orvhalász címkével megjelölt cikkek

 

Harcsa, Olaszország, Pó folyó. A legtöbb horgász ezt a három dolgot összekötve arra a végeredményre jut, hogy ott könnyű! Ezt azért megcáfolnám. Az igaz, hogy a legtöbb vadvízhez viszonyítva jelentősebb halállománnyal rendelkezik a vidék, de ez nem azt jelenti, hogy elég bedobnunk a csalit, és máris tépi a botot egy bestia. Amennyiben minden ideális, nem apad a folyó, esetleg van egy kis áradás, nem világít a hold, a frontok nem adják egymásnak a kilincset, akkor igen jó eséllyel tudunk barátságot kötni a bajszosokkal. Azonban, ha ezek a feltételek nem adottak, rendesen meg kell küzdeni a kapásokért, és még nem is beszéltünk a helyismeretről.

 

Szerencsére folyamatosan nő azon vásárlók száma, akik tudatában vannak a tengerek túlhalászatával, felismerték annak következményeit, és ugyan nem mondanának le a halfogyasztásról, de szívesebben vásárolnának fenntartható forrásból származó tengeri termékeket. Manapság már rengeteg kiadvány rendelkezésünkre áll, mely segítségünkre szolgál, hogy mely halfajokat érdemes választani, és melyeket nem. Tovább »

 

Vádemelést javasol a rendőrség a két paksi férfi ellen. Tovább »

Felmerült az illegális horgászat gyanúja abban a két kelet-magyarországi étteremben, melyeket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állami Halőri Szolgálata vizsgált meg. Tovább »

A rendőrök a halőrök jelzése alapján elfogtak egy orvhalászt Lipóton, akinél a házkutatás alkalmával lőfegyvert és hozzá tartozó lőszereket is találtak. Tovább »

Hosszú szünet után, az elmúlt héten ismét illegálisan elhelyezett halászeszközre, egy elrejtett varsára bukkantak halászati őreink a Tisza-tavon. Habár a legutóbbi alkalom óta közel egy év telt el, halőreink nem jöttek ki a gyakorlatból, a helyzetet felismerve és a környék adottságait alaposan mérlegelve hamar megszervezték akciójukat a tettenérésre. Tovább »

A mosonmagyaróvári rendőrök a halőrök jelzését követően elfogtak három férfit, akik Újrónafő-Császárréten engedély nélkül, tiltott eszközökkel horgásztak. Tovább »

Január elseje óta tilos halászni az ország természetes vizein. A törvényt az orvhalászat visszaszorítására és a halállomány védelmére hivatkozva hozták meg. A jogszabály azonban nem tesz különbséget orvhalász és a több generáció óta a folyóból élő családok között. Tovább »

A halőrök értek tetten három férfit, akik Gyomaendrődön a Hármas-Körös holtágaiban halásztak. A rendőrség lefoglalta a hálóikat és büntetőeljárást indított ellenük. Tovább »

A közép-dunai szakaszon újabb tiltott eszközök bukkantak fel. Ha Te vagy a tulajdonosuk, most megnézheted, hogyan égnek porrá. Tovább »


hirdetés

Az algyői halász nem nagyon hagyott fel a halászattal. Tovább »

A kétéves szabadságvesztés veszélye elrettentő erővel bír a Balatonon Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés