Horgász akciók 920

 

?Sziasztok! Szeretném elkezdeni UL pergetést, és szett vásárlása előtt állok...Nem vagyok kezdő pergető, a süllőpergetésben azért van már rutinom a Dunán :) Ezt a párost néztem ki a webshopból: ABU Garcia Venerate(2,13, 2-15 g) Okuma Ceymar 10-es méretben...A Dunán használnám, jászra és domolykóra valamint Ausztriában lassú és gyors patakokban szintén domolykóra és pisztrángra...Az lenne a kérdésem, hogy megfelelő lenne-e ez a párosítás és milyen és mekkora vastagságú zsinórral próbálkozzak? Ezenkívül egy pár csalitippet is szívesen vennék az előbb már említett halfajokra :) Köszönöm a választ előre is! üdv. Tomi

4 éve 0 hozzászólás

A

válasza

Szia,
az említett szett alkalmas lehet a feladatra. Egy igazán könnyű 10 deka alatti botról beszélünk, és egy mindössze 170 grammos, valóban kicsi orsóról. Jó lehet egy erősebb, 22-es körüli monofil zsinór is, de szerintem egy 0,08-as, vagy 0,10-es Nanofillal lehetne a maximumot kihozni belőle. Kötnék elé dupla UNI kötéssel kb. 1 méternyi fluorocarbon zsinórt.

Csali tekintetében a kisebb méretű Sebile Puncherek (körbe forduló hasi horoggal) kifejezetten pisztrángra lettek kitalálva. De magam is megtapasztaltam, hogy mennyire jól működnek domolykóra a duci Dorado wobblerek.
http://www.fishingtime.hu/webshop/mucsalik/wobblerek/1813-scout-4f-dorado (domi, pisztráng)

http://www.fishingtime.hu/webshop/kereses/alaska (elsősorban talán domi, de pisztráng is)
üdv, Szarvas Zoltán

Akad némi tapasztalatod, vagy csak hozzáfűznél valamit? Ne fogd vissza magad, szólj hozzá a témához!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Horgász akciók 640
hirdetés
Horgász akciók 250

Friss fórumtémák:

Hirdessen nálunk
Tovább a Fishing Time-ra »
Horgász akciók 1200

hirdetés