Horgász akciók 920

Beszóltam

Beszóltam a képedre? Arra, amin a tegnapi zsákmányod volt. A konyhaasztalon. Igen. Azt mondtam, hogy ne így csináld. Ne haragudj, nem megbántani akartalak. Nem akartam, hogy megváltozz. Nem akartam, hogy ne vigyél haza halat. Nem akartam semmit mondani a C&R-ről. Nem akartalak lehülyézni. Semmi mást nem akartam, csak annyit mondani, hogy szerintem ez így nem jó. Elmagyarázom, ha tovább olvasol. Szeretném, ha megértenéd.

Camping - Prologic Cruzade 640
hirdetés

A net bármely felületén komoly, személyeskedő viták alakulnak ki, amikor valaki feltesz egy halas fotót (mondjuk a zsákmányt ábrázolja a vágódeszkán, egy szép halat a garázs előtt vagy földre téve), mások pedig azt mondják, hogy ez nem méltó, nem helyes. Sokan a kép készítőjének védelmére kelnek, hagyjál már a C&R-rel, facebookhorgász (bármit is jelentsen ez…), meg a disznót is megsiratod-e stílusú kommentekkel.

Mondom: Tételezzük fel, hogy a peca a kép készítője számára sem csupán halhúst jelent. Mert ha igen, akkor nincs érvem. Tegye a konyhaasztalra, fotózza le, posztolja. De ha csak egy kicsit is többről van szó, ha a dologban van egy csepp játék, egy csipetnyi a természetből, valami kis zsigeri, ősi dolog. Nos, akkor megérti, hogy mit jelent a zsákmány tisztelete. A legyőzött ellenfél méltóságának megőrzése. Csupán erről van szó.

A vízparton, kézben tartva vagy biztonsággal elhelyezve, élve lefotózott hal iránt a horgászban van tisztelet. Nem mindig sikerül a kép szépen, talán mi magunk sem mutatunk mindig jól rajta, s a zsákmány valós méreteit sem adja vissza minden fotó. De megtettük azt, ami ellenfelünket megilleti. A hazavitt hús értékes és finom. A szabályok adta keretek közt vigyen mindenki annyit, amennyire szüksége van. A vágódeszkára tett, garázs előtt lekapott, földre dobott halról készült fotóban egy dolog nincs. Méltóság. Ezt hiányolom, ezt tettem szóvá. Ennyi.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

miska
4 éve

A gyengébbek kedvéért:ez a cikk nem az elviszem,megeszem,nem viszem ,nem eszemről,hanem a hallal való tisztességes(alázatos) bánásmódról szól.

9
hirdetés (x)

tesó, néha nem ártana a helyesírási szabályzatot is olvasgatnod. :)
vagy igazából bármit, akármit...

8

hülyeség
(már eleve a megfogalmazással próbálod árnyalni a képet: "megfogja, hazaviszi" vs. "kitépi a vízből a szájába kampót akasztva")

mert ha belegondolsz: ha a kifogott halat megkérdeznéd, hogy:
"helló hal, most választhatsz, hogy megöljelek vagy elengedjelek" akkor szerinted melyiket választaná? naugye...

7
méltóságméltóság (fikanick)
4 éve

Erről a méltóságról majd az oroszlán szájában értekezzetek, meséljetek neki a zsákmány tiszteletéről.
Vissza a természethez? A természet nyers, kegyetlen...
Átesünk a ló túloldalára.
Ki a természetesebb, aki megfogja, hazaviszi a halat és megeszi, vagy az aki kitépi a vízből a szájába kampót akasztva csak szórakozásból, majd a sebet lefertőtlenítve visszadobja, hogy újra és újra kínozhassa.
Furcsán hangzik??? Ez is a valóság egy nézete.

6
tesótesó (fikanick)
4 éve

mi is mekesszük mindet, de nem sikerűlt mek értened a cikk értelmét
itt aról irnak hoty ha lefotozod a halat akor legyél tiszteséggel a hal iránt

5

Én pedig hazaviszem, mert zsákmánynak tekintem, és meg is eszem. Nem fogok annyit, hogy elég legyen , sajnos egyre kevesebbet. A halat őseink is ennivalónak tekintették,.Ez az ősi dolog.

4
miska
4 éve

Igazi,lényegre törő cikk,ami nincs túl hosszú lére eresztve.

3
kovferi
4 éve

Maximálisan eggyet értek,gratulálok a cikk írónak.

2
tisza444
4 éve

Nagyon jó írás.
Gratulálok a megfogalmazáshoz.
Természetesen teljes mértékben egyetértek a leírtakkal.

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Camping - Prologic Cruzade 1200

hirdetés