Horgász akciók 920

 

?Kedves Fishing Time, eddig békés halakra horgásztam leginkább, de szeretnék harcsára vadászni, horgász vizem a Velencei-tó. Kérdésem, hogy mikor és a tó melyik részén próbálkozzam a harcsázással. Köszönet a válaszokért.

7 éve 0 hozzászólás

A

válasza

Kemény fába vágod a fejszédet, ha a Velencei-tavon a harcsák nyomába szegődsz. Mivel csak néhány tucatnyian horgásznak a tavon harcsára és ők gondosan ügyelnek arra, hogy titokban tartsák a fogásaik körülményeit, nem sok információ érhető el a témáról.

Az biztos, hogy a tóban szép számban élnek harcsák, köztük rengeteg kapitális példány. Került már elő száz kilón felüli harcsa is a Velencei-tóból. Minden évben fognak jópár 50 kilón felülit. Esetenként fognak harcsát partról is (pl. a dinnyési kikötő hullámtörő mólóján, Agárdon a VVSI kikötőnél levő mólón vagy éppen Sukoró alatt, az evezőspálya nyugati végénél), de a fogások túlnyomó része (azaz szinte az összes) csónakból történik, a nádszigetek között. Ha felkerekedsz, és csónakkal bejárod valamelyik részét a tónak, olyan helyeken keresd a harcsát, ahol alámosott, gödrös, esetleg úszó nádszigetek vannak. Egy-egy helyen felesleges egy vagy két éjszakánál többet tölteni. Érdemes élőhallal, felszínen próbálkozni (pl. stupek), egy másik bottal meg unaloműzésképp más halfajra horgászni - már csak azért is, mert valószínűleg jópár horgászat kell majd ahhoz, hogy megtaláld a harcsákat.

Akad némi tapasztalatod, vagy csak hozzáfűznél valamit? Ne fogd vissza magad, szólj hozzá a témához!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Gator bakancs 640
hirdetés
Horgász akciók 250

Friss fórumtémák:

Hirdessen nálunk
Tovább a Fishing Time-ra »
Gator bakancs 1200

hirdetés