Horgász akciók 920

 

?Sziasztok! 15 éve pergetek, főleg csukára és balinra. Néhány hete egy meglehetősen haltalan napon az épp kiemelendő twisteremre odavert egy kb. 30 centis vörösszárnyú. A horgot nem tudta bekapni, de olya erősen rácuppant a twister farkára, hogy csobogott egy pár másodpercet előttem. Azóta olvasok illetve nézek videókat az UL pergetés témában, és úgy döntöttem, hogy belekezdek. Eddig bevallom, féltem a finomítástól, sokszor eléggé műcsali-temető helyeken horgászom. Induláshoz egy 225 centis, 2-12 g dobósúlyú Cormoran ULS Ultra-Light Spin botba fektettem be, melyhez zöld Berkley Whiplash Pro zsinórt választottam, 0.12-es méretben, eddig még nem volt lehetőségem kipróbálni, majd talán a következő 1-2 hétben. Orsóra nem maradt már keret, úgy döntöttem, hogy az egyik 2500-as Shimano Nexave orsóm dobjára tekerem majd fel a zsinórt, alátöltve monofilt. És akkor a kérdéseim: Jó-e ez az összeállítás így kezdésnek? A célvízen a sügér mellett jó esély van csukára is, pár kilós méretig. Miként lehetne harapásálló előkét alkalmazni? Nem befolyásolja a kis műcsalik mozgását? Drop-shot módszer esetén hogyan oldjam meg a harapásálló előke felszerelését? Bocsi, ha esetleg evidenciákra kérdezek rá, de nekem ebben az UL műfajban még szinte minden újdonság. Előre is köszönöm a válaszokat!

6 éve 0 hozzászólás

A

válasza

Szia,
a zsinórt erősen túlméretezted. A Whiplash egyik tulajdonsága, hogy kissé magába szívja a vizet, és meg is duzzad. Eleve sem túl vékony... Nem UL horgászathoz való!

Egyetlen halhoz van szükséged harapásálló előkére, az pedig a csuka. Csukára talán a legritkábban Drop Shotozunk, a többi módszer (villantó, plasztikcsali lineárisan) sokkal hatékonyabb. Nem jellemző a csuka a DS-en!

Ha általában akarsz harapásálló előkét, akkor a hagyományos drótelőkék helyett meg lehet próbálni a vastagabb fluorocarbon előkét is, ami szintén megóv az elharapástól. Üdv FT

Akad némi tapasztalatod, vagy csak hozzáfűznél valamit? Ne fogd vissza magad, szólj hozzá a témához!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Horgász akciók 640
hirdetés
Horgász akciók 250

Friss fórumtémák:

Hirdessen nálunk
Tovább a Fishing Time-ra »
Horgász akciók 1200

hirdetés