Horgász akciók 920

horgászfelszerelés címkével megjelölt cikkek

 

Nem divat, sőt, inkább öngól versenyzőként arról írni, hogyan készülünk fel egy adott fordulóra. Ezeket az infókat kevesen osztják meg szívesen, így a téma szokatlan, de bízom benne, hogy sok horgászt (nem csak versenyzőket) érdekel. Már csak azért is, mert egy ilyen felkészülés során gyakran kell teljesen ismeretlen vizeket „dekódolni”, amivel minden pergető szembesül valamikor az életében. Ez a feltérképező hadművelet bizonyára versenyzőnként változó – így nyilván csak a saját, viszont már többször is eredményes keret-stratégiánkat, ha úgy tetszik, gondolatmenetünket tudom bemutatni, aktuálisan a most induló pergető OB pátkai edzése kapcsán, amit barátommal és versenytársammal, Tóth Lackóval küzdöttünk végig az eső és a szél ellenében.

Az O’REEL 2014-ben jelent meg a magyar piacon. Az O’REEL márka a prémium szegmens közepét célozta meg mind árban, mind minőségben. Ebben a cikkünkben az orsó választékuk két új tagját vesszük górcső alá.

Sokan hallották már a TICA márkanevet, de kevesen tudják, hogy a világ legjelentősebb horgászcikk piacain, mint USA, Japán, Ausztrália a TICA márka már 30 éve egyet jelent a megkérdőjelezhetetlen csúcsminőséggel és a legmagasabb fokú műszaki innovációval, amit számos szabadalom is alátámaszt (IOS zsinórcsévélési Rendszer, RRB- Korrózióálló csapágyak, Kibernetikus Merevített Vázrendszer).

A számos jól bevált Horváth-féle kiegészítő közül, most a ragadozóhalas horgászok kedvéért mutatunk be néhányat. A cikksorozat első részének végén még egy horgásztársunk is beszámol tapasztalatairól és szép halairól.

A folyamatos kutató-, fejlesztőmunka és a több évtizedes horgásztapasztalat eredményeként született ez a zseniális, a békés- és rablóhalas horgászathoz és egyaránt jól használható horgászeszköz, a búvárúszó. Együttesen felel meg mindazon elvárásoknak, amelyek teljesítésére eddig egyetlen horgászeszköz sem volt képes.

Amióta az emberiség horgászik, halászik, azóta -több száz, több ezer éve -fejlesztgeti a halfogáshoz használt eszközeit, zsinórjait. Vajon mi újat lehetne még ezekkel kapcsolatba kitalálni? A vízen való tájékozódás nemcsak a hajósoknak, halászoknak, hanem a horgászoknak is ősrégi problémája.

A Horváth Horgászcikkek szinte észrevétlenül vannak jelen három évtizede rengeteg horgász hétköznapjaiban. Számtalan olyan hasznos kiegészítőt gyártanak, amiről lehetséges, nem is tudtuk, hogy az ő kezük munkája, mégis ezek segítségével foghatunk több halat, juthatunk szép horgászélményekhez.

 

Nagyon érdekes cikket olvastam az Improve Your Coarse Fishing magazin legutóbbi számában. Megkérdeztek néhány ismert horgászt arról, hogy szerintük milyen trendek, milyen változások, milyen hangsúlyok jellemzik majd a 2016. évben a pecát. Mivel olyan emberekről van szó, akik befolyással vannak horgászcikk-gyártó cégek döntéseire, termékeik kialakítására, ezek a vélemények részben amolyan „önbeteljesítő” jóslatok is lehetnek. Az alábbiak csupán rövid összefoglalói a leírtaknak, nem a cikk szó szerinti fordítása. A cikk az IYCF magazin 306. számának 62-63. oldalain olvasható. Tovább »

Nézzünk körül megint egy kicsit, mit ajánlgatnak nekünk az angol tudósok… Talán nem kell mondanom, de azért megismétlem: az alább bemutatott termékek egyike sem volt még a kezemben. Újságokban és az interneten olvastam róluk és valamiért felkeltették az érdeklődésemet. Remélem egy-kettő titeket sem hagy majd hidegen... Tovább »

Életem első feederbotját megvéve csupán homályos elképzeléseim volta arról, milyen egyéb felszerelésre lesz még szükségem. Az évek alatt összegyűlt pár kellék, amit mindig magammal viszek. Egyik sem elengedhetetlen, de oly mértékben megkönnyíti a pecát, ami miatt mindenképp érdemes beszerezni őket. Ha némelyik drágának is tűnik, idővel búsásan megtérül a befektetés. Szokták mondani, hogy az ördög a részletekben rejlik. Amondó vagyok, hogy pár ügyes trükkel és megfelelő felszereléssel túljárhatunk az eszén, és felettébb kellemes perceket tölthetünk a vízparton. Lássuk, mi is az, amit jobb nem otthon hagyni! Tovább »

Ahogy látom, a dunai fenekezős, békéshalas pecát alapvetően kétféle megközelítésben űzik a horgászok. Tovább »

Eleinte fixen állítottam össze a szereléket, amivel több baj volt, így saját problémáimon tanulva és olvasgatva összeállítottam azt a végszereléket, amellyel mostanában pontyozni járok. Leírom az idevezető utat, a hibákat, amikbe belefutottam, hátha másnak is hasznos lesz. Az alapvetések, amelyek arra sarkalltak, hogy változtassak az eredeti felálláson, a következőek voltak. Tovább »

 

Több pápai ingatlanból is lopott két 18 éves férfi, akiket a rendőrök őrizetbe vettek. Tovább »

Az ország legpatinásabb horgászbörzéjére kerül sor december 13-án, vasárnap. A sok-sok év óta állandó helyszínen megrendezett horgász-cikk seregszemlére rendszerint több százan érkeznek. Tovább »

Ha horgász családtagoknak, ismerősöknek kellemes meglepetést szeretnél okozni, rendeld meg MOST az ajándékukat, mielőtt elfogyna a készletünkből. Ezzel a cikkel ötleteket adunk, hogy mi kerüljön egy vérbeli horgász karácsonyfája alá. Tovább »

A mennyet és a poklot is megjárták horgászaink a hét végi olaszországi bajnokságon, ahonnan a magyar válogatott két arany- és egy bronzéremmel gazdagabban, a versenyfelszereléssel viszont szegényebben térhetett haza. Tovább »

Kirabolták a magyar mozgáskorlátozott horgászválogatottat szombat este Rómában, azután, hogy a csapat az ott rendezett világbajnokságon mind egyéniben, mind csapatban aranyérmet nyert - mondta el hétfőn az MTI-nek Ulrich György szövetségi kapitány. Tovább »

Több százezer forint értékű horgászfelszerelést tulajdonított el egy csorvási ház garázsából az a férfi, aki ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség. Tovább »