Horgász akciók 920

dévérkeszeg címkével megjelölt cikkek

 

A CUKK 1998-ban üzembe állította kísérleti tavát, melynek közepén egy szigetről csigalépcsőn le lehet menni a tó fenekére és körpanorámás üvegen keresztűl egészen közelről figyelhető meg a halak élete, táplálkozása, szaporodása, a halak kapcsolata a horgásszal, a csalival, a horoggal.

A Mitchell 300 elődje a világ első peremfutó orsóinak egyike volt. Megy a vita, hogy az akkor létező 2-3 szerkezetből melyik volt az első. Igazából nem is ez a fontos, hanem a tény, hogy a Mitchell 300 lett az, amelyik elképesztő eladásokat produkálva "a peremfutó orsó" lett Európában.

Van néhány ország a világon, ahol olyan vizek vannak, hogy a dévérkeszeg megtalálja azokat a feltételeket, hogy hatalmasra tud nőni. Az egyik ilyen ország kétségtelenül Anglia.

A CUKK több mint 15 évvel ezelőtt hozta létre kísérleti tavát, melynek közepén egy szigetről csigalépcsőn le lehet menni a tó fenekére és körpanorámás üvegen keresztül egészen közelről figyelhető meg a halak élete, táplálkozása, szaporodása, a halak kapcsolata a horgásszal, a csalival, a horoggal.

A CUKK több mint 15 évvel ezelőtt hozta létre kísérleti tavát, melynek közepén egy szigetről csigalépcsőn le lehet menni a tó fenekére és körpanorámás üvegen keresztül egészen közelről figyelhető meg a halak élete, táplálkozása, szaporodása, a halak kapcsolata a horgásszal, a csalival, a horoggal.

A CUKK Halcsali az elmúlt negyed évszázadban egyszemélyes vállalkozásból nagyforgalmú elismert céggé fejlődött, miközben világ-szerte jelentős forgalomra és hírnévre tett szert.

Nem olyan rég kergetem a dunai nagytestű békéshalakat, mint a ragadozókat, de a kitartó munka szinte mindig meghozza eredményét. Ahogy a nagy harcsánál, úgy a nagyobb pontyoknál, amuroknál is figyelmesen kell összeállítani a felszerelést, mert ezek a halak rögtön megtalálják mi a hiba a gépezetben, s oda a sok vízen töltött óra, nem beszélve a halról.

Nagyon szeretek finomszerelékes módszerekkel horgászni, szinte az összes „műfajban” igyekszem elmélyülni, de a legkedvesebb módszer mindmáig, a matchbottal történő horgászat maradt. Az elmúlt évben kicsit hanyagoltam kedvenc matchbotjaimat, mert más területen volt bepótolni valóm, így kifejezetten örültem, amikor Ricsi barátom egy késő őszi, matchbotos dévérezésre invitált.

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett
hirdetés

 

A meghorgászott vízterület ismét a Duna, a napszak éjszaka, a horgász pedig 3 jó barát. 2 hónappal ezelőttre kell csak visszatekintenem, amikor is már kétségbe voltunk esve, a hosszan tartó alacsony vízállás miatt. A Kis Duna kilőve. Voltak/vannak olyan szakaszai, ahol átlehet gyalogolni a túlpartra, a folyás csak néhol tekinthető említésre méltónak, tehát tulajdonképpen állt a víz az Öreg folyó ezen mellékágában. Mi persze márnát szerettünk volna fogni, így nem maradt más hátra mint a Nagy Duna. Tovább »

A betonnal kiöntött és rendezett partot a hátam mögött hagyva ma egy kicsit természetesebb, zöldebb területen tettem próbát. A part menti meredek kövezést szegélyező fasorban egy olyan helyet fedeztem fel, ahol kényelmesen elférek és lesz elég területem a szerelékem bedobásakor. Miután felszereltem botom, csontit tűztem horgomra, majd megtömtem etetőanyaggal a kosaram, már repült is a vízbe a bot annak rendje és módja szerint, körülbelül húsz-huszonkettő méterre. Kíváncsian vártam az első kapást, mert ezen a helyen még soha nem volt alkalmam horgászni. Mindössze annyi információm volt, hogy itt a nagy sodrásban és mélységben sok a paduc és a márnák is tiszteletüket szokták tenni. Tovább »

Egy adag epres és egy másik, sajtos etetőanyaggal az egyik kezemben, hátamon a táskával sétálok át a hídon, mikor hirtelen bevillant a kép, a bal mancsomban összefogott botokra pillantva, hogy ugye nem?! Most is? Ezt nem hiszem el, ismét otthon hagytam a feeder botom spicceit! Hogy lesz ebből horgászat? A bejegyzésemből ez is kiderül és persze az is, hogy miképpen sikerült kiló feletti dévéreket fognom, és hogyan tereltem partra életem első hat szakállas ragadozóját. Tovább »

Megint dunáztam egyet. Jöttek halak szépen, remek idő volt, talán kicsit túl jó is. Néhány kép és néhány gondolat: Tovább »

A legutóbbi horgászaton a hőmérő higanyszála 30 fok fölé kúszott, a víz pedig tükörsimává feszült. Egy levél sem rezdült a fákon. Minden olyan csendes és nyugodt volt, mintha valaki megállította volna az időt. A tározó túlpartja alig látszott a párás levegőben. Egy-egy balinrablás törte meg csupán a csendet a máskor kifejezetten mostoha, szeles időjárású tavon. Körülöttem minden horgász csak őrizte a vizet. Egy kapás, egyetlen kósza csippanás sem hallatszott sehol. A pontyokat aznap képtelenség volt kapásra bírni. De a keszegeket... Tovább »

Reggel négy. Résnyire nyitott szem, csipahegyek itt bent, madárcsicser és hajnali friss levegő ott kint. Kászálódom. Kifelé. Megyek a Dunára! Csak lassan. Sosem voltam az az ágyból kipattanós fajta, de ez most különösen nehezen megy. Öregszem. Tovább »

Dunai játszótársaimra tilalom van, így vasárnap délelőtt a Csőhídi-pályán keszegeztem egy közepesen jót, pickerrel. Jöttek igen darabos bodorkák, karikák, néhány szebb dévér. Tovább »

Fantasztikus víz alatti felvételek vörösszárnyú- és dévérkeszeg kapásokról HD minőségben. Nem semmi, az biztos! Tovább »

Prologic Cruzade horgász szék
hirdetés

Miért éppen dévérkeszeg? Mit szeretek benne? Mi bújik meg a vonzódásom hátterében? A mostani posztomban szeretném kicsit beavatni olvasóimat ezekbe a miértekbe. Kettőezerben, mikor újra elkezdtem horgászni, barátaimmal elég sok tavon megfordultunk az országban, azért, hogy kellemesen eltöltsük az időnket, vagy fogjuk egy-két szép halat. Néha versenyeken is elindultunk, de leginkább amatőr módon próbálkoztunk csak a magunk szórakoztatására, hogy ki tudjunk kapcsolódni a fárasztó hétköznapok után. A legtöbb tavon leginkább a ponty, az amur és a rablóhalak telepítését szorgalmazták, valósították meg, elvégre a legtöbb hazai horgász kedvenc halai ők lennének. Tovább »

Talán bátran kijelenthetem, hogy a ritka alkalmak egyike az, amikor kimegyek horgászni, és az első bedobástól számítva tíz percen belül kapásom van. A fotózást és az újra csalizást követően ismét megmozdul a botom spicce, horgomon immár egy kisebb, mindössze 48 centiméteres, több mint két kilós dévérkeszeggel. Hát persze, az első bronzszínű halam nagyobb volt, de ne rohanjunk ennyire előre, essék pár szó az előzményekről is. Tovább »

 

Május 15-én délelőtt, halászati őrk tetten érték M.J. balatonmagyaródi lakost, amikor az általa kihelyezett nyakzóhálót lehalazta. Tovább »

Harcsa, ponty, keszeg és a pisztráng ez kerül legtöbbször a magyar családok asztalára karácsonykor. Ilyenkor természetes a hal – az éves fogyasztás 35 százalékát fogyasztjuk az ünnepeken. De év közben vagy nehéz halhoz jutni, vagy nem gondolnak rá a háziasszonyok, ha vásárolnak – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában. Tovább »

Idén újra emelt vízszintet tart május közepétől a KÖTIVIZIG. Számos halunk ívási időszakában elvárható a vízen lévőktől a körültekintő közlekedés. Korábbi írásunkkal felidézzük, hogy miért is "járjunk lábujjhegyen a vízen" a következő időszakban: Tovább »

A horgászok sokallják a nemrég bevezetett adminisztrációs terheket és hatósági szigort, annak viszont örülnek, hogy a természetes vizeken immár nem kell osztozniuk a halászokkal. Tovább »

Kiss Ferenc, a Szentgotthárdi Horgász Egyesület tagja a Rába jakabházi szakaszán 10-15 perces fárasztás után terelt szákba egy 6020 gramm súlyú rekordlistás dévérkeszeget. Tovább »

A két rajkai férfit a halőrök tiltott halászaton érték tetten a Dunán. Tovább »

Most fogják ki a karácsonyi halunkat, elkezdték a lehalászást a halastavakon. Az árak és a fogyasztás tíz év alatt alig változtak. Tovább »

Nem mondható türelmetlennek a brit specialista, Mark Simmonds, aki csaknem három hónapot szánt arra, hogy élete dévérkeszegét becserkéssze. Tovább »


hirdetés

A mosonmagyaróvári rendőrök és a győri halászati szövetkezet halőrei 2014. szeptember 10-én 8 órakor Rajka térségében orvhalászokat érten tetten a Dunán. Tovább »

Egy horgász Gergő segítségére sietett, amikor látta, hogy a fiú mekkora hallal küszködik, de a kamasz megoldotta a helyzetet. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »
Prologic Cruzade horgász szék

hirdetés