Horgász akciók 920

 

?Sziasztok! Azt szeretném tőletek megkérdezni, mi a különbség a 30T karbon blank, és az M1-es karbon blank között! Melyik az erősebb, strapa bíróbb? Tudnátok e véleményt mondani a Savage Gear Finezze Softlure 8' 3" 250 cm. es pergető botról (gyártója, származása, blank anyaga, erősítése, gyűrűk anyaga, stb.) Válaszotokat köszönöm, Üdv: László

5 éve 0 hozzászólás

A

válasza

Szia László,
a piacon rengeteg botanyag jelölés található, és ezek összehasonlítása szinte lehetetlen. A "T" jelölés több gyártó kísérlete arra, hogy a különböző márkák botanyagai is összevethetőek legyenek. Ez a "T" besorolás azt mutatja, hány tonnás tömörítésű a karbon alapanyag. Minél magasabb a szám, annál jobb. Tapasztalatunk szerint már a 24T-s botok is nagyon jók. A 30T és a 36T értelemszerűen még jobb. A legdrágábbak ebben a jelölésben egyelőre a 48T-s matériák (de itt már 100ezer feletti kiskerárak sem ritkák), ennél nagyobb számot még nem láttunk.

Hogy a dolog még bonyolultabb legyen, önmagukban ezek a számok nagyon keveset mondanak el egy botról. A botépítési technológia számos eljárást és erősítési praktikát tart számon, azok alapvetően befolyásolják egy bot karakterét. Az M1-ről részleteket sajnos nem tudunk.

Üdv,

Szarvas Zoltán

Akad némi tapasztalatod, vagy csak hozzáfűznél valamit? Ne fogd vissza magad, szólj hozzá a témához!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Gator bakancs 640
hirdetés
Gator bakancs 250

Friss fórumtémák:

Hirdessen nálunk
JRC ágy + hálózsák szett 250 37999Ft
Horgász akciók 250
Tovább a Fishing Time-ra »
Gator bakancs 1200

hirdetés