Horgász akciók 920

 

?Tisztelt Kollégák! A következő kérdéseim lennének: 1. Lakhelyet váltottam decemberben, így horgászegyesületet is váltani készülök, a 2015. évi fogási naplót a régi egyesületnél kell leadnom, vagy leadhatom az újnál is? 2. 1996-ban szereztem a horgászvizsgám, még gyermekhorgászként, azóta jó pár idény eltelt és most amikor nézegettem az engedélyem, nem rendelkezem külön horgászvizsga dokumentummal vagy nincs is ilyen papír, hanem az állami jegy igazolja? 3. Munkatársam nem régen kezdett horgászni és olyan nem állami vizeken horgászik javarészt, amelyek nem rendelkeznek víztér kóddal és az lenne a kérdése, h ezeket a vizeket is be kell-e jegyezni a fogási naplóba?

5 éve 1 hozzászólás

A

válasza

Szia,

1. A legjobb, ha ott adod le, ahol megkaptad! (Ha jól értjük a jogszabályt bárhol leadhatod.)
2. Az előző évi állami jegy bizonyítja, hogy megvan a horgászvizsgád.
3. Minden hasznosításban álló víznek kell lenni víztérkódjának. Ha olyan helyen horgászik, mely nem áll kezelésben, akkor állami jeggyel folytathat horgászatot, de őshonos halat nem vihet el. Ezeket így nem is kell rögzíteni a fogási naplóba.

Akad némi tapasztalatod, vagy csak hozzáfűznél valamit? Ne fogd vissza magad, szólj hozzá a témához!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Kedves Horgásztárs! A fogási naplót ott kell leadni, ahol azt kiváltottad. Ha a következő évi engedélyedet más egyesületnél akarod kérni, akkor a fogási napló leadásakor ennek a ténynek az igazolását kell kérned, amelyet az egyesület természetesen írásban igazol. Ennek az igazolásnak a birtokában az új helyen igényelheted az állami jegy kiadását, amelynek a fogási napló - 2016-tól kezdődően - is része.
Ha a 2016.-évi új formátumú állami horgászjegyet tanulmányozod, akkor látni fogod, hogy ehhez szervesen hozzátartozik a naptár /amelyen a horgászat dátumát meg kell jelölni/, és a fogási napló a fogások rögzítésére és összesítésére, valamint az utolsó oldal tartalmazza a fentebb említett igazolási formulát is, amelyre indokolt esetben szükség lehet. Üdvözlettel: BK.

1
Évindító horgászvásár 250

Friss fórumtémák:

Hirdessen nálunk
Tovább a Fishing Time-ra »
Deeper Chirp 1200

hirdetés