Cápaszerű szörnyet akasztott a Balatonban egy ismert médiavállalkozó

2015.09.21. forrás: cink.hu

Eredeti felvételek a Loch Balaton réméről a Cinken! Ember méretű hal volt, óriási uszonyokkal és nagyon furcsán viselkedett, aztán elszabadult, de utána is ugyanott keringett. De mi lehetett? Lehet, hogy a Quimby számot fog írni róla!

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Az nem kifejezés, hogy X., az ismert laptulajdonos meglepődött, miközben egyedül katamaránozott a Balatonon, Széplak térségében, és egy nagyméretű gumihalat vontatott maga után. (A nem horgász származású olvasók kedvéért mondom, hogy nem felfújható cápára kell gondolni, a gumihal néhány centis, remegős szilikongumiból öntött csali ragadozókra.)

X. aránylag kis szélben haladt, de a kis ólomfejjel felszerelt csalija így is valahol nem sokkal a felszín alatt úszhatott utána. Egyszer csak brutális kapást érzett és elkezdett fárasztani. A zsákmány hamar feljött közvetlenül a felszín alá. A horgászt, aki tapasztalt Balaton-járó, elsőre cápára emlékeztette, bár sejtette, hogy nem cápa lehet. Hanem az, amire minden horgász annyira vágyik titokban: egy Ismeretlen Szörny.

Ami a horgász emlékei szerint igen furcsán mozgott.

X. egyedül volt, és egyszerre kellett a hajót és a halat is irányítania. Az állat - ha állat volt egyáltalán! - ezt kihasználva ügyesen széllel szemben úszott, és pár perc után elszakította az egyébként vastag damilt.

Amikor megmutatták nekem a fenti felvételt, először azt hittem, hogy a videó a fárasztás végéről készült, és nem értettem, miért nem látni soha a botot. Miután beszéltem X.-szel, mindent megértettem. Vagyis igazából egyre rejtélyesebbé vált az ügy.

Kiderült ugyanis, hogy a fenti pár percet X. már azután vette fel, hogy a Lény eltépte a damilt. Utána ugyanis nem menekült világgá, hanem nagyjából helyben maradt, és a felszín alatt úszkálva, kis területen kavarogva igen furcsán mozgott. “Szenvedett” - fogalmazott X.

Nézd meg, milyen érdekes szögben áll a teste a vízben, úgy, hogy ki is emelkedik a farka! Amíg azt hittem, hogy ezek egy fárasztás képei, egyértelműnek tűnt, hogy a hal azért áll így, mert valahol a testébe akadhatott a horog és a pecás erősen húzza-emeli, folyamatosan ellentartva. Na de miért mozog ilyen bizarrul, ha nem húzza senki?

A sztori folytatása, ha lehetséges, még különösebb. X. kihajózott a partra, ahol elmesélte az esetet a kikötő pecás gondnokának, akivel fogták magukat, és együtt kihajóztak újra, mivel X. a mobiljával korábban rögzítette a GPS-koordinátákat. És némi keresgélés után nagy meglepetésükre meg is találták a Szörnyet, ami ott kavargott, de végül nem tudták kiszedni sehogyan sem.

Itt a két fő kérdés:

mi volt ez?

miért mozgott olyan furcsán a Szörny?

Az elsőre az a tippem, hogy vagy egy Ismeretlen Rém, de ha mégsem az, akkor egy hatalmas busa. Az ismert lények közül ekkora méretűre csak a harcsa és a busa nő meg a Balatonban. A mozgása és az úszói alapján harcsa nem lehet, busa talán. Bár a hátúszója mérete így is elképesztő.

A második kérdésre maximum annyit tudok elképzelni, hogy ha busa az Állat, azt valaki korábban már oldalba akasztotta, majd a hal elszakította a damilt, amiből egy hosszabb darabot maga után vonszolt, az pedig rácsavarodott valami akadóra a fenéken. Ez megmagyarázná, hogy miért állt ferdén, miért vergődött olyan érdekesen, miért nem úszott el messzebbre, miért tudott mégis lemerülni, amikor másodszorra el akarták kapni. Ellene annyi szól, hogy egy ekkora busa elvileg szinte bármilyen vastag elakadt damilt el tudna tépni.

De ne csak én tippelgessek, jöjjenek a biológusok, haltanászok, horgászok és foteltudósok! Kockázzatok és érveljetek, mert ki tudja, lehet, hogy most fedezzük fel együtt a Pannon Cápát, és jövőre már forgatócsoportok tucatjai keresik a Loch Balaton Teremtményét!

A Lény még ennél a cinkes posztnál is nagyobb karriert futhat be, úgy tudom ugyanis, hogy az eset annyira megihlette Kiss Quimby Tibort, aki X. haverja, hogy írt róla egy dalszöveget, amiből akár rendes szám is lehet. A Youtube-ra telefonról feltöltött videó a technológia miatt jó szar minőségű, de egy szörnyvideóhoz úgyis ez illik jobban. A készítője azonban fel fogja tölteni HD-ban is. Ha megtörtént, azonnal idecsatolom.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »