Sárga tengeralattjáró

2013.07.02. forrás: VadatHalat

Születésnapomon igyekszem eltűnni valahova és valami olyat csinálni, amit szeretek. Lehetőleg ki a városból, a tömegből, hogy picit kiszellőztessem a fejem, még jobb, ha horgászni is tudok közben.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Most is így volt, igaz nem teljesen. Nem tudtam szabadságra menni, csak egy munka előtti és utáni horgászatra futotta. És a "ki a városból" is csak félig sikerült, Délegyházáig jutottam.

Hajnalban nem jártam sok sikerrel, popperre 3 kapás, de mindegyik leakadt - igaz elsőre abban sem hittem igazán, hogy a víz tetején idétlenül lubickoló, polifoamból faragott, pár tollból és gumilábból álló "izé" érdekelheti a halakat, szóval ez már félsiker és majd még próbálkozom.
A horgászat vége felé egy valószínűtlenül nagy sügér szájából húztam ki a streamert, akadás nélkül...
 

...így aztán alig vártam, hogy végezzek a munkámmal és visszatérjek "bosszút állni".

Kajak felfújás, átöltözés kb 5 perc és már csobbantam is a vízbe. Bár délutánra már nem olyan nyugodt a világ, mint hajnalban, de szerencsére a tutinak gondolt hely, messze volt a fürdőző tömegtől, így nyugodtan dobálhattam.
Igyekeztem pár jónak gondolt helyet végigdobni és a lehető legkevesebb időt evezéssel tölteni.

Szerencsém volt, pár lekövetés és jóval több érdektelenül úszkáló sügér után végre valaki kopogtatott a zsinór végén.

Jöhetne a "horgász szakírós duma", hogy "ült a bevágás, a finom pálca perecbe hajlott és az életéért küzdő hal elemi erővel indult el a víz alatt"... De ennyire azért nem volt drasztikus. :-)

De inkább éljétek át Ti is, ahogy megindul a hal, görbül a még jóformán halat sem látott 8-as bot, recsegve fut a zsinór az orsóról és szépen lassan forog a kajak a hal felé.
Baromi jó volt. Nagyon hiányzott már ez. Igazi születésnapi ajándék. :-)

Szép lassan azért magamhoz húztam a halat, kiemeltem és kis méricskélés /35 centi plusz persze a farka :-) / és fényképezés után visszaengedtem.
(Meglepődtem, hogy a kajakon csendben pihenő és hullafáradtnak tűnő hal, amint vizet érzett maga körül hirtelen csapással, fröcskölve úszott tovább. Semmi élesztgetés, pihengetés nem kellett neki.)

Ennyi volt. Párat köröztem még a nádszigetek körül, figyeltem az ide-oda úszó pontyokat és amurokat,
majd elindultam haza, hogy igyak pár fröccsöt. :-)

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »