Horgász akciók 920

 

?Mit lehet ilyenkor tenni? Tegnap este grillezés után indultam az Alsóörsi mólón feeder botokkal horgászni, 10 perc lógatás után (még csak az 1. bot bedobva) iszonyatos hasmenés jött rám. Az asszonyt a horgászhelyen megbízva figyeljen a felszerelésre, 5 percnél nem hosszabb időre elszaladtam a mosdóba. Mire visszaértem, a vízben hagyott készség miatt már az asszonyt eljárás alá vonta a halőr. 2 hónapja "horgaszjegy.hu" váltott éves balatoni területi engedélyem nem volt kinyomtatva, mivel nem tudtam, hogy a mai digitális világban papír alapú igazolásra van még szükség. Összességében az engedély nélküli őrizetlenül hagyott horgászbot, továbbá a nyomtatott igazolás nélküli területi engedély miatt az ellenőr ott helyben bevonta az országos engedélyemet. Mit lehet ilyenkor tenni, hol kezdeményezzem az országos engedélyem visszavonását...?

4 éve 6 hozzászólás

A

válasza

A szabályokat még extrém esetekben is be kell tartani. Sajnáljuk a történteket.

Akad némi tapasztalatod, vagy csak hozzáfűznél valamit? Ne fogd vissza magad, szólj hozzá a témához!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

sügrsügr (fikanick)
4 éve

"De tényleg, olyan nehéz kitekerni a botot, míg elmész sörözni vagy pisilni, aztán amikor visszajössz horgászni, akkor visszadobod?"

ha hirtelen hajmenés jön, akkor igen, tényleg eléggé gyorsan kell eldönteni, hogy 50000Ft birság vagy befosás

csak az a baj, hogy el is tiltanak a horgászattól ha valaki a wcre menést választja

6
pókerpojáca ismétpókerpojáca ismét (fikanick)
4 éve

Höhöhö...

Így jár aki zabálás után horgászni megy.
Amúgy pedig - az egyik frappáns saját szállóigém szerint: "a halat a gyomrán át kell megfogni". Nos, a horgászt az ellenőröknek pedig a sárga csíkon végigmenve kellett volna megcsípniük, a klotyón! :-P

A halőrök? Én pl. felfelé nyalok, lefelé taposok.
A megyei horgászvezetővel közösen horgászom, teszthorgászat vezérré felkenve magamat. :-P
A megyei halőrökkel is igyekszem komázni, na és akit én le akarok járatni, azt pedig rágalmazom és vágom az ellenőröknek mondogatva. Úgy is nekem hisznek, mert én olyan sokoldalú vagyok és nagyon tudom adni a művelt ember látszatát.
Csak egy-két dolog nem megy igazán: a vízparti egyenlőség és tolerancia. A parton én vagyok az "alfahím" és punktum!

Visszatérve a cikkre: Fostos ember ne horgásszon olyan nyílt helyeken, mint a balatoni mólók, stb.
Én a Mura parton csak hátrébb megyek pár lépést és berottyantom a sűrűbe villámgyorsan a grillezési mellékterméket.
Aztán némi elhasznált fehér pézsét ejtek a csomagom köré, hogy a következő alkalomkor nehogy pont én lépjek bele ugye.
Mert, ott amúgy is csak is én horgászhatom!
(Kemény vagyok, na.) :-P

5
asnrasnr (fikanick)
4 éve

Ez csak egy dolog a sok közül. A halőrök kemények, szabálytalanságokat keresnek, az is lehet, hogy csak ellenszenves ábrázatom van, de úgy tűnt a rövid horgászpályafutásom során, hogy nem igazán szeretik az ismeretleneket (újoncokat), mindenkire potenciális halrablóként tekintenek. Olvasgattam a mohosz országos horgászrendjét, sarkosan betartottam a szabályokat és rájöttem, hogy a munkahelyen nincs rajtam ekkora támadási felület és a szabályrendszeren görcsölve nem fogom tudni jólérezni magam. Ha fizetünk valamiért (horgászati jogért) és még le is vizsgázunk belőle akkor lehetnének bizonyos elvárásaink, de csak velünk pecásokkal szemben vannak ilyenek. Kockatavon persze más a helyzet, de a különféle méretű pontyok megfogása unalmas. Mindenesetre én úgy gondolom, hogy jobban járok az egyéb vizisportokkal (kajak, kenu, szörf,) mivel ott biztosan nem futok bele keményfiúkba és a pénzemért jól érezhetem magam, sőt ha az egész éves horgászat árát nézzük felszereléssel együtt akkor talán még olcsóbb is és senki sem köthet belém ha nincs viharjelzés. Juhász Ferenc: pl egy őszi római parti márnázáskor pontosan hogyan kéne kiviteleznem ezt a kitekerem, elmegyek pisilni (szabálysértés nélkül, mert nem csak horgászati szabályok vannak ugyebár)? Kitekerem a botokat, mivel nem szeretném őrizetlenül hagyni elviszem a kocsihoz (hogy ne lopják el) keresek egy vendéglátóipari helyet, fogyasztok valamit, elmegyek wcre (ááááá végre elértem a célomat), asztán vissza a kocsihoz és összekésziteni az egész felszerelést újra. Ha tudsz ennél egyszerűbb módot ezen probléma megoldására, komolyan érdekelne, de semmi szabályt nem akarok megszegni (csak legális vizelés), és hajót sem akarok venni. Más: tavaly valaki ellen eljárást inditott egy halőr, mert az egyik stégről pecázott, tiltott helyen való horgászat miatt tett feljelentést.

4
hirdetés (x)

De tényleg, olyan nehéz kitekerni a botot, míg elmész sörözni vagy pisilni, aztán amikor visszajössz horgászni, akkor visszadobod?

3
anrsanrs (fikanick)
4 éve

Vagy hagyni az egészet a fenébe. Aki halőrnek megy az balhézni akar, és úgyis beléd fog kötni ha valami apróságnak nem felesz meg. Én horgásztam 1 évig minden szabályt betartva, sőt kényszer C&R-ként csakhogy tényleg ne köthessenek belém. Ellenőriztek többször is, még kézdezősködtek is, mit csinálok a hallal? Volt, hogy bennem is felmerült, mennyire összeegyeztethető a szabályrendszer az emberi alapszükségletekkel (folyadékpótlás, vizelés, közszeméremsértés bot őrizetlenül hagyása). Ha nem kell a balhé kerüljük a vizpartot.

2

Hát, sajnos jogos a büntetés, a horgászrendben világosan szerepel, hogy nem hagyhatod ott a bevetett felszerelést és másra sem ruházhatod át. Az engedélyen pedig szerepel, hogy csak kinyomtatva érvényes. (Valószínűleg azért, hogy ne lehessen trükközni azzal, hogy amikor meglátod a halőrt, akkor nyomod le a telefonon a vásárlás gombot.)

1
Horgász akciók 250

Friss fórumtémák:

Hirdessen nálunk
Tovább a Fishing Time-ra »
Horgász akciók 1200

hirdetés