Horgász akciók 920

horgászorsó címkével megjelölt cikkek

 

A 2017-es Pontyshow-n debütál a Fishing Time Horgászbörze, ahol nem csak a bolti árak töredékéért szerezhetsz be horgászbotokat, orsókat és egyéb felszereléseket, de beadhatod a saját nem hazsnált holmijaidat is, és amíg a kiállításon elütöd az időt, addig a Horgászbörze munkatársai igyekeznek új gazdát keríteni nekik!

Az O’reel Next FS orsó nyeletőfékes verziójának belső felépítése szinte teljesen megegyezik az elsőfékes modellével. A nyeletőfék rendszer miatt adódó különbség egyben előny azok számára, akik a bojlis horgászat szerelmesei.

A cikksorozatunk első részében a TIERRA nyeletőfékes távdobó és feeder orsóit vesszük górcső alá. Az orsók a már több éve jól teljesítő hátsó fékes orsó továbbfejlesztett változatai.

Korábban már szót ejtettünk az első feederbotról, beszéljünk most kicsit a rá való orsókról. Egy kezdő számára a megfelelő orsó kiválasztása nem egyszerű. A méret, fékrendszer, hajtókar, áttétel, dobátmérő, csapágyszám, a szerkezet, a tömeg, az egyes fődarabok anyaga, a márka vagy az ár kérdése mind-mind olyan dolog, ami gondolkodásra készteti az embert. Hogyan válasszunk? Melyik dolog fontos, melyik kevésbé? Ismerkedjünk meg az alapfogalmakkal, s ezen keresztül ígérem, eljutunk odáig, hogy nem állunk majd teljesen tanácstalanul az orsók állványát nézegetve vagy a webáruház képei, termékleírásai közt böngészve.

A Mitchell az úgynevezett halo rotoros orsókkal folytatja a tavaly megkezdett utat, de vadonatúj top szériával jelentkezett. Érdemes megjegyezni az "R", az "RZ" és az "RZT" betűket, mert ebben a sorrendben minőségi lépcsőket állított fel.

A Mitchell erre az esztendőre szánt botjairól már olvashattak egy összefoglalót magazinunk hasábjain, most az orsókat vesszük górcső alá.

Az O’REEL 2014-ben jelent meg a magyar piacon. Az O’REEL márka a prémium szegmens közepét célozta meg mind árban, mind minőségben. Ebben a cikkünkben az orsó választékuk két új tagját vesszük górcső alá.

Sokan hallották már a TICA márkanevet, de kevesen tudják, hogy a világ legjelentősebb horgászcikk piacain, mint USA, Japán, Ausztrália a TICA márka már 30 éve egyet jelent a megkérdőjelezhetetlen csúcsminőséggel és a legmagasabb fokú műszaki innovációval, amit számos szabadalom is alátámaszt (IOS zsinórcsévélési Rendszer, RRB- Korrózióálló csapágyak, Kibernetikus Merevített Vázrendszer).

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett 45
hirdetés

Először a bécsi EFTTEX-en vehettem kézbe a Mitchell 2014-es esztendőre tervezett, legújabb generációs 300-as számozású orsóit. Néhány hete megérkeztek hazánkba az első darabok, így én is kipróbálhattam belőlük kettőt. A használat időtartama miatt - saját mércémmel - tesztnek még jóindulattal sem merném nevezni az elmúlt 10 napot, de kipróbáltam az orsókat, és az első benyomásaimat szeretném megosztani.

Van már vagy 4-5 éve is annak, amikor egy Pure Fishinges termékbemutatón megkérdeztem Gael Even-t, sokszoros francia pergetőbajnokot, aki nem mellesleg az egyik leginnovatívabb termékfejlesztő a cégnél, hogy a cégcsoport márkái közül melyik a kedvenc pergetőorsója. Azt vártam volna, hogy valamelyik toppszérias ABU-t, vagy esetleg egy Mitchellt említ a hazai pályán, de ő nem kis meglepetésemre azt mondta, hogy a Penn Sargus.

 

Szerintetek melyik az orsó legfontosabb alkatrésze? A tányérkerék? A csiga? A tengely? Valamelyik csapágy? A csésze? A ház? A fékrendszer? Nem kérem: A doboz! Tovább »

Merüljünk le a fogyasztói társadalom mélyebb bugyraiba és nézzünk szét megint a finomszerelékes peca egyik Mekkájában, Angliában! Ebben a hónapban nekem ezek tetszettek: Tovább »

Életem első feederbotját megvéve csupán homályos elképzeléseim volta arról, milyen egyéb felszerelésre lesz még szükségem. Az évek alatt összegyűlt pár kellék, amit mindig magammal viszek. Egyik sem elengedhetetlen, de oly mértékben megkönnyíti a pecát, ami miatt mindenképp érdemes beszerezni őket. Ha némelyik drágának is tűnik, idővel búsásan megtérül a befektetés. Szokták mondani, hogy az ördög a részletekben rejlik. Amondó vagyok, hogy pár ügyes trükkel és megfelelő felszereléssel túljárhatunk az eszén, és felettébb kellemes perceket tölthetünk a vízparton. Lássuk, mi is az, amit jobb nem otthon hagyni! Tovább »

Megjöttek az angol lapok, nekiláttam hát kicsit keresgélni megint. Erre a hónapra is jutott egy-két érdekes vagy szokatlan megoldás. Itt van rögtön az első... Tovább »

Kezdőként rögtön jön a kérdés, milyen orsót is válasszon az ember fia, ez a kis poszt ebben segít kicsit eligazodni, összeszedni egyszerűsítve a lehetőségeket. Tovább »

Hosszú évekre visszanyúló hagyomány, hogy a születésnapomon nem dolgozom. Arra azonban kevés alkalommal volt példa, hogy olyan csodás idővel köszöntsön rám a március, mint most. Mit volt mit tenni, elmentem hát pecázni egyet… Tovább »

Kedves Olvasó, eltartott egy darabig, de a család, a munka és versenyek között végül sikerült egy rövid interjút készíteni Dannyvel. Minden további kommentet mellőzve kérem, élvezzék ezt a rövid beszélgetést a 14-szeres távdobó világbajnokkal, sok egyéb győzelem és cím birtokosával, Danny Moeskops-szal! Tovább »

 

Véget ért a Fishing Time 100000 játék, amit a százezresre nőtt Facebook táborunk apropóján szerveztünk. Tovább »

Felfeszítette egy faház oldalát Kaposfőn egy helyi férfi. Tovább »

Az idén is kinyitja kapuit február 18-án a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek négy napos találkozója. Tovább »

Ahogy már több évtizede megszokhattuk, február elején - idén egész pontosan 7-én - sorra kerül az év első igazán nagy érdeklődésre számot tartó horgász börzéje Újpesten. Tovább »

Az ország legpatinásabb horgászbörzéjére kerül sor december 13-án, vasárnap. A sok-sok év óta állandó helyszínen megrendezett horgász-cikk seregszemlére rendszerint több százan érkeznek. Tovább »

Ismét horgászbörzére készül Újpest. A megszokott, régi jó helyszínen újra kipakolhatják a horgászok nem használt cuccaikat. Foglaljatok asztalt, amíg van! Tovább »

A jövő heti ICAST-on mutatják be a Kendra Gear cég vadonatúj elképzelés alapján tervezett orsóját, mely nem csavarja a zsinórt. Tovább »

Találtunk egy megosztásra érdemes blogbejegyzést, ahol egy horgásztársunk kér segítséget. Érdemes a képeket is jól megnézni! Tovább »


hirdetés

Az ország egyik - ha nem a legnépszerűbb - horgászbörzéjére kerül sor február 9-én, vasárnap. A sok év óta állandó helyszínen megrendezett börzére több száz ember szokott kilátogatni. A felhozatal minden évben elképesztő. Ugyanúgy megtalálhatók a ritkaságszámba menő orsómatuzsálemek, mint a rég nem gyártott wobblerek. Tovább »

Minden termékre kiterjedő, nagyszabású akciót hirdet a Horgászok Háza. Karácsonyig 20% kedvezménnyel lehet a termékeket megvásárolni. ABU, Berkley, Mitchell, SpiderWire, Penn, Shakespeare, Sebile termékek hatalmas választékban. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »
D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett 45

hirdetés