Tudd, hogy értsd!

Több internetes fórumon is megjelentek olyan információk, miszerint ha Horvátországba megyünk nyaralni, a tengerre nem kell horgászengedélyt váltanunk. Tovább »

Egyre több pergetőhorgász cseréli le a wobblerein a háromágú horgokat egyágúakra. Honnan jön ez az őrület és mi jó van benne? Összeszedtük az egyágú wobblerhorgok három legnagyobb előnyét. Tovább »

Az elmúlt napokban rengeteg kérdés merült fel az idei horgászengedélyek kiadásának csúszásával kapcsolatban. A legtöbb horgász csak félinformációkat hallott, így összeszedtük a leggyakrabban előforduló kérdésekre a válaszokat. Tovább »

Itt az őszi csukaszezon! És bár a csukát rengeteg jó csalival meg lehet fogni, a legszebb példányok (de sokszor a kisebbek is) az akadók, víz alatti tuskók, bedőlt fák környékén tanyáznak. Mutatunk három csalitípust, amivel ezeket a helyeket is meg tudod horgászni úgy, hogy nem fogsz minden második dobásra beszakítani egy (akár több ezer forintos) műcsalit. Tovább »

Na de mi is az a cseburaska (cheburashka), kérdezik sokan. Ez egy speciális ólomfej, ami a pergetőhorgászok körében egyre nagyobb tábort hódít meg. A hagyományos jigfejjel (népies nevén twiszterfejjel) ellentétben itt a horog és az ólom nincsen egybeépítve, így a cseburaskán szabadon cserélhetők a horgok. Tovább »

Sokan kipróbálták, és még több halat fogtak vele. Sokan kipróbálták, és csalódtak benne. Összeszedtük a három leginkább félreértett dolgot a Nanofil zsinórokról. Tovább »

Ha beköszönt a kutyaütő hideg, már csak a legelszántabbak indulnak horgászni. Ragadozókra ilyenkor is sikeresen horgászhatunk, ha odafigyelünk néhány olyan apróságra, amiknek jó időben nem is nagyon van jelentőségük. Tovább »

Szerkesztőségünkbe naponta érkeznek be érdekesnél érdekesebb kérdések (és néha ordas baromságok is :) ) horgászmódszerekről, halakról, vizekről. Most összeszedtük a három leggyakoribbat, amit wobblerekkel kapcsolatban kérdeztetek idén. Tovább »


hirdetés

Szerkesztőségünkbe naponta érkeznek be érdekesnél érdekesebb kérdések (és néha ordas baromságok is :) ) horgászmódszerekről, halakról, vizekről. Most összeszedtük a három leggyakoribbat, amit a gumihalakkal kapcsolatban kérdeztetek idén. Tovább »

Lassan itt az őszi-téli gumihalas süllőszezon. A víz lehűlésével a süllők a mélyebb vizek felé veszik az irányt, és egyre gyakrabban cserkészhetjük be őket gumihalakkal. Vannak napok, amikor szinte zabál a süllő és lehetetlen hibázni, ugyanakkor vannak olyan napok is, amikor - noha érezzük, hogy ott a hal a pályán - csak maszatoló kapások jönnek, vagy még az sem. Összeszedtünk három jó kis trükköt, amik segítségével ilyenkor is kivághatod magad. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés