Horgász akciók 920

horgász címkével megjelölt cikkek

 

Már mindenhol karácsonyi zenék szólnak, ami jelzi, hogy tényleg nyakunkon vannak az ünnepek és nem halogathatjuk tovább az ajándékok vásárlását.

Peregnek a napok és lassan elérkezik október harmadik hétvégéje is. Szomorkodhatnánk, hogy vége a nyárnak, de nem tesszük! Jön az ősz, a nagyhalak, a ragadozók igazi szezonja és jön az Őszi HorgászShow is, október 14 és 16. között a SYMA-ban!

Pár hónapja még elképzelhetetlen volt, hogy valaki az éjszaka kellős közepén hirtelen felindulástól vezérelve úgy döntsön, hogy elindul horgászni. Nem indulhatott, mert nem talált az adott helyen éjszaka is nyitva tartó horgászboltot, ahol esetleg jegyet vehetett volna, ezért négy évvel ezelőtt úgy döntöttünk, megreformálják a napi- heti-éves területi engedélyek értékesítési rendszerét.

 

Az elmúlt hetekben épp azon tevékenykedtem, hogy jelentősen megszaporodott horgász-eszköztáramat kicsit karcsúsítsam. Sok botot és egyéb felszerelést adtam el más pecásoknak. Jól ellenpontozza e ténykedésemet az érdekes vagy új angol cuccok vizslatása. A szokásos piacozós poszt. Tovább »

Bocs, de ezt egyszerűen nem bírtam nem leírni. Ez egy igazi, tőről metszett magyar sztori. Az ember szíve időről időre belesajdul, hogy miért kell nekünk mindig ugyanazt csinálnunk, mindig ugyanúgy… Tovább »

A tegnapi sárkányeregető időjárásban Tamás barátommal megejtett első idei közös horgászatunk szép halakat adott a Marcalon, így kézenfekvő volt, hogy ma is a partjára látogatok. Tovább »

Beszóltam a képedre? Arra, amin a tegnapi zsákmányod volt. A konyhaasztalon. Igen. Azt mondtam, hogy ne így csináld. Ne haragudj, nem megbántani akartalak. Nem akartam, hogy megváltozz. Nem akartam, hogy ne vigyél haza halat. Nem akartam semmit mondani a C&R-ről. Nem akartalak lehülyézni. Semmi mást nem akartam, csak annyit mondani, hogy szerintem ez így nem jó. Elmagyarázom, ha tovább olvasol. Szeretném, ha megértenéd. Tovább »

Ha a párod megszállottan horgászik, és még csak most kezded a horgász együttélést, ez a poszt éppen neked szól. Nem szeretném, ha a kapcsolatod megsínylené ez a hobbi, ezért 22 éves tapasztalatomat megosztom veled. Tovább »

Bill már töltött. -Irtó nagy adag-mondta Nick. -De nem nekünk, Wemegde-mondta Bill. -Mire iszunk?-kérdezte Nick felemelt pohárral. -Igyunk a horgászatra-mondta Bill. -Helyes-mondta Nick.-Uraim, emelem poharam a horgászatra. -Mindenféle horgászatra-mondta Bill.-Mindenütt. -A horgászatra-mondta Nick.-Arra iszunk. /Ernest Hemingway: Háromnapos szélvész/ Tovább »

Kezdőként rögtön jön a kérdés, milyen orsót is válasszon az ember fia, ez a kis poszt ebben segít kicsit eligazodni, összeszedni egyszerűsítve a lehetőségeket. Tovább »

Lassan, megfáradtan, a perzselő melegtől kimerülve készülődtünk a közelgő estére. Már alig vártam, hogy a nap elbújjon a horizont mögött és a perzselő kánikulát felváltsa a langyos májusi éjszaka. Tovább »

Ingyenhitel
hirdetés

Már egy egész hónap eltelt úgy, hogy nem voltam horgászni, kezdtek jelentkezni az elvonási tünetek, ezért hétvégén muszáj volt horgászni mennem. Egy barátom halk hangon megjegyezte, hogy szépen lehet fogni a gardát. Na, több nem is kellett! Pénteken iskola után elmentem a horgászboltba és beszereztem a kellékeket, csontit, úszót, ólmokat, világítópatront. Tovább »

Az utóbbi években majdhogynem csak pergetőbottal a kézben járom a vizek partját, de néha-néha jól esik kiülni, és órák hosszat a spiccet bámulva a Kis-Duna békésebb egyedeid keresgélni. Ahogy egyre melegszik az idő, úgy lesz egyre több lehetőség erre... Tovább »

 

Kifosztotta a horgásztanya kikötőjét a tiszaújvárosi Tisza-szigeten. Tovább »

Az elmúlt hetek 36–38 fokos hőmérséklete nemcsak az emberi szervezetet viselte meg, hanem például a halakét is. A karcagi téglagyári horgásztóba is folyamatosan kellett a vizet szivattyúzni. Tovább »

A parton sokan azt hitték, csak imitálja, hogy nem tud úszni. Tovább »

Fél órát adott a bedühödött férfi a horgásznak, hogy összecsomagolja a holmiját, és elhagyja a kutyás strandot. A 63 éves H. István nem tette meg, erre pontosan harminc perc után az idegen kékre-zöldre verte az idős embert. Tovább »

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat két férfival szemben, akik 2016 májusában Győrben megvertek egy idős férfit, majd megrongálták autóját és abból egyikük a sértett értékeit is elvette. Tovább »

Júliusban tájékoztató kiadványt juttatnak el a több mint 400 ezer horgászhoz a Magyar Horgász című újságon keresztül - mondta el Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott egy gyáli horgásztónál tartott sajtótájékoztatón. Tovább »

Ököllel, lánccal és bottal támadt két férfi a helyi horgászokra a Sklabiná községhez (Nagykürtösi járás) közeli halastónál. A támadás után az egyik horgász fejét össze kellett varrni. Tovább »

2017. június 8-án egy horgásztárs bejelentése alapján a Tisza-tó Poroszlói-medencéjében, a Fűzfás-Morotva madármegfigyelő felőli végén, halászati őrök egy jogosulatlanul kihelyezett nyakzóhálót szedtek fel. Tovább »


hirdetés

Gyakorlott horgászként van fogalmam arról, hogyan zajlik az ellenőrzés a parton, sőt érkezett már hozzám halőr a víz felől is, de, hogy egyszerre mindkét helyről várhatom őket, ezt eddig csak elméletben játszottam le magamban. A múlt vasárnap azonban erre is akadt példa a Keleti-főcsatornán, ahol a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége tartott hivatalos megnevezéssel, vízi rendészeti akciót. A részletekről Csengeri Imrét a szövetség szervezési és kommunikációs munkatársát kérdeztük. Tovább »

Országosan is ritka folyóvízi versenypályát adtak át vasárnap a Keleti-főcsatorna Balmazújváros és Hajdúböszörmény közötti hídja mellett, ahol ebből az alkalomból kétfordulós versenyt is szervezetek. Tovább »