Szezonindító horgász akciók 920

 

?Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy az Abu Venerate botok mennyire gerincesek egy Mitchell Avocet bothoz képest? Illetve, hogy ha egy botra csak egy súlyhatár van írva (pl. -30 gr) azt hogyan kell értelmezni? És utoljára, hogy hány gramos botot tudnátok javasolni Körös holtágra (Szarvas), balin-süllő-csuka célhalak esetén. Köszönöm!

4 éve 0 hozzászólás

A

válasza

Szia!
A két botcsalád gerincessége nagyon hasonló. Talán egy árnyalattal a Venerate gerincesebb, de mindegyiket tudom ajánlani!
Ha egy botra -30g van írva, akkor az azt jelenti, hogy 30-ig, ajánlott vele csalikat dobni. Alsó súlyhatárt nem ír, ha úgy tetszik, azt a horgászra bízza. Ugye, ha (sokkal) nagyobb csalikkal dob vele az ember, akkor sérülhet a bot, de ha kisebbel, akkor legrosszabb esetben a bot előfeszítése nem megfelelő, és a dobótáv csorbát szenved (azaz egy finomabb bottal messzebb dobható a könnyű csali). Ez a súlyhatár megadás amerikai módi egyébként, az amcsi piacos botokon látható.

Az említett célhalakhoz pl. a Venerate botok esetén az alja olyan 5-20 g-os lehet (ha valaki kifejezetten finom pálcákkal szeret horgászni) inkább süllő, balin esetén. Ha csuka is komolyabban számít, akkor inkább a -30, vagy a 10-35, esetleg a 15-40g jöhet szóba!

Üdv, Szarvas Zoltán

Akad némi tapasztalatod, vagy csak hozzáfűznél valamit? Ne fogd vissza magad, szólj hozzá a témához!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Deeper Chirp 2020.03
hirdetés
Maritime 2020.02

Friss fórumtémák:

Hirdessen nálunk
Szezonindító horgász akciók 250
Tovább a Fishing Time-ra »
Ingyen etetőanyag minden rendeléshez

hirdetés