Horgász akciók 920

Ferkó József írásai

 

Olyan horgászvizeken ahol a pontyok rendkívül óvatossá váltak, sokszor nem elég a megfelelő horgászhely kiválasztása a sikerhez. Olyan csalit kell a vízbe jutatnunk, amivel eltaláljuk a pontyok szájízét, más módon, más technikával, mint a többség.

Amikor tavasszal megjelennek az első melengető napsugarak minden horgászt a vízpartra parancsolja a jó idő. Aki ilyenkor pontyhorgászatra adja a fejét, és eredményes is szeretne lenni, annak azért pár lényeges dologra oda kell figyelni. Az első és legfontosabb szempont a megfelelő horgászhely kiválasztása.

Az ősz beköszöntével vizeink hőmérséklete egyre csökken, a víz lassan letisztul, a víz természetes táplálékkészlete jelentősen megcsappan. A pontyoknak a téli vermeléshez való felkészülés jegyében fokozódó mennyiségű tápanyagot kell elraktározniuk, ennek következtében intenzívebben táplálkoznak a pocakosok.

Mindannyian voltunk már úgy, hogy éppen egy orsó, sátor vagy felszerelés vásárlása előtt álltunk és nincs róla semmilyen előzetes információk. Időnként nem kevés pénzt szánunk rá, és szeretnénk biztosak lenni abban, hogy a megfelelő cuccot vesszük: jól működik, megbízható és tartós.

Ezen a nyáron egy barátom meghívására látogattam el Romániába egy ismert horgásztóra. Tamás azzal bíztatott a túra elején, hogy 10 kiló alatti példányokkal szinte alig találkozni. Éppen ezért kifejezetten nagyhalas horgásztara készültem, mint szerelékben és etetési taktikában egyaránt.

 

Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett 1200 34e

hirdetés