Horgász akciók 920

Beszóltam

Beszóltam a képedre? Arra, amin a tegnapi zsákmányod volt. A konyhaasztalon. Igen. Azt mondtam, hogy ne így csináld. Ne haragudj, nem megbántani akartalak. Nem akartam, hogy megváltozz. Nem akartam, hogy ne vigyél haza halat. Nem akartam semmit mondani a C&R-ről. Nem akartalak lehülyézni. Semmi mást nem akartam, csak annyit mondani, hogy szerintem ez így nem jó. Elmagyarázom, ha tovább olvasol. Szeretném, ha megértenéd.

BLACK FRIDAY napok meghosszabbítva
hirdetés

A net bármely felületén komoly, személyeskedő viták alakulnak ki, amikor valaki feltesz egy halas fotót (mondjuk a zsákmányt ábrázolja a vágódeszkán, egy szép halat a garázs előtt vagy földre téve), mások pedig azt mondják, hogy ez nem méltó, nem helyes. Sokan a kép készítőjének védelmére kelnek, hagyjál már a C&R-rel, facebookhorgász (bármit is jelentsen ez…), meg a disznót is megsiratod-e stílusú kommentekkel.

Mondom: Tételezzük fel, hogy a peca a kép készítője számára sem csupán halhúst jelent. Mert ha igen, akkor nincs érvem. Tegye a konyhaasztalra, fotózza le, posztolja. De ha csak egy kicsit is többről van szó, ha a dologban van egy csepp játék, egy csipetnyi a természetből, valami kis zsigeri, ősi dolog. Nos, akkor megérti, hogy mit jelent a zsákmány tisztelete. A legyőzött ellenfél méltóságának megőrzése. Csupán erről van szó.

A vízparton, kézben tartva vagy biztonsággal elhelyezve, élve lefotózott hal iránt a horgászban van tisztelet. Nem mindig sikerül a kép szépen, talán mi magunk sem mutatunk mindig jól rajta, s a zsákmány valós méreteit sem adja vissza minden fotó. De megtettük azt, ami ellenfelünket megilleti. A hazavitt hús értékes és finom. A szabályok adta keretek közt vigyen mindenki annyit, amennyire szüksége van. A vágódeszkára tett, garázs előtt lekapott, földre dobott halról készült fotóban egy dolog nincs. Méltóság. Ezt hiányolom, ezt tettem szóvá. Ennyi.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

miska
5 éve

9

8
hirdetés (x)

7
méltóságméltóság (fikanick)
5 éve

6
tesótesó (fikanick)
5 éve

5
miska
5 éve

3
kovferi
5 éve

2
tisza444
5 éve

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
BLACK FRIDAY napok meghosszabbítva

hirdetés