Horgász akciók 920

természetvédelem címkével megjelölt cikkek

 

Nem kis meglepetésre tudja, hogy mekkora problémát okoz a kapitális pontyok ellopása, elvitele, a téli vermelő helyek gereblyézése, a rossz útra tért horgászokhoz hasonló halászok ténykedése és ellenőrzésük hiánya - nem is hinné az ember, hogy Szűcs Lajos országgyűlési képviselőről, a Pest megyei közgyűlés elnökéről van szó.

 

dén 2013. október 13-án tartottuk a Fekete-víz partján éves szemétszedésünket. Ez már a harmadik alkalom volt, igaz egy új szakaszt tisztítottunk meg. Tovább »

2013. október 19-én tartjuk idei szemétszedésünket a Fekete-víz partjánál. Tovább »

A peca mellett van egy mellékes "mániám". Amatőr szinten érdekel a meteorólógia, és mivel olvasni gyerek korom óta nagyon szeretek, elég sokat olvasgattam a témában. Nem akarok én most mindenkit képzett meteorológussá nevelni, de mivel benne vagyunk a zivatarszezon közepében, talán időszerű ezzel foglalkozni egy keveset. Természetesen vannak olyan weboldalak ahol sokkal részletesebb képet kap az akit érdekel téma. Én csak az alap fogalmakat szeretném tisztába tenni. Illetve azt, hogy a különböző időjárási tényezők milyen hatással vannak pikkelyes barátainkra. Nézzünk hát pár szót, amit sokszor a meteorológusok is használnak, de nem biztos, hogy mindenki érti, hogy pontosan miről is beszélnek... Tovább »

 

A vízügy simán hagyott volna több száz halat kínok között elpusztulni Siófok kellős közepén, de aztán észbe kaptak Tovább »

Állatkínzás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy 53 éves zsombói horgásszal szemben, mert nem ölte meg az egyébként szabályosan kifogott halat a Maty-éri víztározónál. Tovább »

Gázolajjal szennyezik Dunaradvány fölött a Dunát, hét éve telente rendszeresen úsznak a folyón lefele az olajfoltok. Egy halász lett figyelmes a folyó felszínén úszó olajfoltokra még a hétvégén. A gázolajat jellegzetes szagáról azonosította. Dunaradvány polgármestere már a hétvégén értesítette a helyi környezetvédelmi hatóságot, adta hírül a Noviny.sk. Tovább »

Egy szászvárosi festékgyárban volt robbanás kedden, a mérgező füst miatt embereket evakuáltak, a mérgező anyagok pedig a folyókba jutottak. Tovább »

A várhatóan ősztől hatályossá váló új balatoni nádminősítési térkép elkészítésekor a szakemberek azt tapasztalták, hogy nem csökkent, hanem nőtt az elmúlt években a nádasok belsejében, takarásában illegálisan kikötött horgászcsónakok, vitorlások, valamint az illegális bejárók, stégek száma a Balatonban, ezért véleményük szerint a tó szempontjából stratégiai fontosságú nádasok jóval nagyobb védelmére lesz szükség a jövőben. Tovább »

Több ezer atlanti lazac jutott ki a Csendes-óceán vizeibe, amikor megsérült egy akvafarm hálórendszere Washington állam partjainál. Vadvédelmi illetékesek felszólították a horgászokat, hogy a lehető legnagyobb mennyiségű halat próbálják meg kifogni. Tovább »

Az elmúlt hetek 36–38 fokos hőmérséklete nemcsak az emberi szervezetet viselte meg, hanem például a halakét is. A karcagi téglagyári horgásztóba is folyamatosan kellett a vizet szivattyúzni. Tovább »

A jelenség a kora esti órától, alkonyattól figyelhető meg a Duna egyes szakaszainál. Tovább »

Ajándék Timár Mix etetőanyag minden rendeléshez!
hirdetés

Azok, akik szeretik a halrudacskákat, szinte biztosan ettek már cápaharcsát (ismertebb nevén pangáziuszt). A hal ázsiai, viszonylag meleg vizű folyókban él, a rend egyes fajai méteresnél is nagyobbra nőhetnek, mivel könnyen tartható halneveldékben, a világon gazdasági szerepe jelentős. Tovább »

Hatalmas halpusztulást okoztak Szlovákiában a zselízi kis vízerőmű turbinái a napokban. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »
Ajándék Timár Mix etetőanyag minden rendeléshez!

hirdetés