Horgász akciók 920

bolognai címkével megjelölt cikkek

 

Európában több nemzet is aktívan űzi a hosszú, gyűrűsbotos horgászatot. Ez a metódus méltán közkedvelt, hiszen a felszerelés terjedelme és súlya is csekélyebb, és egyes szituációkban eredményesebb, mint egy match vagy rakósbot. Az olasz specialitás szerb változatának bemutatásra kértem fel Ambrus Tibort, aki egy tiszai folyószakaszt választott a teszthorgászat helyszínéül.

 

A történet valamikor 2005-ben kezdődött. Álltunk Tímárnál a Tisza partján, gumicsizmánk bokáig süllyedt az agyagba. A folyó meredeken mélyült a csizma orrától, a meghorgászott távon 5 méternél is mélyebben szaladt előttünk. Polyák Csabi mellettem készségesen magyarázott a bolognai botos pecáról, amit azonmód be is mutatott, én pedig rögtön gyakorolhattam. Keszegeket fogtunk, karikákat és néhány dévért. Nagyon tetszett az a horgászat, hosszú idő után az első folyóvízi élményem volt. Tovább »

Mi maradt ki az El Classico-ból? A ponty és a balin. A balinokkal nem tudom mi van, lehet, hogy menedékjogot kértek és kaptak valamelyik olyan európai országtól, ahol nem lesz belőlük halliszt a csirkéknek, a lényeg, hogy nyomukat sem látni. De a ponty neve mellé végre odakerült az X. Tovább »

Nem is menne ez már másképpen. Alkatomnál fogva. Nem tudok semmit félig csinálni. Ha az van, hogy bulizunk és pecázunk, akkor bulizunk és pecázunk. Nem csinálunk mást. Ez azzal jár, hogy olyan egyébként szokványos elemei a napnak, mint étkezés, alvás, pihikézés, fürdés, kimaradnak. 48 óra nem elég minderre. Tovább »

Már a cím is jelzi, hogy nem a szokásos, pergetős, ragadozós dunai lazulás következik, de tény, és mindig újra és újra rádöbbenek, hogy egy jó balatoni bolognai peca a kőgátról legalább annyira kedves a szívemnek, mint mikor a süllő rázza a fejét a Dunán. Tovább »

Nos igen, nem számolom a vasárnapot, amikor 8 körül értünk a kőre, a jó helyeken ültek és volt 3 bodorkám, ha a hétfőt és a keddet veszem, amikor, ahogy illik 5-kor már kint voltunk, 5:30-ra már bent volt az úszó patronnal, szóval, ha ezt a két pecát nézem, akkor összesen 3 kapásom volt. Tovább »