Szezonindító horgász akciók 920

 

?Sziasztok! Egy teljesen kezdő horgász vagyok, csak a spiccbotos horgászatot ismerem, sosem próbáltam más technikát. Persze szeretem, nekem ez a keszegezés nagyon jól kielégíti a vágyaim, azonban szeretnék mással is megismerkedni. Ugyanúgy maradnék a keszegezésnél, de pergetni szeretnék megtanulni. A problémám az, hogy fogalmam sincs milyen botot és milyen orsót vegyek, illetve milyen műcsalikat és ezeket hogy kell össze állítani. Mármint pl milyen zsinórra milyen kötésekkel, kell e súlyozás, stb. Folyó párti vagyok, nálunk ezek nem Tisza méretű folyók, hanem teljesen vad tájakon néhány méter szélességű folyók (2-15m kb). Letettem tavaly a vizsgát, engedélyt váltottam ki, de sehol nem találok csoportot, ahol ezeket el is magyaráznák. És nincs kitől tanulnom, mindent az internetről tanultam, mármint ezt a keveset. De egy pergető horgászatot nem tudok értelmezni. Félek, hogy olyan botot, orsót, zsinórt veszek, ami rossz választás lenne.

6 éve 1 hozzászólás

A

válasza

Szia,
egy kezdő felszerelés összeállítása nagy körültekintést igényel. Ha jól értem partról kezdenél horgászni. Elsőre pl. ebből a sorozatból (http://fishingtime.hu/webshop/horgaszbotok/pergeto-botok/190-avocet-powerback-spin-mitchell) a 212 cm-es 10-35 g-os botot, vagy ebből (http://fishingtime.hu/webshop/horgaszbotok/pergeto-botok/231-venerate-spin-2-reszes-abu-garcia) szintén találsz olyat, ami jó lehet. Ezekre a botokra egy 2500-as, esetleg 3000-es mérető orsó (kb. 22-es monofilból meg rá 150m) megfelelő lehet.

Ha pontosítod, hogy milyen halfajt célzol meg, és milyen vizekről van szó, szívesen ráközelítünk a zswinórra és a lehetséges műcsalik körére is! Addik is olvass a pergető rovatunkban, mert sok okosságot találhatsz! http://fishingtime.hu/horgaszmagazin/pergetes

Akad némi tapasztalatod, vagy csak hozzáfűznél valamit? Ne fogd vissza magad, szólj hozzá a témához!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

ThugLego11
6 éve

Sziasztok!

Elsősorban köszönöm ezt a gyors korrekt választ, egy újabb pont, amiért imádom a közösségeteket! A linkelt botokat megnéztem, először mikor írtátok, hogy költséges a kezdés, kicsit megijedtem, mert ennek többszörösére gondoltam elsőre. Ezek az összegek azonban beleférnek a pénztárcámba :) Megköszönnék esetleg egy orsó és zsinór linket is. A halfajok a következők: keszegfélék, bodorka, domolykó, sügér, pisztráng, márna, paduc, valamint hallásból kaptam az információt, hogy esetenként a süllő is előfordul. Igen, először mindenképp csak partról horgásznék, majd ha elég tapasztalatot szerzek, kipróbálnám a gázolást is. Küldök néhány linket 4 vízről ami nálam szóba szokott jönni, talán ez egy támpont:

http://vasihorgasz.hu/vizek/gyongyosp_vas.htm
http://vasihorgasz.hu/vizek/repce_vasi_fis.htm
http://vasihorgasz.hu/vizek/perint.htm
http://vasihorgasz.hu/vizek/pinkap.htm

Köszönöm szépen!

1
hirdetés (x)
Szezonindító horgász akciók 250

Friss fórumtémák:

Hirdessen nálunk
Tovább a Fishing Time-ra »
Camping - Prologic Cruzade 1200

hirdetés