Horgász akciók 920

Miért érdemes finomszerelékkel horgászni?

Biztos sok pecásban felmerül a kérdés, hogy mi a bánatért küszködnek a finomszerelékes horgászok vékony előkével, meg ilyen-olyan antennájú úszóval, pici horoggal. Sokkal egyszerűbb lenne etetőkosár és nagy horoggal megfogni a halakat, mert amit így akaszt meg az ember, az ki is jön a partig. Nem igaz?

Gator bakancs 640
hirdetés

Igen ám, ha megakasztja! De a kapásig csak el kell jutni, ami a hagyományos fenekezős készségekkel nem is olyan egyszerű. Inkább nehéz. Pár hete voltam pecázni Fehérvárcsurgón. Kivételesen nem fújt a szél, illetve nem nagyon. Beraktam a ládát a sziklás parton a vízbe, megkevertem a teljesen átlagos kaját egy kis aromával és bedobtam a cájgot. Keszeget szerettem volna fogni, de ebből a szempontból a délelőtt teljes kudarccal végződött. Csak két tenyereset sikerült a partra varázsolnom. Rejtélyes okból kifolyólag összegyűltek a pontyok az etetésemen és elverték az összes dévért! Hiába próbálkoztam az etetéstől távolabb vékonyabb előkével. Nem tudtam mást fogni, csak másfeles-kettes bajszost, azok viszont csőstül jöttek. A három órás pecát 14 ponttyal zártam. És két keszeggel.

De ami a lényeg, a mellettem ülő spori egy potykát akasztott egész délelőtt, pedig ő is feederbottal horgászott. A forgóig majdnem ugyanolyan volt a szerelékünk a főzsinórt és etetőkosarat tekintve. A lényeg, ami miatt én sikeresebb voltam, az az előkében keresendő. Az övé rövid és vastag volt nagy méretű húskampóval, az enyém hosszabb és vékonyabb 14-es méretű horoggal.
A finom szerelék volt a siker titka, ez nem is lehet kétséges. Egy szó, mint száz, azért érdemes érzékeny cájggal horgászni - akár úszózásról, akár feederezésről beszélünk -, mert több kapása lesz az embernek, és többet is fog.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

ultras-fishingultras-fishing (fikanick)
6 éve

Azért azt erősnek erzem, hogy csak a vékony előke okozta a különbséget, hiszen ez egy sok összetevős történet(etetés, hely, csali, stb.), de kétségtelen, hogy csodákra képes a finomítás, a cikk mondandójával egyetértek.

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Gator bakancs 1200

hirdetés