Versenypálya már van, a hal még hiányzik

2017.05.01. forrás: haon.hu

Országosan is ritka folyóvízi versenypályát adtak át vasárnap a Keleti-főcsatorna Balmazújváros és Hajdúböszörmény közötti hídja mellett, ahol ebből az alkalomból kétfordulós versenyt is szervezetek.

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szetthirdetés

Nem a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségén múlott, hogy minden igyekezetük ellenére nagyon kevés hal akadt a horogra a múlt hónapban elhunyt dr. Veres Ferencről, a szövetséget 40 évig vezető elnökről elnevezett versenypályán.

A két forduló közötti ünnepélyes átadáson Cserepes Norbert Ernő, a szövetség ügyvezető elnöke elmondta, a tagság igénye volt, hogy a Látóképi tározón történt kezelői változás, illetve a Fancsikai tavak kiszáradása miatt alakítsanak ki egy pályát a szövetség kezelésébe tartozó Keleti-főcsatornán. Ez csak a balmazújvárosi önkormányzat partnerségével jöhetett létre.

Ehhez kapcsolódva a város korábbi polgármestere, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a település célként tűzte ki a különböző sportágak támogatását, s horgászat ezen fajtája is ebbe a kategóriába tartozik. Itt jegyezte meg, a tőle telhetőket megteszi azért, hogy a pálya kialakításához utólag támogatást tudjon szerezni a központi költségvetésből. Hogy ez az összeg mekkora, arra az ügyvezető elnök azt válaszolta a Napló kérdésére, hogy másfél millió forintot költöttek rá, de ez nekik szinte erőn felüli vállalás volt, ezért szeretnék, ha utólag megkapnák a beruházásra költött pénzösszeget.

A pálya kialakításához télen ki kellett vágatni mindkét oldalon a nádat, és betonelemekkel illetve karók leverésével stabilizálták a sóderrel borított 34 horgászhelyet.

Prologic Cruzade horgász székhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »