Horgász akciók 920

garda címkével megjelölt cikkek

 

 

Ismét a Tiszán. Az elővirágzást jelző kósza hírek alapján megint felkerekedtünk és egymást követő két és fél délután szerencsét próbáltunk és rendet vágtunk a terülj-asztalkámtól megrészegült balinok és gardák közt. Tovább »

Már a cím is jelzi, hogy nem a szokásos, pergetős, ragadozós dunai lazulás következik, de tény, és mindig újra és újra rádöbbenek, hogy egy jó balatoni bolognai peca a kőgátról legalább annyira kedves a szívemnek, mint mikor a süllő rázza a fejét a Dunán. Tovább »

Már egy egész hónap eltelt úgy, hogy nem voltam horgászni, kezdtek jelentkezni az elvonási tünetek, ezért hétvégén muszáj volt horgászni mennem. Egy barátom halk hangon megjegyezte, hogy szépen lehet fogni a gardát. Na, több nem is kellett! Pénteken iskola után elmentem a horgászboltba és beszereztem a kellékeket, csontit, úszót, ólmokat, világítópatront. Tovább »

 

Tihanyban egy érdekes halszobor áll a kompkikötő parkosított részén. Egy gardát formáz. A gardaszobor többszörösen értékes mementója Tihanynak. Egyben emlékeztet a település történetének egyik központi elemére, a gardahalászatra, és utal a tihanyi látott hal fogásának feléledő kultuszára is. Tovább »

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. hagyományteremtő céllal meghirdeti az első balatoni, több fordulós, csónakos, páros gardafogó bajnokságot. A szeptemberben és októberben megrendezendő négy selejtező verseny 1-3. helyezett csapatai nyerik el az indulás jogát a Tihanyi Gardafesztivál alkalmával kiírt döntőre, ahol több százezer Ft értékű díjakért folyik majd a küzdelem. Tovább »

Az utóbbi hetek halpusztulásai okán nagyon sokan vészharangokat kongattak meg a Balatonon, mondván: valami nincs rendben a vízzel. Valóban, a benne élő hal nem azért pusztul el, mert nem jól aludt előző este, de a halpusztulások okait sem kell minden eddiginél súlyosabb emberi felelőtlenségek vagy sötétben bujkáló hal-ellenforradalmárok számlájára írni. Tovább »

Ha olyan tiszta a Balaton vize, mint még soha, miért a tavasz végi garda- és keszegelhullás? Vagy talán éppen azért? Tovább »

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) az alábbi közleményt adta ki az utóbbi hetekben a Balatonon tapasztalt gardaelhullással kapcsolatosan. Tovább »

Risztov Éva olimpiai bajnokunk még mindig a kórházban fekszik, infúzióra kötve, Gyurta Gergely Európa-bajnokot, a szombati, balatonfüredi nyílt vízi Európa-kupa férfi versenyének győztesét is a László-kórházban ápolták, de már otthon van, kimerülten alszik a cikk megírásának időpontjában, hétfő délelőtt. Fertőzött volt a Balaton vize – és jéghideg… Tovább »

Az elmúlt tíz napban mintegy 20 ezer gardatetemet gyűjtöttek be a Balatonnál, a halpusztulás oka egyelőre ismeretlen - tájékoztatta Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója az MTI-t csütörtökön. Tovább »

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. ez úton tájékoztatja a közvéleményt és a sajtó munkatársait, hogy az elmúlt héttől kezdődően a szokásostól eltérő, nagyobb mértékű gardaelhullás volt tapasztalható a Balatonban. Tovább »

Delphin Mamut harcsázó orsó
hirdetés

Az új végrehajtási rendelet módosított a ponty tilalmi idejét. Az egyébként is megkurtított tilalmi időt még az is rövidíti, hogy hétvégére esik a fordulónap. Tovább »

Május elsejével felszabadul számos halfaj, de a pénteki munkaszüneti napnak köszönhetően hétfőre tolódik május 2-a helyett az új tilalmak kezdete. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »
Deeper Chirp 1200

hirdetés