Horgász akciók 920

 

?Hogyan kell vezetni a poppert? Mármint arra gondolok, hogy folyamatosan, vagy néhány cuppanás után állítsam meg, mert a tengeren az vált be amikor olyan gyorsan csináltam ahogyan csak tudtam. Édesvízben hogy kell?

6 éve 0 hozzászólás

A

válasza

Több poppervezetési technika is létezik és sok körülmény befolyásolhatja, hogy éppen melyik működik. Függ ez a halfajtól is: a fürgébb tengeri halaknak, vagy például a balinnak nem jelent problémát a gyorsabban behúzott popper sem, de például a csuka már nem biztos, hogy utánamegy a gyors csalinak.

Érdemes szakaszosan bevontatni: 2-3-at rántani rajta, majd várni pár másodpercet, akár többet is. Sokszor jól jön, ha figyelünk arra, hogy ne legyen monoton a mozgás. Jó, ha a keltett hangok közt különböző idők telnek el: néhány szorosan egymás utáni cuppanás, majd egy kis szünet, aztán néhány olyan, ahol többet kivársz, aztán egy kis gyorsabb betekerés... a legjobb, ha variálod a ritmusokat.

Popper mellett érdemes lehet kipróbálni a walk-the-dog típusú felszíni wobblereket is, pl. ezt: http://fishingtime.hu/webshop/mucsalik/wobblerek/97-bonga-minnow-60-sebile

Akad némi tapasztalatod, vagy csak hozzáfűznél valamit? Ne fogd vissza magad, szólj hozzá a témához!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Horgász akciók 640
hirdetés
Horgász akciók 250

Friss fórumtémák:

Hirdessen nálunk
Tovább a Fishing Time-ra »
Horgász akciók 1200

hirdetés