Horgász akciók 920

 

?Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy az Abu Venerate botok mennyire gerincesek egy Mitchell Avocet bothoz képest? Illetve, hogy ha egy botra csak egy súlyhatár van írva (pl. -30 gr) azt hogyan kell értelmezni? És utoljára, hogy hány gramos botot tudnátok javasolni Körös holtágra (Szarvas), balin-süllő-csuka célhalak esetén. Köszönöm!

5 éve 0 hozzászólás

A

válasza

Szia!
A két botcsalád gerincessége nagyon hasonló. Talán egy árnyalattal a Venerate gerincesebb, de mindegyiket tudom ajánlani!
Ha egy botra -30g van írva, akkor az azt jelenti, hogy 30-ig, ajánlott vele csalikat dobni. Alsó súlyhatárt nem ír, ha úgy tetszik, azt a horgászra bízza. Ugye, ha (sokkal) nagyobb csalikkal dob vele az ember, akkor sérülhet a bot, de ha kisebbel, akkor legrosszabb esetben a bot előfeszítése nem megfelelő, és a dobótáv csorbát szenved (azaz egy finomabb bottal messzebb dobható a könnyű csali). Ez a súlyhatár megadás amerikai módi egyébként, az amcsi piacos botokon látható.

Az említett célhalakhoz pl. a Venerate botok esetén az alja olyan 5-20 g-os lehet (ha valaki kifejezetten finom pálcákkal szeret horgászni) inkább süllő, balin esetén. Ha csuka is komolyabban számít, akkor inkább a -30, vagy a 10-35, esetleg a 15-40g jöhet szóba!

Üdv, Szarvas Zoltán

Akad némi tapasztalatod, vagy csak hozzáfűznél valamit? Ne fogd vissza magad, szólj hozzá a témához!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Horgász akciók 640
hirdetés
Horgász akciók 250

Friss fórumtémák:

Hirdessen nálunk
Tovább a Fishing Time-ra »
Horgász akciók 1200

hirdetés