Horgász akciók 920

szilvaorrú keszeg címkével megjelölt cikkek

 

Idén a WalterLand Team versenyzői a szokottnál is többet horgásztak folyóvízen, hiszen több nagy hazai és nemzetközi versenyt is rohanó folyón rendeznek 2014-ben. Csillag Laci szerint ez az egyik legösszetettebb és legnehezebb ráadásul legélvezetesebb finomszerelékes módszer, így egyszerűen nem lehet eleget gyakorolni. A Duna fővárosi szakaszának egyes részei erre kiválóan megfelelnek, mert áramlási viszonyai és halfaunája is igen változatos, jól fogható a márna és a paduc, de a dévér mellett jelen van a szilvaorrú keszeg is, amelyek tipikus folyóvízi halak, a maguk sajátos viselkedésével.

 

A történet valamikor 2005-ben kezdődött. Álltunk Tímárnál a Tisza partján, gumicsizmánk bokáig süllyedt az agyagba. A folyó meredeken mélyült a csizma orrától, a meghorgászott távon 5 méternél is mélyebben szaladt előttünk. Polyák Csabi mellettem készségesen magyarázott a bolognai botos pecáról, amit azonmód be is mutatott, én pedig rögtön gyakorolhattam. Keszegeket fogtunk, karikákat és néhány dévért. Nagyon tetszett az a horgászat, hosszú idő után az első folyóvízi élményem volt. Tovább »

Ennyi jutott a tavasz első valódi (azaz a halakkal közös…) pecájára, de nem is kellett több. Tényleg Tovább »

Megvan az első! Mondom: MEGVAN!!! Évek óta az egyetlen igazi vágyam az, hogy megfogjam ...vagyis elérhető kategóriában. Merthogy szeretnék én Tarpont is fogni, csakhogy azért nem a Dunára kell leugrani. Tovább »

Az elmúlt hetekben átvette felettem a hatalmat a munka. Tényleg. Reggeltől estig, látástól Mikulásig. Hétköznap, hétvégén. Nem panaszkodom, addig van pénz, ameddig munka van. Viszont lemaradtam két pecával, ezeket zanzásítottam ide alább: Tovább »

Dunai pecáim legtöbbjét a fővárosi szakaszon művelem, ám időről-időre ellátogatok a Budapest fölötti részekre is. Valahogy úgy alakult, hogy az idő előrehaladtával egyre távolabb kerültem. Így horgásztam Dunakeszinél, Gödnél, Szentendrénél, de ezúttal még tovább jutottam. Nem először jártam erre, néhány hete egy kedves horgászcimbora társaságában voltam itt először. A környék, s maga a hely gyönyörű, nem mellesleg halak is járják szép számmal. Tovább »

Reggel fél hat. Beöntöttem a kocsi hátuljába az összes motyót. Indulok. Amíg a hely felé tartok, van idő felvázolni, mi történik majd. A dolog – számomra – tavaly tavasszal kezdődött, mikor is volt szerencsém Gáborral együtt pecázni a Csőhídi pályán. Tovább »

 

Az új végrehajtási rendelet módosított a ponty tilalmi idejét. Az egyébként is megkurtított tilalmi időt még az is rövidíti, hogy hétvégére esik a fordulónap. Tovább »

Május elsejével felszabadul számos halfaj, de a pénteki munkaszüneti napnak köszönhetően hétfőre tolódik május 2-a helyett az új tilalmak kezdete. Tovább »

Az új halgazdálkodási törvény rendelete módosította egyes fajok tilalmi idejét, és újabb fajokat véd 2014-től az ívási időszakban, így április 15-től tilalom van május 31-ig a következő halfajokra: domolykó, márna, garda, jász, szilva, paduc. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »
D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett AKCIO

hirdetés