Horgász akciók 920

Pó folyó címkével megjelölt cikkek

 

Harcsa, Olaszország, Pó folyó. A legtöbb horgász ezt a három dolgot összekötve arra a végeredményre jut, hogy ott könnyű! Ezt azért megcáfolnám. Az igaz, hogy a legtöbb vadvízhez viszonyítva jelentősebb halállománnyal rendelkezik a vidék, de ez nem azt jelenti, hogy elég bedobnunk a csalit, és máris tépi a botot egy bestia. Amennyiben minden ideális, nem apad a folyó, esetleg van egy kis áradás, nem világít a hold, a frontok nem adják egymásnak a kilincset, akkor igen jó eséllyel tudunk barátságot kötni a bajszosokkal. Azonban, ha ezek a feltételek nem adottak, rendesen meg kell küzdeni a kapásokért, és még nem is beszéltünk a helyismeretről.

 

Immáron harmadik alkalommal keltünk útra, hogy harcsák után áhítozva, próbára tegyük szerencsénket a Pó deltában. Eddig egyszer sem tértem haza fogás nélkül, ám igaz, degeszre sem fogtam magamat az olasz folyón. Két éve csónakba húzott 47 kilós harcsám emléke már lassacskán a múlt homályába vész. Ezidáig egyszer sem fogtunk ki ideális körülményeket.... többnyire erősen apadó vízszint fogadott minket, így minden egyes kapásért vért kellett izzadnunk. Sajnos, így alakult ez idén áprilisban is... nemhogy rendkívül alacsony, csökkenő vízállással néztünk szembe ismét, de egy éppen betörő hidegfront is erősen csökkentette harcsafogási esélyeinket. Hiába, ha az ember fél évre előre foglalja le a horgásztúrát, abból kell főzni, ami éppen jut. Mindenesetre, mi nagy elszántsággal néztünk a dolgok elébe. Ha törik, ha szakad, idén sem fogunk hazajönni becsületharcsa nélkül. :o) Tovább »

 

Egy középkori földrengés megváltoztatta a Pó folyását, északra tolva Itália leghosszabb folyóját - erre a következtetésre jutottak a trieszti Nemzeti Oceanográfiai és Kísérleti Geofizikai Intézet kutatói. Tovább »

Február 19-én, csütörtökön került kifogásra a 127 kilós, 2,67 méteres harcsa az olaszországi Pó folyóból. Tovább »

Több, mint 10 éve tart a Pó harcsaállományának mészárlása. Hazai, és szomszédos országok orvhalászai, orvhorgászai lepték el az olasz folyót, hatalmas pénzt fogva harcsafilék tonnáinak értékesítésén. Ennek vetnének véget az olasz hatóságok. Tovább »

Még kitartott Zsédely Attila világrekordja, de ismét egy óriási harcsát fogtak a Pó folyóban. Tovább »

A pünkösdi hosszú hétvége kezdetén még csak 20, csütörtökön azonban már 26 fokos volt a Balaton vize, az azóta tartó hőségnek köszönhetően. A tó átlagvízszintje pedig sose volt még ilyen magas a nyári szezon kezdetekor. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »
Deeper Chirp 1200

hirdetés