Megvertek és kifosztottak egy horgászt Győrben

2017.08.01. forrás: o2hir.hu

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat két férfival szemben, akik 2016 májusában Győrben megvertek egy idős férfit, majd megrongálták autóját és abból egyikük a sértett értékeit is elvette.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

A vádirati tényállás szerint a vádlottak a késő esti órákban ittas állapotban érkeztek a horgásztóhoz, ahol a 69 éves sértett horgászott. Mivel a horgásztóban a vádlottak fürödni kezdtek, az idős sértett és az akkor 21 éves férfiak között szóváltás alakult ki, majd a vádlottak rátámadtak a sértettre: őt ütni és rúgni kezdték, majd miután összeesett tovább ütötték és rugdalták testszerte, valamint a fejét is – azt kiabálva, hogy megölik.
Ezt követően az elkövetők a sértett kocsijának estek neki, azt ütötték és rugdalták. Az autó több helyen megrongálódott, abban több mint fél millió forint kár keletkezett. Eközben a sértettnek sikerült a csomagtartóból egy sarlót magához vennie, így mikor a vádlottak újra a sértettre támadtak a sértett azzal védekezett és így sikerült elmenekülnie a helyszínről. Védekezése során a sértett meg is sebesítette az egyik támadóját. A helyzetet kihasználva a másik vádlott a hátrahagyott járműből eltulajdonította a sértett horgászbotjait.

A kifosztást követően az elkövetők a sértettet az utcán utolérték, és újra bántalmazták. A sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A támadás azonban alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló sérülések okozására is.

Az ügyészség az elkövetőket minősített testi sértéssel, minősített rongálással és egyiküket ezeken felül kifosztás bűntettével is vádolja. A büntetési tétel mindkettejük esetében hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »