Olvasói írások

Jó néhány éve hajtottam már a ragadozókat az Al-Dunán, süllők, csukák után kutatva, de sajnos eljött az idő, amikor bele kellett törődnöm, hogy a közelben nem élnek kapitális ragadozók vagy ha igen, okosabbak mint én. Ekkor jött el az idő hogy vásároljak egy UL felszerelést. Tudtam, hogy sok sügér lakik a környéken, így teljes gyakorlat nélkül, kissé laikusként kerestem fel Vass Csabát, a fishingtine.hu szakíróját, aki már oly sok tanáccsal látott el az utóbbi hónapokban. Így esett a választásom egy Abu Garcia Venerate Spint horgász botra, ami 168cm és 2-10g dobósúlyú. Egy régi 2500-as méretű Shimano Sienna-t orsót töltöttem meg 0.08-as fonottal, és ezzel indultam a csapók nyomába. Tovább »

Az egész úgy indult, hogy egyre inkább szükségét éreztem már egy kis úsztatásnak, így hát délután fogtam a kedvenc bolognai pálcám, egy kiló etetőanyagot meg egy jó marék csontit, bicajra fel és meg se álltam a közeli folyóig. Így október elején már igencsak kezd színesedni a természet, út közben nem is volt hiány a sárgaruhás öreg fákból, bokrokból, de azért akadt még, amelyik tartotta zöld koronáját, emlékeztetve a még egyáltalán nem távoli, de már idejét múlt nyárra. Rangját átvette az ősz, mint uralkodó évszak, egy kicsit hűvösre is fogva magát, a vizeket is lehűtve. Tovább »

Miskolctól nem messze található egy gyönyörű , hidegebb vizű tó , amelyről a horgászok ódákat zengenek. Én is miskolci fiú lennék, sokat hallottam a Hámori-tóról, és a legendáiról, mégis csak 17éves koromban jutottam ki a bükk rengeteg által körbezárt vízre. Tovább »

Eredetileg balinozás volt a célom. Már reggel készűlődés közben éreztem a fogatlan ragadozók kemény ravágásait, de aztán az egész horgászat más irányba ment. Domolykó parádé lett belőle, ami miatt még néhány horgászatot a nagyfejűek becserkészésére szenteltem. Mondhatom, a siker nem maradt el. Tovább »

2015. október 17-e van, szombat. Minden rossz előjel ellenére elindultunk. Pénteken este beszéltem Ferivel, egész héten csukázott. A hét eleje még jó volt, de aztán csökkent az étvágy, péntekre ugyan azt a holtágat tervezték be, mint amit mi szombatra, és ketten egy popperes csukával zárták a hajnali óráktól, fél kettőig tartó pecát. Szóval ehhez képest változhatott is volna a csukák hozzáállása, mert szombat reggelre markáns front hozott kiadós esőt, de aztán nem így lett. Tovább »

Köztudott, hogy a lehűlő őszi hónapok kiváló időszak egy- kettő nagyobb ponty elejtésére. Sok pontyhorgász kizárólag erre a néhány hónapra szenteli szabadidejének nagyobb részét. A nagy fogás lehetősége mellet a változó természet is varázslatos és egyben megnyugtató érzést tud az emberben felidézni. Tovább »

A beszámolom elején szeretném elmagyarázni, hogy tulajdonképpen hol is van az a terület, amit röviden szeretnék bemutatni a hazai horgásztábornak. Az Északnyugati Területek 1000 négyzetkilométernyi területnél valamivel nagyobb és Kanada legészakibb részén helyezkedik el a 60. szélességi körtől északra. Közvetlen szomszédságában van az aranyásóiról híres Yukon vidéken és a sarki tengerek is ölelik északról. A terület fővárosa Yellowknife (Sárga kés) és a Magyarországnál tízszer nagyobb területen kevesebb, mint 50 ezer ember lakik. Ebből úgy 20 000 a fővárosban él. Tovább »

Sokunkban felmerült már ez a kérdés, nagy halakról álmodozva. Mivel horgászkalandnak a magyar tengert választottuk, komoly felkészülés és tervezgetés előzte meg az igen csak kalandosra sikeredett túránkat. A nagy halak fogásában természetesen segítségünkre lehet a jól időzített szeptember vége, amit én igazi nagyhalas időnek tekintek egészen október végéig. Na, nem mintha decemberben nem mennék még mindig lógatni, de nem mindenki szeret fagyott damillal várni a csodára. Tovább »


hirdetés

A tavalyi ősz igencsak kedvezett a rablóhalas, de még a békéshalas módszerek kedvelőinek, hiszen még október végén, november elején is szikrázó napsütéssel tartotta magát a Vénasszonyok nyara, kívánni se lehetett volna alkalmasabb időt a pergetéshez! Egy ilyen kellemes, napsütötte novemberi napon aztán úgy gondoltam, hogy tenni kellene egy próbát az újonnan vásárolt műcsalikkal. Tovább »

2015. szeptember második fele... Gyönyörű, nyarat idéző napsütéses, szélcsendes idő, szinte felhő sincs az égen… A településünktől kissé távolabb lévő kis csatorna meghorgászása kezd motoszkálni bennem egyre erősebben. Nincs mit tenni, ha pezsdül a horgászvér, menni kell… Tovább »

 

Friss fórumtémák:

Hirdessen nálunk
Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés