horgász címkével megjelölt cikkek

 

Már mindenhol karácsonyi zenék szólnak, ami jelzi, hogy tényleg nyakunkon vannak az ünnepek és nem halogathatjuk tovább az ajándékok vásárlását.

Peregnek a napok és lassan elérkezik október harmadik hétvégéje is. Szomorkodhatnánk, hogy vége a nyárnak, de nem tesszük! Jön az ősz, a nagyhalak, a ragadozók igazi szezonja és jön az Őszi HorgászShow is, október 14 és 16. között a SYMA-ban!

Pár hónapja még elképzelhetetlen volt, hogy valaki az éjszaka kellős közepén hirtelen felindulástól vezérelve úgy döntsön, hogy elindul horgászni. Nem indulhatott, mert nem talált az adott helyen éjszaka is nyitva tartó horgászboltot, ahol esetleg jegyet vehetett volna, ezért négy évvel ezelőtt úgy döntöttünk, megreformálják a napi- heti-éves területi engedélyek értékesítési rendszerét.

 

Az elmúlt hetekben épp azon tevékenykedtem, hogy jelentősen megszaporodott horgász-eszköztáramat kicsit karcsúsítsam. Sok botot és egyéb felszerelést adtam el más pecásoknak. Jól ellenpontozza e ténykedésemet az érdekes vagy új angol cuccok vizslatása. A szokásos piacozós poszt. Tovább »

Bocs, de ezt egyszerűen nem bírtam nem leírni. Ez egy igazi, tőről metszett magyar sztori. Az ember szíve időről időre belesajdul, hogy miért kell nekünk mindig ugyanazt csinálnunk, mindig ugyanúgy… Tovább »

A tegnapi sárkányeregető időjárásban Tamás barátommal megejtett első idei közös horgászatunk szép halakat adott a Marcalon, így kézenfekvő volt, hogy ma is a partjára látogatok. Tovább »

Beszóltam a képedre? Arra, amin a tegnapi zsákmányod volt. A konyhaasztalon. Igen. Azt mondtam, hogy ne így csináld. Ne haragudj, nem megbántani akartalak. Nem akartam, hogy megváltozz. Nem akartam, hogy ne vigyél haza halat. Nem akartam semmit mondani a C&R-ről. Nem akartalak lehülyézni. Semmi mást nem akartam, csak annyit mondani, hogy szerintem ez így nem jó. Elmagyarázom, ha tovább olvasol. Szeretném, ha megértenéd. Tovább »

Ha a párod megszállottan horgászik, és még csak most kezded a horgász együttélést, ez a poszt éppen neked szól. Nem szeretném, ha a kapcsolatod megsínylené ez a hobbi, ezért 22 éves tapasztalatomat megosztom veled. Tovább »

Bill már töltött. -Irtó nagy adag-mondta Nick. -De nem nekünk, Wemegde-mondta Bill. -Mire iszunk?-kérdezte Nick felemelt pohárral. -Igyunk a horgászatra-mondta Bill. -Helyes-mondta Nick.-Uraim, emelem poharam a horgászatra. -Mindenféle horgászatra-mondta Bill.-Mindenütt. -A horgászatra-mondta Nick.-Arra iszunk. /Ernest Hemingway: Háromnapos szélvész/ Tovább »

Kezdőként rögtön jön a kérdés, milyen orsót is válasszon az ember fia, ez a kis poszt ebben segít kicsit eligazodni, összeszedni egyszerűsítve a lehetőségeket. Tovább »

Lassan, megfáradtan, a perzselő melegtől kimerülve készülődtünk a közelgő estére. Már alig vártam, hogy a nap elbújjon a horizont mögött és a perzselő kánikulát felváltsa a langyos májusi éjszaka. Tovább »


hirdetés

Az utóbbi években majdhogynem csak pergetőbottal a kézben járom a vizek partját, de néha-néha jól esik kiülni, és órák hosszat a spiccet bámulva a Kis-Duna békésebb egyedeid keresgélni. Ahogy egyre melegszik az idő, úgy lesz egyre több lehetőség erre... Tovább »

Már egy egész hónap eltelt úgy, hogy nem voltam horgászni, kezdtek jelentkezni az elvonási tünetek, ezért hétvégén muszáj volt horgászni mennem. Egy barátom halk hangon megjegyezte, hogy szépen lehet fogni a gardát. Na, több nem is kellett! Pénteken iskola után elmentem a horgászboltba és beszereztem a kellékeket, csontit, úszót, ólmokat, világítópatront. Tovább »

 

Az ország egyik legszebb nagy horgásztava a Pilisvörösvár melletti Háziréti horgásztó. A 25 hektárosnak tartott tavat a Pilisből eredő patakból duzzasztották még a rendszerváltás előtt. A hely rendben van tartva, a szelesebb völgyben mindig friss a levegő, évtizedek óta elég kedvelt horgászhely, maga a főhorgászunk, Áder is jól ismerheti. Tovább »

Úgy ül a panelok előtt a pecás, kezében a horgászbottal, mintha már a Tisza partján várná a kapást. Tovább »

A drónok egyre több területen követelnek helyet maguknak: a pizza- és csomagkiszállítás után a horgászatban is fontos szerephez szeretnének jutni. Tovább »

Természetesen a Duna partján Tovább »

Az 53 éves rendőr fiával indult Galánta mellé egy több napos horgásztúrára - de a megbeszélt időpontban nem tértek haza. Tovább »

Beleesett a horgásztóba és megfulladt egy férfi a Nógrád megyei Cserhátsurányban október 22-én, szombaton, holttestét búvárok emelték ki a vízből. Tovább »

A címben szereplő mondatot ma késő délután közölte velem a fotón látható férfi. A Baracsi-kövek magasságában, vízi rendészeti közös szolgálatban ellenőriztük a horgászhelyét épp elhagyó csónakos horgászt. Az okmányok rendben voltak, ám a ladikban, szájbilincsre felvert két balinnal már más volt a helyzet. Az egyik csupán 35 cm, míg a másik 36 cm hosszú volt csupán. Tovább »

Sorra kapják a bírságokat a tiszai horgászok, mert rossz helyen parkoltak a csónakjukkal. Engedély kell a kikötéshez. Tovább »


hirdetés

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság töltéshasználati díjat vezetett be a nemrég felújított makádi töltésre, aminek aszfaltján közelíthető meg az ország egyik legnépszerűbb horgászparadicsoma. A horgászok lázadnak a 3,8 kilométeres útra fizetendő évi 6000 forintos díj miatt, az engedélyeket ráadásul roppant nehézkesen lehet beszerezni. Tovább »

Egy középkorú férfi holttestét emelték ki a tűzoltók a Perenye mellett található tóból. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés