Horgász akciók 920

Hírek

Módosították a Balaton-törvényt, amely a Balaton Fejlesztési Tanács szerint nem lazult fel, csak ésszerűbb lett. Véget ér a csónakosok zrikálása, de csak átmenetileg. Tovább »

Az Európai Halászati Alap (EHA), valamint a nemzeti társfinanszírozás keretéből összesen mintegy 860 millió forintos támogatás odaítéléséről döntött a Vidékfejlesztési Minisztérium. Halászati beruházásokra 25 kérelmező kap ebből az összegből. Tovább »

Mai határozatával a Heves Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága 2013. április. 15-től visszavonja a Tisza-tóra vonatkozó általános halászati, horgászati tilalmat. Tovább »

A „beszállító” orvhorgász és a tőle halat felvásárló vendéglősök is megbuktak Balatonberényben. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. úgy kommentálta az esetet: igen ritka, amikor az orgazdát is sikerül lefülelni, ahogyan ez most történt a rendőrségi akció keretében. Tovább »

A Heves Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának határozata alapján 2013. április 13. 0:00-tól a Tisza-tavon általános halászati, horgászati tilalom lép érvénybe. Tovább »

Az ivadéktelepítés előkészítése hónapokkal ezelőtt kezdődött társaságunknál. A csukafogások csökkenése alapján született meg az a döntés, mely szerint a halgazdálkodási tervünkben rögzített ragadozóivadék-telepítést idén csukából teljesítjük, tekintettel arra, hogy a süllő és a harcsa természetes szaporodása biztosabb a Tisza-tavon. Tovább »

Kisköre, 2013. április 9., kedd (MTI) - Megújítják a Tisza-tó vízrendszerét, a 6,6 milliárd forint beruházásával megvalósuló Komplex Tisza-tó Projekt stabilizálja a Tisza-Kőrös-völgy vízgazdálkodását, javítja a térség mezőgazdasági termelésének biztonságát, és megóvja az ökológiai sokszínűséget - mondta a vidékfejlesztési miniszter kedden a Heves megyei Kiskörén, ahol elhelyezte a fejlesztés alapkövét. Tovább »

Újabb élelmiszerek ügye válthat ki felháborodást Európában az elmúlt hónapok lóhúsbotránya után. Egy friss vizsgálat alapján a halból készült termékeknek akár a harmadát is félrecímkézik a európai országokban. Az erről szóló jelentés szakértők szerint gazdasági és egészségügyi szempontból is nagyon aggasztó. Tovább »

Minn Kota elektromos csónakmotorok
hirdetés

Sokan, több mint 310 ezren horgásznak Magyarországon, és neves színészek, sportolók, írók mellett immár egy köztársasági elnököt is adtak az országnak a horgászok, a halgazdálkodási szabályozásunk úgy fest, mintha inkább a halászok országa lennénk. Tovább »

Siófok, 2013. április 2., kedd (MTI) - A Balaton vízszintje az esőzések hatására esetenként napi két centimétert is emelkedik, ezért a Közép-dunántúli Vízügyi igazgatóság szakemberei megkezdték a felkészülést a Sió-zsilip megnyitására, amire április végén, májusban lehet számítani - tájékoztatta a vízügyi igazgatóság vezetője kedden az MTI-t. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »
Deeper Chirp 1200

hirdetés