természetvédelem címkével megjelölt cikkek

 

Nem kis meglepetésre tudja, hogy mekkora problémát okoz a kapitális pontyok ellopása, elvitele, a téli vermelő helyek gereblyézése, a rossz útra tért horgászokhoz hasonló halászok ténykedése és ellenőrzésük hiánya - nem is hinné az ember, hogy Szűcs Lajos országgyűlési képviselőről, a Pest megyei közgyűlés elnökéről van szó.

 

dén 2013. október 13-án tartottuk a Fekete-víz partján éves szemétszedésünket. Ez már a harmadik alkalom volt, igaz egy új szakaszt tisztítottunk meg. Tovább »

2013. október 19-én tartjuk idei szemétszedésünket a Fekete-víz partjánál. Tovább »

A peca mellett van egy mellékes "mániám". Amatőr szinten érdekel a meteorólógia, és mivel olvasni gyerek korom óta nagyon szeretek, elég sokat olvasgattam a témában. Nem akarok én most mindenkit képzett meteorológussá nevelni, de mivel benne vagyunk a zivatarszezon közepében, talán időszerű ezzel foglalkozni egy keveset. Természetesen vannak olyan weboldalak ahol sokkal részletesebb képet kap az akit érdekel téma. Én csak az alap fogalmakat szeretném tisztába tenni. Illetve azt, hogy a különböző időjárási tényezők milyen hatással vannak pikkelyes barátainkra. Nézzünk hát pár szót, amit sokszor a meteorológusok is használnak, de nem biztos, hogy mindenki érti, hogy pontosan miről is beszélnek... Tovább »

 

Marina Šćiban az újvidéki Technológiai Kar tanára régóta foglalkozik a vizek szennyezettségével és a környezetvédelemmel. Elmondása szerint sajnos leszögezhető, hogy a DTD-csatorna, amely 960 kilométer hosszú, Európa egyik legszennyezettebb csatornája. Tovább »

Az előzetes felmérések szerint a Tisza középső szakaszán több mint 1300 köbméternyi hulladékot és uszadékot halmozott fel a folyón levonult jeges árhullám. A katré és a szemét eltávolítása III. fokú kárelhárítási készültség keretében kezdődött meg február 20-án. Tovább »

Pénteken került ki a kormány honlapjára a földművelésügyi miniszter tervezete, amely a védett állatokról szóló rendeletet módosítaná az eurázsiai hódok kárára. Tovább »

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. weboldalán jelent meg az alábbi írás, amit most teljes terjedelmével lekötlünk: Tovább »

Az emberi tevékenység miatt Európában a vizes élőhelyek kétharmada, globálisan pedig 87 százaléka elpusztult a WWF adatai szerint. Magyarország is elvesztette vizes élőhelyeinek döntő többségét – idézi az MTI a környezetvédő szervezetnek a február 2-i Vizes élőhelyek világnapja alkalmából kiadott közleményét. Tovább »

Szigorúan ellenőrzött körülmények között gyéríteni kell a hódokat - hangsúlyozta a napokban a Földművelésügyi Minisztérium szakállamtitkára. V. Németh Zsolt erről a természetvédőkkel is tárgyalt. Gyors megoldást sürget a találkozón részt vevő Czabán Dávid biológus. Tovább »

A Space World egy Délnyugat-Japánban lévő vidámpark, ahol található egy olyan jégpálya, amibe szó szerint belefagyasztottak több ezer halat. Az állatokból többek között kirakták a "hello" szót, illetve az útirányt jelző nyilakat formáztak belőlük a jég alatt. Tovább »

Az utóbbi időben többen is feltették társaságunknak valamilyen formában a címbeli kérdést, ezért ismét elmondjuk, hogy mi változott ezen a téren. Tovább »


hirdetés

Siker a természetvédőknek, bosszúság másoknak – az állat neve: hód. Tovább »

Egyszerre két Duna-menti településénél is folyt a szennyvíz a Dunába a napokban, ráadásul a hivatalos strand fölött. Leányfalunál néhány óráig, míg Szentendrénél ugyanazon meghibásodás miatt csövön vezették a szennyvizet a Dunába egy napon át. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés