természetvédelem címkével megjelölt cikkek

 

Nem kis meglepetésre tudja, hogy mekkora problémát okoz a kapitális pontyok ellopása, elvitele, a téli vermelő helyek gereblyézése, a rossz útra tért horgászokhoz hasonló halászok ténykedése és ellenőrzésük hiánya - nem is hinné az ember, hogy Szűcs Lajos országgyűlési képviselőről, a Pest megyei közgyűlés elnökéről van szó.

 

dén 2013. október 13-án tartottuk a Fekete-víz partján éves szemétszedésünket. Ez már a harmadik alkalom volt, igaz egy új szakaszt tisztítottunk meg. Tovább »

2013. október 19-én tartjuk idei szemétszedésünket a Fekete-víz partjánál. Tovább »

A peca mellett van egy mellékes "mániám". Amatőr szinten érdekel a meteorólógia, és mivel olvasni gyerek korom óta nagyon szeretek, elég sokat olvasgattam a témában. Nem akarok én most mindenkit képzett meteorológussá nevelni, de mivel benne vagyunk a zivatarszezon közepében, talán időszerű ezzel foglalkozni egy keveset. Természetesen vannak olyan weboldalak ahol sokkal részletesebb képet kap az akit érdekel téma. Én csak az alap fogalmakat szeretném tisztába tenni. Illetve azt, hogy a különböző időjárási tényezők milyen hatással vannak pikkelyes barátainkra. Nézzünk hát pár szót, amit sokszor a meteorológusok is használnak, de nem biztos, hogy mindenki érti, hogy pontosan miről is beszélnek... Tovább »

 

Szigorúan ellenőrzött körülmények között gyéríteni kell a hódokat - hangsúlyozta a napokban a Földművelésügyi Minisztérium szakállamtitkára. V. Németh Zsolt erről a természetvédőkkel is tárgyalt. Gyors megoldást sürget a találkozón részt vevő Czabán Dávid biológus. Tovább »

A Space World egy Délnyugat-Japánban lévő vidámpark, ahol található egy olyan jégpálya, amibe szó szerint belefagyasztottak több ezer halat. Az állatokból többek között kirakták a "hello" szót, illetve az útirányt jelző nyilakat formáztak belőlük a jég alatt. Tovább »

Az utóbbi időben többen is feltették társaságunknak valamilyen formában a címbeli kérdést, ezért ismét elmondjuk, hogy mi változott ezen a téren. Tovább »

Siker a természetvédőknek, bosszúság másoknak – az állat neve: hód. Tovább »

Egyszerre két Duna-menti településénél is folyt a szennyvíz a Dunába a napokban, ráadásul a hivatalos strand fölött. Leányfalunál néhány óráig, míg Szentendrénél ugyanazon meghibásodás miatt csövön vezették a szennyvizet a Dunába egy napon át. Tovább »

Élősködő rák pusztítja a halakat a Ráckevei Duna-ágon. Eddig 15 mázsa pusztult el. A horgászok azt gyanítják: a horgászszövetség már eleve betegen telepítette be a pontyokat. A szövetség szerint azonban a holtágban fertőződtek meg. Tovább »

Második hete kaszálják Tisza-tó szerte a sűrű növényzetet. A növekvő és a vízfelszínből mind több területet elzáró sulymosokban így egyre több helyen nyílnak ablakok, egyre több helyen maradnak ott az apró haltáplálék szervezetek, a halak és a rájuk horgászók is. A képes beszámolóból kiderül, mely területek tisztultak már meg a felnövő sulyomtakarótól. Tovább »

A Tisza-tavi Sporthorgász K. N. Kft. 2016-ban fokozott mértékben folytatja a halak életterét bővítő, életminőségét javító és a vízi közlekedést segítő tevékenységét, a hínárkaszálást. Tovább »


hirdetés

2016 tavaszán a Tisza nem volt kegyes a törpeharcsa-gyérítést célként kitűző szakemberekhez, hiszen a nagy kiterjedésű öblözetek a hosszan tartó korai áradás miatt ideális táplálkozóterületet biztosítottak a faj számára. Tovább »

Rábólintott a kormány Békéscsaba, Gyula és Békés azon elképzelésére, mely az Élővíz-csatorna rendbetételére irányul. Első lépésként 40 kilométeren a meder kotrása valósulhat meg, kétmilliárd forintból — hangzott el kedden a három település polgármesterei és alpolgármesterei részvételével megrendezett sajtótájékoztatón Békéscsabán, a Körösök Völgye Látogatóközpontban. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés