Olvasói írások

Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetem, hogy a tél egy nagyon sarkalatos pont minden horgász életében, előkerülnek ilyenkor az előző évek fényképei, egy kis nosztalgiázás, újra végignézzük a horgász videókat, és megkötünk egy évre elegendő horogelőkét. Tovább »

Nincs könnyű dolga annak, aki mostanság próbálná csillapítani halfogás hiányában kialakult (horgász)lázát, ugyanis kint a röpködő mínuszoknak hála a legtöbb állóvíz, de még a kisebb-nagyobb folyók háta is megkeményedett, nem sok lehetőséget kínálva a pecás népnek. Aki elég elszánt, az vág léket a ragadozóknak, mások (köztük én is) az első jelentősebb melegedést várják nyálcsorgatva, amikor végre a természetes vizek ledobják kemény páncéljukat és akár csak néhány keszegecske reményében útnak indulhassanak. De ez a melegedés egyenlőre várat magára, január közepe körül még javában zajlik a Duna is, nemhogy a kisebb vizek. Ha lemegyek kedvenc folyóm partjára, a vízben sajnos nem, de az általa alkotott jeges csodákban tudok gyönyörködni. Közben eszembe jutnak a nem is olyan távoli, de már a múlt részévé érett jobb napok, amik ezekben az ínséges időkben igazi kis csemegék a horgászléleknek, még ha nem is adtak világrengető fogásokat. Tovább »

Az egész úgy indult, hogy egyre inkább szükségét éreztem már egy kis úsztatásnak, így hát délután fogtam a kedvenc bolognai pálcám, egy kiló etetőanyagot meg egy jó marék csontit, bicajra fel és meg se álltam a közeli folyóig. Így október elején már igencsak kezd színesedni a természet, út közben nem is volt hiány a sárgaruhás öreg fákból, bokrokból, de azért akadt még, amelyik tartotta zöld koronáját, emlékeztetve a még egyáltalán nem távoli, de már idejét múlt nyárra. Rangját átvette az ősz, mint uralkodó évszak, egy kicsit hűvösre is fogva magát, a vizeket is lehűtve. Tovább »

Miskolctól nem messze található egy gyönyörű , hidegebb vizű tó , amelyről a horgászok ódákat zengenek. Én is miskolci fiú lennék, sokat hallottam a Hámori-tóról, és a legendáiról, mégis csak 17éves koromban jutottam ki a bükk rengeteg által körbezárt vízre. Tovább »

Eredetileg balinozás volt a célom. Már reggel készűlődés közben éreztem a fogatlan ragadozók kemény ravágásait, de aztán az egész horgászat más irányba ment. Domolykó parádé lett belőle, ami miatt még néhány horgászatot a nagyfejűek becserkészésére szenteltem. Mondhatom, a siker nem maradt el. Tovább »

2015. október 17-e van, szombat. Minden rossz előjel ellenére elindultunk. Pénteken este beszéltem Ferivel, egész héten csukázott. A hét eleje még jó volt, de aztán csökkent az étvágy, péntekre ugyan azt a holtágat tervezték be, mint amit mi szombatra, és ketten egy popperes csukával zárták a hajnali óráktól, fél kettőig tartó pecát. Szóval ehhez képest változhatott is volna a csukák hozzáállása, mert szombat reggelre markáns front hozott kiadós esőt, de aztán nem így lett. Tovább »

Köztudott, hogy a lehűlő őszi hónapok kiváló időszak egy- kettő nagyobb ponty elejtésére. Sok pontyhorgász kizárólag erre a néhány hónapra szenteli szabadidejének nagyobb részét. A nagy fogás lehetősége mellet a változó természet is varázslatos és egyben megnyugtató érzést tud az emberben felidézni. Tovább »

A beszámolom elején szeretném elmagyarázni, hogy tulajdonképpen hol is van az a terület, amit röviden szeretnék bemutatni a hazai horgásztábornak. Az Északnyugati Területek 1000 négyzetkilométernyi területnél valamivel nagyobb és Kanada legészakibb részén helyezkedik el a 60. szélességi körtől északra. Közvetlen szomszédságában van az aranyásóiról híres Yukon vidéken és a sarki tengerek is ölelik északról. A terület fővárosa Yellowknife (Sárga kés) és a Magyarországnál tízszer nagyobb területen kevesebb, mint 50 ezer ember lakik. Ebből úgy 20 000 a fővárosban él. Tovább »


hirdetés

Sokunkban felmerült már ez a kérdés, nagy halakról álmodozva. Mivel horgászkalandnak a magyar tengert választottuk, komoly felkészülés és tervezgetés előzte meg az igen csak kalandosra sikeredett túránkat. A nagy halak fogásában természetesen segítségünkre lehet a jól időzített szeptember vége, amit én igazi nagyhalas időnek tekintek egészen október végéig. Na, nem mintha decemberben nem mennék még mindig lógatni, de nem mindenki szeret fagyott damillal várni a csodára. Tovább »

A tavalyi ősz igencsak kedvezett a rablóhalas, de még a békéshalas módszerek kedvelőinek, hiszen még október végén, november elején is szikrázó napsütéssel tartotta magát a Vénasszonyok nyara, kívánni se lehetett volna alkalmasabb időt a pergetéshez! Egy ilyen kellemes, napsütötte novemberi napon aztán úgy gondoltam, hogy tenni kellene egy próbát az újonnan vásárolt műcsalikkal. Tovább »

 

Friss fórumtémák:

 • A doboz
  Tökéletesen egyetértek astur kollégával. Én is minden orsómat dobozban tartom. Amelyiket nem tudtam dobozzal venni annak ugyebár nincs...
  (csepregi.tamas.35, 13 órája )
 • Közben felmerült a Ryobi ecusima 3000 vagy 4000...
  Szia! Szánj rá kicsivel több pénzt,catana két csapággyal??Pergetni szeretnél nem?Ott van például a Ryobi Applause,öt csapágy teljesen...
  (pikeman73, 13 órája )
 • Tisza
  Van valakinek híre a kiskörei alvízről, nem úszik már a jég, ugye? Tilalom előtt mennénk még egyet kövesezni.
  (JuhászFerenc, 22 órája )
 • A Lowrance HDS világa
  Szia Zoltán! Örömmel olvastam ezt a cikket, nagyon jó kis prezentáció! Jelenleg halradar vásárlás előtt állok. Annyi a probléma hogy...
  (szimlacsekzs, 1 napja )
 • CK multifunkciós 2 személyes bojlis sátor -új
  Szia meg van még a sátor? Helyileg hol található?
  (csucsu43, 3 napja )
 • Sziasztok! Szükségem lenne egy feszes UL/ L...
  Szia! Igen megfelel, de ha biztos akarsz lenni akkor egy kicsivel erősebb bot jobb lenne! 25-30cm sügér már nem kicsi.
  (B. Ferenc, 6 napja )
 • Frissen vásároltam egy Manta smart plus spin...
  Ha nem sürget az idő, lehet, hogy érdemes várni és böngészni az apróhirdetéseket. Időnként baromi jó vételek adódnak; tavaly vettem...
  (astur, 6 napja )
 • Sodródó csónak kerestetik
  Ezt a csoportot erre a célra hoztam létre. Remélem tudok segíteni https://www.facebook.com/groups/177968616022961/
  (zoltan.sziliczei, 6 napja )
 • Tavaszi helykeresés, horgászat
  "A 2013. évi CII. a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvényhez kiadott 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet 28. § (19) bek....
  (Skeletor1986, 6 napja )
 • Édes, büdös és kemény legyen! Lebukott a Balaton horgászrekordere
  Inkább nem írnék konkrétumokkal megtűzdelt krónikát. (Már egy ideje vannak itt "fikanick" alkalmazással célozgatások és úgy tűnik, a...
  (defenzív, 7 napja )
Hirdessen nálunk
Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés