Őszi-téli ruhavásár 2.

Versenypálya már van, a hal még hiányzik

Országosan is ritka folyóvízi versenypályát adtak át vasárnap a Keleti-főcsatorna Balmazújváros és Hajdúböszörmény közötti hídja mellett, ahol ebből az alkalomból kétfordulós versenyt is szervezetek.

Thermoruhák 640
hirdetés

Nem a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségén múlott, hogy minden igyekezetük ellenére nagyon kevés hal akadt a horogra a múlt hónapban elhunyt dr. Veres Ferencről, a szövetséget 40 évig vezető elnökről elnevezett versenypályán.

A két forduló közötti ünnepélyes átadáson Cserepes Norbert Ernő, a szövetség ügyvezető elnöke elmondta, a tagság igénye volt, hogy a Látóképi tározón történt kezelői változás, illetve a Fancsikai tavak kiszáradása miatt alakítsanak ki egy pályát a szövetség kezelésébe tartozó Keleti-főcsatornán. Ez csak a balmazújvárosi önkormányzat partnerségével jöhetett létre.

Ehhez kapcsolódva a város korábbi polgármestere, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a település célként tűzte ki a különböző sportágak támogatását, s horgászat ezen fajtája is ebbe a kategóriába tartozik. Itt jegyezte meg, a tőle telhetőket megteszi azért, hogy a pálya kialakításához utólag támogatást tudjon szerezni a központi költségvetésből. Hogy ez az összeg mekkora, arra az ügyvezető elnök azt válaszolta a Napló kérdésére, hogy másfél millió forintot költöttek rá, de ez nekik szinte erőn felüli vállalás volt, ezért szeretnék, ha utólag megkapnák a beruházásra költött pénzösszeget.

A pálya kialakításához télen ki kellett vágatni mindkét oldalon a nádat, és betonelemekkel illetve karók leverésével stabilizálták a sóderrel borított 34 horgászhelyet.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC ágy + hálózsák szett 1200

hirdetés