Horgász akciók 920

csónakmotor címkével megjelölt cikkek

 

Nem divat, sőt, inkább öngól versenyzőként arról írni, hogyan készülünk fel egy adott fordulóra. Ezeket az infókat kevesen osztják meg szívesen, így a téma szokatlan, de bízom benne, hogy sok horgászt (nem csak versenyzőket) érdekel. Már csak azért is, mert egy ilyen felkészülés során gyakran kell teljesen ismeretlen vizeket „dekódolni”, amivel minden pergető szembesül valamikor az életében. Ez a feltérképező hadművelet bizonyára versenyzőnként változó – így nyilván csak a saját, viszont már többször is eredményes keret-stratégiánkat, ha úgy tetszik, gondolatmenetünket tudom bemutatni, aktuálisan a most induló pergető OB pátkai edzése kapcsán, amit barátommal és versenytársammal, Tóth Lackóval küzdöttünk végig az eső és a szél ellenében.

 

 

Kifosztotta a horgásztanya kikötőjét a tiszaújvárosi Tisza-szigeten. Tovább »

A belső égésű motorral hajtott hajókat ki kívánják tiltani a Balaton vizéből, vagyis a jövőben csak elektromos motorral hajtott vízi járműveket lehetne használni a tavon. A szabályozás a vitorlásokat nem fogja érinteni - mondta el Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Magyar Időkben. Tovább »

Az alábbi videón látható csónakot a tiszai jeges ár ragadta magával és most csak sodródik a folyón. Ha valahol partot érne vagy sikerülne kimenteni, várjuk a becsületes megtalálót. Tovább »

Olaszországból lopták el a 6 és félmillió forint értékű berendezéseket, hazánkon keresztül vitték volna Romániába. Tovább »

Keresik a Tisza vízrendszerének legszebb ladikját! elnevezéssel indult akció Mezőtúrról azzal a szándékkal, hogy felkutassák a folyókon közlekedő, szociográfiai kultúrkincsnek számító, hagyományos építésű vízi járműveket. Tovább »

A 30/2003. (III. 18.) Kormányrendelet -A vízi közlekedés egyes belvízi utakon környezetvédelmi okokból való korlátozásáról és a korlátozás alá eső területeken kiadható üzemeltetési engedélyről -2. §. -Közlekedési korlátozások a Ráckevei Duna-ágban - foglaltakkal összhangban a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág (továbbiakban - R/S/D) fő és mellékvizein a következő korlátozások érvényesek. Tovább »

A Nagylaki Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre 2014. május 19-én 13 órakor egy román állampolgár az általa vezetett angol honosságú mikrobusszal. Tovább »

Chris Lane egy világhírű amerikai fekete sügér horgász. Az Elite sorozat egyik helyszínén versenyzett (volna), amikor hajnalban a szomszédok ébresztették, hogy ég a csónakjának hátsó fele, beleértve a motort is, ami kiégett. Tovább »

Prologic Cruzade horgász szék
hirdetés

A csónak fogalmának meghatározása 2014. március 1-től megváltozott. A 2000. évi XLII. törvény 87. § (3) bekezdése szerint a csónak olyan vízijármű, ami hajónak, kompnak, vízi sporteszköznek nem minősül, emberi erővel hajtott, és felépítménnyel nem rendelkezik. Testhossza nem haladja meg a kishajóra megállapított mértéket (20 méter). Tovább »

Indokolatlanul alacsony 4 kw-os határnál (5 LE) nagyobb teljesítményű csónakmotorhoz már vízijártassági engedély, azaz jogosítvány szükséges, pedig 5 lóerős motorral egy komolyabb árhullámban szinte haladni sem lehetett felfelé a gyorsabb folyókon. Ez a határ a környező országokban jóval magasabb, minimum 10 LE. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »
Ajándék Timár Mix etetőanyag minden rendeléshez!

hirdetés