Horgász akciók 920

matchbot címkével megjelölt cikkek

 

Amióta az emberiség horgászik, halászik, azóta -több száz, több ezer éve -fejlesztgeti a halfogáshoz használt eszközeit, zsinórjait. Vajon mi újat lehetne még ezekkel kapcsolatba kitalálni? A vízen való tájékozódás nemcsak a hajósoknak, halászoknak, hanem a horgászoknak is ősrégi problémája.

Nagyon szeretek finomszerelékes módszerekkel horgászni, szinte az összes „műfajban” igyekszem elmélyülni, de a legkedvesebb módszer mindmáig, a matchbottal történő horgászat maradt. Az elmúlt évben kicsit hanyagoltam kedvenc matchbotjaimat, mert más területen volt bepótolni valóm, így kifejezetten örültem, amikor Ricsi barátom egy késő őszi, matchbotos dévérezésre invitált.

 

Egy régi írást vettem ma elő. Örömmel olvastam újra, remélem, nektek sem lesz teljesen érdektelen: Az 1993-as év több dolog miatt is emlékezetes számomra. Ebben az évben vettem meg életem első - és azóta is utolsó - új autóját, egy remek kocka Ladát. Ebben az évben nyaraltam utoljára Balatonbogláron, melyhez annyi szép gyerekkori emlék fűz. És ebben az évben volt először matchbot a kezemben... Tovább »

Már kérdezték a rendszeres olvasóim (mind a három... az egyik az Anyukám) hogy miért nem posztolok mostanában!? Jelentem több bejegyzésen is dolgozok egyszerre.: Egy "mélyenszántó", egy Nagyegyházi tavas method feederezős és egy csak úgy a light pergetésről folyamatban van éppen. Leszaladtam az Erőműre is körülnézni, meg pontyért (igen, mindjárt a tilalom kezdetén, szép vagyok, de azt megjegyezném, hogy a tavon nincs fajlagos tilalom, az utóbbi években és lehet, hogy ez a tó utolsó éve) halászlét szeretnék csinálni! Még ilyet!? GYILKOS!!! Tovább »

Rengeteg alkalommal szembesülök azzal, hogy túlbonyolítom a dolgokat. Folyamatosan. Pedig a peca valójában egyszerű. Megfigyeltem pár dolgot, amit módszeresen elrontok, álljanak itt ezek az elkövetkező nemzedékeknek okulásul! Tovább »

Elöljáróban - Sok oldalon szép számmal jelennek meg írások a matchbotos pecáról. Én is megpróbálkoztam vele, mondván nem lehet ez olyan nehéz. Hát de, nehéz. Megtanulni a dobástechnikát és összeállítani a megfelelő felszerelést nem is olyan egyszerű. Hogy mást ne mondjak, csúzlival lőni az etetőgombócot 30-40 méterre úgy, hogy egy-két négyzetméteren belül landoljon, sok gyakorlást igényel. Akkor nem is érdemes finom úszós bottal horgászni? Dehogynem, csak nem így kell kezdeni! Tovább »

Sötét volt még, csak a part másik oldalán világított pár lámpa az úttest mentén a gépkocsivezetők örömére, innen nézve csupán halovány fénycsóvák. Mögöttünk egy kis erdős rész terült el, de az ide vezető úton néhol látni lehetett pár házat, viskót. Nem voltak jó állapotban, ami cseppet sem izgatott, mert nem ingatlanvásárlás végett érkeztünk ide az élő víz partjára, hanem egy jó márnás (és remélhetőleg keszeges) úsztatásban bizakodva. A pirkadatig hátralevő hatvan-hetven percet reggelizéssel, beszélgetéssel és a víztükör figyelésével töltöttük el. Szerencsénkre aktívak voltak a halak, jelezték, hogy itt vannak, de nem csak ők mutatkoztak. Tovább »

Hosszú évekig tartó kihagyás után ismét Maconkára látogattam, de most nem versenyezni, hanem egy szülinapi horgászatra. Mivel az utóbbi években szinte csak folyóvizeken igyekszem becserkészni a halakat, rendesen fel kellett készülni erre a merőben eltérő taktikát igénylő horgászatra. Előkerültek olyan cuccok, melyeket rég nem használtam, így már a felkészülés is izgalmakat és némi koncentrálást igényelt, hiszen nem rutinból pakoltam be. Tovább »

A hétvégére elterveztük, hogy megkérdezzük a halakat, mit szólnak, ha saját bojlival támadjuk őket, a Nagyegyházi Park-tavon? Csak azt nem terveztük el, hogy a "jó idő" ezen a hétvégén, azt jelenti majd, hogy kegyetlen kánikulában lesz részünk! Tovább »

A hétvégén, az Erőmű-tónál jártunk egy kicsit pihenni. Mivel valóban pihenni szerettem volna, inkább a nyugis bojlizást választottam horgászatnak. Nem szeretek bojlizni, egy matches úszózást ezerszer többre tartok, persze a jó hal reménye mindenkit vonz, még engem is. Viszont az utóbbi években, azt vettem észre, hogy ez valami trend lett, hogy mindenki ezzel a horgászattal ismerkedik meg először, anélkül, hogy tudná, mi is zajlik körülötte a parton. Tisztelet a kivételnek! Majdnem hogy csak úgy néz ki kívülről, mintha a horgászat ebben az értelemben, csak pénz kérdése volna. Vannak, akik ezzel kapcsolatban sokkal szigorúbban és szinte már lenézően beszélnek a bojlizásról, néhol sznobságnak is tartva az egészet. Na, azért talán az a véglet is túlzás, mert amiért mégis szimpatikus, ha valaki ezzel kezd, az a Catch&Release fogalmának gyakorlása, az első perctől! És hogy miért érdemes visszaengedni a szép halat? Tovább »

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett
hirdetés

1-2 óra match-csezés belefér, ha szerencsés az ember és közel a tó. Néha még akkor is, ha sűrű a hétvégi tennivaló. Az Erőműn, a torony melletti részen nem kell messzire dobni, ha azt akarjuk hogy egy törésen, kemény talajon horgásszunk. Tavaly sokat jártunk ide a fa mellé, de mióta van csónakkikötő, kicsit messzebb kell ülnünk. Az amurok kedvelik ezt a terepet ilyenkor. Sajnos pontyokból nemhogy jót, de még egy másfelest is nehéz megfogni... na, nem mintha nem jönne, de annyi a kagyló, hogy olyan érzése van az embernek, mintha egy erdőnyi zsilett pengén pecázna! Ja, tízből egy potyka jön ki! Legtöbbször - ha szél is van - már akkor elvágja a főzsinórt félúton, amikor bevágsz... aztán nézel, mint a luki-nyúl! Tovább »

Végre nem az óra kelt, hanem a rigók csivitelése. Itthon vagyok. Pakolászom. Megyek horgászni. Botzsákba ma a húszas éveit taposó matchbotom kerül, majd irány a garázs. Tovább »

 

Ismét horgászbörzére készül Újpest. A megszokott, régi jó helyszínen újra kipakolhatják a horgászok nem használt cuccaikat. Foglaljatok asztalt, amíg van! Tovább »

Olyan volt, mintha légpuskával vadászott volna oroszlánra, merthogy finom szerelékkel keszegezni, pontyot fogni ment a horgász. Hatalmas harcsát fogott. Tovább »

A Pecabizó Horgászboltban fantasztikus engedménnyel vásárolhattok most egy hónapig. A 2013. június 24-én induló 30%-os kiárusítás minden új termékre vonatkozik (kivéve élő csali), és július végéig tart. Tovább »

A finomszerelékesek Klubcsapat világbajnokságán 2013-ban a Perfect-Timár-Mix Team képviselte hazánkat. Az olaszországi Brian csatornán június 8-9-én megrendezett viadalon az Ágoston Lajos, Csöregi Balázs, Kaló Zoltán, Nagy András, Timár Szabolcs, Várszegi Balázs (csapatkapitányok: Magyar Szilárd és Timár Gábor) összetételű fiatal gárda a nagyszerű harmadik helyet szerezte meg. A világbajnokságot a szerbek nyerték, míg a második helyre a szlovén gárda ért oda. Gratulálunk! Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »
Prologic Cruzade horgász szék

hirdetés