Őszi-téli ruhavásár 2.

Megvertek és kifosztottak egy horgászt Győrben

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat két férfival szemben, akik 2016 májusában Győrben megvertek egy idős férfit, majd megrongálták autóját és abból egyikük a sértett értékeit is elvette.

Thermoruhák 640
hirdetés

A vádirati tényállás szerint a vádlottak a késő esti órákban ittas állapotban érkeztek a horgásztóhoz, ahol a 69 éves sértett horgászott. Mivel a horgásztóban a vádlottak fürödni kezdtek, az idős sértett és az akkor 21 éves férfiak között szóváltás alakult ki, majd a vádlottak rátámadtak a sértettre: őt ütni és rúgni kezdték, majd miután összeesett tovább ütötték és rugdalták testszerte, valamint a fejét is – azt kiabálva, hogy megölik.
Ezt követően az elkövetők a sértett kocsijának estek neki, azt ütötték és rugdalták. Az autó több helyen megrongálódott, abban több mint fél millió forint kár keletkezett. Eközben a sértettnek sikerült a csomagtartóból egy sarlót magához vennie, így mikor a vádlottak újra a sértettre támadtak a sértett azzal védekezett és így sikerült elmenekülnie a helyszínről. Védekezése során a sértett meg is sebesítette az egyik támadóját. A helyzetet kihasználva a másik vádlott a hátrahagyott járműből eltulajdonította a sértett horgászbotjait.

A kifosztást követően az elkövetők a sértettet az utcán utolérték, és újra bántalmazták. A sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A támadás azonban alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló sérülések okozására is.

Az ügyészség az elkövetőket minősített testi sértéssel, minősített rongálással és egyiküket ezeken felül kifosztás bűntettével is vádolja. A büntetési tétel mindkettejük esetében hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC ágy + hálózsák szett 1200

hirdetés