Horgász akciók 920

horog címkével megjelölt cikkek

 

 

Évek óta megy a blog, de eddig meg sem fordult a fejemben, hogy egy horgászcikkről negatív véleményt írjak. Nos, eljött ennek is az ideje. Mindenkivel előfordult már, hogy nem vált be a vásárolt portéka ilyen, vagy olyan okból kifolyólag. Aki mást mond, az hazudik. De itt nem arról van szó, hogy egy világító patron nem is világít annyira, mint amit ígér az eladó, vagy a bot mégsem annyira áll kézre, mint azt a vásárláskor gondoltuk. Jelen esetben totál használhatatlan, alkalmatlan halfogásra a cucc. Egyelőre gondolkozom rajta, hogy nevén nevezzem a terméket, vagy sem. Remélem el tudom dönteni mire a poszt végére érek. Tovább »

Szeretnék nektek bemutatni néhány olyan horogtípust, melyet a method módszerhez használok. E horgok közös tulajdonsága, hogy – alkalmazkodva a csomómentes kötés igényeihez – füles kiképzésűek. Ami még feltűnhet, hogy mindegyik szakáll nélküli. Én a methodhoz csak ilyet használok, tapasztalatom szerint semmivel nem nyújt rosszabb eredményeket, mint szakállas horgok. Ami talán még fontos, hogy 99%-ban kisméretű, 10-14-es horgokat kötök, ezek megfelelőek a 6-8-10 mm-es csalikhoz és ezek szakáll nélkül is megmaradnak az akasztás helyén. Kizárólag fűzött csalihoz használom őket. Tovább »

Amióta az eszemet tudom, a horgoknak volt szakálla, hogy jobban megtartsa a halat fárasztás közben. Őszintén szólva jó darabig fel sem merült bennem, hogy a szakáll néha többet árt mint használ. Pedig... Tovább »

Életem első feederbotját megvéve csupán homályos elképzeléseim volta arról, milyen egyéb felszerelésre lesz még szükségem. Az évek alatt összegyűlt pár kellék, amit mindig magammal viszek. Egyik sem elengedhetetlen, de oly mértékben megkönnyíti a pecát, ami miatt mindenképp érdemes beszerezni őket. Ha némelyik drágának is tűnik, idővel búsásan megtérül a befektetés. Szokták mondani, hogy az ördög a részletekben rejlik. Amondó vagyok, hogy pár ügyes trükkel és megfelelő felszereléssel túljárhatunk az eszén, és felettébb kellemes perceket tölthetünk a vízparton. Lássuk, mi is az, amit jobb nem otthon hagyni! Tovább »

Megjöttek az angol lapok, nekiláttam hát kicsit keresgélni megint. Erre a hónapra is jutott egy-két érdekes vagy szokatlan megoldás. Itt van rögtön az első... Tovább »

Nemrég valaki kérdezte tőlem, hogyan kötök horgot. Olyan weboldalt kerestem hát, ahol megtalálom épp azt a horogkötési módot, amit én használok Tovább »

Szakállas kontra szakáll nélküli horog témájában sokan megnyilvánultak már, magam is hozzáteszek hát néhány gondolatot. Szakállas vagy szakáll nélküli? Melyik horog a jobb, a kíméletesebb? Tovább »

Egy korábbi bejegyzésben szó volt róla, miért érdemes szakáll nélküli horoggal horgászni. Vannak érvek ellene és mellette. Személy szerint - mint afféle hétvégi hobbypecás - több előnyét érzem a bőrömön, mint ahány hátrányával valaha találkoztam. Hozzá kell tennem, hogy nem volt problémamentes az átállás. Legalábbis fejben. Szakáll nélkül pecázva rá kellett jönnöm, bennem is makacsul tartják magukat bizonyos tévhitek, melyeket a horgászmódszerek és az eszközök technológiai fejlettsége rég meghaladott! Tovább »

DAM XTherm termoruha szett 640 34e
hirdetés

A method feeder napjaink egyik leghatékonyabb horgásztechnikája. Népszerűségét annak köszönheti, hogy legnépszerűbb horgászhalunk, a ponty rendkívül jól fogható a segítségével. A módszer a ködös Angliából származik, mára széles körben elterjedt az egész világon, ahol pontyra csak horgásznak. Mégis minek köszönhető ez a siker? Miért könnyű a bajszosokat megfogni vele? Tovább »

Vannak olyan horgok, amik egészen jó pontypecára, mások egészen rosszak. Van, aki erre esküszik, van aki arra. Mégis mi alapján érdemes kiválasztani a megfelelőt? Tovább »

 

Ismét horgászbörzére készül Újpest. A megszokott, régi jó helyszínen újra kipakolhatják a horgászok nem használt cuccaikat. Foglaljatok asztalt, amíg van! Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett 1200 34e

hirdetés