Horgász akciók 920

JRC minőség és praktikum

Mindannyian voltunk már úgy, hogy éppen egy orsó, sátor vagy felszerelés vásárlása előtt álltunk és nincs róla semmilyen előzetes információk. Időnként nem kevés pénzt szánunk rá, és szeretnénk biztosak lenni abban, hogy a megfelelő cuccot vesszük: jól működik, megbízható és tartós.

Mostani írásomban olyan felszerelésekről szeretnék szót ejteni, melyeket aktívan használunk, melyekről a véleményünk sok-sok nap horgászat alapján alakult ki, bízván abban, hogy választ ad néhány fontos kérdésre, esetleg segítséget nyújt másnak is, hogy helyes döntést hozzon.

Sátor

Azt hiszem, egyet értenek velem, hogy hosszú távú több napos horgászat egyik elengedhetetlen kelléke a sátor. Hála a mai modern kor sátortervezőinek minden évben újabbnál, újabbak kerülnek a vásárlók elé, mind pontosabban kiszolgálva a pontyhorgászok igényeit és elvárásait. Anyagát tekintve valamennyi JRC sátrat úgy tervezik, hogy ellenálljon a legzordabb időjárási körülményeknek is.

A Quad 2G XXL sátor az egyik legnagyobb sátor a JRC termékei között. Előnyei közül kiemelkedik a gyors összeszerelés, és a viharállóság. Ha méretet nézzük, tényleg nagynak tűnik, 180cm-es magasságához 335cm-es szélesség és 360cm-es hosszúság párosul.

Óriás, akár 3 ágyat és rengeteg egyéb holmit elhelyezhetünk, és minden viszontagságtól biztonságban tudhatunk benne. Merevítését tekintve ultrakönnyű, de erős alumínium vázzal rendelkezik, melyen egy speciális technológiával készült Oxford nylon borítást találhatunk. Ideális választás családosoknak, hosszú heteket vízparton töltő horgászoknak, akik szeretik a kényelmet. A sátor különlegessége még, hogy oldalt és hátsó oldalon is van beépítve egy szúnyoghálós ablak, melynek segítségével könnyed levegőmozgást érhetünk el a belső térben, így ha nincs lehetőség árnyékban felállítani, akkor sem fogunk megfőni benne.

JRC Stealth X-lite ágy egy nagy szilárdságú acélkerettel rendelkező termék, extra erős, pontos varrási illesztésekkel ellátott ágy, amely gondoskodik a maximális kényelemről. Stabilitását, 6 egyedileg állítható teleszkópos láb, és az önbeálló sár tappancsok biztosítják.

A JRC Extreme 3D TX minden igényt kielégítő 5 évszakos, nagyméretű hálózsák. Az év 365 napjában használható, különlegességét annak köszönheti, hogy egy belső kicsatolható réteggel rendelkezik, ezért egy hálózsákot használhatunk nyáron, ugyanúgy mint télen. Még az extrém hidegben is jó szolgálatot tesz. A meleg polár béléssel, a leghidegebb körülmények között is biztosítja az állandó meleget és komfortérzetet.

JRC Stealth X lite Raceliner könnyű, praktikus, egyszerű, de még is hihetetlenül kényelmes és szuper erős szék. A strapabíró felülete minden esetben garantálja a maximális kényelmet. Extra stabilitása az erős alumínium vázszerkezeten keresztül, négy egyedileg állítható teleszkópos lábbal, illetve az önbeálló sár tappancsok segítségével valósul meg. 

Nézzünk pár olyan horgászeszközt, melyek nap, mint nap bizonyítanak a kezünkben!

Orsó:
Az amerikai PENN cég Affinity 8000 long cast távdobó nyeletőfékes orsója egyre népszerűbb a horgászok között. A dobon lévő fékrendszer úgy lett megalkotva, hogy félfordulatos tekeréssel gyakorlatilag nyeletőfékesre lehet állítani.

Kapás esetén egy mozdulattal visszaállítható az eredeti fékerő. Zsinórkapacitása (0,18-as fonottból 300 méter és 0,40-es monofilból 400m). Többfunkciós orsó, melyet egyaránt használnak a feeder horgászok és a bojlisok is. Az orsó tökéletesen szigetelt, külseje sós víznek is ellenáll, erős tengelye, belső szerkezete pedig hosszú élettartamot garantál. Egy hajtókarnyi fordulattal közel 1métert húz be, ami főleg a nagy távolságokra történő horgászat során domborodiki ki, mint nagyon hasznos tulajdonság.

A 2015. év újításokat hozott a Affinity orsócsaládban is melyhez a gyártó 2 hajtókart is csomagol a dobozba. A modern orsógyártók ma már szinte kivétel nélkül a lassú dobemelésűre tervezik orsóikat, amivel nem egymás mellé, hanem egymásra fekteti a zsinórszálakat. Dobás során így 15-20%-kal nagyobb távolság érhető el.

Az Affinity orsók dobját két zsinór klips-szel látták el, melynek köszönhetően egyszerre két távolságot is be tudunk becsíptetni az orsón. Jól jön ez, ha egyszerre több etetést alakítunk ki.

Ha jó pontyozó botot szeretnénk, figyelmesen nézzünk szét a palettán! A JRC Powerplay botcsalád mindenki számára elérhető árú termék, 8 féle változatban kapható (2.5lb-3.5lb) között. Mi a 3.9-es, 3.5lb-ás botot használjuk, de meglepően lágy és könnyen kezelhető a többi 3.5lb bothoz képest. A spicc rugalmassága nagyon fontos a fárasztás során, mivel jól leköveti a legvadabb pontyok rántásait, és a dobáskor is megfelelő előfeszítést garantál, de képes kellőképpen felkeményedni, ha egy akadótól kell a halunkat eltántorítani.

A JRC Extrem botcsalád 6 féle változatban kapható (2.75lb-3.5lb) ezek közé tartozik a JRC nagyágyúja, az XLR, amit mi is gyakran használunk. Gerinces, kőkemény bot, ami fárasztásnál mégis kezessé válik, könnyedén megfékezi a halak kirohanásait. Verseny körülmények között már sokat bizonyított, főleg extrém nagy dobásoknál. A bot dobósúly 3-5oz között van számunkra 100-120gr között tartomány a legideálisabb. Így a 140-150m távolságot is el lehet érni.

A JRC Powerplay spod 4.5lb-ás botot főként etetőrakétához és parittyázáshoz fejlesztették ki. Robosztus a kialakítása, kézbe tartva súlyán, akcióján érezzük, hogy nem egy hétköznapi pontyozó bothoz hasonlít. Ennél a botnál nem elsődleges szempont a súly kérdése, hiszen a horgászat folyamán nem tartjuk végig kézben, ebben az esetben a rugalmasság és terhelhetőség a lényeg. Egy spod botnak, abban a rövid időperiódusban, amíg az etetést végezzük, mindent bírnia kell, ez a legfontosabb tulajdonsága. Amikor ezzel a bottal dobunk mindvégig azt érezni, hogy a dobótáv, a pontosság kizárólag a horgásztól függ, a bot semmiféle korlátot nem támaszt, bátran terhelhető!

Ma már annyiféle márka van a horgászpiacon, hogy követni sem könnyű, de a minőség tekintetében óriási a szórás. A JRC termékek a legkiválóbb minőségi osztályba sorolandók, és azon túl, hogy egy életérzés is kapcsolódik a velük való horgászathoz, olyan eszközök, melyek saját minőségükön keresztül képesek a horgásznak is önbizalmat adni.

Ferkó József
JRC Pro Team

 

Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett 45

hirdetés