Horgász akciók 920

horgászbot címkével megjelölt cikkek

 

A 2017-es Pontyshow-n debütál a Fishing Time Horgászbörze, ahol nem csak a bolti árak töredékéért szerezhetsz be horgászbotokat, orsókat és egyéb felszereléseket, de beadhatod a saját nem hazsnált holmijaidat is, és amíg a kiállításon elütöd az időt, addig a Horgászbörze munkatársai igyekeznek új gazdát keríteni nekik!

A horgászmódszerek fejlődésével évről-évre jelennek meg technikai újítások a békéshalas horgászatban szintúgy, mint a ragadozóhalas területen. Bár a feederbotos módszerek térhódításával az utóbbi években a hagyományos kapásjelzők kissé a háttérbe szorultak, a fejlesztés ezen a területen sem állt meg. Vessünk egy pillantást ezekre az újításokra!

Így év vége felé nem csak összegezni szoktuk a mögöttünk álló esztendőt, de már egyre gyakrabban előre is tekintünk, hogy mi vár ránk 2015-ben. Most a Mitchell botok közül szeretném bemutatni az új évad szortimentjéből a saját szubjektív listám legjobbjait.

 

A horgászokat figyelve, velük beszélgetve a vízparton arra jutottam, hogy sokan feláldozzák a pontosságot a minél nagyobb dobástávolságért cserébe. A fenekezéssel és a feederpecával kapcsolatban is az a gyakori tévhit él sok horgászban, hogy ha messzire horgásznak, akkor sikeresebbek lesznek. Tapasztalatból tudom, hogy a megfelelő szerelékkel és pontos etetéssel közelről is szépen lehet fogni. Mire kell figyelni, ha pontosan akarunk dobni feederbottal (vagy akár mással), hogy az etetés valóban etetés, és ne szőnyegbombázás legyen? Tovább »

Néhány túra után, amikor a műlegyes nimfázás eredményes volt, nagyjából kialakult - bizonyára nem a legjobb és legcélravezetőbb - de minden esetre könnyen kezelhető, kényelmes és eredményes szerelék. Tovább »

Életem első feederbotját megvéve csupán homályos elképzeléseim volta arról, milyen egyéb felszerelésre lesz még szükségem. Az évek alatt összegyűlt pár kellék, amit mindig magammal viszek. Egyik sem elengedhetetlen, de oly mértékben megkönnyíti a pecát, ami miatt mindenképp érdemes beszerezni őket. Ha némelyik drágának is tűnik, idővel búsásan megtérül a befektetés. Szokták mondani, hogy az ördög a részletekben rejlik. Amondó vagyok, hogy pár ügyes trükkel és megfelelő felszereléssel túljárhatunk az eszén, és felettébb kellemes perceket tölthetünk a vízparton. Lássuk, mi is az, amit jobb nem otthon hagyni! Tovább »

Megjöttek az angol lapok, nekiláttam hát kicsit keresgélni megint. Erre a hónapra is jutott egy-két érdekes vagy szokatlan megoldás. Itt van rögtön az első... Tovább »

Így készíthetsz saját kezűleg horgászbotot könnyen. A hozzá szükséges dolgokat akár otthon a fészerben, vagy a garázsban is megtalálhatod. Tovább »

Inkább ambícióból, mint szükségből készítettem egy legyezőbotot. A blank spanyol Maxia márka, minden egyéb tartozék pedig kereskedelmi áru. Tovább »

...illetve, az lett volna, ha több időt tölthettem volna a vízen. De a víz egy fránya elem és tette a dolgát. Ha a tározóból elengedik leszalad, ha nem engedik ott marad. Tovább »

Amikor megvettem a botjaimat, igazából fogalmam sem volt arról, hogy melyik milyen, mit tud, mire való. Most, hogy egy ideje már horgászgatok, egyre többet olvasok ezekről, így jónak látom -magamnak is- összefoglalni ezeket a dolgokat. Az első bot, amit vettem egy egyszerű decathlonos bot 2,4 méter hosszal, 20-50-es dobósúllyal, teleszkópos, könnyű, egyszerű. Igazság szerint ez valóban gyerekeknek való bot, se a márka, se az ár nem érdemel különösebb említést. Tovább »

Prologic Cruzade horgász szék
hirdetés

Az utóbbi időben jó néhány rezgőspicces pecáról írtam itt a blogon. Megmutatom hát az egyik olyan párost, amivel sokat horgászom, amit kifejezetten kedvelek. Ez az egyik „kenyérkereső” cuccom, egy azok közül, amit a leggyakrabban használok. Tovább »

 

Felfeszítette egy faház oldalát Kaposfőn egy helyi férfi. Tovább »

A Gyergyóremetén február 10-én történt horgászbaleset áldozatát a szerencsétlenséget követően kiterjedt égési sérülésekkel szállították a gyergyószentmiklósi kórházba, majd Bukarestbe. A fiatal férfi ezt követően még négy napot élt. Tovább »

Az idén is kinyitja kapuit február 18-án a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek négy napos találkozója. Tovább »

Az ország legpatinásabb horgászbörzéjére kerül sor december 13-án, vasárnap. A sok-sok év óta állandó helyszínen megrendezett horgász-cikk seregszemlére rendszerint több százan érkeznek. Tovább »

Ismét horgászbörzére készül Újpest. A megszokott, régi jó helyszínen újra kipakolhatják a horgászok nem használt cuccaikat. Foglaljatok asztalt, amíg van! Tovább »

Apa és fia éppen horgásztak csónakjukból, amikor percek alatt hatalmas vihar kerekedett, s egy villám csapott a horgászbotot kezében tartó fiúba. Tovább »

A hédervári körzeti megbízott és a győri halászati szövetkezet halőrei 2014. május 11-én 7 óra 10 perckor orvhalászokat értek tetten Dunaremeténél. Tovább »

Találtunk egy megosztásra érdemes blogbejegyzést, ahol egy horgásztársunk kér segítséget. Érdemes a képeket is jól megnézni! Tovább »

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett
hirdetés

Az ország egyik - ha nem a legnépszerűbb - horgászbörzéjére kerül sor február 9-én, vasárnap. A sok év óta állandó helyszínen megrendezett börzére több száz ember szokott kilátogatni. A felhozatal minden évben elképesztő. Ugyanúgy megtalálhatók a ritkaságszámba menő orsómatuzsálemek, mint a rég nem gyártott wobblerek. Tovább »

Minden termékre kiterjedő, nagyszabású akciót hirdet a Horgászok Háza. Karácsonyig 20% kedvezménnyel lehet a termékeket megvásárolni. ABU, Berkley, Mitchell, SpiderWire, Penn, Shakespeare, Sebile termékek hatalmas választékban. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »
Prologic Cruzade horgász szék

hirdetés