Horgász akciók 920

 

?Sziasztok! Kinéztem egy pergető felszerelést, amivel elkezdeném ezt a horgász módszert, teljesen kezdőként. Bot: MITCHELL MAG PRO ADVANCED SPIN 8-32gr vagy 5-21gr -os változat. Orsó: Penn orsókban gondolkodom: Battle, Conflict vagy Spinfisher SSV. Segítségeteket szeretném kérni, hogy melyik botot és orsót ajánlanátok jobban és milyen méretben? Elsősorban dunai horgászatra használnám (1564-1520 fkm közötti Duna) partról, kövezésről, teljesen kezdőként. Zsinórnak 0.10 vagy 0.12 es nanofilt gondoltam, 0,21 vagy 0,24 es fluorocarbon előkével. Kezdésnek milyen műcsalikat ajánlanátok? (a célzott hal minden amit lehet fogni pergetve a Dunán) Bocs ha egyszerre túl sok a kérdés, de ha már neki kezdek a pergetésnek, akkor egy minőségi, jó felszerelést szeretnék összehozni. Válaszotokat előre is köszönöm!

5 éve 0 hozzászólás

A

válasza

Szia Pezo,
a felszerelés összhangja nagyon fontos. Egy jó általános felszereléshez a 8-32 g jó lehet, de talán az 5-21g még jobb! Arra a botra semmiképp nem való Penn Spinfisher, az túl nehéz lenne rá. A Conflict és a Battle jó orsó, de azért nem olcsó. Ahhoz, hogy elkezd és megszeresd ezt a módszert, egy Mitchell 300 Pro (http://fishingtime.hu/webshop/horgasz-orsok/pergeto-orsok/166-300-pro-mitchell) orsó tökéletesen megfelel. Minőségi, 10 csapágyas orsóról beszélünk, és pótdobot is kapsz hozzá. Kezdőként a Nanofil zsinórt sem ajánlom feltétlenül. Igaz, hogy nagy a dobótáv vele, de érzékeny, sérülékeny madzag. Egy Spider Thealth Green 12-es, vagy 14-es fonott több sikert hoz majd (http://fishingtime.hu/webshop/zsinorok/fonott-zsinorok/327-stealth-green-137m-spiderwire). A Flurocarbon előkét javaslom, dupla UNI kötéssel rögzítsd a fonotthoz.

Kezdő műcsali szettbe mindenképp tegyél be egy 45-ös Crankstert (http://fishingtime.hu/webshop/mucsalik/wobblerek/67-crankster-45-sebile) O, vagy D9 színben. Egy 50XH Flatt Shad is hálás lesz (http://fishingtime.hu/webshop/mucsalik/wobblerek/61-flatt-shad-extra-heavy-50-sebile) Nk2 színben, meg egy Puncher 70SK (http://fishingtime.hu/webshop/mucsalik/wobblerek/703-puncher-70-sk-sebile) Ghost Purple színben.

Akad némi tapasztalatod, vagy csak hozzáfűznél valamit? Ne fogd vissza magad, szólj hozzá a témához!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Gator bakancs 640
hirdetés
Horgász akciók 250

Friss fórumtémák:

Hirdessen nálunk
Tovább a Fishing Time-ra »
Gator bakancs 1200

hirdetés