Horgász akciók 920

 

?Sziasztok! Eléggé off lesz a kérdésem, de remélem tudtok segiteni. A webshopban nézegettem tungsten márkájú? fantázia? nevű? ólomhelyettesitő terméket. a kérdésem annyi lenne, hogy ezeknek az ötvözeteknek kb mennyi a sűrűsége (a wolfrámé kb 19,1 g/cm3). Vékony zsinórral (kb 0,16-os fonott) nagy távolságra való dobáshoz kéne (elvileg igy lesz a legkisebb a légellenállás) Dunai balinozáshoz gondoltam villantósúlynak mert csónakom nincs és a távdobásos pegetés amúgy is érdekelne. Ez a szerelék működőképesnek tűnhet, vagy nem érdemes próbálkozni vele? előre is köszi a válszt

5 éve 0 hozzászólás

A

válasza

Szia, abszolút nem off a kérdésed. :)
A tungsten a volfrám angol neve, tehát a tungsten súlyok, fejek elvileg tiszta volfrámból vannak - legalábbis nincs tudomásunk róla, hogy ötvöznék.

Nem biztos, hogy ha a zsinórra felteszel egy ilyet a villantó elé, akkor működni fog, mert a szerelék pörögni fog a levegőben és emiatt nem fog olyan messzire repülni, mint egy ugyanilyen súlyú "egybeépített" dolog.

Próbáld ki a Spin Shad-et 14 vagy 21 grammos súlyban: http://fishingtime.hu/webshop/kereses?q=spin+shad

...és a 16-os zsinór sem számít vékonynak, ha nagyot akarsz dobni, 0.08-as, 0.10-es méretig lemehetsz. Ha nem akadós terepen horgászol, bőven elég lesz.

Akad némi tapasztalatod, vagy csak hozzáfűznél valamit? Ne fogd vissza magad, szólj hozzá a témához!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Horgász akciók 640
hirdetés
Horgász akciók 250

Friss fórumtémák:

Hirdessen nálunk
Tovább a Fishing Time-ra »
Horgász akciók 1200

hirdetés