Horgász akciók 920

Dráva címkével megjelölt cikkek

 

 

Tomi szezonzáró drávai kuttyogatásra invitált, és hát az ilyen csábításnak nehéz ellenállni. Olyan szinten felkeltette az érdeklődésemet, hogy az UL csalikat is otthon hagytam Pécsen, de még monofilból is csak valami sodron merevségű 0,19 körülit vittem magammal. Tovább »

Most valami igazán figyelemfelkeltő bekezdéssel kéne előrukkolom, hogy itt tartsam mindenkinek a figyelmét a bejegyzésemen. Ezt nem teszem meg, mert a Dráva partján töltött kilenc nap alatt nem sikerült „Big fish-t” fognom, pedig milyen jó lett volna, persze hamar kijelenthetem, pikkelyes lett a kezem és örömöm is leltem a fogásaimban. Partra terhelhettem kedvenc halam és az arany hasú pikkelyesek közül is, tehát elmondhatom, hogy nem volt betlis a túra, ha ez csak és kizárólag halfogás szempontjából nézzük. Tovább »

Egy vad és lakatlan sziget partján várom, míg Laci kiszabadítja pontyzsákjából a nemrég fogott bajszosát. Nem csak én, hanem a kutyája is izgatottan érdeklődött, aki ott sürgött-forgott gazdija lábainál. Tovább »

Az óra mutatói már lassan a nyolc óra felé közelítettek, mikor Drávaszabolcsba értünk, a találkozási pontra. Igen, az a magyar-horvát határállomás. Őszintén bevallom, még nem jártam itt, de nyugalom, nem zsákkal a fejemen érkeztem úgy, mint a filmekben. Tovább »

Elmegy a délelőtt Tom Wolfe Amerikájában, vaskos a könyv, de túl százon azt mondom, csak 600 oldal, jó, a fene egye meg, jó nagyon! Zseniálisan megrajzolt karakterek, életszerűen lüktető történések, társadalmi görbe tükör, minden, mit vártam,végre, az utóbbi időben belefutottam egynéhány könyves csalódásba, billen helyre a mérleg. Tovább »

Avagy, hogy NE használd a gumihalat és a mobil fényképezőgépét a vízparton! Tovább »

Olvad a hegyekben a hó, szépen megy felfelé a Dráva. Úgy tűnik, meg sem áll 500-ig. Valahogy most nem zavar annyira a dolog, kiderült, hogy a tavalyi ódzkodás majré volt csupán, 300-as víznél szépen ment az evezés, csak akarni kell (meg ledobni néhány felesleges kilót). Tovább »

Hajnali három után kicsivel csörgött az óra. Ez az a pillanat, amikor megingok. Volt már, hogy sikerült lebeszélnem magam. Most szerencsére nem. Amíg a kávét szürcsöltem, vettetem még egy utolsó pillantást a vízállásra, nem történt-e valami végzetes az éjszakai órákban. A horvátok óránként leolvassák. Beültem az autóba, a pakolást még az este letudtam. Étellel, itallal viszont nem készültem, útba ejtettem egy Tesco-t. Biztos a feledékeny horgászok miatt éjjel-nappalos. Tarthatnának csontit. Tovább »

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett
hirdetés

 

Csukatelepítési lázban ég az ország. A Tisza-tó és Balaton utána a Vasi vizekbe 50.000 db és a Drávába 15.000 db csuka került. Tovább »

A héten a Dráva folyóba, drávaszabolcsi kikötőnél ponty kihelyezés történt, összesen 1000 kg összsúlyban. Tovább »

A Dráva folyó Vejti kikötő szakaszán egynyaras harcsákat telepítettek. Tovább »

A Baranya Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztálya (a továbbiakban Kormányhivatal) 2015. augusztus 18-án bejelentést kapott a Kémesi Horgász Egyesülettől, mint a Dráva folyó Kisinci-holtágának halgazdálkodásra jogosultjától, hogy a vízterületen tömeges halpusztulás történt. Tovább »

A Dráva folyó Fekete-víz torkolatánál június 17-én 10.000 db előnevelt harcsa került kihelyezésre. Tovább »

Május másodikán a Dráva folyó Felsőszentmártoni mellékágánál előnevelt süllő került kihelyezésre, összesen 5000 db. Tovább »

Jó hír a Dráva folyó Baranya megyei szakaszán horgászóknak: a Horgász Egyesületek Baranya megyei Szövetsége megállapodott a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatósággal, 2015 évben a felnőtt éves területi engedéllyel együtt töltésközlekedési engedélyt is kapnak a horgászok. Tovább »

Dráva folyó Baranya megyei szakaszára megváltott éves területi jegyek érvényessége is kitolódik 2015. január 31-ig és a Pécsi-tóra is ugyanez vonatkozik! Tovább »

Prologic Cruzade horgász szék
hirdetés

November 24-én a Dráva folyó Vejti kikötő részén 2000 kg kétnyaras pikkelyes nyurga ponty került kihelyezésre. Tovább »

November 14-én a Dráva folyó drávaszabolcsi kikötőjénél egynyaras harcsa telepítés történt. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »
Prologic Cruzade horgász szék

hirdetés