,vagy az RSD.

9 éve

A

válasza

Szia, tudomásunk szerint nincsen ilyen területi engedély. tovább »

?Tavasszal tavakban hol tartózkodnak a csukák? És milyen módszerrel foghatom meg őket legeredményesebben? A nagyokra hol van esélyem?

9 éve

A

válasza

Nehéz ezt így pontosan megmondani, de általánosságban elmondható, hogy a sekély, gyorsabban... tovább »

?Tegnap este történt, remélem lesz valakinek használható ötlete. Szentendrei Dunágban van egy jó hely ahol ilyen magas víznél szépen lehet fogni balint és süllőt. Meredek, padmalyos, töréses, köves, tuskós, bokros partszegély, víz fölé hajló ártéri fűzek sok helyütt lombsátrat alkotnak. Nagyon megy a víz itt, de a partszegélyben a sok mederegyenetlenség miatt langós, limányos sok a visszaforgó rész is. Ha kiismerte, kitapasztalta az ember nagyon finoman meg lehet horgászni a legcsiklandósabb részeket is és általában nem marad el az eredmény. Este mentem le a fényváltás előtt nem sokkal. Az esti szürkület érkeztével feltűnt, hogy elég sok jobb hal mozog közvetlenül a felszín alatt. Iramodások, tolóhullámok, némelyik nyomában spriccelő kishalak. Emiatt rendkívüli eredményre számítottam de mégis betli lett belőle. A sötétség előrehaladtával a felszíni rablások száma és intenzitása egyaránt fokozódott, a jeleség csúcspontján, úgy egy óra hosszát gyakorlatilag forrt a víz, 1-2 percenként rablás. Ám hiába próbálgattam végig a műcsali készletem nagy részét, benne 4-8 cm közötti minnow és crank típusú wobblereket, legkülönfélébb, halalakú és twisterfarkú plasztikokat elképesztő színarzenálban, felszín alatt és mélyebben vezetve, tempósabban bevontatva és dropshot-szerűen szinte egyhelyben állítva rezegtetve az áramlásban egy nyomorult odakoppintáson kívül az égvilágon semmi nem volt kb 2 óra alatt. A víz az elmúlt hét áradása után ezen a napon kezdett el intenzíven apadni, olyan 25 cm-t ment le 24 óra alatt, a légnyomás estig stabil, viszonylag magas 1025, estétől eléggé elindult fölfelé. Tudom, hogy így látatlanban nehéz, de mit tudtam volna jobban csinálni az eredményesség érdekében? Az is felmerült bennem, hogy amiket én rablásoknak néztem talán valami ívási jelenség volt inkább?

9 éve

A

válasza

Szia, sajnos így látatlanban tényleg nehéz véleményt alkotnunk. Valóban lehetséges, hogy... tovább »

?Tudtok tolna megyében jó csukás,harcsás vizket?

9 éve

A

válasza

A legjobb a Duna! :) tovább »

?A nagy csukák távol vannak a kisebbektől? Ahol csak kis csukát fogunk nincs esélyünk nagyra?

9 éve

A

válasza

Ez függ sok mindentől is, pl. a vízterület nagyságától, de az, hogy kicsik jönnek, nem... tovább »

?Sziasztok! Tudtok róla valamit, lesz-e forgalomban itthon is a Crankster shallow runner változata?

9 éve

A

válasza

Szia, Európában egyelőre sajnos nem tervezik a forgalmazását. tovább »

?Hol válthatok területi engedélyt a Taktára?

9 éve

A

válasza

Régen a Vízügyi Dolgozók HE volt a kezelő, így náluk érdemes érdeklődni. tovább »

?Sziasztok, szeretném segítségeteket kérni mert sehogy sem találok egyértelmű válaszokat. A fővárosi Duna szakaszra vettem éves jegyet, de sehol nem találom a következőket: - Kocka öböl (ha van még ilyen) merre található? - Rókás vízállás körüli terület? - horgászható-e a hajógyári sziget öböl a budapesti engedéllyel vagy csak külön engedéllyel? Köszönöm a segítséget előre is. Köszi!

9 éve

A

válasza

Szia, ez a kezelő telefonszáma, a Horgászegyesületek Budapesti Szövetség fog tudni biztosat... tovább »

?Meddig lesz védet a leánykoncér mert lassan már csak azt lehet fogni a Dunábol Komáromnál.

9 éve

A

válasza

Valószínűleg még jó darabig, mert más Duna-szakaszokon ritkaságszámba megy. tovább »

?Hello! Adott egy tó, aminek nincs kezelője, tehát nem lehet területi engedélyt, napijegyet váltani. Lehet horgászni csak az állami engedéllyel? Ezüstkárász, törpeharcsa (invazív halak) elhozható belőle? Ott is tilos visszaengedni az invazív halakat (gyakorlatilag más nincs is a tóban csak ezüstkárász)?

9 éve

A

válasza

Szia, horgászni lehet, de csak az idegenhonos halfajok vihetők el. tovább »

?Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy mit kell tenni a törpeharcsával vagy pl. az ezüstkárásszal olyan vízen, aminek nincs halászati hasznosítója. Azt tudom, hogy ott állami jeggyel horgászhatok, de halat nem vihetek el, viszont az invazív halat nem tehetem vissza. Kérdésem, mi a helyet viselkedés ezekkel a halakkal?

9 éve

A

válasza

Szia, ezeket a halfajokat tilos visszaengedni, korlátlan mennyiségben viheted el. tovább »

?Érdeklődnék ki szeretném váltani az állami engedélyt! De van egy kis gond hogy nincs meg a vizsgám, de régebbről meg van még a Állami Gyermek Horgászjegyem rajta van minden adatom. Hogyha ezt be vinném a horgászboltba akkor elfogadnák e ?

9 éve

A

válasza

Nem fogják elfogadni, a vizsgát le kell tenned mindenképp. (Kivéve, ha korábban letetted és... tovább »

?Szevasztok! 3 m-es spiccbotot keresek a Barátom unokájának. Kérek segítséget! Üdvözlettel: Bíró János (János 47)

9 éve

A

válasza

Kedves János, a webshopunkban szettben található egy spiccbot, amihez a kész "létrát", az... tovább »

?Sziasztok. Eddig még nem próbáltam ki de itt az ideje annak, hogy elkezdjem a multizást. Sajnos fogalmam sincs, hogy milyen orsót és pecabotot kéne venni. Nézegettem ABU Garcia Black Max kombóját olcsó és jókat is írnak róla. Kérdésem az az lenne, hogy ABU Black Max kombó elég erős 1 jó kis tiszai harcsázáshoz (kb. 4-50kg-os harcsák) ? Válaszotokat köszönöm.

9 éve

A

válasza

Szia, amennyiben az 50 elírás, és 4-5 kilós tiszai harcsák ellen szánod, jó választás a... tovább »

?A Kőrösökre mikor lesz haltelepítés ?

9 éve

A

válasza

Szia, ezen a számon tudsz érdeklődni: 06-66-386-437 tovább »

?sziasztok fiammal szeretnek horgaszni esztergom-komarom szakaszon kiszeretnem valtani a horgasz engedejt egesz evre szep-kartyara!ha lehet?es hol ?szlovakiai vagyok parkany-bol .kerem telefont cimet az alabbi e-mailre amatyasova5@gmail.com koszonom Matyas Jan

9 éve

A

válasza

Kedves Mátyás, a Duna Komárom-Esztergom megyei szakaszának jegyárait itt... tovább »

?Sziasztok! Feltétlenül kell horgaszvizsgát tennem hogy állami horgászjegyet kaphassak? Gyermek horgaszjegyem volt már kb 5 évvel ezelőtt azóta nem pecáztam, de úgy emlékszem akkor nem kellett vizsgázni. Előre is köszönöm a segítséget!

9 éve

A

válasza

Hello, igen a jelenleg aktuális szabályozás szerint csak érvényes horgászvizsgával lehet... tovább »

?Sziasztok! Kérdésem az lenne hogy, van e értelme az etető anyagba félig megfőzött rízst szorni? Mikor oldodik jobban felkelti a halak figyelmét? Egy másik kérdésem pedig hogy van értelme pl kikeverni otthon az etető anyagot kiassebb poharakba tenni úgy hogy közbe belegyúrom a horgot csalival például meglebegtetett kukorica és lefagyasztom? És csak az előkét felakasztom és dobom is? Köszönöm a választ.

9 éve

A

válasza

Hello, azt kell mondjuk, hogy igazából egyik ötlet sem új, s jó hír, hogy beválik... tovább »

?Sziasztok ! Elvesztettem a HORGÁSZIGAZOLVÁNYomat , kb. 3 éve . Eddig nem volt rá szükségem , de idén nyáron szeretnék Magyarországon horgászni. Tudnátok segíteni , hogy , hogyan lehet pótolni ? Mi az eljárás ilyenkor ? Kell-e újra vizsgázni ? stb... Eőre is köszönöm mindenkinek , Jama

9 éve

A

válasza

Szia, talán az lenne a legjobb, ha jelentkeznél annál az egyesületnél, mely kiállította a... tovább »

?Helló! Mekkora súlyt kéne használnom a duna fővárosi szakaszán hogy a sodrás ne vigye el a csónakom? Most egy 10 kg-os van de nem áll meg csak vontatom magam után. Köszi üdv.

9 éve

A

válasza

Szia, először is a Duna fővárosi szakaszán tilos csónakkal megállni! Más, hasonló... tovább »

?Sziasztok Holttiszán horgászom bojlis modszerel és az utobi években semmi problémám nem volt a mederfeneket tekintöen, most viszont megjelent ez az ugynevezett zöld algásodásnak nevezett dolog és kicsit idegesitö hogy nem tudom jol fekszik e a csalim a mederfenéken!Amikor kitekerem a szereléket csak a zöld hajszálcsomot látom a horgomon meg a csalimon.Probálkoztam megemelni az egész horgot 3 4 centire a fenéktöl de akkor is összeszedte a trutymot!Kérdésem hogy a fenéken valojában h is nézhet ki a horgom a csalimmal és h mit tudok tenni ellene h tutira ne akadályozzon ez a horgászatomban!

9 éve

A

válasza

Szia, egy jó halas vízen ez a bizonyos fonalas zöld moszat nem tud drasztikus mértékben... tovább »

?Tisztelt Fishingtime Csapat. Egy kis segítséget kérnék -- bizonyára van a team-ben aki tudja , hogy -- mi angolul a szájbilincs megfelelője? A google fordító ehhez a problémához kevésnek bizonyult. :)) Előre is köszönöm a segítséget. Köszönettel --RZ

9 éve

A

válasza

Szia, nem volt egyszerű, de úgy fest megvan: stringer. tovább »

?Sziasztok! A felől érdeklődnék,hogyan lehet teszthorgász lenni? Előre is köszönöm!

9 éve

A

válasza

Szia! Általában cégek keresnek meg horgászokat ezügyben. Meg lehet próbálni jelentkezni... tovább »

?Sziasztok! Valaki próbálta már a HALDORADO termékeket? Jók?Különösebben két termék érdekelne a HALDORADO OLDÓDÓ FLUO LEBEGŐ PELLET ANANÁSZ iletve az üveges kukoricák.a Másik kérdésem pedig,hogy megéri pelettel vagy kisebb bojlival horgászni egy olyan tavon ahol nem annyira ismerik? Köszönöm.

9 éve

A

válasza

Mi soha nem horgásztunk még haldorádó termékekkel. De nagy csodák nincsenek. Mi a Tímár... tovább »

?Üdv! Érdeklődnék hogy ebből a pólóból nincs-e és nem is lesz -e sötétebb színű, vagy XL-es méret? Az L-es méret cm-ben (kerület, hosszúság) mennyi? Köszönöm! http://fishingtime.hu/webshop/horgasz-ruhazat/polok/6-catch-and-release-polo-fishing-time Catch and Release póló | Fishing Time | Pólók | Ruházat | Horgász webshop fishingtime.hu

9 éve

A

válasza

Szia! Sajnos már nem lesz ebből a típusú pólóból! Mell szélessége kb. 55 cm, hosszúsága... tovább »

?https://www.facebook.com/photo.php?fbid=440258352685007&set=a.228160133894831.78863.100001025378354&type=1&theater

9 éve

A

válasza

Szia, ez egy három évvel ezelőtti kép. tovább »

?Sziasztok! Az a kérdésem lenne,hogy az egyik haverommal szeretnék pecázni a Zagyván. A Tisza -Zagyva torkolatánál. Nincsen semilyen engedélyünk.Nekem van egy horgászvizsgán illetve egy horgászigazolvány.Barátomnak viszont ez sincs.Mostanság illetve nyáron pár alkalommal szeretnénk keszegre menni(tudjátok kis szórakázás :)) Hogy tudnám ezt megoldani? Ha pedig a haverom nem pecázik hanem csak ottt van és csak én pecázok akkor nekem mi kell még? És mennyibe fáj a fogam érte,?Köszönöm előre is.

9 éve

A

válasza

Szia, neked szükséged lesz 2015-ös állami jegyre. Ezt egy egyesületbe belépve (tagdíj)... tovább »

?Üdvözletem. Facebookal jelentkeztem be, képet töltöttem fel két halamról. Ma megnéztem a fotóalbumot és valami fara nevet kaptam, ráadásul "törölt felhasználó"-ként határoz meg. Ez miért van? Köszönettel: -f4P (ezt a nevet kaptam és nem módosítható)

9 éve

A

válasza

Szia, küldd el légyszives az adataidat e-mailben (név, kívánt felhasználónév) az... tovább »

?Hello! Én Szarvas Zolit kérdezném,hogy ismeri e az Abu Garcia Veracity sorozatot? Véleménye? Ebből is engem a 6,9" Ml 1/8-1/2 oz. tipus érdekelne.Ha jól gondolom ez kb 4-14gr-os.Nekem 2,3-körforgókhoz kellene csatornákra.Meg nem tudom,hogy itt az áruházban lesz e kapható? Elöre is köszönöm! G.Tamás

9 éve

A

válasza

Szia, az összes Veracity volt a kezemben tavaly ősszel. Még a Veritasnál is feszesebb, nagyon... tovább »

?Sziasztok!Aszt szeretném kérdezni,hogy maszek bányatavon horgászhatoke állami engedéjel ha nincs víztér kod?Vagy váltható e rá területi engedéj??köszönöm elöre is!üdv roco!

9 éve

A

válasza

Szia, a válasz nem. Állami jegyednek kell lennie, még ha területi nincs is rá, mert kezelő... tovább »

?Hello!Azt szeretném megtudni hogy a Drávára elég e a drávai engedély,vagy csak az állami jeggyel együtt érvényes?

9 éve

A

válasza

Igen, kell az állami jegy. tovább »

?Sziasztok! Megmondanátok hogy lehet-e valahol balatoni területi engedélyt Szép Kártyával vásárolni?

9 éve

A

válasza

Szia, a horgaszjegy.hu -n elvileg lehet. tovább »

?Sziasztok! A csuka tilalmi idejének végével kapcsolatban lenne egy kérdésem. Ugye április elsejétől lehet rá horgászni, ami egy szerdai nap, de ha jól emlékszem akkor van egy szabály aminek köszönhetően már március 30-án hétfőn is lehet csukára horgászni. Jól tudom?

9 éve

A

válasza

Szia! Csak hétvégére érvényes a korábbi tilalmi idő vége, ebben az esetben marad az... tovább »

?Sziasztok,csónak vásárlás előtt állok,már sínen van minden.A csónak egy szimpla 4m-es alu csónak.Arra volnék kíváncsi,hogy ez jár-e valamiféle adó,illetve járulékfizetési (átírás stb.) kötelezettséggel,mint a gépjármű vásárlás ?

9 éve

A

válasza

Szia, nincs ilyen fajta átírási illeték a csónaktestekre. Ha szeretnéd 10LE-nél nagyobb... tovább »

?Sziasztok!KIsgyerek korom óta hobbim a horgászat.Komolyan 6 éve kezdtem el vele foglalkozni,mikor megismertem a jelenlegi pàromat,akinek szintén hobbilya a horgászat.Miota együtt vagyunk,azota komolyan elkezdtük gyülyteni a komolyabbnál komolyabb felszereléseket mind a kettőnk részére.Hobbink és az életünk a horgászat,melyet ha tehetünk,űzzük.Van egy saját kis tavunk,valamint van egy nagyobb tavunk,ahol már igazi horgászatot lehet véghezvinni.Horgászunk:bojlival,pellettel,élő csalival,vagy amivel éppen kell.Minden felszerelésünk megvan a komoly horgászathoz:a ruhátol a csónakig,minden.Álmunk,hogy teszthorgászok lehessünk.Tudtok nekünk segíteni,hogyan lehetnénk azok?Köszi

9 éve

A

válasza

Szia, a legjobb, ha kinéztek egy szimpatikus gyártót és felveszitek vele a kapcsolatot. tovább »

?sziasztok milyen halat lehet fogni a szamoss folyón

9 éve

A

válasza

Harcsát: http://fishingtime.hu/horgasz-fogasok/harcsa/1264_harcsa-szamos-salmo-perch-8-cm tovább »

?üdv egy igen hülye kérdésem lenne. 2007 szeptemberében vizsgáztam le és a 2014 es költözésemkor a horgászigazolványom eltűnt és a mai napig nem találom. Ilyenkor mi a teendőm?? ujjból kell vizsgáznom vagy ezt a horgászigazolványt valahol belehet e szerezni mert énszerintem ezt valahol jegyzik, hogy ki mikor vizsgázott.

9 éve

A

válasza

Szia! Menj be az anyaegyesületedbe (ahol kiállították az igazolványt), és fognak tudni... tovább »

?Sziasztok! Hazánkban melyik patakokon, kisebb folyókon, csatornákon, holtágakon lehet pergetni,UL pergetni eredményesen?Nézegettem már ilyen helyeket csak nemtudom hogy melyik lenne a jó,ti biztos jobban tudjátok :) Válaszotok előre is köszönöm!

9 éve

A

válasza

Szia! Szinte minden kis vízfolyás rejt UL horgászatra alkalmas halakat. A nagyobbak, a "kis"... tovább »

?Sziasztok Szeretném megkérdezni ,hogy Csepel közelében hol lehet horgászni? A ráckevei 40 000- es árát kicsit sokallom egy évre a Duna mindenhol szinte magánterület vagy vízművek területe. A kavicsbánya tavakat sokan írték hogy nagyon gyenge.. Köszi a segítséget. Laci

9 éve

A

válasza

Szia, jobbat mi sem tudunk, mint a Duna vagy az RSD, de ha az RDHSZ tagja vagy, akkor 23000 az... tovább »

?Sziasztok! Nem vagyok nagy balatoni pecás, de húsvétkor alkalmam adódik a déli parton üdülni (Balatonboglár)! Érdeklődnék ,hogy érdemes e jegyet váltani erre az dőszakra, vagy igazából mikortól vagy hány fokos vízhőmérésklettől érdemes pontyra/kárászra/keszegre próbálkozni? Ha jól számolok április 4-5-6 a kitűzött időpont. Ha valaki azért nem adna tanácsot mert fél hogy ráülök a vízre és elhordom a halat, azt megnyugtatom, hogy dunai pecás vagyok, jó ha egy évben egyszer lejutok a Balatonra (és akkor is mindent vissza eresztek) :) Segítségeteket előre is köszönöm!

9 éve

A

válasza

Szia, abszolút jó az áprilisi melegedő víz a déli oldalon. Partról ponty, kárász abszolút... tovább »

?Sziasztok. Van egy Mitchell Mag Premier 2000-es orsóm. A felkapó karnál található rugó eltört, így a felkapókar lötyög. Honnan tudnék hozzá rugót szerezni???

9 éve

A

válasza

A hazai forgalmazó a C-Trend Bt. Debrecenben. Vagy őket kell közvetlenül megkeresni, vagy a... tovább »

?Üdv! A webáruházban található FT Handwritten Snapback sapkának mi a maximális belső mérete? Válaszát előre is köszönöm! Nagy Tamás

9 éve

A

válasza

Szia Tamás! A webshopon található snapback-ek állíthatóak, így könnyedén tudnak... tovább »

?Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, nem tudjátok-e , hogy az állami halőrökhöz hol lehet jelentkezni? Hivatásos halászati őri papírral rendelkezem, 2005 óta!

9 éve

A

válasza

A NÉBIH szervezetéhez fog tartozni a független halőri gárda, náluk kellene kérdezősködni! ... tovább »

?Én 76 éves horgász vagyok. A fogási naplómat ma szerettem volna leadni a területileg illetékes horgász-szövetségnél, de már nem fogadták el, mert már március 2. van. Ez igaz. De február 28-a, szombat, nem munkanap, márc. 1-e vasárnap, szintén. Ezért úgy gondoltam, hogy még a megtehetem "büntetés" nélkül a leadást. DE!! Kérem, nekem kell büntetést, kétszeres díjat fizetnem?? Minek a kétszeresét?? Üdvözlettel.

9 éve

A

válasza

Az állami jegynek kell a kétszeresét, ami így 2000 Ft helyett 4000 Ft lesz. tovább »

?Hello! Láttam néhány cikkben Fishig time-os halmérő matricát. ilyet honnan lehet venni?? Kössz!!

9 éve

A

válasza

Szia! A webshopon való rendelés esetén beleteszünk egyet a csomagodba... tovább »

?tisztelettem azt szeretném kérdezni hogy területi engedélyt lehet -e szép kártya szabadidö részével fizetni a nagykun horgászegyesuletnél. Válaszát nagyon szépen köszönöm!!!

9 éve

A

válasza

Hello, ezt az adott egyesületnél kell megtudakolni! Az biztos, hogy a szabályok lehetővé... tovább »

?helló! sajnos nincs horgász vizsgám,mivel külföldön dolgozok és csak egy évbe 1 alkalommal járok haza.Olyan kérdésem lenne,hogy lenne arra bármi mód hogy engedélyt váltsak vizsga nélkül,vagy bármiféle horgászjegyet? köszönöm a választ!

9 éve

A

válasza

Szia! Erre jelenleg nincs mód, viszont az online horgászvizsga azért nem ördöngösség, és... tovább »

?Sziasztok! Úgy hallottam, hogy 2015-ben a nem nyilvántartott halgazdálkodási területeken az állami engedélyjel lehet sport horgászni, valamint a nem őshonos fajok el is vihetőek (a fogási naplóban is volt róla szó). A kérdésem ezzel kapcsolatban: egy természetvédelmi területen található mesterséges csatornán horgászhatok-e (konkrétan az orgoványi réteken található, ritkán, de látni horgászokat). A másik ilyen víz a Sástó a Mátra lábánál, ahol gyerekkoromban rengeteget horgásztam de egy 2014 végi kirándulás alkalmával láttam teleplakátolva a tó környékét miszerint minden nem nyilvántartott vizen való horgászat azonnali feljelentést von maga után (itt is horgásztak). A harmadik víz ami érdekes a szentendrei bükkös patak (domolykóra műlegyeznék), a halelvitel itt fel sem merül (ezüstkárászt, törpeharcsát viszont elhoznám a másik két vízről). Ha lehet ezek közül bármelyik vizen horgászni, de mégis pl. rendőrt hív valaki mi a teendőm? Ha a rendőr (vagy mezőőr) éppen csak 3 hónappal van lemaradva, akkor magabiztosan feljelenthet (akkor még az ilyesmi ugye szabálysértés volt). Ha megengedtek egy javaslatot: lehetne egy olyan rovat, hogy jog és peca vagy ilyesmi (nagyon nehéz eligazodni a szabályok tengerében) ahol hosszas keresgélés nélkül megtalálhatók lennének az infók. Az oldalatok amúgy jó, ez rovat pedig telitalálat. Előre is köszönöm a segítséget.

9 éve

A

válasza

Szia, 2015-ben is lehet halgazdálkodás alá nem vont területen is horgászni érvényes állami... tovább »

?Nemtudom hogy mi a tavunk vizterkodja?

9 éve

A

válasza

Mi meg nem tudjuk, hogy melyik a tavatok. :-) tovább »

?Hogyan kell etetni bojlis rakétával?

9 éve

A

válasza

Szia, ehhez egy erős, úgynevezett spod botot használnak a bojlisok, ami kizárólag erre való.... tovább »

?Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy 2015-től lehet-e horgászni a Lágymányosi-öbölben. Tehát nem az öböl utáni 2-300 méteren, hanem bent az öböl területén. Egymásnak ellentmondó híreket hallok. Köszönöm a választ.

9 éve

A

válasza

Szia itt egy cikk, ami megvilágítja a kérdést:... tovább »

?Sziasztok! Második éve vagyok egyetemista Budapesten és azon gondolkodom, kiváltsam e a Duna fővárosi szakaszára (1657-1630 fkm) az engedélyt, ugyanis otthon nem nagyon van időm horgászni. Sajnos nem sok jót hallottam, horgászt is csak elvétve látok néha. Arra lennék kíváncsi, hogy - elsősorban pergetés szempontjából - mennyire jó ötlet ez, lehet azért sikeres az ember vagy tényleg alig van hal ezen a részen? Esetleg Budapest környékén egy domizásra alkalmas patakot tudnátok ajánlani? Üdv.

9 éve

A

válasza

Szia, nagyon is érdemes a fővárosi szakaszon horgászni. Az élő Dunán a kövezett partokon... tovább »

?Szia!2015-ös katalógusban állítólag már nincs 0.04-0.06 nanofil.Lehet hogy meszűnik?

9 éve

A

válasza

Szia, igen, megszűnnek a vékony nanofilok. Amíg lehet, tárazz be... tovább »

?Apróhirdetésem szeretném törölni.Nem találtam meg a módját.Vagy egy idő után elévül?

9 éve

A

válasza

Szia, belépés után húzd az egeret a nevedre (jobbra fent) és válaszd ki az apróhirdetések... tovább »

?Üdv! A kérdésem lenet furcsa mert új vagyok ebbe és sok félét hallotam afelö, hogy ha egyszer tettem a tuhir oldlán egy turista állami horgászvizsgát akkor ha én éves államit akarok fogási naplóval stb akkor ujra kell vizsgázzak ès, hogy milyen költségei vannak ennek pluszban? A választ előre köszönöm!

9 éve

A

válasza

Szia, a turista horgászvizsga nem váltja ki a hagyományos engedélyhez szükséges hagyományos... tovább »

?a sential csonak motorol szeretnek tobet tudni jo lesz e folyra a 30lb a csonakom egy 3m colibri es ha igen akor mijen aksival

9 éve

A

válasza

Azzal az E-motorral azért vigyázz! Nincs túl jó hírük. Érdemes lenne a közösségi... tovább »

?Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy a fogási naplónak mi a leadási határideje?? Üdv.:Dani

9 éve

A

válasza

Szia, február 28. Ha később adod le, 2000 Ft-tal drágábban veheted meg az állami jegyet! tovább »

?Sziasztok! Néhány éve már szinte kizárólag csak pergetek. Eddig leginkább az UL pergetés jött szóba a környéken található domis vizek miatt meg amúgy is szeretek finom felszereléssel horgászni, viszont szeretnék rápróbálni kifejezetten nagyobb halakra gondolok itt 3kg felettiekre amiket egy UL felszereléssel akadók közül kivarázsolni már eléggé kétesélyes. Szóval beruháznék egy keményebb felszerelésre, de egyben valami mást, valami újat akarok és itt jött számításba a multis peca. A webshopban nézelődtem és találtam egy 10-40g Mag Pro botot és egy Pro Max-L II orsót. Ez a kombó megfelelő-e 10-12-15cm-es gumihalakhoz, wobblerekhez? A tobótávolságról elég megosztóak a vélemények, itt jönne a másik kérdésem. Tudok-e majd ezzel a felszereléssl dobni 30-40m-t kis gyakorlás után? A pontossága viszont nagy előny lenne számomra. Zsinór ügyben fonottra gondoltam 0.17-0.20mm körül, ezzel működhet a dolog? A válaszokat előre is köszönöm.

9 éve

A

válasza

Szia, az említett bot/orsó páros nagyon is összeillik! Azzal a kiegészítéssel, hogy a "sima"... tovább »

?Tisztelt Urak, a mai nap folyamán a FEHOVA-n egy kedves kollégájuk megemlítette, hogy Önök be tudnának szerezni Mitchell alkatrészeket. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen telefonszámon mailcímen stb tudnék pontosabb adatokat adni? Köszönöm!

9 éve

A

válasza

Üdv, kérjük írj egy email-t az info@fishingtime.hu címre és írd le pontosan, hogy milyen... tovább »

?sziasztok!ma váltottam ki a 2015 -re szolo horgászengedélyt.Amikor megláttam a fogási naplot,hát majdnem hanyat estem .Mivel nem láttam semmit.pedig a látásom tökéletes.Nem tudjátok véletlenül,hogy lehet ezt kitölteni????????????A0.5mmx0.5mm-es kockába mivel lehet irni???????Ja,és az sem volna hátrány ,ha lehetne látni. AZ évégi összesitésröl nem is beszélve.Jár büntetés a hibákért?

9 éve

A

válasza

Szia, valóban nem túl szerencsés a rublikák méretezése. tovább »

?Sziasztok! Le szeretném tenni a horgászvizsgát. Hol tudok felkészülni rá? Előre is köszi

9 éve

A

válasza

Szia! Ezen a linken mindent... tovább »

?TISZTELETEM . A KÉRDÉSEM A KÖVETKEZŐ: ÉRVÉNYES ÁLLAMI ,ÉS TERÜLETI JEGGYEL ,NEM HORGÁSZ KEZELÉSŰ VÍZEN SZABAD -E HORGÁSZNI,?ÉS A VÍZTÉR KÓDDAL MI LEGYEN.ÚGY ÉRTEM A FOGÁSI NAPLÓ KITÖLTÉSE EKKOR IS KÖTELEZŐ ,MIVEL NINCS KÓD ,ÍGY MIT ÍRJAK BE ? KÖSZÖNÖM VÁLASZUKAT

9 éve

A

válasza

Állami jegy birtokában szabad nem horgászkezelésű vízen horgászni, de az őshonos halakat... tovább »

?Sziasztok! Tudnátok egy jó kötést mutatni fonott és monofil zsinór összekötéséhez?

9 éve

A

válasza

Szia, a dupla UNI kötést tudjuk javasolni! Itt egy videó, hogyan készül:... tovább »

?Fish Finder vezeték nélküli halradarról van valakinek tapasztalata, véleménye?

9 éve

A

válasza

Szia, Ezt sajnos mi nem ismerjük. Üdv a FT csapata tovább »

?Hali! Van egy alu csónakom ami igen keskeny és nagyon billeg, hogyan tehetném stabilabbá? köszi!

9 éve

A

válasza

Hello, nem tudunk olyan módszert, ami nem befolyásolná jelentősen a használati értékét.... tovább »

?MEGHIBÁSODOTT 1, 80-as ORSOM,SZERVIZ ÜGYBEN TUDNÁTOK SEGITENI? VESZPRÉM MEGYE ,KÖSZI

9 éve

A

válasza

Szia, hívd fel Debreceni Miklóst, ő az egyik legjobb a szakmában: 06-1-291-2010 tovább »

?Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy hogyan kell értelmezni azt, hogy a Fővárosi éves területi engedélyen az szerepel ,hogy a Lágymányosi öbölben szabad horgászni, egy pár sorral lejjebb viszont az , hogy tilos???!!! Most akkor melyik az igaz? Esetleg van másik is? A választ kíváncsian várom! Köszönöm!!!

9 éve

A

válasza

Szia, tudomásunk szerint nem szabad az öbölben horgászni. A kikötő és a park is tiltja. tovább »

?Sziasztok! Szeretném megkérdezni Szarvas Zolitól,hogy Cseburaskás szerelékhez milyen márkájú és tipusú horgot használ? Előre is köszi. Üdv:Csaba

9 éve

A

válasza

Szia, többféle horgot is használok cseburaskához, leginkább a Gamakatsu WORM 31-es... tovább »

?Sziasztok! Kérlek segítsetek, hogy az aktualitását vesztett apróhirdetésemet hogyan tudom törölni? Köszi a segítséget! TT

9 éve

A

válasza

Szia! Jobb felső sarokban, ahol a regisztrált neved látható, rákattintás után felugrik... tovább »

?Hello! Büntetik e a nád kivágást a Balatonon és mekkora a bírság összege, vagy alakítható a nád normális körülmények figyelembevételével? Nem irtani, csak alakítani szeretném, mert tudom, hogy fontos az élő nádas. Üdv: Rcsi

9 éve

A

válasza

Szia, a Balatonon mindenféle növényzet irtása tilos. A környezetvédelmi bírság akár 5... tovább »

?Hello! Azt szeretném kérdezni, hogy a Balatonon milyen motort használhatok egy 4 személyes horgász hajón, a robbanó motort, vagy csak elektromos motort engedélyezik. Nem találom a konkrét szabályozást. Üdv. Ricsi

9 éve

A

válasza

Szia, a Balatonon jelenleg horgászcsónakokon csak elektromos motor használata megengedett.... tovább »

?Sziasztok! A duna fővárosi szakaszán (margit híd környéke) kb mikor érdemes elkezdeni keszegezni, gébezni? Esetleg márnázni és süllőzni a margit szigeten érdemes lenne ilyenkor. Már vagy 10 napot horgásztam idén nappal gébre, éjjel menyhalra mindkettőre halszelettel fenekezve etetés nélkül, de nem volt kapásom. Valami tippetek van, hogy hol és mivel érdemes próbálkozni a fővárosi szakaszon ilyenkor vagy várjam meg a tavaszt? előre is köszi a választ

9 éve

A

válasza

Szia, konkrétan a gébezésről nem tudunk nyilatkozni, keszegezni majd áprilistól, de inkább a... tovább »

?Szép napot kivánok. Kulfoldi vagyok ,szeretnék horgászni a Tata tón. De nem tudol hon lehet megvenni a engedéjt. Orulnék ha tudnak cimet adni, vagy telefon számot / E-mail?/ Koszonom.

9 éve

A

válasza

Szia, itt érdeklődj: (34) 708 914 tovább »

?Sziasztok! Kerestem, hogy a NEVIS termékek honnan, mellyik országból származnak, de nem találtam. Te biztos tudod, Légy szíves mond meg nekem is. (korábbi kérdésemre adott válaszodat is köszönöm). üdv: Jocó

9 éve

A

válasza

Megnéztünk párat, az mind Kínából jött. Ennyit tudunk róla. tovább »

?Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ha a fogási naplóban csak ikszelgettem és csak 4-szer írtam a fogásösszesítő táblázatba (de nem vittem el halat) akkor kell valamit tennem a naplóval vagy így le is adhatom. Annyiféle választ kaptam már , hogy gondoltam biztosra megyek és megkérdezem tőletek. Válaszotokat előre is köszönöm!

9 éve

A

válasza

Szia, add össze az X-szel jelölt napokat, és írd be a pontozott helyre a táblázat alatt. Ha... tovább »

?Én nem hozok el halat sohasem! Ilyen esetben csak a horgászattal töltött napokat kell összesíteni?

9 éve

A

válasza

Amennyiben nincs hal beírva a naplóba, tudomásunk szerint elég csak a napokat összesíteni. tovább »

?Palotási-horg.tó víztèrkódja kellene

9 éve

A

válasza

Szia neked is, információ: Komáromi Tibornál, az egyesület elnökénél a +36 30/407 11 73 -as... tovább »

?Jó napot Csepelen lakom mennyibe kerül egy éves horgászengedély a Dunára

9 éve

A

válasza

Szia! Ebben a cikkben mindent részletesen megtudhatsz!... tovább »

?helló szeretnék érdeklődni mivel az állami jegy jó január 31-ig! De a fogási napló nem! tudok e napi jegyet vátltani?

9 éve

A

válasza

Szia, igen, tudsz váltani január 31-ig a 2014-es állami jeggyel is napijegyet. A 2014-es... tovább »

?2015. Már kiváltottam ez évre a Duna fővárosi szakaszára az engedélyem. :D Amikor megláttam a Fogási naplót kivert a víz. Már kezdődött a naptárnál, amit még a jó szeműek sem látnak csak nagyítóval, nem, hogy egy 70 éves nyugger, a másik:a fogási táblázat mérete, ill. az éves fogás összesítése. Valamint az utolsó oldalon a két bejegyzése értelmezhetetlen. A területi engedélyen ebben az évben sincsen térkép a víztérkódokkal, pedig tavaly megigérték, hogy lesz. Harmadik kérdés a fővárosi szakaszon, hány db kövest, és hány db menyhalat lehet fogni? A menyhalat az a horgász látja aki képes 5˙ alatt, kiülni a partra és 4-5 órát pecázni, ez kb. a Budapesti horgászok 5%-a országosan 2-3%, de szerintem ezek a számok is túlzásnak minősülnek. Ha a rendelet szerint, csak egyet lehet fogni a méret és db szám korlátozás alá eső halból nincs az a hülye aki kiül 1db 30cm-s halért a törvény értelmében. Köszi Szigethy György

9 éve

A

válasza

Szia, jelenleg a fővárosi Dunáról ez az utolsó információnk: "Felnőtt horgász az engedély... tovább »

?Sziasztok! A kérdésem a következő lenne: Tavaly nyáron eltört a Match botomnak a legutolsó (spicces) tagja, próbálkoztam ragasztással, toldórésszel, de nem sikerült megjavítani, így azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek van-e rá valami mód, hogy kapcsolatba lépjek a gyártóval, és a törött tagot megrendeljem tőlük?

9 éve

A

válasza

Szia, a legjobb, ha felveszed a kapcsolatot a magyarországi képviselettel. Mármint ha van... tovább »

?A MAHAL éves jegyről tud valaki bővebb infót adni ?

9 éve

A

válasza

Szia! A horgaszjegy.hu-n lehet megvásárolni az engedélyt, bővebben ezen a linken olvashatsz:... tovább »

?A 2015-ös évi MAHAL éves horgászengedéllyel kapcsolatban hol található információ ?

9 éve

A

válasza

Szia! A horgaszjegy.hu-n lehet megvásárolni az engedélyt, bővebben ezen a linken olvashatsz:... tovább »

?Sziasztok! Ki tudja, hogy mi a jelentése az FD jelölésnek a botok vagy orsok nevében? Jocó

9 éve

A

válasza

Szia, orsóknál jelölik így az elsőfékes kivitelt (Front Drag). tovább »

?Szép jó estét minden kedves sporttársnak! Milyen wobblert tudtok nekem ajánlani csukára,süllőre meg balinra? Olyat szeretnék ami nem süllyed nagyon mélyre (gondolok itt olyan 50cm-70cm mélységig süllyedjen le) A segítségeteket előre is köszönöm!

9 éve

A

válasza

Szia, balinra egy 45-ös Crankster-t ajánlanánk vagy Spin Shad-et 14 grammos kivitelben, csukára... tovább »

?Sziasztok! Egy teljesen kezdő horgász vagyok, csak a spiccbotos horgászatot ismerem, sosem próbáltam más technikát. Persze szeretem, nekem ez a keszegezés nagyon jól kielégíti a vágyaim, azonban szeretnék mással is megismerkedni. Ugyanúgy maradnék a keszegezésnél, de pergetni szeretnék megtanulni. A problémám az, hogy fogalmam sincs milyen botot és milyen orsót vegyek, illetve milyen műcsalikat és ezeket hogy kell össze állítani. Mármint pl milyen zsinórra milyen kötésekkel, kell e súlyozás, stb. Folyó párti vagyok, nálunk ezek nem Tisza méretű folyók, hanem teljesen vad tájakon néhány méter szélességű folyók (2-15m kb). Letettem tavaly a vizsgát, engedélyt váltottam ki, de sehol nem találok csoportot, ahol ezeket el is magyaráznák. És nincs kitől tanulnom, mindent az internetről tanultam, mármint ezt a keveset. De egy pergető horgászatot nem tudok értelmezni. Félek, hogy olyan botot, orsót, zsinórt veszek, ami rossz választás lenne.

9 éve

A

válasza

Szia, egy kezdő felszerelés összeállítása nagy körültekintést igényel. Ha jól értem... tovább »

?Sziasztok! Ezek a botok között döntésképtelenségbe estem,partról horgászom a Tiszán (Kiskörétől lentebbi rész),a part köves akadós,gumizni szeretnék vele 10-30g-os jig horog kell néhol,de szeretnék vele csukára is pergetni,álló vízen eléggé akadós terepen tanácsot kérnék Vendetta 701MH -40g Spin (egy részes), Venerate Spin 2 részes 2,43 30-60g,Vendetta 662MH -40g Spin (két részes), a választ előre is köszönöm!Üdv:Jani

9 éve

A

válasza

Szia, a bot teherbírását tekintve a süllős és a csukás módszer "elférhet" egy boton. Nem... tovább »

?Sziasztok ! Szeretnék érdeklődni hogy kinek mi a véleménye a Prologic C.O.M botokról ? Nádi pontyozáshoz szeretném használni és ezért érdeklődök hogy mennyire lágy botok ezek ? Vagy inkább a Prologic C2-t lenne érdemes választani ? Köszönöm !

9 éve

A

válasza

Szia, sajnos az említett botokról keveset tudunk, mi inkább JRC, Mitchell és Shakespeare... tovább »

?Sziasztok. Lehet marhaságot kérdezek de eltudnátok mondani,hogy hogyan alapíthatok a barátaimmal horgász Team-et?!Nem vagyunk abban biztosak,hogy csak kitalálunk egy nevet és használjuk is. Előre is köszönjük. Boldog új évet.

9 éve

A

válasza

Szia, ennek nincsen semmi "hivatalos" követelményrendszere. Nem árt, ha olyan nevet... tovább »

?Kedves Fishing Time! Mióta eszemet tudom C&R horgász vagyok. Eddig főként tavakon pecáztam, főleg pergettem. Én a Duna Szob-Sződliget közötti szakaszán szeretnék próbálkozni (partról) elsősorban süllőre és ehhez szeretnék némi segítséget kérni. Már próbáltam néhányszor, de halat még nem tudtam a Dunán fogni (de jópárszor beszakadtam) és félek, hogy valamit rosszul csinálok... Milyen helyeken érdemes próbálkozni télen? Eddig összeszedett információim szerint a partmenti kövezések környékén érdemes próbálkozni. Ha így van, akkor azokat hogyan tudom jól meghorgászni, hogy a sodrás ne lökje ki rögtön a műcsalimat a part mellé? Ilyenkor is a napszakváltáskor érdemes próbálkozni ill. nappal vagy éjszaka jobb? (Ha éjjel, akkor ugyanúgy fenék közelben? -mert nyáron a felszín közelében szoktam). Érdemes hosszabbakat dobálni, vagy elég 20-30 m körül (a hosszú dobásba belekap a sodrás)? Milyen az ideális vízmélység (tekintve hogy a partról horgászom) (ez más télen, mint nyáron)? A vízfolyás iránya és sebessége mennyire fontos? Azaz az a jó, ha a parttal párhuzamos, ha a partfal irányába folyik, vagy ha sodorvonal a parttól távolodik, esetleg a visszaforgókat kell keresni? Illetve gyorsabb vagy lassabb sodrású helyeken érdemes próbálkozni. Áradás vagy apály befolyásolja ezeket a helyeket? (Magas vagy alacsony vízállásnál érdemes inkább süllőre próbálkozni) Ne haragudj, ha sok a triviális kérdést tettem fel, de eddig nem igazán horgásztam a Dunán és a cikkek java csónakos horgászatra utal, illetve pontos környezetleírást is ritkán találok. Remélem tudtok néhány hasznos információt adni számomra. Esetleg ha ezen a szakaszon néhány konkrét helyet is tudtok javasolni, ahol (télen vagy nyáron) érdemes próbálkozni, annak nagyon örülnék :) Üdv: Gergő

9 éve

A

válasza

Szia, a Duna minden szakaszán találsz olyan helyeket, ahol eséllyel horgászhatsz süllőre.... tovább »

?Sziasztok! Lehet, hogy nálatok olvastam egy cikket, de lehet, hogy nem, ami a 2015-ös éves országos területi engedélyről szólt. Mostanra viszont sehol sem találom. A cikk leírta, hogy pontosan milyen vízterületek tartoznak ide, illetve az engedély árát sem rejtették véka alá. Szóval, ha bármi közelebbit tudnátok írni a témában, azt szívesen olvasnám. Köszi a segítséget és BUÉK!

9 éve

A

válasza

Szia, ez a Balaton-MAHAL engedély, az ára 40.000 Ft lesz, és a Balaton, a majdnem teljes Duna... tovább »

?Üdv.! Érdeklődöm, hogy pergetéshez miért használják sokan a rikító színű UV zöld, vagy esetleg ciklámen színű zsinórokat? Láttam, sok versenyhorgász is ilyennel perget. Mi az értelme? Ajánlott-e az alkalmazásuk? Nem zavarja ez a ragadozókat? Köszi!

9 éve

A

válasza

Szia! Főleg olyan pergetőmódszereknél alkalmazzák ezeket a jól látható színeket, amikor... tovább »

?Sziasztok! Most ismerkednék az ultralight pergetéssel, ehhez gondoltam az alábbi felszerelést: Alcedo Modularis Spin 180UL bot, Shimano Sienna FD orsó 2500-as méretben. Ismeritek e a botot, orsót, mi a véleményetek róla? Tudom egyéntől függ sok minden, kinek mi az ideális bothossz, akció, gerincesség, ezért természetesen vásárlás előtt kézbe fognám, megnézném mennyire van összhangban a bot orsó párosítás. Ha esetleg tudtok ajánlani más összeállítást 15-20 ezer Ft körül, szívesen veszem tanácsotokat. Egyébként állóvízen, kisebb csatornákon pergetnék sügér, balin, domolykó reményében, illetve ami éppen horogra akadna, akár kisebb csukák, süllők is beugorhatnak. Utolsó kérdésem lenne, hogy Ti fonott zsinórt, damilt vagy nanofilt használnátok ehhez a horgászmódszerhez és milyen méretben? Válaszotokat előre is köszönöm! Üdv Dávid

9 éve

A

válasza

Szia, a Modularis egész jó sorozat, és általában a Shimano orsókkal sincs nagy gond.... tovább »

?Sziasztok! Láttam a "téli balinos" cikkben, a képeken hogy a spin shadra egy hátsó horgot raktatok a forgó részre. Befolyásolja-e ez a műcsali mozgását és miért van erre a plusz horogra szükseg? Köszönöm előre a válaszotokat.

9 éve

A

válasza

Szia, igen befolyásolja a mozgását, sajnos időnként nem megfelelően veret a kanala (főleg... tovább »

?Horgászorsó szervízt keresnék Budapesten ha tudna segíteni ebben nekem valaki megköszönném Nevis Endura70-eshez kellene alkatrész

9 éve

A

válasza

Szia, az Oktogon mellett, a Jókai téren van egy horgászszerviz, ott érdemes megpróbálnod. tovább »

?Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy pár fokos vízben (5°C körül) a vékony 16-18-as zsinór nem sérül-e meg? Vagy esetleg lehet tenni valamit a védelme érdekében?

9 éve

A

válasza

Hello, amíg nincs a levegő hőmérséklete negatív tartományban, addig semmi nem indokolja,... tovább »

?Sziasztok! Szeretnék érdeklődni, a Mag Pro Advanced bot felől. Először csak a véleményetek érdekelne, hogy milyen a bot. A 2-8 gr-os érdekelne, de először szeretnék hallani pár véleményt a botról. :D Válaszotokat előre is köszönöm! :)

9 éve

A

válasza

Szia! A Mitchell Mag Pro botok rendkívül feszes, gyors karakterisztikájú botok. Nem csak... tovább »

?Szia Zoli. Hozzád fűzném kérdésem! Két bot közt vacilálok. Mind kettő Mitchell Mag Pro Advenced. 4-18 és 5-21. Amire szeretném használni. Leginkább álló vagy lassan áramló vÍzen való jig horgászat partról 3-7g közötti jigfejekkel 5-11cm gumikkal. Támolygó kanalak max. Ottó bácsi Lutra 13g. Közepes méretű wobblerek. Cél hal legfőképp süllő csuka. Átlag méret 1-2kg de vannak nagyobbak is. Használnám még balinra domira, kompromisszumokkal mindenes bot lenne :). Minden esetben partról horgászom. Ahol horgászom az egy lassan áramló folyó, egy csatorna ritkább esetben Tisza vagy bányató. Szerinted melyik bot lenne az ideális választás? Mi a különbség a két bot közt? Meg tudnád mondani h milyen hosszú az 5-21-esnek a nyél része? Nem szeretem az olyan botokat ami nagyon túl ér a könyökömön. Válaszodat előre is köszi!

9 éve

A

válasza

Szia, a leírás alapján egyértelműen a könnyebb, 4-18-as bot lesz a jó választás. Amit... tovább »

?Szervusztok! Már régóta gondolkodom azon, hogy megírjam egy-egy horgászkalandom. Fotóval, a módszer részletes leírásával...stb, egyszóval amolyan újságcikk szerűen. Kérdésem a következő: van-e lehetőség erre, itt az oldalon és ha igen akkor miként? Előre is köszönöm!

9 éve

A

válasza

Szia! Tervezünk egy "olvasóink írták" rovatot, amibe bárki küldhet be cikkeket, szóval csak... tovább »

?Üdv Mindenkinek!! Rablóhalazáshoz kishalat szabad-e fogni "kis hálóval"?? ( Vetőháló) ???

9 éve

A

válasza

Szia, csakis 1 négyzetméter alapterületet nem meghaladó méretű csalihalfogó hálóval... tovább »

?sziasztok szamosszegi vagyok és it folyik el a szamos folyó és azt szeret ném kérdezni sülőre milyen csalit hasz náljak mert kis hal nincs köszönöm

9 éve

A

válasza

Szia, van két csomagunk, amik most elég jó árban... tovább »

?Sziasztok! Polóval kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy a SZERETEM A FÉRJEM poló rendelhető e esetleg XL-es méretbe, tudom L-ig van feltüntetve. Épp ezért kérdezem, illetve hogy milyen minőségűek a polok?

9 éve

A

válasza

Szia! A pólók L méretig vannak és jó minőségűek! tovább »

?Üdv.! Érdeklődöm, most kezdeném a multis pergetést. A jerk formát szeretném elsajátítani. Milyen vastagságú fonott zsinór a megfelelő egy 40-80 gr-os jerkbait botra? A Dunán használnám. Illetve egy ilyen multis pergető orsóra hány méter zsinórt kell fecsévélni minimum? Köszönöm a választ előre is!

9 éve

A

válasza

Hello, az adott bothoz egy 0,16-0,18-as fonottat lehet javasolni. A jerk módszer megterheli a... tovább »

?Sziasztok ! A halradar használatával kapcsolatosan szeretném kérdezi, hogy mi lett abból a törvénytervezetből, amely hogy a halak védelme, vermelésének zavarása miatt megtiltotta volna a halradar használatát november és március hó közti időszakban ? Lehet vagy nem használni halradart, vagy ez egyesületfüggő ?

9 éve

A

válasza

Szia, ez a törvény már életbe lépett, november 1-től március 15-ig tilos a szonár... tovább »

?Hogy tudnek leiratkozni a hirlevelekről?

9 éve

A

válasza

Szia, a levél alján található leiratkozó linkkel. tovább »

?Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy Kulcs környékén tudnátok-e ajánlani egy kellemes éjszakai rablózáshoz helyet. Célhal kimondottan nincs.

9 éve

A

válasza

Kulcson a legendás T-kő alkalmas ilyesmire. Kocsival könnyen megközelíthető, késő ősszel... tovább »

?Sziasztok! 0.08 mm vastag nanofilt szeretnék használni jigelésre. Ti milyen hosszú és vastagságú fluorocarbon előkét ajánlotok hozzá ? Előre is köszönöm a segítséget!

9 éve

A

válasza

Szia, a vastagságát úgy válaszd meg, hogy egy picivel kisebb szakítószilárdságú legyen a... tovább »

?Üdv. Az lenne a kérdésem hogy süllőre milyen damil lenne a legalkalmasabb pergetve ? előre is köszönöm

9 éve

A

válasza

Szia, mindenképp a fonott zsinórokat ajánljuk. Nem csak azért, mert a szakítószilárdságuk... tovább »

?Teljessenn rámszált 1 halőr !!!!!!!!!!!!Mindenféle mondvacsinált szabályok miatt elvette a csónakos engedélyem!!!!!!ki tudna nekem segítten??????????????

9 éve

A

válasza

Pontosan mi történt? tovább »

?Sziasztok! A 9-es Berkly flex rib shad-hoz melyik Berkley Flex Round Head ajánlott?

9 éve

A

válasza

Szia, a 7-10-15 grammos Round head-eket... tovább »

?Sziasztok!Bányatóban szeretnék csukázni,és az lenne a kérdésem hogy hol érdemes őket keresni és hogy mivel?

9 éve

A

válasza

Szia, ha van a tóban bármiféle búvóhely, akadó, stég stb., akkor szinte biztosra veheted,... tovább »

?Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy szabálytalan halőri eljárás esetén (a nébih által előírt halászati őri kötelességei közül nagyon kevésnek tett eleget) hol, kinél tudok panaszt tenni?

9 éve

A

válasza

Szia, az illetékes halászati hatóságnál és a megbízónál, alkalmazónál. tovább »

?Azt elfelejtettem megkérdezni a Magic Swimmer Soft-tal kapcsolatban, hogy a Soft Weight System súlyok egyenként hány grammosak és, hogy a 105 mm-es csalihoz mekkora horog való?

9 éve

A

válasza

Szia, a 105-ös Magic Swimmer Soft-hoz az 5/0-ás Soft Weight System ajánlott. Az 5/0-ás horoghoz... tovább »

?Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a Sebile Magic Soft Swimmer-t csomagban csak 130 mm-es méretben lehet kapni vagy kisebben is?

9 éve

A

válasza

Szia! Ezen a linken többfélét is találsz:... tovább »

?Nem tudom hogy az akadós vagy a tiszta víz jó csukázni ?

9 éve

A

válasza

A legjobb az akadós, de tiszta. :) tovább »

?Sziasztok, évek óta horgászom a Dunán, de eddig nem foglalkoztam süllőpergetéssel. Az lenne a kérdésem , hogy ilyenkor ősz végén/tél elején táplálkozik-e még a süllő vízközt vagy sötétedés után is csak a fenék közelében érdemes keresni? Ezenkívül az is érdekelne, hogy a mély partvédő kövezések lábánál, illetve 6-8 méter mély törésekben érdemes-e keresni vagy azok túl mély részek? Nyáron ezek a részek szoktak keszeget adni, de ilyen hidegben már általában nem.

9 éve

A

válasza

Szia, simán táplálkozik vízközt. Ebben az időszakban érdemes fenéken is és vízközt is... tovább »

?Sziasztok! Jó, távdobásra 3.90-es bojlisbotot max.25000ft/db és jó távdobó big pit orsót szeretnék max.30000ft/db értékben. Nyeletöfékes vagy QD-s mindegy.Elöre is köszi.

9 éve

A

válasza

Kérlek írj nekünk a fishingtimemagazin@gmail.com címre, levélben válaszolnánk neked... tovább »

?Sziasztok. Az egyik egyesületnél már régebben tag vagyok, de évközbe úgy adódott,hogy sikerült a helyi horgász egyesületbe is belépnem, és ezt szeretném megtartani. Kérdésem: hova adjam le majd a fogási naplót melyik egyesülethez,kell-e jeleznem a réginél a kilépésem. Előre is köszönöm.

9 éve

A

válasza

Szia, a régi egyesülethez kell leadnod a fogási naplód, és ha már leadod, a biztonság... tovább »

?Sziasztok!Wobblerezéshez szeretnék tanácsot kérni.Milyen zsinórt használjak?Fonott vagy monofil?A wobblert hogy kell rögzinteni? 9cm ssr rapalával akarok folyóvízen süllőzni.Valaki monofilt használ kapocsal,valaki fonott not kapocs kapocs a csere miatt.Melyik rögzitést használjam?Köszi a választ!

9 éve

A

válasza

Szia, mindenképpen a fonottat javasoljuk. Egyrészt, mert sokkal nagyobb a szakítószilárdsága,... tovább »

?Nyertünk a pontyshow-ra családi belépőjegyet. A kérdés hogy tudjuk ezt felhasználni vagy hogy jut el hozzánk? Előre is köszönöm a választ.

9 éve

A

válasza

Szia! A helyszínen lehet majd átvenni személyigazolvány felmutatása után! Gratulálunk! tovább »

?Heló.Van egy ismerősöm aki 0.45mm monofilt használ fenekezős harcsára az élő Tiszán. Nem túl vékony ez?Jó a monofil zsinór harcsázni fenekezős módszerrel?Milyen zsinórt ajánlanátok?

9 éve

A

válasza

Szia. A 0,45-ös, ha jó minőségű, akkor csónakból már elég lehet egy nagyobb harcsához is.... tovább »

?Sziasztok.Bot vásárlás előtt álok.Robinson Titanium Match 3,9m 5-12g. Nem tudtok róla valami tesztet vagy véleményt?

9 éve

A

válasza

Szia, sajnos annyiféle horgászfelszerelés van már forgalomban, hogy lehetetlen mindegyiket... tovább »

?Sziasztok!! :D Szeretném megtudakolni, hogy milyen bot látható a képen? http://fishingtime.hu/kepek/horgasz-magazin/sebile-wobblerek-a-gyakorlatban/1543_sebile-wobblerek-a-gyakorlatban-x.jpg

9 éve

A

válasza

Szia, ez egy ABU Garcia Fantasista Shiro Nano pergető bot. Nyélbetoldós, 2-10 grammos... tovább »

?Sziasztok! Én egy viszonylag nagy tározón szoktam süllőre pergetni ahol a vízmélység 1,5m-5m-ig terjed. Vannak akadósabb terepek és kevésbé akadósak. A kérdésem a következő érdemes e fluorocarbon előkét használni? És ha igen akkor jó a dupla uni kötés vagy ti mást ajánlotok? (0,15 mm fonott zsinór) Válaszotokat előre is köszönöm!

9 éve

A

válasza

Szia, éjjel felesleges. Nappal más a helyzet, ha nagyon áttetsző a víz, akkor ajánlott,... tovább »

?Sziasztok!Ha a Tisza-tóra ki váltom az éves területi engedélyt,akkor az élő Tiszán is horgászhatok,vagy oda külön engedély kell? Köszi a választ előre is

9 éve

A

válasza

Szia, a Tisza-tavi területi engedély érvényes a Tisza élő szakaszára is. "A Tisza folyó és... tovább »

?Üdv! Segítséget szeretnék kérni Győr Moson Sopronban keresnék jó rablóhalas vizet ahol egy kis sikerélmény is érhet. A bértavakat már meguntuk. A Dunát vallatnánk de sajnos igazából nem tudjuk hogy merre induljunk. A helyi öregektől meg nem sok tanácsot kapunk mert mindenki a saját kis egyesületi tavára jár ki.

9 éve

A

válasza

Szia, szép fogásokról kaptunk visszajelzést a Szigetközből, ott igazi vad halakkal... tovább »

?sziasztok most hogy hideg van milyen halat lehet fog ni a szamos folyón előreis köszönöm

9 éve

A

válasza

Szia, ragadozókra érdemes rápróbálnod! tovább »

?jo napot egy kerdesem lenne a MANTA SMART TELEMATCH 4M 15-30G horgaszot szallitasi hossza erdekelne. Valaszt elore is koszonom

9 éve

A

válasza

Szia, sajnos mi sem találtunk róla infót, de itt tudsz érdeklődni: 06 1 285 9999 tovább »

?Helló! Van egy alu csónakom az lenne a kérdésem hogy azt is ki kell húzni a partra télen vagy nem gond neki ha befagy a víz? Nem töri meg a jég? Elörre is köszi a választ.

9 éve

A

válasza

Szia, igen, vedd ki a vízből és fordítsd fejre. A jég mindent megroppant. tovább »

?Létezik valami csodaszer, vagy aroma, ami elriasztja a horogtól a törpit? köszi...:)

9 éve

A

válasza

Olyanról nem tudunk, de ha kenyérrel a meghorgászott helytől távolabb etetsz, akkor... tovább »

?Hogy lehet cikket irni ezen az oldalon?

9 éve

A

válasza

Szia! E-mailben várjuk az olvasók által írt cikkeket, hiszen hamarosan indítunk egy "Olvasói... tovább »

?Sziasztok! Dunai pergetésre használnék nevis fluo fonottat (14-es méret), de nem tudom, hogy a fluo szín miatt ritkulhatnak-e a kapásaim az eddigi természetesebb színű fonottakhoz képest?! Minimum 3-4 méter mély vízben gumizok. Akinek van tapasztalata, kérem ossza meg velem. Előre is köszönöm. Üdv

9 éve

A

válasza

Szia, 3-4 méter mélységben a Dunán nem fogja zavarni a halakat, nyugodtan használd.... tovább »

?Sziasztok! 15 éve pergetek, főleg csukára és balinra. Néhány hete egy meglehetősen haltalan napon az épp kiemelendő twisteremre odavert egy kb. 30 centis vörösszárnyú. A horgot nem tudta bekapni, de olya erősen rácuppant a twister farkára, hogy csobogott egy pár másodpercet előttem. Azóta olvasok illetve nézek videókat az UL pergetés témában, és úgy döntöttem, hogy belekezdek. Eddig bevallom, féltem a finomítástól, sokszor eléggé műcsali-temető helyeken horgászom. Induláshoz egy 225 centis, 2-12 g dobósúlyú Cormoran ULS Ultra-Light Spin botba fektettem be, melyhez zöld Berkley Whiplash Pro zsinórt választottam, 0.12-es méretben, eddig még nem volt lehetőségem kipróbálni, majd talán a következő 1-2 hétben. Orsóra nem maradt már keret, úgy döntöttem, hogy az egyik 2500-as Shimano Nexave orsóm dobjára tekerem majd fel a zsinórt, alátöltve monofilt. És akkor a kérdéseim: Jó-e ez az összeállítás így kezdésnek? A célvízen a sügér mellett jó esély van csukára is, pár kilós méretig. Miként lehetne harapásálló előkét alkalmazni? Nem befolyásolja a kis műcsalik mozgását? Drop-shot módszer esetén hogyan oldjam meg a harapásálló előke felszerelését? Bocsi, ha esetleg evidenciákra kérdezek rá, de nekem ebben az UL műfajban még szinte minden újdonság. Előre is köszönöm a válaszokat!

9 éve

A

válasza

Szia, a zsinórt erősen túlméretezted. A Whiplash egyik tulajdonsága, hogy kissé magába... tovább »

?Sziasztok, Hogyha idén elég hideg lesz és lesz elég vastag jég, hova lehetne elmenni lékpecázni? Köszönöm

9 éve

A

válasza

Szia, hazánkban nagyon sok lehetőség adódik a lékhorgászatra. Ragadozóra a nagy tavaink... tovább »

?Sziasztok! A sok élménydús beszámoló hatására egyre jobban vonzanak a márnák. Már próbáltam őket üldözőbe venni a Duna Adony és Dunaújváros közötti szakaszán több helyen, de csak számtalan gébet és pár keszeget sikerült elcsípni. Ti melyik rész ajánlanátok partról? Nem konkrét koordinátákra számítok, csak, hogy egyáltalán a lapos sóderos részeket erőltessem, vagy a kövezés utáni álló vizeket... Előre is köszönöm

10 éve

A

válasza

Szia, a márnák egyértelműen a húzós, gyorsabb vizeket kedvelik. Amíg a víz hőfoka 10 fok... tovább »

?Sziasztok! Tervezünk még idén ősszel egy csónakos pergetést elektromos motorral a Tassi IV-es vízre. (Tehát a zsilip fölötti szakaszra, a Tassi Strand, Rózsa-sziget, Kunsági Főcsatorna torkolat 3szögre az RSD 2. fkm alatti szakaszára.) A Tassi V-ös VI-os vizekről elég egyértelmű leírások vannak, hogy milyen napijegyet kell váltani, mennyiért és hol. De a IV-esről semmit nem találunk. Oda jó a sima RSD-s napijegy ugyanazokkal a feltételekkel? Lehet csónakot használni elektromos motorral azon a szakaszon?

10 éve

A

válasza

Szia, lehet csónakot használni, a Négyesre nincs külön napijegy, az általános RSD-s jegy... tovább »

?Sziasztok.Kaptam egy Mitchell MAG PRO 692M 5/21 és szeretném megkérdezni hogy ti milyen orsót ill milyen horgász módszerhez ajánlanátok(Wobbler,Twiszter,Villantó).

10 éve

A

válasza

Hello, ez egy remek kis bot, gratulálunk hozzá! Többféle módszerhez is alkalmas a... tovább »

?Sziasztok most milyen halat lehet fogni a Szamos folyón? Köszönöm.

10 éve

A

válasza

Ez az időszak az egyik legjobb általában. Lényegében minden halfajt jól lehet fogni, ami a... tovább »

?eduard vagyok horvatoszagbol baranya megyebol Batinarol(kiskoszegrol)van egy kerdesem pergetesel,egy hete mar megyek a dunara horgaszni es nem fogok semmit mintha kihaltak volna a sullok este fel hattol csalizok nyolc fel kilencig es semmi meg kapas se nincsen,gumi halat dobalok rikito zoldet es feheret segitsetek kerem

10 éve

A

válasza

Szia, ebben a helyzetben a távtanács nehéz, de esetleg meg lehet próbálni másik helyet,... tovább »

?Sziasztok! Valahogy nagyon magával ragadott a pergetés egy ideje,és egyre többet is olvasok róla hogy minél többet megtudjak mit hogyan kéne csinálni egy eredményes horgászathoz.Szeretnék venni egy kezdő pergető botot,és ebben szeretném a segítségeteket kérni.Olyan botot szeretnék amivel wobblerezni és gumizni is tudnák süllőkre és csukákra.Nézegettem a botokat de nem tudom eldönteni melyik lenne megfelelő így kezdésnek. Válaszotokat előre is köszönöm!

10 éve

A

válasza

Szia, erre a célra a Mag Pro Spin 198 cm, 8-32g-os vagy a 218 cm, 12-40 grammost botját... tovább »

?Szisztok! Pest megyében a RSD csatorna rendszerén nagy a baj. Konkrétan a XXX-as és a Dömsödi-öv csatornát érinti leginkább a bemosott szerves anyag tartalom miatt, az oxigén hiányos állapot. Napok óta döglenek a halak, köztük sok nagy amur, balin, ponty és persze a keszegek ezrével! Megérne egy híranyagot, mert sokan járnak oda. A halfogyasztás persze veszélyes is lehet. A halőr szerint folynak a vízminták elemzései. De ha pár napon belül nem szüntetik meg a belvíz elvezetést, és nem kap friss vizet a Soroksári-Dunából, kipusztul a teljes állomány és hosszú évekre elfelejthetjük ezeket a hangulatos csatornákat. Vannak képeim is a szombati állapotokról. Köszönöm!

10 éve

A

válasza

Más forrásból még nem kaptunk erről híreket. Ha megosztod velünk a fotókat,... tovább »

?Nem tudok kapcsolatba lépni a vásárlóval nem megy át az e-mail ti tudtok neki jelezni?

10 éve

A

válasza

Melyik hirdetésről van szó, és milyen probléma jelentkezik, amiből arra következtet, hogy... tovább »

?Üdv.! Szarvas Zoltánt kérdezem - van egy LAWRENCE X125 radarom -,hogyan kell beállítanom ,hogy kuttyogatás közben lássam a csalimat.A Tiszán horgászom.

10 éve

A

válasza

Hello, Fish ID kikapcsolva. Zoom az alsó tartományra (ahol a csalit felkínáljuk), és a... tovább »

?Hogyan készítsem a bojlit?

10 éve

A

válasza

Hello, itt találhatsz pár jó... tovább »

?Helló fishing time ! Egy olyan tóra járok horgászni ahol sok a csuka és10 kilón felüliek is vannak. De még soha nem sikerült nagyot fogni a legnagyobb 2.30-as volt amit fogtam. A vízmélység 1-2 méter de a közepén végig van egy 3 méteres mélyedés. Én a 2 méteres vízbe horgászok. A tóba sok nád van és pár akadó van a víz alatt. Egy helyen sekély a víz és akadós. Hol foghatok nagy csukát melyik 0 és milyen módszerrel? Amúgy nagyon szeretek pergetni milyen műcsalikat ajánlotok?

10 éve

A

válasza

Hello, csukára általában a zöldes, még inkább a sárga-narancs-piros színskála körül... tovább »

?Sziasztok!Elsősorban szeretném a családosok véleményét kérni...Sokan vagyunk,akik gyerekekkel járnak horgászni és pláne úgy,hogy ők is horgásznak.Hány éves kor körül engedjük meg nekik,hogy a horogra tűzzék a csontit,horgot kössenek,stb..Magyarán,amikor szabadon a horoggal bánhatnak.Én bevallom,féltettem őket,hogy az ujjukba akasztják,(jobb esetben)így eddig én csaliztam,stb nekik.Viszont egyre több ebből a huza-vona mert már ők szeretnének mindent csinálni.Hétvégén amikor kint voltunk és épp nem tudtam új csontit tűzni nekik fel,a hátam mögött megtették ők.Az egyik pillanatban még csontit kértek,a másikban már lógatták is a horgon.Eddig is összeszedegették a horgokat amiket találtak,kaptak hozzá kis csipeszt,de az teljesen más.Egyre jobban szeretnének horgot is kötni.Ezen kívül szinte mindent tudnak mindenről,fel tudnak szerelni bármilyen szereléket.Az alapismeretük teljes,már ők választanak a boltba is maguknak a felszerelésükhöz szükséges dolgokat.A két kicsi 6-7évesek.El lehet kezdeni már velük?Vagy már el is vagyok vele késve?Vagy várjak még?

10 éve

A

válasza

Kedves aggódó apuka! Semmivel sem vagy elkésve, sőt, szerencsés vagy, hogy ilyen önálló... tovább »

?Üdv ! Elég régóta horgászom elsősorban pergető horgász vagyok és most azon belül is az UL pergetés lett a kedvencem főleg a kis twisteres sügér és kövesezés valamint a drop shot . Nagy szerelem számomra a Balaton gyerekkorom szinte minden nyarát lent tölthettem de horgászni csak pár hónapja kezdtem el rajta eddig sajnos nem sok sikerrel . 15 éve horgászom aktívan . Pár évet sajnos ki kellett hagynom szóval mondhatjuk hogy újrakezdő vagyok . Mivel sajnos külföldön élek és dolgozom csak havi 1maximum 2 alkalommal tudok hazajárni és horgászni így kevés időt tudok vízparton tölteni ami elengedhetetlen lenne a haltartóhelyek kiismeréséhez megtalálásához. Segítséget szeretnék kérni vagy is inkább pár tippet hogy az északi parton melyik mólókon kövezéseken lenne érdemes próbálkoznom? Főleg parti helyek érdekelnének mert csónakom sajnos nincs . Előre is köszönöm . Üdvözlettel Róbert !

10 éve

A

válasza

Kedves Róbert, a balatonmáriai móló igen jó helynek számít, de a tihanyi kikötő... tovább »

?Kedves szerkesztők. Megtennék azt a szívességet hogy frissítik a vízállás előrejelzésüket. Munkát szabadidőt átszervezve,csónakbérlés,haverokkal egyeztetés, etetőanyag.... mind csak arra hogy árhullám jön le a Dunán.Én naiv annyira megbíztam önökben hogy le sem ellenőriztem a vízállást.Legalább egy dátumot odabiggyeszthetnének hogy a sok ökör mint jómagam ne szívjon. Köszönöm FISHING TIME.

10 éve

A

válasza

Köszönjük a jelzést, utánajárunk, hogy mi lehet a probléma. Alapesetben naponta kellene... tovább »

?Hogyan kell vezetni a poppert? Mármint arra gondolok, hogy folyamatosan, vagy néhány cuppanás után állítsam meg, mert a tengeren az vált be amikor olyan gyorsan csináltam ahogyan csak tudtam. Édesvízben hogy kell?

10 éve

A

válasza

Több poppervezetési technika is létezik és sok körülmény befolyásolhatja, hogy éppen... tovább »

?Sziasztok mégegyszer! Nem tudom, hogy a hozzászólásom eljutott-e hozzátok az előző kérdésemnél a válaszotok után, ezért írom ide mégegyszer. Nekem van az a problémám, hogy a képem az oldalán áll és azt írtátok küldjem el a felhasz. nevem és a képem címét, megnézitek mit tehettek. Először is köszönöm, másodszor pedig: F.L.A. 06.09 a reg.név, a kép cím pedig: Fél méter Balin :) Kunsági Csatorna Nagyon szépen köszönöm a segítséget és a türelmet. Mindenkinek csak jót és pozitív gondolatokat kívánok. Görbüljön.

10 éve

A

válasza

Szia! Már átállítottuk, ha még nem látszik nálad, akkor valószínűleg csak arról van... tovább »

?Sziasztok, Jó estét! Azt szeretném kérdezni, hogy a Gasztro-ba én is tudok feltölteni receptet? És ha igen hogyan?

10 éve

A

válasza

Szia! Örülünk a kérdésnek, egyelőre azonban csak Marton János mesterszakács receptjeit... tovább »

?Sziasztok! Nem régen regisztráltam és töltöttem is fel képet, de sajnos(a laptopomon hiába áll rendesen) a fényképet oldalára fordítva töltötte fel :( Ami nem egy egetverő probléma, de mégis zavaró és nem találom a törlési, illetve modosítási lehetőségeket. Ha ebben segítene valaki, azt megköszönném. Görbüljön mindenkinek!

10 éve

A

válasza

Szia! Sajnos nem tudjuk, hogy melyik képről van szó, így kérünk, hogy írd meg a... tovább »

?Hello érdeklődnék hogy a Vissi holtág körül lévő gátra hol lehet gátjárási engedélyt kapni.

10 éve

A

válasza

Szia, a területileg illetékes vízügyi hatóságnál. tovább »

?Üdvözlet! Az apróhírdetésekkel kapcsolatban érdeklôdnék. Az egyik eladóhoz 5 napja volt egy kérdésem a hírdetésével kapcsolatban privátban és nyíltan is de választ azóta se kaptam. Egy másik eladónak írtam 3 napja hogy megvennèm amit hírdet és ô se jelzett még visszaa semmit. Itt ilyen lassan mennek a dolgok vagy csak sikerült kifognom a 2 "legjobb" árust? A hírdetôket ellenôrzi az oldal valamilyen szinten?

10 éve

A

válasza

Szia, sajnos nincsen lehetőségünk ellenőrizni a hirdetőket. Volt régebben olyan ötlet, hogy... tovább »

?Sziasztok! A kérdésemaz lenne, hogy hogyan lehetnék teszthorgász vagy egyáltalan mi a követelménye annak, hogy egy cégnek vagy valamimás szervezetneka teszthorgásza legyek?

10 éve

A

válasza

Szia, a teszthorgász feladata, hogy a fejlesztés alatt lévő termékeket, vagy a már piacra... tovább »

?Sziasztok, jó estét! Nádi pontyozással kapcsolatban kérek segítséget. Hogyan tudnám elérni , hogy a kis pontyok kevésbé piszkálják a csalit a horgászhelyemen - krumplira horgászom, célom a nagyobb potyeszok kifogása,ez eddig sikerült is , több 5 , 6 kilós pontyot is fogtam, de az utóbbi időben egyre több a kis ponty. Főtt kukoricával etetek, csalira apró krumplit használok-kb. hüvelykujj nagyságút.Erre jön a folyamatos pödzés , le -föl tologatás , de semmi komolyabb kapás.Hogyan lehetne ezt kiküszöbölni?A víz mélysége 1.30-1.50 m . Próbáljam -e gyékényesbe, és azt hogyan- kérnék egy kis magyarázatot hozzá. A választ előre is köszönöm.Üdvözlet.

10 éve

A

válasza

Szia, elsősorban helyváltoztatást javaslok. Magam is tapasztalom, amiket írsz. Ha egy jó... tovább »

?Sziasztok!Egy kérdéssel fordulnék hozzátok és remélem a segítségemre lesztek.Már 5.hete minden hétvégén (péntek este-vasárnap este)kint lógatok a lányaimmal a Duna-Tisza csatornán.Nem panaszkodok,nekünk megfelelő a fogások száma és változatosak a halak is.Fogtunk pontyokat,keszegeket,sügéreket,csukákat,compókat,domolykót.A hét végén csak vasárnap 3csuka került horogra nem egészen 2óra alatt.Ezzel lenne a "gondom"..Nagyon de nagyon örültem nekik,főleg a középső lányom.Ő is csukamániás.Szóval már hetek óta a közvetlen közelünkben elég nagy rablásokat lehet látni.Már próbáltam mindent,de egyszerűen "godzillát" ahogy mi hívjuk nem sikerül kicsalogatni a vízből.Próbáltam különböző méretű és fajta kishalakkal,fenekezőn és úszón is,villantókkal,rapalákkal,de hiába..Én rontok el valamit,vagy ő okos nagyon???Nagyon türelmes vagyok,nem sürgetem a dolgokat.Csak egyszerűen kibújnék a bőrömből ha egy szép nagy csukát sikerülne az élmény kedvéért kibogarásznom..Eddig a leghosszabb 54cm-es volt.Szóval van még bőven mire várnunk..:)

10 éve

A

válasza

A nagy rablások elkövetői (főleg nyáridőben) leginkább a balinok. Azoknak meg általában... tovább »

?Régóta keresek egy Kettner Dragon 30, vagy 35 elsőfékes h.orsót, kérném, ha valakinek lenne, vagy ismerősei körében lenne eladó, érdekelne, előre is köszönöm a segítséget.

10 éve

A

válasza

Szia, a legjobb ha feladsz egy apróhirdetést. Ingyenes és sok emberhez eljut. Írd bele, hogy... tovább »

?Sziasztok! Én egy horgász vagyok szerbiábol pontosabban Szabadkárol! A holttiszán Martonosnál horgászom már 5 éve! ami anyit jelent h tulajdonképp Magyarországra huzgálom be a hogaimat etetöcsonakkal! ez azért fontos mivel azon a felén nem horgászik senki és ott mozog a hal! kukoricával horgászunk, a bojli meg hasonlo finomságok feljtösek!(már probáltuk) mit tegyek h az apro pontyokat kikerüljem? kezd idegesitö lenni amikor 24 ora alatt 30 db körül fogok és egyik sincs 2 kg felett!!!!????????????? a java 50 60 dekás!

10 éve

A

válasza

Szia, egyrészről örülni kell a kisebb pontyoknak, mert ők a jövő záloga, és... tovább »

?Sziasztok most volt egy nyeremény játékotok a timár etető anyag nyeremény csomag és tegnap este láttam a nyerteseket és azt szeretném kérdezni hogy hány nyertes van mert másodig lettem ? a választ előre is köszönöm

10 éve

A

válasza

Szia! Idén egy nyertes volt, a hirdetésben sem szerepelt, hogy esetlegesen kettő nyerhet, így... tovább »

?Jó napot, Jó bevágást. Segítségre lenne szükségem, a májjal való horgászathoz kellenének segítő tippek. Voltam lent a vízen kipróbálni. Vettem fagyasztott csirkemájat, kiolvadása után felfűztem a horogra de olyan könnyen mozgott rajta hogy szinte biztos voltam benne hogy vízbe érés után már le is jött róla. Fenekező szerelékkel horgásztam. Értékelhető kapásom nem volt, csak kis spicc mozgások viszont ahányszor kiszedtem a szereléket a vízből már nem volt rajta a csali. Persze az is lehet hogy a kis halak leették, de tényleg nagyon könnyen mozgott a horgon. Tudnátok tippet adni hogy kellene májjal horgászni, akár másfajta májjal...? Köszi, Üdv Kanadai

10 éve

A

válasza

Szia, mindenképp nyers májat használj, ha lehet, disznót, és pár napig hagyd büdösödni. A... tovább »

?Sziasztok!Nekem olyan kérdésem lenne hogy mi a teendő,akkor ha az állami engedély egy lakástűzben elég?Mert egy barátomnál a melléképület konyhálya kigyulladt,és neki az engedélye is bennégett.Elment a horgászegyesülethez,és elmondta hogy mi történt,irattak vele egy nyilatkozatot,és utánna mindent ujra ki kellett neki fizetni,és még ráadásul meg is büntették 10eFtra,amit nem ért és én sem hogy ezt mi alapján itélték meg?Pedig ő csak szabályos akart lenni azzal hogy szolt hogy mi történt.

10 éve

A

válasza

Szia, a barátod helyesen járt el, véleményünk szerint nem jogos a büntetés. Milyen alapon... tovább »

?Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy horgász engedélyt lehet váltani online? Ha igen akkor hol? Előre is köszönöm!

10 éve

A

válasza

Szia, ha van horgászigazolványod, egyesületi tagságod stb., akkor néhány vízre területi... tovább »

?Üdv tud e valaki nekem segíteni kicsi 2 méter alatti pergetőbotot keresek használtat de mindenhol horror áron van aki tud segíteni írjon köszönöm előre is itep1992@gmail.com

10 éve

A

válasza

Szia, adj fel apróhirdetést az oldalunkon! Ingyenes és több ezren olvassák, hátha valakinek... tovább »

?Hello, szerintetek a sajtkocka téynleg hatékony csali márnára? Vagy inkább csontikosár? Eddig csak kis márnákat fogtam csontival...és a sajtok közül milyen fajta lenne jo vagy az mindegy? Azt halottam, hogy az edami a legjobb de az puha :/ Válaszotokat előre is köszönöm! :) Ui.:Dunán horgászok Vác és Sződliget közötti szakaszon.

10 éve

A

válasza

Szia, igen, sokan horgásznak márnára sajttal, és fognak is. Két dologra figyelj: 1, olyan... tovább »

?Sziasztok! Az alábbi linken egy egészen vérlázító dologra akadtam, csak nem tudom, kihez lehetne fordulni: http://allateledel.vatera.hu/akvarisztika/diszhal_vizi_allat/csuka_akvariumba_kerti_toba_1936117934.html Vadon fogott méret alatti 20 - 30 centis kiscsukákat árul. Nem tudom, hogyan kerülhet ki egy törvénysértő hirdetés egy ilyen oldalra. Aki tud, vagy tudja hová kell fordulni, tegye meg a szükséges lépéseket.

10 éve

A

válasza

Szia, ezt a budapesti földművelésügyi minisztérium halgazdálkodási hatóságának kell... tovább »

?orsó nélküli botra(sneciző)kell-e horgászengedély!

10 éve

A

válasza

kell tovább »

?egy mitchelle elite feeder 363 al 50 orsóval kitudnék szedni egy 10 kilós vagy a feletti pontyot/amurt?

10 éve

A

válasza

Szia, természetesen igen, leginkább egy jól beállított fék a titka mindennek, és higgadt... tovább »

?Sziasztok! Nekem van egy Maver medium feederem 30-60g dodósúllyal, de a spicce eltört és az új spicc egy medium-heavy 60-90g-os. Na szóval az én legjobb tudásom szerint a feedereken dobáskor a dobási energia a spiccről átkerül a bot törzsre és a kérdés az lenne, hogy a medium bot a medium-heavy spiccel elbír-e 90g-ot vagy csak 60g-ot?

10 éve

A

válasza

Szia, fogós kérdés, ez csak akkor fog kiderülni, ha kipróbálod. Először próbáld kisebb... tovább »

?Sziasztok! Éjszakai csapat versenyre készülök, de ahol lesz ez a verseny abban a vízben rengeteg törpeharcsa van, de mellette azért van ponty is rendesen. Na szóval a kérdés az lenne, hogy a törpék éjjel is aktívak-e vagy elhúzódnak és ha nem húzódnak akkor hogyan tudnám a pontyokat megfogni. Ja és még azt szeretném kérdezni, hogy a pontyok éjszaka milyen aktivitást tanusítanak?

10 éve

A

válasza

Mindkét hal aktív éjszaka, a törpeharcsáknak kifejezetten a nagy példányait lehet ilyenkor... tovább »

?sziasztok milyen haL MEGY most a szAMOS FOLYÓN ELŐREIS KÖSZÖNÖM

10 éve

A

válasza

Szia, ponty, harcsa, balin, ezekre készülj! tovább »

?Sziasztok! Nekem a fogási naplóval kapcsolatban lenne kérdésem. Év eleji horgászatkor rendesen kitöltöttem a naplót ( táblázatba víztérkód stb.) , de nem rég olvastam , hogy már elég ikszelni is.Szóval azt szeretném megkérdezni hogy akkor most folytassam a táblázat kitöltését a horgászatok előtt vagy elég csak ikszelni?Válaszotokat előre is hálásan köszönöm. ui.: Bocsánat a kérdésért de egyszerűen nem kaptam senkitől egyértelmű választ.

10 éve

A

válasza

Szia, elég csak X-et tenni, itt olvashatsz... tovább »

?Sziasztok! 10 éve váltottam ki utoljára az engedélyem. Újra ki szeretném váltani! Újra kell vizsgázom? Vagy hogy működik?

10 éve

A

válasza

Szia, ha megvan a régi igazolásod a vizsgáról, akkor elvileg nem kell újra letenned, csak... tovább »

?Sziasztok! Tudtok abban segíteni, hogy hol tudok Budapesten napijegyet venni a Duna fővárosi szakaszára (Margit -és Árpád Híd közé)? Két horgászboltban is érdeklődtem ahol tavaly lehetett kapni, de idén egyikben sincs. Esetleg van lehetőség online vásárlásra? Előre is köszönöm a választ.

10 éve

A

válasza

Szia, arról nincsen tudomásunk, hogy online meg lehetne vásárolni erre a szakaszra. Próbáld... tovább »

?Tisztelt Fishing Time az a dolog bosszant,hogy mint sport horgászt 23 ezer forintos engedélyel még egy kilos halat sem fogttam az idén a maroson.A szakasz a tisza-maros ternészetvédelmi hivatal körzetére esik.Olyan elhanyagolt állapot van a folyó partján,hogy horgász hely szinte nulla. Kérdezem én akkor miért fizetek ? azért hogy önkéntes vérado legyek a szunyogoknak? Egy halász van a szakaszon arra a 2-3 helyre is oda teszi a varsát ahová épp hogy oda lehet ülni. Senki nem ellenőrzi hány varsát rak le és hogy hová. mi lehet a megoldás önök szerint.

10 éve

A

válasza

Hello, a megoldás az lesz, ha a vizeket szipolyozó halász Kft-k, és nemtörődöm vízgazdák... tovább »

?Sziasztok! Egy régebbi, ha jól emlékszem itt megjelent hirdetésről szeretnék érdeklődni melyben tenyészett lótücsköt árultak. Telefonszám és/vagy e-mail cím kéne nekem. Előre is köszönöm szépen.

10 éve

A

válasza

Szia, itt van: http://fishingtime.hu/aprohirdetes/egyeb/2324_lotetu-csali tovább »

?Sziasztok!Kezdő feeder horgász vagyok még!Szeretnék részt venni egy 24órás versenyen.Érdeklődnék hogy szerintetek milyen etetőanyaggal,és milyen csalival érdemes egy versenyen elindulnom hogy ne maradjak le a többiektől?És mekkora méretű horoggal érdemes próbálkoznom?

10 éve

A

válasza

Ez sajnos sokkal összetettebb kérdés annál, mintsem, hogy általánosságban lehessen... tovább »

?Jó napot! Jó bevágást! Akik jártasabbak a bojlis módszerbe, a napokba hozzájutottam egy kimondottan bojlis bothoz és egy nyeletőfékes orsóhoz. Az érdekelne hogy ez a fajta módszer kimondottan pontyfogásra alkalmazható vagy más halat is meglehet vele fogni? Bocsánat a hülye kérdésért de nem igen találtam jó irodalmat hozzá(eddig). Tehát az érdekelne hogy milyen halakat (név szerint) lehet vele fogni, nyilván a csalitól függően. Köszönöm előre is a segítséget.

10 éve

A

válasza

Szia, leginkább ponty, és amur horgászatára alkalmas, és erre is használják hazánkban. tovább »

?Sziasztok! A minap halászati szabálytalanságot véltem felfedezni. Képekkel dokumentáltam az esetet. A kérdésem arra irányul hogy hova lehet elküldeni az esetről készült felvételeket, hogy ebből végre eljárás legyen.

10 éve

A

válasza

Szia, küldd el több helyre is. A területileg illetékes halászati hatóságnak, a... tovább »

?Sziasztok! Azt szeretném kérdezni tőletek hogy rendeltem turista jegyet, a jegy mellé kell valamit váltani még? És egyesületi tavon,vagy magán tónak vagy minek nevezzük ott is lehet vele horgászni? Előre is köszi a válaszokat!

10 éve

A

válasza

Szia, a turista állami jeggyel tudsz területi engedélyt váltani. Területi jegy mindenképp... tovább »

?Jó napot! Jó bevágást! Lehet hogy nem ide tartozó téma, de gondoltam megkérdezem. Tudnátok segíteni halsütési tippeket adni, adott esetben az érdekelne hogyan lehetne minél jobban eltüntetni a szálkákat. (irdalás és többi praktika) Halottam már olyan városi legendákat hogy a beáztatáson van a hangsúly (tejben, citromlében...) Előre is köszönöm a segítséget. És elnézést ha nem a témához kapcsolódik.

10 éve

A

válasza

Citromlé az tényleg nyerő, feloldja a szálkákat, de ugyan így a sűrű beirdalás is... tovább »

?Sziasztok azt szeretném megtudni hogy ha a patak be van kertelve mind mezőgazdasági terület be szabad e menjek horgászni??? Kösz

10 éve

A

válasza

Szia, gyakorlatban szolgalmi jogot kell biztosítani, de nem vagyunk jártasak ebben a témában,... tovább »

?Sziasztok ! Segítséget kérek eltörtem a Feeder botom középső tagját sajnos. SPRO PREMIUM POWER HX FEEDER 2186 Length " 12/360 m ezeket tudtam ki olvasni belőle.Ha valakinek van ez a típusú bot és meg unta vevő vagyok rá. Vagy középső tagra előre is köszi a segítséget . Tivadar.

10 éve

A

válasza

Szia Tivadar, azt javasolnánk, hogy töltsd fel az apró rovatba, úgy előbb találsz hozzá... tovább »

?Üdv! Érdekelne, hogy kinél lehet bejelentést tenni ha a gát állapota borzasztó. Tavasz óta nincs levágva a fű és az autók vágják a gát közepét is, egyszerűen ha valaki jön szembe nem lehet lehúzódni mivel jóval 1m feletti a gaz. És ezért még pénzt mernek kérni gátjárási engedély néven. A Tisza mellett található ez a szakasz, Törökszentmiklós térségében ha tudnátok segíteni pontosítom a szakasz nevét. Előre is köszönöm Gergő!

10 éve

A

válasza

Szia Gergő, nos, több mint valószínű, hogy a területileg illetékes vízügyi hatósághoz... tovább »

?Sziasztok! Közelgő Balatoni nyaralásunkhoz információra lenne szükségem árva szúnyog ügyben: Kirajzottak-e, mennyire van elszaporodva, mert 2 éve nem lehetett megmaradni a víz közelében. Horgásztársi üdvözlettel: Erika

10 éve

A

válasza

Szia Erika, egyelőre nem tapasztaltunk ilyet, úgyhogy gyorsan menjetek, amíg nem lepik el a... tovább »

?Sziasztok! Mégeccer, de nem utoljára... Akkkkor most lehet halászni vagy nem?? Szolnok alatt a Tiszán, ahol idáig soha nem , ill. 5-6 éve nem volt halászat, most megjelent 8 varsa. Kovács Géza nevével jelölt varsák. Már lement róla a víz , de még mindig ott vannak. Tehát akkor lehet halászni vagy nem ??? Köszi !

10 éve

A

válasza

Szia, halászni lehet, de már szigorú szabályok közt. Varsát nem lehet egymásnál 50... tovább »

?Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy a Kapos Tolna megyei szakaszán feloldották-e már a tilalmat és mekkorára tehető a halpusztulás? Érdemes egyáltalán lemenni egy kicsit pecázni, persze C&R alapon? Válaszaitokat előre is köszönöm!!

10 éve

A

válasza

Szia, az alábbiak szerint feloldották, lehet horgászni: "A fővárosi és megyei... tovább »

?Jó napot! Jó bevágást. Egy olyan kérdésem lenne elsősorban hogy elkezdődtek ezek a nagyon meleg délutánok, gyakran az elfoglaltságaim miatt csak 2-3 fele tudnék kiülni a helyre. Kezdő horgászként nem igen látom értelmét a 30-40 fokban ülni kint a tűző napon, vagy tévedek? Nyílván függ hogy mennyire kap éppen a hal, tehát az érdekelne mennyire aktívak a halak ilyenkor ebbe az időtájba egy olyan vízen ahol szinte nincs árnyék szinte még tök-levél sincs. Valamint ha tudnátok segíteni abban hogy az adott hónapban melyik hal amelyik aktívabb azt is megköszönném. Üdv, Kanadai

10 éve

A

válasza

Szia, az ilyen melegebb napokban érdemesebb az éjszakai órákat választani, és nem csak... tovább »

?Látom a blogokat az oldalon, és azt is, hogy ezek külső blogok, ugyanakkor semmit nem találtam, hogy mi is annak a menete, hogy a saját blogomat "benevezzem" az oldalra, a beállításokban nem találtam. Szóval a kérdés az, hogy lehet-e, illetve mi ennek az útja-módja? erről lenne szó: http://kezdohorgasz.blogspot.com

10 éve

A

válasza

Szia, van rá mód, általában emailben jelzik nekünk, akik szeretnének megjelenni az oldalon,... tovább »

?Sziaztok , érdeklődni szeretnék hogy a duna verőcei szakaszára teruleti engedélyt hol tudok venne köszi

10 éve

A

válasza

Szia, azt a részt az Óbudai Htsz kezeli, 16000 ft az éves felnőtt, és szinte minden környéki... tovább »

?Sziasztok! Németországban horgászok egy egykori bányatavon, nem túl sok sikerrel, mivel az etetés mindenféle formája tiltott, még etetőkosarat sem lehet használni. Egy pár ötletet szeretnék kérni, hogyan tudnám horogra csalni a tóban élő termetes pontyokat.

10 éve

A

válasza

PVA zacskós "nagy horogcsalit" kipróbálhatnád. Zacskó felolvad, nyoma sem marad, pár bojli,... tovább »

?Üdv, Kákafoki holtágról tudtok valamit mondani? Megy ott a hal, ha igen mire és hogy? Vagy esetleg egy fügetlen forumot blogott tudtok ajánlani mert én nem találtam.

10 éve

A

válasza

Szia, sajnos mi sem tudunk olyan fórumról, ahol naprakész információk lennének a Kákafoki... tovább »

?Azt szeretném megkérdezni, hogy a halászat megtiltása óta miért kevesebb a hal (ponty, süllő, balin) a Balatonban. Többekkel együtt az a tapasztalatunk, hogy keszeg (néha kárász) kivételével (nagy ritkán méreten aluli ponty) más halat nem nagyon lehet fogni.

10 éve

A

válasza

A halászatot mindössze pár hónapja tiltották le, ez biztosan nem befolyásolja a halállomány... tovább »

?sziasztok lenne egy kérdésem miért bnem kap a hal a szamos folyón

10 éve

A

válasza

Milyen halra, milyen módszerrel próbálkoztál? tovább »

?Sziasztok!A jövő hónapban elvileg lesz egy 72órás extrém fédeer verseny Demecseren!Én sajnos befizettem az előleget rá,de nagyon úgy nézki a dolog,hogy kamu az egész!Tud nekem mondani valaki valamit erről,Mit tegyek,az emailre nem válaszol a szervező!A MOHOSZ szerintetek nem tudna tenni valamit az ilyen kamu versenyek meghírdetésének kiszürésére?

10 éve

A

válasza

Szia, ha biztos vagy benne, hogy nem lesz ilyen, természetesen jelezheted a MOHOSZ-nak, bár... tovább »

?Üdv, Heves vagy szolnok megyében hova érdemes most hétvégén horgászni menni békés halra? Volt valamerre telepítés most?

10 éve

A

válasza

A Tisza-tó adja a magát. Folyamatosak a telepítések. Üdv, tovább »

?Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy azt a kék színű horgászengedély tartót lehet-e venni valahol, mert mikor én kiváltottam az engedélyemet nem kaptam. Válaszotokat előre is köszönöm.

10 éve

A

válasza

Szia, az egyesületednél ha jelzed, biztos kerítenek számodra egy darabot. tovább »

?Sziasztok! 210-es pergetőbotomra szeretnék új orsót,wobbleres süllőzéshez.Három orsó között filózok.Daiwa Lexa 2500 sh,Abu Garcia Orra sx20,DAM Quick Toxic 730 FD. Ti melyikre tennétek a voksotokat és miért.Köszi:Csaba

10 éve

A

válasza

Valószínűleg egyikkel se nyúlsz nagyon mellé. A mi köreinkben rajtam kívül Berza is ABU... tovább »

?sziasztok kitudna segiteni házi etetőanyag készitésével pontynak előreis köszönöm

10 éve

A

válasza

Szia, főzd meg a száraz kukoricát, törd össze (passzírozd ki), adj hozzá áztatott kenyeret,... tovább »

?Sziasztok . A 7 éves lányom nagyon szeret,és már tud is horgászgatni.Az lenne a kérdésem,hogy kell-e neki valami gyerekjegy,vagy engedély?

10 éve

A

válasza

Szia, igen. A gyermekhorgásznak 14. életévének betöltéséig térítésmentes állami gyermek... tovább »

?Sziasztok! Nem rég olvastam nálatok, hogy már elég ha ikszelgetek a fogási naplóban , de én eddig rendesen kitöltöttem a táblázatot és azt szeretném megkérdezni, hogy jó-e ha továbbá is kitöltöm rendesen a fogásösszesítő táblázatot?(Halat nem szoktam elvinni.) Válaszotokat előre is köszönöm: Péter!

10 éve

A

válasza

Hello, jelenleg már elég, ha beikszeled az adott napot, minden mást csak akkor kell kitölteni,... tovább »

?Sziasztok! Mostanában a dunai horgászataim alkalmával rengeteg gondom akad a gébekkel. Mit tehetnék hogy ne rögtön ezek a a kis fenevadak vegyék fel szerelékem?

10 éve

A

válasza

Szia, a legegyszerűbb megoldás, ha nem köves, hanem homokos vagy aprósóderes medrű szakaszon... tovább »

?Sziasztok. Tudnátok segíteni abban,hogy halottam valami 90-napos engedélyről. Hogy az mi és hová érvényes. Előre is köszönöm.

10 éve

A

válasza

Szia, itt találsz a turista állami horgászjegyről némi... tovább »

?Üdv érdeklődni szeretnék, hogy ti mit szóltok ehhez a szetthez. Nagyon gagyi? Vagy esetleg megéri. http://www2.walterland.net/268-nevis/17574-walterland-strong-szett.html

10 éve

A

válasza

Szia, kezdő horgászoknak lett összeállítva, ha nem horgászol napi szinten, akkor kiszolgál. tovább »

?Üdv.Hol tudnám megnézni,a legutóbb végetért Balatoni bojlis verseny végeredményét?

10 éve

A

válasza

Itt: http://balatonihal.hu/aktualitasok2?news_id=2034 tovább »

?sziasztok milyen csalit kellene hasz nálni amurra

10 éve

A

válasza

Szia, kiváló az áztatott kukorica, búza, vagy ugyan ez főzve. Kedvelt csali a tigrismogyoró,... tovább »

?mivel lehet a szamoson amurt fogni

10 éve

A

válasza

Szia, próbáld meg fenekezve főtt kukoricával - az sem baj ha kicsit megsavanyítod. Nagy... tovább »

?Sziasztok én is szeretném le tenni a állami vizsgát csák sajnos félek hogy nem sikerül mért nem nagyon ertek magyarul szerintetek sikerül ha eldadogom a válaszokat is? ??? En Oroszlány-ban lakom hol lehet vizsgázni?? Köszi előre is

10 éve

A

válasza

Szia, keresd meg a legközelebbi horgászegyesületet, ők tudnak neked vizsgáztatásban pontos... tovább »

?Folyóvizen milyen hal megy most?

10 éve

A

válasza

Szia, a balin! tovább »

?Sziasztok, ki tud segíteni, hogy harcsára milyen csalit használjak?

10 éve

A

válasza

Szia, próbáld meg pergetve vagy csirkebéllel, esetleg nadállyal. tovább »

?Mivel lehet nagy harcsát fogni a Szamos folyón?

10 éve

A

válasza

Szia, mi a wobblereket és a nagyméretű támolygó villantókat ajánljuk. tovább »

?Sziasztok! Érdeklődöm, tud-e valaki fejlámpa javítót? LED-es Petzl lámpám nem világít. Elem van benne és jók, a zsinórok mozgatására nem reagál, szétszedni nem tudom, mert különleges csavarok fogják össze. Köszönettel: Mátyás

10 éve

A

válasza

Szia Mátyás, mi nem tudunk róla, de megosztjuk, hátha valaki tud tippet adni. A Petzl... tovább »

?Sziasztok érdeklődnék hogy törpeharcsa ellen milyen csalit ajánlotok? Várom válaszotokat Köszönettel Zoli

10 éve

A

válasza

Ahol sok a törpe, ott szó szerint mindent megeszik. Időnként jó lehet a házi főzésű... tovább »

?Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy a horgász vizsgám meg van de elkeveredett a papír amivel igazolni tudom és szeretnék állami jegyet váltani és nem tudom hova mehetnék és hogy nem-e kell újra vizsgáznom vagy ez a mohosz-nál bent van a rendszerbe?? válaszotokat előre is köszönöm!

10 éve

A

válasza

Ilyen problémával még nem találkoztunk. Azt javasolnánk, hogy vedd fel a kapcsolatot azzal a... tovább »

?Sziasztok. Nem vagyok aktiv horgàsz ezért engedélyem sincs de azért 1-2 alkalommal szivesen àsztatnàm a hurt hol tudom ezt megtenni Budapesten napidij ellenében?

10 éve

A

válasza

Érdemes esetleg a turista horgászjegynek utánanézni, mert annak birtokában lényegében... tovább »

?Javítanak valahol Petzl (LED)fejlámpát?

10 éve

A

válasza

Sajnos ezt mi sem tudjuk, de a hazai forgalmazó biztos tud segíteni! tovább »

?Sziasztok. Hogyan tudnám törölni az oldalatokra felrakott hirdetésem??? Sikerült a ti segítségetekkel eladnom és szeretném törölni mert már nem aktuális. Előre is köszönöm.

10 éve

A

válasza

Be kell jelentkezni a honlapra, és jobbra fent a név melletti kis nyílra kattintva legördül a... tovább »

?Sziasztok ! Szeretném megkérdezni,lehet e szép kártyával Tiisza-tavi éves területit venni ?

10 éve

A

válasza

Nem találtunk erre utaló hírt (http://www.sporthorgasz.eu/hu/jegyarak), de lehet, hogy érdemes... tovább »

?Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hol lehet SZÉP kártyával éves balatoni területi engedélyt vásárolni?

10 éve

A

válasza

Szia, igen lehetséges SZÉP Kártyával a területi engedély kifizetése!... tovább »

?Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet törölni a megjelent hirdetésemet,mivel az már elkelt, és tovább ne érdeklődjenek.

10 éve

A

válasza

Ha bejelentkezel a honlapra az azonosítóddal és a jelszavaddal, jobbra fönt megtalálható a... tovább »

?A 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet szerint: 4. § (1) A kormányhivatal földművelésügyi igazgatósága a telelő és szaporodó helyek ökológiai szerepének külön vizsgálata nélkül halgazdálkodási kíméleti területet (a továbbiakban: kíméleti terület) jelöl ki a) a 200 ha-nál nagyobb vízterületű, vagy b) folyóvíz esetén a 20 kilométernél hosszabb nyilvántartott halgazdálkodási vízterületeken. A kérdésem az, hogy a Dunán, Tiszán... hol vannak ezek a kíméleti területek?

10 éve

A

válasza

Szia, egyelőre nincsen tudomásunk róla, hogy kijelöltek-e már kíméleti területeket és ha... tovább »

?Sziasztok Ha jól értelmezem amit vissza adtak tavat vagyis senki vize ha van engedélyem (mohosz)stb akkor ott nyugodtan horgászhatok ? Az ezüst kárászt amurt busát törpeharcsa ha kifogom nyugodtan hazavihetem de minden más őshonos halat ha fogok vissza kel engedem . Kiemelném az utolsó pár mondatot (Nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen, továbbá olyan nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen, amelyen a halgazdálkodási jogot az állam nem engedte át, horgászni csak állami horgászjegy birtokában, őshonos halakra csak azok megfogása és visszaengedése céljából, a horgászatra vonatkozó jogszabályok betartásával lehet. Ezeken a halgazdálkodási vízterületeken az idegenhonos halfajok kifoghatók. A horgászok itt az őshonos halakra horgászhatnak, de vissza kell helyezni a fogást, elvinni tilos, kivéve a invazív, vagy nem őshonos halakat, melyekre nem vonatkozik korlátozás.) 15. § Ha a Hhvtv. és a végrehajtására kiadott rendeletek másként nem rendelkeznek, nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen, továbbá olyan nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen, amelyen a halgazdálkodási jogot az állam nem engedte át, tilos a halászat, valamint az őshonos halfajok bármilyen halász- vagy horgászeszközzel, illetve -módszerrel történő kifogása, kivéve az engedélyezett halmentés és kutatás eseteit. Nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen, továbbá olyan nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen, amelyen a halgazdálkodási jogot az állam nem engedte át, horgászni csak állami horgászjegy birtokában, őshonos halakra csak azok megfogása és visszaengedése céljából, a horgászatra vonatkozó jogszabályok betartásával lehet. Ezeken a halgazdálkodási vízterületeken az idegenhonos halfajok kifoghatók.

10 éve

A

válasza

Alapvetően jól értelmezed. Nem kezelt vízen az őshonos halakat vissza kell helyezni. A nem... tovább »

?Sziasztok. Szeretném tudni, hogy a puszta kézzel való halfogást tiltják-e Magyarországon, ha nem, milyen engedély kell hozzá. Kösz.

10 éve

A

válasza

Szia, a kérdés nagyon jó. Az alábbi engedélyek valamelyike szinte biztos, hogy kell... tovább »

?Sziasztok, csak egy kérdésem lenne. Mit jelent a Gyermek Területi Horgászengedélyben leírt "egy készséggel és azon egy horoggal " leírt szöveg? Ez most kimondottan spicc botra vagy orsós botra érvényes? Köszi Laci

10 éve

A

válasza

Szia, ez azt jelenti, hogy a gyermekhorgász egy bottal horgászhat, azon egy horoggal. Ezen belül... tovább »

?Sziasztok!Olyan kérdésem lenne,hogy a dunai (Nem az RDHSZ!!!) folyamkilóméter szakaszok (Csepel) térképét hol lehet megnézni? Előre is köszönöm

10 éve

A

válasza

Szia, például itt:... tovább »

?Sziasztok, a kérdésem nem egyszerű . Van egy horgásztó, oda járunk pecázgatni, utoljára 2005-ben telepítettek bele 3 mázsa pontyot. 3 évvel ezelőtt kiadta a tulaj bérbe tavasztól-őszig, a bérlő iváskor lehalászta a pontyot és rengeteg 1-2,5 kg-os kárászokat, amit maszek horgásztavakba eladott, pontyból 27 db 20kg felettit, amit hivatalosan nem tudunk bizonyítani de nem ez a kérdésem. KÉRDÉSEM : Az évben megváltoztatta a horgászrendet a 24 órásról 12 órásra, a napijegy nem változott, ugyanannyi csak az idő 06-18-ig és 18-06-ig, de telepíteni nem akar. Van-e olyan törvény vagy előírás a bérhorgászatra, hogy telepíteni is kell, vagy ha van 1 tavam ha van benne hal, ha nincs, pecáztathatok megfelelő engedélyek mellet. A naív horgászok meg csak fizetnek de 1, max. 2kg vegyeshalon kívül mást nem tudnak fogni. (Nagyon jó önszaporulata volt a tónak, mindig volt kis ponty.) Most már semmi nincs, ami leívjon, mit lehet tenni?

10 éve

A

válasza

Szia, nem tudunk róla, hogy lenne olyan törvény, hogy egy maszek tavon kötelező a telepítés,... tovább »

?Sziasztok! Elveszett állami engedélyem szeretném pótolni! Megoldások érdekelnének, hogy hol, mikor, mennyi?

10 éve

A

válasza

Szia, menj be a horgászegyesületedbe, ott tudnak segíteni. Az ára elvileg 2000 Ft. tovább »

?Sziasztok. Érdeklődnék, van egy botom, de a márkáját nem ismerem, a neve kormorán és az a kártevő is rajta található, teleszkópos, 7 gyűrűs parafa fogantyús, kérdés, mire használjam, milyen minőségű? Előre is kösz.

10 éve

A

válasza

Szia, feltehetően egy Cormoran márkájú horgászbotról van szó. Ez egy régóta létező,... tovább »

?ÜDV! Szükségem volna egy kis segítségre, vettem egy HUMMINBIRD MATRIX 37 FISHFINDER FISH halradart és ehhez kellene nekem egy használati utasítás magyarul, szinte már át böngésztem minden oldalt, de csak angolul találok, ha valaki tudna ebben segíteni, nagyon megköszönném.

10 éve

A

válasza

Szia, feltúrtuk mi is az internetet, de nem találtunk magyar leírást. Remélhetőleg az... tovább »

?Sziasztok! Azt szeretném tudni,hogy esetleg a pólók V-kivágású kivitelben is kaphatóak lesznek? Válaszotokat előre is köszi!

10 éve

A

válasza

Szia, egyelőre nem tervezzük. :/ tovább »

?Hello, abban kérném a segítségeteket, hogy a fogási naplóban töltöttem fel képet harcsához (64 kg), eléggé szerencsétlenül sikerült, mert fejjel lefele van a kép! Feltöltéskor nem néztem meg csak a képeknek a számát. Ha kitudnátok igazítani, azt megköszönném ill. ha nem, akkor feltölteném újra, de elforgatva! Előre is köszi

10 éve

A

válasza

Szia, küldd el légyszives a képeket az info@fishingtime.hu címre és kicseréljük. tovább »

?Sziasztok! Pár nap múlva megyek horgászvizsgázni, elég sokat tanultam a könyvet. Azt szeretném megkérdezni, hogy most milyen nehéz a vizsga? Válaszotok előre is köszönöm P.!

10 éve

A

válasza

Szia, sajnos semmiféle információval nem rendelkezünk, igazából az új törvények... tovább »

?Üdv! Abban kérném a segítségeteket, hogy Dunaújváros környékén merre keressem a fekete sügeret adó vizeket? :) Esetleg tudtok pár tippet? Üdv, Balázs!

10 éve

A

válasza

Szia Balázs, elég kevés a pisztrángsügeres víz az országban, Dunaújvároshoz a legközelebb... tovább »

?Üdv! Azt szeretném megtudni, hogy ha a 2013-as évben nem volt állami jegyem, de van horgász igazolványom kell-e újra vizsgáznom ahhoz, hogy az idei évre tudjak államit váltani?

10 éve

A

válasza

Szia, nem kell újra vizsgáznod. Azért nem árt, ha viszed magaddal a (régebbi) horgászvizsgát... tovább »

?Sziasztok! Valaki nem tudja véletlenül, hogy a tatai Öreg-tó horgászható-e? Ha igen, akkor hol tudok napijegyhez jutni? Tervezünk ugyanis egy kirándulást Tatára és ha már ott vagyunk, akkor megvallatnánk a "Nagy Öreget". Előre Is köszönöm! Üdv: Kelemen Csaba

10 éve

A

válasza

Szia Csaba, tudomásunk szerint a tó halászati hasznosításban van, ipari haltenyésztés folyik... tovább »

?Sziasztok! Nagyon kezdő horgász vagyok, és azt szeretném kérdezni, hogy "magán" tavakon kell-e valamilyen horgászengedély? Vagy csak a napijegy kötelező? Segítségeteket előre is köszönöm!!! Üdv!

10 éve

A

válasza

Igen, kell állami jegy, amihez pedig horgászvizsga stb. Sok magántavon a bevételmaximalizálás... tovább »

?Sziasztok, horgászbot szervizt keresek Budapesten. Tudnátok adni ötletet hogy kihez, hová érdemes menni. Olyan megbízható helyet keresek, ahol valóban jól dolgoznak! Előre is köszönöm! K

10 éve

A

válasza

Mi nem tudunk, de feltesszük a kérdést a Facebook-on, hátha valaki tud segíteni. tovább »

?Azt szeretném kérdezni, hogy a pillanatragasztó okoz-e negatív változást a horgász zsinóroknál? Lehet-e kötéseknél alkalmazni biztonságosabb rögzítés eléréséhez.

10 éve

A

válasza

Általában elmondható, hogy a monofil zsinóroknál előfordulhat, hogy károsítja és ezáltal... tovább »

?Sziasztok, a hétvégén megpróbáljuk a süllőket a Dunán, az a kérdésem, hogy ilyenkor tavasszal merre keressük őket, sekélyebb vagy mélyebb vízben? Partról horgászunk, sajnos nincsen csónak. Köszi!

10 éve

A

válasza

Se a sekély, se a mély vízben, hanem leginkább a halgazdálkodási és halvédelmi törvényben... tovább »

?Az lenne a kérdésem mi az igazság abban, hogy 2014-től csak aranykárászt lehet telepíteni. (Őshonos halakat a magyar vizekbe.) Én szívesen elfogadnám ezt a szabályt, ha igaz, 20 éve nem fogtam csak az ezüst kárászt.

10 éve

A

válasza

Így van, ezüstkárászt nem szabad telepíteni, sőt, ha ezüstkárászt fogsz, mostantól... tovább »

?Sziasztok! Nekem olyan problémám van, hogy a Marosra váltottam engedélyt és van egy rövid szakasza ahol ilyenkor eszik a hal szinte máshol még nem igazán eszik a hal. De már hetek óta képtelenség leülni horgászni mert a rapsicok leülik az a szakasz és ez nagyon idegesít. Mert ők engedély nélkül olyan jókat tudnak horgászni Én meg kiváltottam az engedélyt és nem tudok horgászni. Szólni nem merek nekik mert össze fognának ellenem. Ilyen esetben kinek kellene szólni vagy mit tudok csinálni?

10 éve

A

válasza

Szia! A területi engedélyedben jó esetben szerepel a vízkelező telefonszáma. Ha ilyet látsz,... tovább »

?Sziasztok! Tavasztól csónakos horgászatot tervezek a Dunán. Megvan minden kötelező cuccom, de csónakos tapasztalatom semmi! A Duna az meg nem egy tavacska. Rengeteg gyakorlati kérdésem van.. .pl hogy kormányozzam a csónakot ha, hullámzás van, mit kell tennem ha le vagyok macskázva és elhalad mellettem egy nagyobb hajó (mondjuk egy szárnyas) vagy csak elég kapaszkodnom. Az íratlan szabályok érdekelnének nem az amit kitudok googlizni. Köszönöm a válaszokat!

10 éve

A

válasza

Szia! Megpróbálunk segíteni, ha ezen a két konkrét kérdésen kívül van még, ne habozz... tovább »

?Sziasztok! Kuttyogató botot keresek megfizethető áron és az alábbi típus tetszene: Shakespeare Ugly Stik Gold Tiger 722 Trolling. Kérdésem az lenne, hogy ez a bot jó lehet-e, ill. esetleg hol lehetne megvásárolni és milyen áron? Köszönöm!

10 éve

A

válasza

Szia, igen, ez jó kis pálca kuttyogatáshoz. 13.000 Ft körül találtunk a Best Fishing... tovább »

?Sziasztok! 4,2 MH feederre szeretnék nyeletőfékes orsót... Abu, Cormoran, Okuma? Véleményeket, javaslatokat várnék.Ki melyiket választaná (kb. 15.000 Ft-ig)? Nem akarok 800m-t dobni. :) Köszi!

10 éve

A

válasza

Szia, ebben az árkategóriában is lehet kapni egészen jó orsókat, érdemes például itt... tovább »

?Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy idén kezdek horgászni csónakból a Dunán egy 5 lóerős Yamahával és mi az, ami kötelező, hogy nálam legyen rendőri ellenőrzésnél. A csónakmotor használt.

10 éve

A

válasza

Szia, a kötelező felszerelések listája: ============== Horgony A csónak horgony... tovább »

?Ha valami szokatlant látok, kinek küldjem a képet, hogy történjen valami.

10 éve

A

válasza

Szia, ha bűncselekményre utaló jelet látsz, akkor a legjobb, ha felhívod az adott horgászvíz... tovább »

?Sziasztok! Budapesten hol lehet vizsgázni? Kinél? Nem találok semmi infót.

10 éve

A

válasza

Szia, állítólag az új hatósági elvárások miatt átmenetileg az egész országban szünetel... tovább »

?Sziasztok. Engem az érdekelne ki és hogyan lehet halászati őr? Hol lehet jelentkezni, vagy részletes infót kapni ebben a témában?

10 éve

A

válasza

Szia, először is, megkülönböztetünk társadalmi halőrt és halászati... tovább »

?Az évnyitó horgászverseny március 15-én lesz nálunk. Kérdezem, hogy milyen etetőanyaggal és horogcsalival tudnék sikert elérni? Előre is köszönöm a választ... Sz. Laci

10 éve

A

válasza

Szia Laci, nehéz kérdés ez így, hogy nem áll rendelkezésünkre több információ.... tovább »

?Sziasztok. Németországban vagyok és itt a közelben csak pisztrángra és tokra lehet horgászni, de ezeket is csak tóban és ezek horgászatárol nem sokat tudok, kérlek segítsetek. Előre is köszi!

10 éve

A

válasza

Szia. A német pisztrángos bértavakban (hasonlóak, mint Magyarországon a kockatavak, de szebb a... tovább »

?Sziasztok. Gyerekkorom óta a felső Tisza I. szakaszán horgászom ezen a vad regényes tájon és most éven először esik meg az, hogy tavasszal sem menyhalazni nem tudok, sem egy kis finom szerelékes keszegezést nem tudok csinálni, mert területi engedély továbbra sem kapható egy üzletben sem kérdezném, hogy esetleg megtérítik ezt a 2 hónap kiesést vagy egyáltalán kapunk még engedélyt nyár előtt?Hosszú évek óta mindig megvásárolom az engedélyt noha ott lenne a napijegy anyagilag számomra nem megengedhető... Remélem tudtok választ adni a kérdésemre, mert már pár ember kérdését válaszra sem méltatta az illetékes személy.

10 éve

A

válasza

Szia, sajnos nem tudunk jó hírekkel szolgálni erről a Tisza-szakaszról. Legutóbbi... tovább »

?Kedves Fishing Time, keresek egy E.T. Spin Blade 100-200 gr 2.4m horgászbotot, kérlek benneteket, segítsetek, hol tudnám megvásárolni ? Köszönöm tisztelettel : Szalma Ernő

10 éve

A

válasza

Kedves Ernő, nézz körül az Energo webáruházában: http://www.energoplaza.hu Ha itt nem... tovább »

?Sziasztok! Már jónéhány éve horgászok a Dunán, de sajnos az év elejét mindig nagyon nehézkesen kezdem. Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy feederezés közben mire ügyeljek és milyen helyet válasszak. Ha esetleg segítséget jelent, Kulcs községnél faggatom a vén folyót.

10 éve

A

válasza

Szia! A hideg hónapokban valószínűleg nem fognak működni azok a helyek, amik év közben... tovább »

?Tisztelt Fishing Time, azt szeretném megtudni, hogy miért nem tudok feladni apróhirdetést. Mikor a feladásra kattintok, akkor megjelenik egy felszólítás, hogy töltsek ki minden mezőt, de már mindent ki töltöttem. Mit nem csináltam jól? Esetleg képet kellenen feltölteni (nem tudok mert nincs)? Előre is köszönöm a válaszát.

10 éve

A

válasza

Igen, a képfeltöltés alapfeltétele az apróhirdetés feladásának. tovább »

?Sziasztok! Afelől szeretnék érdeklődni, hogy a hétvégén életbe lépő tilalmak tényleg kitolódnak hétfői kezdésre, a hétvége miatt? Ha igen, akkor az aktuális törvényt hol találom meg? Köszönöm.

10 éve

A

válasza

Szia, valóban így van. A halgazdálkodási törvény végrehajtási rendeletét itt találod... tovább »

?Az újságba szeretnék egy képet berakatni! Hogyan lehetséges? Rakjatok be légyszíves! :D

10 éve

A

válasza

Szia, itt tudsz fotókat feltölteni a Fishing Time-ra: http://fishingtime.hu/fotok (feltöltéshez... tovább »

?Jó napot F.T.! Érdeklődnék, hogy Tisza Bodrog éves engedélyt SZÉP-kártyával tudok-e venni?

10 éve

A

válasza

Jelenleg nincsen tudomásunk róla, hogy a fenti szakaszra váltható-e területi engedély... tovább »

?Hello Fishing Time! Érdeklődnék, hogy tudok-e valahol SZÉP-kártyával éves területi engedélyt venni a Tiszára, úgy tudom hogy a Tisza-tóra már lehet, csak akkor nem értem, máshova miért nem!

10 éve

A

válasza

Egyelőre nincsen tudomásunk róla, hogy a Tisza bármely szakaszára lehetséges-e... tovább »

?Tisztelt Fishing Time! Keresek egy Shimano BX Multilight Medium 9-11 feederbotot. 270-hoszról 330-ra toldható, sajnos már üzletben nem lehet találni,kérlek hogy segítsetek, honnan lehet vásárolni egy ilyen botot!

10 éve

A

válasza

Mi sem tudjuk, de érdemes lehet feladnod egy apróhirdetést, hátha van valakinek elfekvőben. A... tovább »

?Sziasztok! Szerintetek a Tiszán köves részen milyen műcsalival érdemes süllőzni? Vagy esetleg valami más módszer lenne ott hatásosabb? Nem szeretnék több tucat műcsalit beszaggatni.

10 éve

A

válasza

A körülmények pontos ismeretéhez jó lenne tudnunk, hogy milyen is az a kövezés. Mély víz... tovább »

?Tisztelt Fishing Time Magazin! Márciusban készülünk a Pó folyóra harcsázni. Hivatalosan fogunk heti horgászjegyet váltani, amiben szabály, hogy a megfogott harcsát tilos visszadobni,és korlátozás nélkül hazavihető! Ha én elhozok például 300-400kg-ra való harcsát (ez a kinti viszonylatokban nem elképzelhetetlen) és Magyarországon igazoltatnak, akkor törvényt sértek, vagy az olasz engedélyre hivatkozhatom? Előre is köszönöm a válaszukat!

10 éve

A

válasza

A kérdés jó, és több problémát is felvet, így megosztjuk a Facebook oldalon is, hátha van... tovább »

?Az idei fogási naplóban van egy rovat: víztérkódja ezt hol tudom meg? Ez mire vonatkozik? 1. folyóvíz folyamszakaszára. (pl. Duna, Tisza, stb) ? 2. a természetes állóvízre. (pl. Balaton, Velencei tó, stb) ? 3. mesterséges tóra. (bányató) ? 4. csatornára, patakra ? 5. magán horgásztavakra?

10 éve

A

válasza

Változó, bármilyen teljes vízre vagy vízszakaszra vonatkozhat. Elvileg a területi... tovább »

?Kedves Fishing Time, eddig békés halakra horgásztam leginkább, de szeretnék harcsára vadászni, horgász vizem a Velencei-tó. Kérdésem, hogy mikor és a tó melyik részén próbálkozzam a harcsázással. Köszönet a válaszokért.

10 éve

A

válasza

Kemény fába vágod a fejszédet, ha a Velencei-tavon a harcsák nyomába szegődsz. Mivel csak... tovább »

?Arra szeretnék választ kapni mikortól lehet az új,kezdő horgászoknak Horgász Vizsgá-t tenniük 2014-ben?

10 éve

A

válasza

A megváltozó jogszabályi környezetben elég sok helyen felfüggesztették a vizsgáztatást.... tovább »

?Mekkora (hány centis) gumihalat ajánlotok süllőre a Dunán? 2-3 kilós példányok fogásában bízom, de nem árt, ha a kisebbek is fel tudnák venni. Kisebb gumihallal kizárom a nagyobb süllőket?

10 éve

A

válasza

Érdemes többféle mérettel próbálkozni. Van, amikor finnyásan eszik a süllő és a nagyobb... tovább »

?Milyen feedert ajánlotok kezdőnek, ami jó, de megfizethető?

10 éve

A

válasza

Szia, elég nehéz ezt ilyen kevés információ alapján megmondani... Mindenképpen valami... tovább »

Friss fórumtémák:

Hirdessen nálunk
..
Tovább a Fishing Time-ra »
Kiárusítás

hirdetés