Horgász akciók 920

Cápa címkével megjelölt cikkek

 

 

Szerencsére folyamatosan nő azon vásárlók száma, akik tudatában vannak a tengerek túlhalászatával, felismerték annak következményeit, és ugyan nem mondanának le a halfogyasztásról, de szívesebben vásárolnának fenntartható forrásból származó tengeri termékeket. Manapság már rengeteg kiadvány rendelkezésünkre áll, mely segítségünkre szolgál, hogy mely halfajokat érdemes választani, és melyeket nem. Tovább »

 

Az eset Brazíliában történt, a LiveLeak tette közzé néhány órával ezelőtt. Az áldozat az óceánban nyugodtan úszott, amikor rátámadt egy cápa. A támadásról videó is készült, amin az látható, hogy a megvadult állat harapása szétroncsolja a férfi combját, és leharapja a heréit. Tovább »

A Monarchia idején a bulvársajtóban a nyári uborkaszezon örökzöld, visszatérő híre volt a fürdőzőket ijesztgető, hétről hétre felbukkanó „fiumei cápa”. Napjainkban általános meggyőződés, hogy az amúgy is túlhalászott Adriai-tenger cápamentes területté vált. Összeállításunkban áttekintjük, hogy valójában mi is a helyzet cápaügyben a kék Adrián. Tovább »

Több mint tízezer feketevégű cápát (Carcharhinus limbatus) észleltek Palm Beach partjainál. A fajra jellemző, hogy tömegesen vándorolnak melegebb vizekre a téli időszakban, de idén északabbra úsztak. Tovább »

Sydney - Megtermett bikacápán lovagolt az ausztrál halász, Stephen Pateman, aki a nagy kalandról készült fotókat Facebook-oldalára is feltöltötte. Pateman saját bevallása szerint mintegy két órán keresztül fárasztotta a tengeri ragadozót, míg az olyan mély apátiába süllyedt, hogy megtűrte a hátán, bár egyes, az ausztrál lapoknak nyilatkozó szakértők szerint valami turpisság lehet a dologban. A cápafélék ugyanis csak komoly nehézségek árán szelidíthetők, vagy még leginkább sehogy sem, így elképzelhető, hogy a vad, amellyel Pateman kérkedett már erősen döglött volt a meglovaglás pillanatában. Tovább »

Az Etmopterus Benchleyi nevű cápafaj a hatalmas Csendes-óceán ezer méteres mélységében él. Tovább »

Drámai pillanatok játszódtak le Venezuela partjainál. Miközben a parti őrség hajótörötteket próbált kimenteni a vízből, egy cáparaj bukkant fel és megtámadták a bajba jutott embereket. Tovább »

A héten tettek közzé egy ijesztő felvételt egy dél-afrikai szigonyos halász váratlan találkozásáról egy nagy fehér cápával. VIDEÓ! Tovább »

Eredeti felvételek a Loch Balaton réméről a Cinken! Ember méretű hal volt, óriási uszonyokkal és nagyon furcsán viselkedett, aztán elszabadult, de utána is ugyanott keringett. De mi lehetett? Lehet, hogy a Quimby számot fog írni róla! Tovább »

Indul a harcsaszezon!
hirdetés

A dinoszauruszok korára visszatekintő, mintegy 100 millió éves, nagy szájú cápafajra bukkantak kutatók. Tovább »

A Csendes-óceán egyik legaktívabb víz alatti vulkánja a Kavachi. Emberek nem nagyon mennek ezeknek a képződményeknek a közelébe, mert ha épp nincs is kitörés, a víz savas kémhatása és forrósága az úszást lehetetlenné teszi. A Brennan Phillips vezette expedíció a National Geographic megbízásából most mégis elment, hogy megnézze, ugyan miféle élet van egy ilyen víz alatti vulkán környékén. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »
Deeper Chirp 1200

hirdetés