Közös szenvedély és a véraláfutás

2014.06.27. forrás: Ladányi horgászok

Kétségkívül vannak hátrányai is annak, mikor a horgászember párja is igazi horgásszá válik. A tünetek szinte észrevétlenül jelentkeznek és egy óvatlan pillanatban már csak azt veszed észre, hogy az életed részei lesznek.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

Egy hogászvizsga, egy éves területi jegy a favorizált vízre, a kölcsönadott horgászbot már kevés, a meglévő műcsalik tömkelege eltörpül, a fogós wobblerekből soha sincs elég. Következnek majd az új felszerelések beállításai, a környékünk boltjainak szegényes felhozatalából, a szerintem fogós színű plasztikcsalik vásárlásai, amiknek a színösszeállításaitól a falra mászol, mert egynémelyik úgy néz ki, mint egy legalább három napos véraláfutás a jobb szem alatt egy igazi kocsmai verekedés miatt ... és amitől még dobsz egy hátast, még fogós is. Újabb vagy inkább finomított módszerek választása esetén nem lesz elég egy horgászbot vagy horgászfelszerelés megvétele, mert ha neked is, akkor nekem is ... és bizony ezen a ponton (21) már az igények rég különböznek, amiből egyenesen következik, hogy e nemes hobbi körüli tényezők rendesen megnövekednek.

Nemrég kézhez kapott új pálcákat tesztelünk. Nem is máshol mint Délegyen. Mindkét bot ul kategória, azonos orsókkal és 006 - os nanóval töltve. Nálam 12 - es a fluorocarbon előke, míg páromnál 17 - es.

Érkezés kora délelőtt, feszített víztükör és a parti sáv körbe atom merő szösz. Nem leszünk miatta öngyik helyette az egyes tó legnépszerűbb stégjére lépünk. A másodikat dobjuk mikor Szandi hirtelen bevág és megkezdi a fárasztást, én pedig a fotózást. A lábam megremeg mikor a hal szájában felfedezem a véraláfutást. Nem hiszem el, ezt minden ragadozóhal szereti. Azért sem rakom még most se fel!

Csodásan telik a délelőtt, sétálunk a tó körül, minden helyen próbálkozunk, a sügerek nem zargatnak a jelenlétükkel, inkább a zsinórra felrakódott szöszcsomókkal bajlódunk.

Enyhe szellő érkezik és eltünteti a szöszt. Egy sügim mindjárt a tornabemutatójával vesz tőlem búcsút. A mutatványt 10 pontosra értékelem.

Visszasomfordálunk a kiinduló ponthoz és mit látunk, a letisztult szöszmentes vízben? Bizony itt szerelem dúl.

Nyilván az új világból ideszármaztatott halakra a legjellemzőbb párosodási forma, hogy tisztára seprik az aljzatot. Eddig csak a pisztrángsügereknél volt szerencsém látni, de most egy ismertebb halfaj is tanúbizonyságot tett róla. Párom nem győz rajtuk csodálkozni és videót készít. Jómagam a horgászat mellett döntök és milyen jól teszem, mert a naphalak szexjelenetei közé beleférkőzik egy sügér fárasztása is.

Új erőre kapok és bőszen folytatom a horgászatot, ami nem tart soká. Nem messzire tőlünk egy fadarab repül a vízbe, amit nem is követhet más, mint egy semmiről sem tehető fiatal, játékos kedvű kutyus. Az idősebb női hangú gazda hiába ad tiltó parancsot, a fadarab újra és újra repül ... Nem értjük így a dolgot, de a részvételt ezennel megköszönjük.

Nem mondhatnám, hogy elsöprő sikert arattunk, de a célunknak éppenséggel megfelelt. Végül is az új cuccok bebizonyították, hogy lehet velük halat fogni, de lehet, hogy ez nem is igazán számított. Ami számított az az, hogy együtt horgásztunk, mégpedig úgy ahogyan mi szeretünk.

Az pedig, hogy vannak hátrányai, ha mindkét fél horgász?

Tudjátok mit?

Felejtsétek el!
 

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »