Horgász akciók 920

Délegyháza címkével megjelölt cikkek

 

Idén február utolsó hetének már az első felében nagyon evett a fene, hogy dobálhassak kicsit. Gondolataim egyre erősebben azon jártak, hova menjek horgászni hétvégén. Több lehetőséget is számba vettem, köztük volt Háros, a Nagy Duna, Kis Duna, és… Délegyháza.

Erősen alkonyodik, mikor az utolsó litereket szívom a gumicsónakból és egy szúnyog a kézfejemre száll, aztán hirtelen hanyatt vágja magát és töredezett lábai az égnek merednek. Nemes egyszerűséggel agyoncsaptam, majd lepöcköltem és berámoltuk a maradék cuccot az autóba. Irány haza, ez jó peca volt…

 

Ma megint legalább annyira kevés voltam, mint ahogy a mondás tartja, erdőtűzhöz a vízipisztoly. Két kapásból két ponty tépett meg a kis tavamon... Ráadásul tegnap az utolsó (talált) kapásjelzőmet is elvesztettem, úgy hatvan méternyi zsinórral és vele azt a végszereléket, amiben az etetőkosár megvolt vagy tizenkét éves ... (Költhetek megint rá). Bár akkor a kárászok gyönyörűen ettek, de valahogy mégis bosszantott az a kihúzós kapás. Bevágáskor a műanyag bottartóvillába akadt a zsinórom és helló, elszakadt, a kutyafület pedig valószínűleg örökre elnyelte a tó. Korholtam magam rendesen, főképp hogy - hogy lehettem ekkora barom, amiért azt a szart bottartót megvettem. Akkor még egy pontyhoz is volt szerencsém, úgy tíz másodpercig, mert az úszós horga kiakadt. Azt fel sem vettem. Tovább »

Kétségkívül vannak hátrányai is annak, mikor a horgászember párja is igazi horgásszá válik. A tünetek szinte észrevétlenül jelentkeznek és egy óvatlan pillanatban már csak azt veszed észre, hogy az életed részei lesznek. Tovább »

A március valahogy nem a szerencse hónapom. Az évek során bármivel próbálkoztam, bárhol, bármilyen halfajra, szinte sosem jártam sikerrel. A tavalyi hóviharos, autóban rekedős tavaszkezdet után mondjuk ez nem is csoda, de az idei március már sokkal barátságosabbnak bizonyult. Tovább »

A hétvégére végre ismét gyönyörű időt jósoltak. Ideje volt már, mivel a múltkori izgalmak csak fokozták a bennem rejlő szenvedélyt. Abban biztos voltam, hogy hol fogom eltölteni a szombati napot, a kérdés csupán az volt, hogy kivel. Péntekre azonban ez is tisztázódott, hiszen a délutáni csendet Gergő barátom hívása törte meg. Hamar tisztáztuk a részleteket és lélekben már fel is készültünk a másnap kihívásaira... Tovább »

Úgy indult a dolog, hogy megígértem Mathieu barátomnak, elviszem egy csónakos feketesügerezésre Délegyházára. Természetesen Mathieu fia, André is helyet kapott a csapatban, hisz egy ilyen kalandból egy tehetséges horgászpalánta nem maradhat ki. A tervünk az volt, hogy tekintettel a közelgő dunai kősüllős, süllős pecákra Mathieu kipróbálja a drop-shot technikát Délegyházán, feketesügerekkel. Mindehhez Laci barátom biztosította a csónakot, Zé-vel együtt a helyismeretet is, én meg a technikát adtam. Tovább »

Beköszöntött a már oly régóta várt tavasz! A nappalok jól érzékelhetően meghosszabbodtak és a hőmérséklet is kezdett elviselhetőbbé válni. Egyre jobban mozgatta a fantáziámat, hogy vajon a melegedés hatására aktivizálódtak-e imádott halaim, a fekete sügérek. Az első fogásokról tudomást szerezve, véglegesen eldöntöttem, hogy a hétvégén részemről is rajtolni fog a 2014-es fekás szezon... Tovább »

A hétvégének egy célja volt, felavatni újdonsült Fishing Time pólómat... A kalandnak, ki mással vághattam volna neki, ha nem méltán híres barátommal; Berzával. Eredeti célunk domolykózás lett volna, de mivel a jó öreg Duna, elmosta terveinket, így ismét a fekete sügerekkel kellett randevúznunk... Tovább »

-Máté, követi a basyd, le fogja szedni... Valahogy, így kezdődött el, az a bizonyos pár perc, amely nagyban megalapozta a nap további hangulatát. Mikor békám ráesett, egy tökleveles közepére, még nem tudtam, de valahol már éreztem, hogy ezt a dobást, nem fogom egyhamar elfelejteni! Tovább »

DAM XTherm termoruha szett 640 34e
hirdetés

Egy átlagos napnak indult; meleg volt, jól éreztük magunkat, és fogtuk a halakat. Aztán, egy másodperc alatt minden megváltozott. Fejemet szomorúan szegtem le, és némán gondolkoztam, hogy vajon mit kellett volna másképp csinálnom... Tovább »

Születésnapomon igyekszem eltűnni valahova és valami olyat csinálni, amit szeretek. Lehetőleg ki a városból, a tömegből, hogy picit kiszellőztessem a fejem, még jobb, ha horgászni is tudok közben. Tovább »

 

A halak nem éreznek fájdalmat, még akkor sem, ha horogra akadva keservesen vergődnek - állapították meg egy új kutatás szerzői. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett 1200 34e

hirdetés