Szezonindító horgász akciók 920

 

?Sziasztok Ha jól értelmezem amit vissza adtak tavat vagyis senki vize ha van engedélyem (mohosz)stb akkor ott nyugodtan horgászhatok ? Az ezüst kárászt amurt busát törpeharcsa ha kifogom nyugodtan hazavihetem de minden más őshonos halat ha fogok vissza kel engedem . Kiemelném az utolsó pár mondatot (Nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen, továbbá olyan nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen, amelyen a halgazdálkodási jogot az állam nem engedte át, horgászni csak állami horgászjegy birtokában, őshonos halakra csak azok megfogása és visszaengedése céljából, a horgászatra vonatkozó jogszabályok betartásával lehet. Ezeken a halgazdálkodási vízterületeken az idegenhonos halfajok kifoghatók. A horgászok itt az őshonos halakra horgászhatnak, de vissza kell helyezni a fogást, elvinni tilos, kivéve a invazív, vagy nem őshonos halakat, melyekre nem vonatkozik korlátozás.) 15. § Ha a Hhvtv. és a végrehajtására kiadott rendeletek másként nem rendelkeznek, nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen, továbbá olyan nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen, amelyen a halgazdálkodási jogot az állam nem engedte át, tilos a halászat, valamint az őshonos halfajok bármilyen halász- vagy horgászeszközzel, illetve -módszerrel történő kifogása, kivéve az engedélyezett halmentés és kutatás eseteit. Nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen, továbbá olyan nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen, amelyen a halgazdálkodási jogot az állam nem engedte át, horgászni csak állami horgászjegy birtokában, őshonos halakra csak azok megfogása és visszaengedése céljából, a horgászatra vonatkozó jogszabályok betartásával lehet. Ezeken a halgazdálkodási vízterületeken az idegenhonos halfajok kifoghatók.

6 éve 2 hozzászólás

A

válasza

Alapvetően jól értelmezed. Nem kezelt vízen az őshonos halakat vissza kell helyezni. A nem őshonosakat pedig el lehet vinni!

Akad némi tapasztalatod, vagy csak hozzáfűznél valamit? Ne fogd vissza magad, szólj hozzá a témához!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

lucius
5 éve

Tudtommal,ez szó szerint így van. Érdeklődni (szerintem)a Mohosz irodában tudsz..

2

Üdvözlök mindenkit!

Azt szeretném meg kérdezni, hogy ezen vizeken történő horgászatot (Nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen, továbbá olyan nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen, amelyen a halgazdálkodási jogot az állam nem engedte át, horgászni csak állami horgászjegy birtokában szabad ) korlátozzák e más törvények, szabályozások. Gondolok itt a természetvédelmi területen folyó patakokra. Valamint hol lehet erről információt kapni. Ha van erről információtok kérlek osszátok meg. Tisztelettel Les'

1
Szezonindító horgász akciók 250

Friss fórumtémák:

Hirdessen nálunk
Tovább a Fishing Time-ra »
Camping - Carp Zoom Nk szék - 1200

hirdetés