orvhalász címkével megjelölt cikkek

 

Harcsa, Olaszország, Pó folyó. A legtöbb horgász ezt a három dolgot összekötve arra a végeredményre jut, hogy ott könnyű! Ezt azért megcáfolnám. Az igaz, hogy a legtöbb vadvízhez viszonyítva jelentősebb halállománnyal rendelkezik a vidék, de ez nem azt jelenti, hogy elég bedobnunk a csalit, és máris tépi a botot egy bestia. Amennyiben minden ideális, nem apad a folyó, esetleg van egy kis áradás, nem világít a hold, a frontok nem adják egymásnak a kilincset, akkor igen jó eséllyel tudunk barátságot kötni a bajszosokkal. Azonban, ha ezek a feltételek nem adottak, rendesen meg kell küzdeni a kapásokért, és még nem is beszéltünk a helyismeretről.

 

Szerencsére folyamatosan nő azon vásárlók száma, akik tudatában vannak a tengerek túlhalászatával, felismerték annak következményeit, és ugyan nem mondanának le a halfogyasztásról, de szívesebben vásárolnának fenntartható forrásból származó tengeri termékeket. Manapság már rengeteg kiadvány rendelkezésünkre áll, mely segítségünkre szolgál, hogy mely halfajokat érdemes választani, és melyeket nem. Tovább »

 

Május 15-én délelőtt, halászati őrk tetten érték M.J. balatonmagyaródi lakost, amikor az általa kihelyezett nyakzóhálót lehalazta. Tovább »

Május 6-án a reggeli órákban, a halászati őrök tetten érték O.L. balatonberényi lakost, amint két nyakzóhálóval halászott. Tovább »

Emelőhálóval akart halat fogni egy férfi Döbrököznél. Tovább »

Kedvezően alakult az év első három hónapja halőrzési szempontból – tájékoztatott honlapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. – A számok első látásra akár bizakodásra is okot adhatnának, ám a képet némiképp árnyalja, hogy még február közepén is jég fedte a Balatont. Tovább »

A halászati őrök (még március 18-án) tetten értek Balatonlellén egy orvhalászt, aki egy ötven méter hosszú eresztőhálóval rapsickodott. Tovább »

Halászati őrök március 18-án a délelőtti órákban orvhalászt értek tetten Balatonlellén, aki egy 50 méteres eresztőhálóval halászott. Tovább »

Három kurdi férfit hallgatott ki gyanúsítottként a rendőrség. Tovább »

Kölcse, Nyíregyháza – Hektárokra kivetítve arányosan kerülnek majd pikkelyesek a Tisza mellékfolyóiba is. Tovább »


hirdetés

Mindenre elszánt vietnami orvhalászok tizedelik Új-Kaledónia vizeiben a tengeri uborkákat, amelyek kilójáért akár 2000 eurónak megfelelő összeget is fizetnek Ázsiában. Tovább »

Bejelentés alapján tartott ellenőrzést szerdán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állami Halőri Szolgálata (NÉBIH ÁHSZ) Tiszalök környékén. Az akció során egy többszörösen szabályszegő halásznál és segítőjénél csaknem egy mázsa halat foglaltak le a halőrök. A halász akár 300.000 Ft bírságra és a halászattól, horgászattól történő 3 éves eltiltásra számíthat. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés