Horgász akciók 920

 

?Kedves Fishing Time! Mióta eszemet tudom C&R horgász vagyok. Eddig főként tavakon pecáztam, főleg pergettem. Én a Duna Szob-Sződliget közötti szakaszán szeretnék próbálkozni (partról) elsősorban süllőre és ehhez szeretnék némi segítséget kérni. Már próbáltam néhányszor, de halat még nem tudtam a Dunán fogni (de jópárszor beszakadtam) és félek, hogy valamit rosszul csinálok... Milyen helyeken érdemes próbálkozni télen? Eddig összeszedett információim szerint a partmenti kövezések környékén érdemes próbálkozni. Ha így van, akkor azokat hogyan tudom jól meghorgászni, hogy a sodrás ne lökje ki rögtön a műcsalimat a part mellé? Ilyenkor is a napszakváltáskor érdemes próbálkozni ill. nappal vagy éjszaka jobb? (Ha éjjel, akkor ugyanúgy fenék közelben? -mert nyáron a felszín közelében szoktam). Érdemes hosszabbakat dobálni, vagy elég 20-30 m körül (a hosszú dobásba belekap a sodrás)? Milyen az ideális vízmélység (tekintve hogy a partról horgászom) (ez más télen, mint nyáron)? A vízfolyás iránya és sebessége mennyire fontos? Azaz az a jó, ha a parttal párhuzamos, ha a partfal irányába folyik, vagy ha sodorvonal a parttól távolodik, esetleg a visszaforgókat kell keresni? Illetve gyorsabb vagy lassabb sodrású helyeken érdemes próbálkozni. Áradás vagy apály befolyásolja ezeket a helyeket? (Magas vagy alacsony vízállásnál érdemes inkább süllőre próbálkozni) Ne haragudj, ha sok a triviális kérdést tettem fel, de eddig nem igazán horgásztam a Dunán és a cikkek java csónakos horgászatra utal, illetve pontos környezetleírást is ritkán találok. Remélem tudtok néhány hasznos információt adni számomra. Esetleg ha ezen a szakaszon néhány konkrét helyet is tudtok javasolni, ahol (télen vagy nyáron) érdemes próbálkozni, annak nagyon örülnék :) Üdv: Gergő

7 éve 0 hozzászólás

A

válasza

Szia, a Duna minden szakaszán találsz olyan helyeket, ahol eséllyel horgászhatsz süllőre. Télen, ha beáll a hideg (ami most van) nap közben a meder mélyebb részein keresd a süllőt. Sötétben még a leghidegebb időben is kiállhat a kőre, de nehéz kiszámolni, hogy a hosszú sötét órák melyikén találod meg. Egy jó ismerősünk pár napja éjjel 1-ig pergetett (másik bottal menyhalazott), és pontban 1-kor fogott wobblerrel süllőt a kő szélén -8 fokban!

Partról horgászva minden olyan kövezés jó lehet, ami alatt mélyebb vizet találsz. A pontos információk begyűjtéséhez még mindig az a legjobb, ha a helyszínen horgászó sporttársakat faggatod, náluk jobban senki sem tudja, mi megy a szakaszukon.

Akad némi tapasztalatod, vagy csak hozzáfűznél valamit? Ne fogd vissza magad, szólj hozzá a témához!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett 45
hirdetés
D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett 45

Friss fórumtémák:

Hirdessen nálunk
Évindító horgászvásár 250
Tovább a Fishing Time-ra »
D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett 45

hirdetés