Horgász akciók 920

Hírek

Az elmúlt hétvégén egy horgász érdekes észrevétellel fordult a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft-hez. Mielőtt horgászni indult, a szabályoknak megfelelően szerette volna a 2020. évi állami horgászjegyében megjelölni a horgászat napját. Tovább »

A vízügy simán hagyott volna több száz halat kínok között elpusztulni Siófok kellős közepén, de aztán észbe kaptak Tovább »

Megjelent a 2020-as közép-dunai területi engedély, és az idei szigorítások a horgászokban igencsak vegyes érzelmeket keltenek. Felemelt méretkorlátok, felső méretek, éves darabszám-kvóta és kíméleti területek, feloldott szonártilalom: a horgászok jó része örül a szigorításnak, sokan viszont nem értenek egyet velük. Nézzük át a legfontosabb szabályokat! Tovább »

Hivatásos halőr kollégáim a ragadozóhalas időszakban szembesülnek azzal, hogy horgászaink egy része számára még ismeretlen a 133/2013. (XII.29.) VM. rendelet 28. § (17) bekezdésében foglalt tilalom, mely szerint „Idegenhonos élő csalihallal csalizni kizárólag azon a halgazdálkodási vízterületen lehet, ahol az idegenhonos hal kifogásra került.” Tovább »

2020-tól megváltoztak a behúzós horgászat szabályai a Tisza-tavon. Tovább »

Letöltendő börtön vár a horgászházak kifosztóira. A 4 fős bandát még augusztusban kapták el. Azóta kiderült nem csak a tatabányai tónál fosztogattak, hanem 3 másik megyében is garázdálkodtak. Tovább »

Hol máshol, mint Oroszországban. Tovább »

Az új horgászév kezdetén jellemzően megszaporodnak a Horgásztársak kérdései az új állami- és területi jegyváltással, valamint az ilyenkor szokásos egyéb változásokkal kapcsolatban. Az alábbiakban igyekszünk megadni minden fontos információt, ami a zökkenőmentes átálláshoz szükséges. Tovább »

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett
hirdetés

A Duna-ág horgászai számára az év vége legfontosabb kérdése az, hogy a következő évben mennyiért és milyen feltételekkel hódolhatnak szenvedélyüknek. Jelen cikkünkben a lényegesebb változásokat szedtük csokorba. Tovább »

Sohasem rendelkezett halászatra jogosító okmánnyal, de jó ideje horgászengedéllyel sem az a többszörösen visszaeső orvhalász, akinek tavaly áprilisi ügyére a napokban tett pontot a Kaposvári Törvényszék – számolt be honlapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Tovább »